Malum sosyal paylaşım siteleri sizce de psikolojimizi çok etkilemiyor mu?

Orası ticarethane gibi oldu maalesef kullanım amacından saptı kendine erkek ayarlayanmı dersin kendine kız arayan mı dersin evli olup karısını kocasını aldatan mı dersin kendini olmadığı biri gibi gösterip real hayatından uzaklaşıp psikolojisi iyice bozuk olanmı dersin küçücük kızlarımızın sing yapıyorum adı altında orasını burasına isim yazdırıp ben çok sosyalim popülerim mi dersin ben sadece burada ki arkadaşlar ile özel olarak görüşmek adına kullanıyorum sayfalarda orada burada işim olmaz bir arkadaşımın videosu yayınlanıp cümle aleme rezil olmasından beri de aktif kullanmıyorum.

Tabi kullanıma bağlı gördükleriniz de değişir ama illa gözünüze çarpacaktır bu çarpıklıklar.

Son düzenleme:
Ben de twitter ı sadece yeliz yeşilmeni takip yani resimlerine bakmak için kullanıyorum. Hergün ne yedi ne içti kiminle nerde resim koyuyor:)) bide bize huhular diye hitap ediyor:))

şimdi okuyunca merak ettim baktım yeliz yeşilmen' in hesabına da mevlütler, kabul günleri falan iyiden iyiye ev hanımı olmuş . şaşırdım valla

Son düzenleme:

sing ne demek??

Bu aralar bu konu hem reelde hem de kk'da çok konuşulur oldu. Ben konuşacak bir şey görmüyorum, herkes dilediği gibi kullanma özgürlüğüne sahip facebooku. İsteyen günde 20 bir şey paylaşır isteyen hiçbir şey paylaşmaz sadece takip eder.

Ben mesela aylardır foto koymadım, ve resim falan koymayı düşünmüyorum ama kalkıp düğününün her detayını paylaşan arkadaşımı da kınamıyorum. Herkesin anlayışı, bu paylaşımlara bakış açısı birbirinden farklıdır. Bu kadar neden kafalara takılıyor bilemiyorum.

Sizin bu konudan daha buyuk bir sorununuz var,kiskanclik!!!
Kiskandiginiza gore sizde yapmak istiyorsunuz, eh yapamayinca neden camur atiyorsunuz ki?

Neden böyle gereksiz bir çıkış yapma ihtiyacı duydunuz ki :44:

Canım face kullanıyorsan arama kısmına sing yapanlar yaz yada google direk görürsün genç kızlarımızın rezilliğini çıplak vücuda isim yazıyorlar çoğunluk ile özel bölgelere orada her şeyi yapmak mümkün şuan kullanıcının ne istediğine bağlı yani.

Ne saçma bişeymiş

Sosyal paylaşım sitelerin her ikisi de benim psikolojimi olumlu yönde etkiliyor sanırım.
Uzaktaki arkadaşlarımı görmek,yakındakilerle paylaşım yapmak,kuzenlerle geyik yapmak öyle keyifli ki..
Evet hemen herşeyin fotoğrafını çekip koyuyorum.
Çünkü çok nadiren yemek pişirdiğim için eserimi paylaşmak acayip mutlu ediyor beni.
Her gittiğim yeri de check-in yaparım.
Ben çok eğleniyorum orada.
İşyerimde erişim yasak ama iphone ve ipad hep elimin altında!!!

Son düzenleme:
Bir yazida face'IN intiharlari arttirdigini okumustum neden olarakta mutsuz insanlar, herkes mutluluk resmini koyunca su alemde mutsuz bir ben varmisim be diyerek intihara meylettiklerini yaziyordu...Sonucta yapayligi goremeyecek yasta olan genc ergenler var cilginlar,icine kapaniklar,yoksullar,asosyaller,cocugu olamayanlar,evlenemeyen veya ayrilanlar da var var da var....mutlu arkadaslar ve bu alemde bir tek sen mutsuz ....mutsuzlugun resmi olmaz ki....

Ben son zamanlarda artık hesabımı dondurdum kullanmıyorum
Geçen gün taaa kaç yıl önce lisede peşimden koşan çocuk eklemiş mesaj yazmış.
Bir de ben hesabı kimse bulamasın diye ayarladım ayrıca mesaj ayarları da en kısıtlı olandaydı bu kişiyle hiç ortak arkadaş yokken mesaj yazmış sinir oldum onun yüzünden kapattım zaten tadı kalmamıştı artık. Bana çok gereksiz geliyor.

Ben de çok gereksiz buluyorum bu yüzden kullanmıyorum hatta ama
paylaşım yapanlar için böyle olumsuz düşünmüyorum.
Ya da paylaşımlardan rahatsız olmuyorum.
Sen kendin ordaysan zaten, kullanıyorsan amacın belli.
Yakınlarının hayatından öyle böyle haberdar olmak değil mi?
Rahatsız oluyorsan uzak durabilirsin.
Zorla değil sonuçta.

Mutlu fotoğrafları gören mutsuz kişi herkes mutlu ben mutsuzum psikolojisine
girip kötü etkileniyor diye ben de okumuştum ve mantıklı bulmuştum.
O halde farklılık yapın ağlarken, dertliyken fotoğraf koymaya başlayın.
İnsanlar hallerine şükretsinler
Nasıl fikir ama

bazilarida karsilikli asik atismasi yapiyor sarkilar siirler kalpler havada ucusuyor,
amacin hava atmak oldugu ap acik belli,
özel mesajlasmayi niye yapmislar diye gülüyor insan...

Bir tek facebook uyeligim var, onu da dondurali 1 ay oldu.
Kimsenin malindan da tatilinden de etkilenen bir yapim yoktur. hicbirine ic cekerek baktigimi bilmem. Benim imkanlarim herseye elverdigi icin hicbirseyde gozum kalmiyor zaten. Benim derdim baska ama tabii. :) Ben daha cok benim sevdigim insanlarin bir araya geldigi ama benim olmadigim turden fotograflara ic geciririm. Ben yokum, keske ben de aralarinda olsaydim gibi. Yurtdisinda yasadigim icin... Ben isin manevi sorunundayim yani.

Bu siteler, ego tatmini yapmak icin kocaman bir pisttir. Gorgusuzu de, gosteris meraklisi da, ezigi de, gercek hayatta bir basarisi olmayan da bu tur sitelerde kendini kanitlamaya calisir, ego tatmini yapar. Benim listemde de var birkac tanidik (birbiriyle akraba bunlar), evlerine aldigi yatagin fiyatini, kazandigi paranin fotografini, yedigi ictigi yemekleri, alisveriste aldigi seylerin fotografini filan koyarlar oraya. daha da neleri var. gorgusuzlukte ustlerine insan tanimam. bakip bakip guluyoruz, gormemisliklerine aciyoruz sadece, onlar farkinda degil. neyse konu bu degil, herkes ornek vermis, benim ornek sizinkini dover demek istedim

Ben bu bur sitelerin insan iliskilerine cok zarar verdigini dusunuyorum. Facebook sayesinde eskiden sevip saydigim bazi insanlardan sogudum diyebilirim. Bu siteler de bir nevi insanin ilgi bekledigi ve gosterdigi yerler.
Mesela ornek veriyim, facebook mesajlarina "goruldu" mesaji eklediginden beri bile kac kisinin iliskileri zarar gordu. Kacimiz birine mesaj yazip, cevap alamayinca ama "goruldu"yu gorunce alinmiyoruz ki... bunun gibi birsuru ornek sayabilirim. Facebook'ta gunde en fazla 5 dakika gecirip, paylasimlari sifira yakin, bu facebook'u asla kafasina takabilecek biri degil dedigim insanlar bile muhabbetini edebiliyor "son fotograflarimizi yukledim, begenmemis bile, ona alindim" turunden, ya da "begenirsin sandim, baktim yosun" gibi. Hangimiz bunlara takilmiyoruz ki? Takiliyoruz, aliniyoruz tabii. Ben facebook'un bu sebepten insan iliskilerine zararli oldugunu dusunuyorum iste. Sanki bu sorunlardan oturu herkes birbirinden uzaklasiyormus gibi geliyor. O yuzden bu fb cilginligi bitsin cok isterdim sahsim adina.

Daha da bu konuda cok sey yazabilirim, ama yeterinde uzun oldu.

Ha sunu da ekliyim, ben hesabimi 1 ay once dondurdum. Gelecek ay acicam yine. Cunku zaten yurtdisinda yasiyorum, yakinlarimla tek gorusebildigim seyden de ciktim. Kendimi herkese yuz cevirmis gibi hissediyorum, beni soranlar varmis nereye gitti diye. Herseyin disinda, sevdiklerimden bihaber kalmis gibi hissediyorum, o yuzden acicam. Bunun da sonu gelmez vallahi, acsan bir dert, kapatsan bir dert.

söylediklerinde haklılık payı var, bir kısım kullanıcı için. bir de şu var, facebook kullanmadığım halde beni başka türlü de etkiliyor. ayrıldıktan sonra eski sevgilimin sayfasına bakıp komaya girmiştim tamam denebilir ki, iradeni kullan sen de arkadaş bakmayıver. ama öyle olmuyor işte. insan bir anlık yenik düşüyor bakıyor çünkü o kadar elinin altındaki ve ona dair ne olup bittiğini öğrenmen bir saniyeni alacak.. ama sonra ne oluyor? bakıyorsun ve onca zaman yürüdüğü bütün yolları başa dönüyorsun. bu anlamda istemezdim bu kadar kolay bir haber mekanizmasının olmasını. eskiden daha naifti her şey..

hay allahım gene mi face konusu

daha öncede sayfalarca yazıldı çizildi

face'i çok severim.iyi bir kullanıcıyım.uzaktakileri yakın ediyor.göremediğim kişileri görüyorum.face'te albümlere bakmayı çok seviyorum.ben de ekliyorum.35 senelik arkadaşlarımı buldum.

bana göre kıskanan,fesatlanan insan her yerde her şeyi kıskanıp psikolojisini bozabilir..

Son düzenleme:
Sadece facebook hesabım var; onu da eski arkadaşlarımı bulmak için değil, şu anki arkadaşlarımla konuşmak için kullanıyorum.Msn'e kimse girmiyor malum.Ha bir de sınıf grubumuz var notları falan paylaşıyorlar o kadar.
Ayda yılda bir fotoğraf koyarım o kadar.Hiç aklıma gelmemişti aynı kıyafetle fotoğraf eklememeye çalışmak vs.
Her gittiğin yerde yer bildirimi yapmak bana da hiç hoş gelmiyor.Ama hiç aa onlar gezmişler ben neden gezemiyorum demedim.Bence bunları paylaşmak da bunları kıskanmak da anormal bir durum

Son düzenleme:
Valla, ben uzakta olduğum için eşimle dışarı falan çıktığımızda foto çekindiğimiz zaman yüklüyorum, bizimkiler merak ediyor, istiyolar.
Fakat bunun yanında kişi listesinde aileye nazaran arkadaş,eş dost da var, ama napıyım.
Zaten facebook bunun için değil mi, eşinle dostunla konuş, sohbet et işte. Görün birbirinizi.

Ben din ve siyasi içerikli paylaşımlara sinir oluyorum. Yok şu şöyle demiş, yok bu bunu yapmış. Yahu, hadi onu da paylaş da, bi de kendi düşüncesi doğruymuş gibi inat eden beyinsizler yok mu, beni fıtık ediyo arkadaş. Herkesin düşüncesi göreceli, kim kime neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamış değilim.

Gerçi bu tarz şeyler sayesinde kimin beyninin ufak, kimin gelişmiş olduğunu görüyoruz da, bi yerden sonra off dedirtiyor artık.
Benim ailemde bile bu tarz paylaşım yapanları engelledim, görmüyorum. Hatta bi gün kafam öyle bozulacak ki bu tarz insanları toptan silicem listeden.

Gül, eğlen arkadaş, kime neyi ispat etmeye çalışıyosun.
Bunun dışında bi şey etkilemiyo beni.

Kadınlar kulübü hariç bir şey kullanmıyorum şuan.
O siteler yüzünden ilişkilerde yürümüyor. Evlenirsem evime internet almam.

Eskiden komşu oturmasına gidip onun ayakkabısı bunun küpesi kıskanılmaz mıydı? her şeyi facebook a yüklemeyin, o zaman dışarı da çıkmamak lazım birileri tıklım tıklım metrobüste işinden evine dönmeye çalışırken hemen yanında milyonluk ferrarisiyle gezmeye giden 18 likler var...
Ben de aktif bir facebook kullanıcısıyım, anne grubumuz var orda sürekli irtibat halindeyiz, gidip geliyoruz birbirimize, yani sanalı geçip gerçek hayatta da sıkı dostluklar kurduk, ailem şehir dışında ve kızımın resimlerini onlarla facebook aracılığıyla paylaşıyorum, annemin profiline atıyorum resimleri zaten onun tek arkadaşları bizim aile benim de var her dakika resim, ileti paylaşan arkadaşlarım ama tek tuşla haber kaynağınızdan o kişinin iletilerini engelleyebiliyorsunuz, sıkıntı yok yani.
face yüzünden aldatmalara falan gelince, face yokken ihanet yoktu, aldatma yoktu, face çıktı da ahlak mı bozdulu, kandırmayalım kendimizi
içinde olan her türlü yapar, teknolojiye suç atmak en kolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…