- Konu Sahibi justtmarried
-
Ben de twitter ı sadece yeliz yeşilmeni takip yani resimlerine bakmak için kullanıyorum. Hergün ne yedi ne içti kiminle nerde resim koyuyor:)) bide bize huhular diye hitap ediyor:))
İsim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden vermicem arkadaşlar ama son yıllarda çok meşhur olan özellikle bir sosyal paylaşım sitesi var ki, iyice hayatımıza el koydu diyebilirim. O yokken biz ne yapıyorduk düşüncesine büründük.
Ben insan psikolojisini çok etkilediğini düşünüyorum bu sitenin. İyice gösteriş meraklısı olduk çıktık. Birde üstüne kıskançlık, fesatlıkta eklendi.
Önceden insanlar ne yaparsa kendi için yapardı. Geziyorsa kendi için, giyiniyorsa kendi için. Şimdi öyle ki, bu sitelerde paylaşmak için yapılır oldu gibi geliyor bana. Her fotoğraf biraz ''bakın ben buralarda geziyorum'', ''bu hafta sonu da buradaydım'' , ''bunlar giysilerim'' imajı veriyor sanki. Yani herşey reklama döküldü artık. Hatta öyle ki, bazen ''bu kıyafetimle daha öncede fotoğraf koymuştum bunu koymayayım'' moduna bile giriyoruz. Bunu bi arkadaşımla konuşmuştuk, oda aynı şeyi itiraf etti, bebeğinin fotoğraflarını koyarken bile ''bu elbiseleriyle daha önce koymuştum herkes gördü'' diyormuş :)
Ben hergün her dakika fotoğraf vs paylaşan biri değilim ama beni gerçekten etkilediğini düşünüyorum, çünkü insanlık hali bazen maddi durumun elvermiyor o ay gezemiyorsun dışarı çıkamıyorsun, sürekli aktif olan insanları görünce kıskanıyorum :)
Yani özetle ben bu sitelerin artık insanların kendi reklamlarını yapmak için, gösteriş için kullandıklarını ve insanların psikolojilerini etkilediğini düşünüyorum. Sizce ?
Sizin bu konudan daha buyuk bir sorununuz var,kiskanclik!!!
Kiskandiginiza gore sizde yapmak istiyorsunuz, eh yapamayinca neden camur atiyorsunuz ki?
nasıl bakıldığıyla alakalı demek ki
nasıl bakılırsa öyle görülüyor
hiç kimseyi kıskanmadığım gibi kimseyi de kıskandırmaya çalışmıyorum
işi olmayan boş insanların diğerlerinin hayatını didiklemesinden başka bir şey değil bu
istemiyorsanız üye olmazsınız en son bildiğim zorla kimseyi üye yapmıyorlar
İsim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden vermicem arkadaşlar ama son yıllarda çok meşhur olan özellikle bir sosyal paylaşım sitesi var ki, iyice hayatımıza el koydu diyebilirim. O yokken biz ne yapıyorduk düşüncesine büründük.
Ben insan psikolojisini çok etkilediğini düşünüyorum bu sitenin. İyice gösteriş meraklısı olduk çıktık. Birde üstüne kıskançlık, fesatlıkta eklendi.
Önceden insanlar ne yaparsa kendi için yapardı. Geziyorsa kendi için, giyiniyorsa kendi için. Şimdi öyle ki, bu sitelerde paylaşmak için yapılır oldu gibi geliyor bana. Her fotoğraf biraz ''bakın ben buralarda geziyorum'', ''bu hafta sonu da buradaydım'' , ''bunlar giysilerim'' imajı veriyor sanki. Yani herşey reklama döküldü artık. Hatta öyle ki, bazen ''bu kıyafetimle daha öncede fotoğraf koymuştum bunu koymayayım'' moduna bile giriyoruz. Bunu bi arkadaşımla konuşmuştuk, oda aynı şeyi itiraf etti, bebeğinin fotoğraflarını koyarken bile ''bu elbiseleriyle daha önce koymuştum herkes gördü'' diyormuş :)
Ben hergün her dakika fotoğraf vs paylaşan biri değilim ama beni gerçekten etkilediğini düşünüyorum, çünkü insanlık hali bazen maddi durumun elvermiyor o ay gezemiyorsun dışarı çıkamıyorsun, sürekli aktif olan insanları görünce kıskanıyorum :)
Yani özetle ben bu sitelerin artık insanların kendi reklamlarını yapmak için, gösteriş için kullandıklarını ve insanların psikolojilerini etkilediğini düşünüyorum. Sizce ?
Bu aralar bu konu hem reelde hem de kk'da çok konuşulur oldu. Ben konuşacak bir şey görmüyorum, herkes dilediği gibi kullanma özgürlüğüne sahip facebooku. İsteyen günde 20 bir şey paylaşır isteyen hiçbir şey paylaşmaz sadece takip eder.
Ben mesela aylardır foto koymadım, ve resim falan koymayı düşünmüyorum ama kalkıp düğününün her detayını paylaşan arkadaşımı da kınamıyorum. Herkesin anlayışı, bu paylaşımlara bakış açısı birbirinden farklıdır. Bu kadar neden kafalara takılıyor bilemiyorum.
yıllardır görüşmediğim, yıllardır görmediğim hatta sokakta, durakta görsem birbirimizi tanımıyormuş gibi yapan arkadaşlarımın her akşam evinde ne yediğini biliyorum..
Aynı evin içindeyken birbirlerine site üzerinden aşk şarkıları gönderip saniyesinde "sen de benim anlamımsın" diye yorumlayan evli arkadaşlarım var...
Sanırım karşılıklı oturup konuşmak yerine, göstere göstere yazışmayı tercih ediyorlar.
Ve ben kendimi ot gibi hissediyorum. Aslında utanıyorum, aile bireylerim ekli iken eşime "sen benim şuyumsun buyumsun vs..." cümleleri kurmaktan. Seviyorum, bunu kendisine söylüyorum. O yazışmaları gördükçe de düşünmüyor değilim acaba bizde mi sorun var? :44:
Bu kadar abartısı da gerçekten edepsizlik diye düşünüyorum. Hele bir çift vardı ki, balayına gittiklerinin ertesi günü "aşk bu olsa gerek.." yazmışlardı... Hangi aşk bu düşünmeden edemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?