Malum sosyal paylaşım siteleri sizce de psikolojimizi çok etkilemiyor mu?

O dediğiniz sitelerin hiçbirinde üyeliğim yok, bilmem etmem ama çevremdekilerin tüm hayatını kapsıyor nerdeyse...
Çok haklısınız, hayatımı afişe etmeye ihtiyaç duymadım, ama bazıları bu durumdan adeta zevk alıyor...
İnanın yorum yapamıyorum, onlar da böyle yaşayarak mutlu oluyor demek ki...

Ben de twitter ı sadece yeliz yeşilmeni takip yani resimlerine bakmak için kullanıyorum. Hergün ne yedi ne içti kiminle nerde resim koyuyor:)) bide bize huhular diye hitap ediyor:))

ben ara ara butun resımlerıne bakıyorumda ınanamıyorum
bazen ne kadar normal yasıyor dıyorum
dua gunlerıne sdasırıyorum
kızıyla alakasına saskınım
evındekı herkezın mor olmasına saskınım
adamda yakısıklı degıl
fızık olarak yelız yesılmenede 100 basarım
yok anam yok gene kıskanıyorum gene kıskanıyorum

nasıl bakıldığıyla alakalı demek ki
nasıl bakılırsa öyle görülüyor
hiç kimseyi kıskanmadığım gibi kimseyi de kıskandırmaya çalışmıyorum
işi olmayan boş insanların diğerlerinin hayatını didiklemesinden başka bir şey değil bu
istemiyorsanız üye olmazsınız en son bildiğim zorla kimseyi üye yapmıyorlar

Son düzenleme:
Sizin bu konudan daha buyuk bir sorununuz var,kiskanclik!!!
Kiskandiginiza gore sizde yapmak istiyorsunuz, eh yapamayinca neden camur atiyorsunuz ki?

Siz de bukadar tepki verdiğinize göre tamda bu bahsettiğim kişilere bir örneksiniz demekki.
Yorumları incelerseniz, çoğunlugun benim gibi düşündüğünü göreceksiniz. Birincisi kimseye çamur attığım yok, kendimce yaptığım bi tespitti bu ki okuduğum yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu bazı sitelercede araştırılıp kanıtlanmış zaten. Kıskanç olan ben değilim, gitmediği yeri ordaymış gibi etiketleyenler yani bu konuyu açmama vesile olanlar

bende zaten niye üye oldunuz, üye olmayın demiyorum :) bu sitelerin son zamanlar insan psikolojisini etkilediğini düşünüyorum şu şu sebeplerle, sizce? diyorum. ve cevabımıda altım zaten, bu artık kanıtlanmış bir durum olmuş.

evet canım insanlar her yaptığını o malum sitelere aktarıyorlar ben üyeydim ama artık kullanmıyorum....millet görüşmediği insanları bile oradan takip ediyor....herkes gösteriş meraklısı olmuş çıkmış bütün türkiye fişleniyor ama bizler hala kullanmaya devam ediyoruz çok vahim durum çokkkkken güzeli kk

Hiç görmediğim tanımadığım insanların hayat hikayelerini öğreniyorum FB sağolsun. Can sıkıntısına karşı iyi geliyo arada

Cevap verdiğiniz için teşekkürler ama konu zaten kim nekadar çok kullanıyor değil, insanların psikolojisini ne dercede etkiliyor. Gitmedikleri yerleri oradaymış gibi etiketleyenler var bu özentilik değilse ne? Ve bunun gibi birsürü şey. Ben insanları kıskançığa fesatlığa, özentiye sürüklediğini düşündüğümü belirtmiştim.

Böyle birşey olabilir mi ? Bu sanala çok fazla anlam yüklemek olur ki ben bu tip insanların karakterlerinin gelişmediğini düşünürüm.

Sanal psikolojimi etkilemediği gibi bana insanları aşağılamak ve dalga geçmek için güzel malzeme veriyor ki, bunlar hazırladığı sofrayı, yediği yemeği çekip koyanlar.

Eskiden ne yedin denince allah ne verdiyse denir söylenmezdi, millet şimdi yediği yemeği çekip koyuyor. Son derece itici ve ayıp.

ben gezdiğim yerlerin fotosunu çok nadiren koyarım. yılda bi falan. beni şimdi yılda bir geziyo gariban diye mi düşünüyolardır

Sadece resim paylaşmak olsa konu bir nebze anlayacağım =))

Ama sitede açılan konulara bakın, sevgilim eski sevgilisini aramış hemde üç ay içinde bilmem kaç kez, yok mesajlarını okudum şununla yazışmış, yok sevgilimi biri eklemiş bunlar bana fazlaca baygınlık verici geliyor. İnsanın bir özel hayatı olmalı, herkes herkese kafasına göre erişirse nerde kaldı özel. Bu sitelere fazlaca anlam yüklüyor insanlar ve ilişkilerini buna göre yorumluyorlar. Malum sitede ilişki durumunu değiştirmeyi unuttu diye sevgilisini terk eden bir arkadaşım var benim =))

Bu tip oluşumlar insanı çok basite indirgiyor. Elektrik kesilince ya da şarjın bitince elinde kalacak bir şeye bu kadar bağlanmak onu bu kadar anlamlı bulmak bana tuhaf geliyor. Yazılan çizilen herşeyin %95 i yalan dolan ama insanlar peşinden koşuyor. Beyin uyuşturmak ve düşünmeyi engellemek için bence birebir bir silah sosyal paylaşım siteleri. Sesli harfleri kullanamayan, özel hayatını muhafaza edemeyen, kendini ifade edemeyip, insanlarla diyalog kuramayan ancak klavye başında kendini iyi hisseden milyonlar yetiştiriyoruz. Bence özentiden çok daha büyük zararları var.

benim hayatımda hiç önemi olmayan bir site ama dediğin doğru bazıları abartıyor.benim de var hesabım ama doğru düzgün giriş yapmam,sanırım içinde resmim bile yok.insanların her gittiği yerde çektirdiği fotoları koymasını da anlayamıyorum ve rahatsız oluyorum ben onların yerine.

arkadaşım dün çocuğuna doğum günü yapmış.aile resimlerini koymuş ona bir lafım yok ama.tabakların içindekilerini tek tek çekip resimleri paylaşmış.belki en az 25 çeşit hazırlamış.aklımda şuan kallanlar.çeşit çeşit jelibonlar,kek,farklı kek çeşitleri,market,el yapımı herşey hazırlamış.ayrıyetten evi süslemiş konsolun üstüne bir örtü atmış örtünün üstü süs dolu kızının resmi var,masanın,gümüşlüklerin üstü,perdelerin üstünde kızının resimleri.masanın üstünde kürdanların ucunda kızının resmi.tabakların kenarı,bardakların kenarında kızını resmi.apartmanın önünde kocaman tabela merdivenin başından üst kata kadar resimleri.hepsini tek tek çekmiş.daha birçok şey ama acayip abartılı.resimleri yüklerkendemi üşenmemiş anlamadım.benim profilimdede resimlerimde kendime ait hiç resmim yok.ufaklığımın profilde bir resmi var oda yeter.bazen abartı insanı görgüsüzlüğe itiyor.tabakları tek tek çekmesi ne amaçlı anlamadım..hadi masanın önünde bütün aile durur hatıra amaçlı çekilirsin.bana bu kadarı saçma geliyor.gezdiğim, beğendim yerlerde,özel günlerde resim çekilirim.bilgisayara yüklerim,albümlerin içine koyarım yarın bugün hatıra amaçlı.facede yayınlamak için çekilmem.özel face için çekilenler var çokda belli ettiriyorlar.

bende resim paylaşanlardanım ama öyle hergun değil tabikide değişik bir yere gittiğimde tatile filn gittiğimde bunu paylaşmamın sebebide merak edenler polduğu için örneğin annem ablam filan tabikide 50 tane resim çekiyorsam 10 tanesini paylaşıyorum. hee bide şöle bir durum var bazen yemek yaptığım zamanda paylaşıorum çünkü yemek yapmayı bılmeyen biriyim ve yaptığım zmn 2 kişi bilsin istemiorum o anda takdir görmek istiorum orda paylaşmakta beni teşvik edio tabi o resimler 1 hafta içinde geri kalkıo oda ayrı mesele değişik bir psikoloji ama şuan için bir zararı yok çokta abartmamak lazım tabii ifade edebilmişimdir heralde :)

yıllardır görüşmediğim, yıllardır görmediğim hatta sokakta, durakta görsem birbirimizi tanımıyormuş gibi yapan arkadaşlarımın her akşam evinde ne yediğini biliyorum..

Aynı evin içindeyken birbirlerine site üzerinden aşk şarkıları gönderip saniyesinde "sen de benim anlamımsın" diye yorumlayan evli arkadaşlarım var...

Sanırım karşılıklı oturup konuşmak yerine, göstere göstere yazışmayı tercih ediyorlar.

Ve ben kendimi ot gibi hissediyorum. Aslında utanıyorum, aile bireylerim ekli iken eşime "sen benim şuyumsun buyumsun vs..." cümleleri kurmaktan. Seviyorum, bunu kendisine söylüyorum. O yazışmaları gördükçe de düşünmüyor değilim acaba bizde mi sorun var? :44:

Bu kadar abartısı da gerçekten edepsizlik diye düşünüyorum. Hele bir çift vardı ki, balayına gittiklerinin ertesi günü "aşk bu olsa gerek.." yazmışlardı... Hangi aşk bu düşünmeden edemedim

yıllardır görüşmediğim, yıllardır görmediğim hatta sokakta, durakta görsem birbirimizi tanımıyormuş gibi yapan arkadaşlarımın her akşam evinde ne yediğini biliyorum..

hani bir söz vardı ESKİDEN, "ayıptır söylemesi" deyip yediğin yemeği söylerdin konusu geçince... eskiden ayıptı... şimdi ayıp değil artık. herkes yemek içecek fotosu paylaşır oldu... tuhaf

özel hayatı bu kadar göstere göstere yaşamak bana da tuhaf geliyor. bazı insanlar bunu normal buluyor nedense

hep kafama takılan bi konuydu bu haklısın hakkaten

artık hani mutluluğu paylaşmak için değilde egolarını tatmin etmek için konuyor fotolar ,
sonra şurdayım burdayımı niye yazıyorlar onuda anlamıyorum
benim eşim izin vermiyor fotoğraf koymama ilk başlarda biraz kızıyodum ama haklı
hak veriyorum uzun zamandır ona

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…