Malum sosyal paylaşım siteleri sizce de psikolojimizi çok etkilemiyor mu?

Hani bide sanal ortamda "kanka" olup yolda görse konuşmayanlar var

Bakıyorum bazen 'aa bu bununla ne ara samimi olmuş' diyorum, aynı ortamda karşılaşıyorlar yüzlerine bakmıyorlar çok komik ya

Buu ev halimm, bu spordan dönüşteki halimmm, bu eğlence dönüşündeki halimm diye albüm açanlar falan..

Hep gösteriş bunlar..

ben kapattım artık öyle bir alışkanlıgım yok..bana zararını şöyle ifade edebilirim,nişanlıydım ve nişanlım bu sitenın bağımlısıydı..her şeyı yazardı..resimler paylaştık birçok ve sonunda ne oldu terkedıldım ayrıldık...ve ben o sitedeki resimlerı sildim paylaştıgıma bin pişman oldum ne gerek vardı dedım ve tamamen kapattım..

hiç kıskanclık duygusu oluşmadı bende, genel olarak gezıyorum ama yer bildirimi yapma ıhtıyacı hıssetmıyorum:) sureklı yer bıldırımı yapanlar benımde garıbıme gıdıyor:)

aynen arkadasim,o bahsettiginiz yani kisaca kiskandiginiz kisiler dahilim bende.
Ama siz hem yanlis birsey hos degil diyorsunuz,
hem de (kiskaniyorum)diyorsunuz.
Yapmak isteyip yapamiyor sizin tabirinizle(o ay paraniz yoktur gezememissinizdir vs)bunlar sizin cumleleriniz , kesinlikle benim degil
bilmem anlatabildim mi?Yani imkaniniz olsa en fazlasini yapacaksiniz gibi bir izlenim olustu bende bu renkli cumleden,

Son düzenleme:
ben bir tanıdığıma şahit olmuştum öyle bu ne görgüsüzlüktür ya demiştim
her dksının fotoğrafını çekmiş
bir balayına gitmiş otelin lobisine kadar çekmiş,havuzunu bile çekmiş
kopmuştum o kıza çok abes geldi yani o ne yani
bir de nişanı var dı istemede gelen buketini 10 poz çekmiş,çikolatasını,nişanlısıyla yüz poz vardı belki de

Son düzenleme:

aşk bu olsa gerek haa
tövbe yaaa

Yapilan arastirmalar (insanlar uzerinde denenmis) sosyal paylasim aglarin insanlarin mutsuzluguna hatta depresyona sebep olabilecegini soyluyor
Bu sitelere uye insanlar hep diger insanlarin ne kadar mukemmel bir hayat yasadiklarini ve kendilerinin oyle hayatlari olmadigi için mutsuz oluyorlar.

Ben uye degilim ama esim Trnin farkli yerlerinde yasayan arkadaslari için uye oldu ve onlar için açik tutuyor, birde bir kaç akraba..
Bazen açip egleniyoruz, yuklenen resimlerde sIk ve rukus (daha çok rukus) seçiyoruz elestiriyoruz guluyoruz.. Bazi insanlar farkinda olmadan komik hale dusuyor gerçekten.
Biraz gizemli olmak daha guzel bence, prensip olarak asla gittigimiz yeri bildirmeyiz veya durduk yere resim yuklemeyiz, daha çok bebegimizin resimlerini yukluyoruz ama bu en rukus ve en sirin haliyle de olabilir.

1 erkek ve 1 kadinda luks restoranlarin onunde resim çektirip yayinliyolardi ya

Sarap kadehini elden dusurmeyen romantik fransiz, ya da hollywood stari çok bizde

Son düzenleme:

Sadece hayatlarinda iki kere ayni ortamda bulunup ama sadece slmlasmis insanlar o sitede, "canimsin, bitanesin" diye konusuyorlar
Bazilari da var ki herkes kuzen, can...
Bu ne samimiyet en son 10 yil once bir dugunde gorusmusler halbuki.. sanal dostluk olsun adi
Birde hep imaj yapmaya çalisanlar, demokratlar, ozgurluk savascilari, iyilik melekleri, sicak kanlilar.. insanlar bu kadar mi kompleksli allah askina, neden bu kadar taktir edilmeye ihtiyaç duyuyorlar ?! Tamamen ozguven eksikligi..

bende sıkı takıpçisiyim. bende resim ekliyorum yer bildirimi yapıyorum ama hiç bi zaman gösteriş olsun diye yapmadım. aklımdan asla öyle bişey geçmedi. zaman geçince bakıyorum neler yapmışım nerelere gitmişim diye.

yalnız evliliği etkilediiğini düşünüyorum. eşim oyunlarına hasta. sürekli oynuyor bu da tartışmamıza sebep oluyor. bazen evime net aldığıma da pişman olmuyor değilim. artık öyle bi hale gelmişiz ki netsiz yaşayamıyoruz. her konuda lazım oluyor.

benm tek şikayetim eşimin oyun oynaması. sosyal paylaşım sitesi olmasaydı başka sitelerde oynardı belki de bilemiyorum :44:

bence abartabildiğiniz kadar abartıyorsunuz cümlelerimi. Daha fazlasını yapmak, abartmayı gerektirmez. ben zaten insanlar çok geziyorlar çok paylaşım yapıyorlar diye açmadım bu konuyu kim hangi yoğunlukta isterse kullanabilir sayfasını benim konuyu açma sebebim insan üzerindeki psikolojik etkisi, insanlar gitmediği yeri o an oradaymış gibi etiketliyorsa kıskanç olan insan odur, özenti olan insan odur. Durumumu beğenirmisin fotoğrafımı beğenirmisin diye istekte bulunuyorlarsa bunlar gösteriştir. insanları hırsa, özentiye sürüklediğini düşündüğümden açtım bu konuyu ki insanları intihara sürüklediğine dair tespitler bile varmış bun öğrendim. demekki yanılmamışım. konuyu çarpıtmayalım lütfen. ayrıca bende asosyal bi insan değilim, gezemiyorum diye bişey yok, bi örnekleme yaptım.

Ben genelleme yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsan davranışlarının altında farklı sebepler yatabilir.
Ben de check-in yaparım, gittiğim yerlerin fotoğrafını paylaşırım ama bir fotoğrafın 10 benzer pozunu değil. Ailelerimizle ayrı şehirde yaşıyoruz görmek istiyorlar. Mutlulukların paylaştıkça çoğaldığını düşünenlerdenim, tabi suyunu çıkarmadıkça.
Hem fena mı bazen sizi kıskanarak, mutsuz olduğu halde sevgilisiyle kocasıyla barışanlar iyi geçinmeye başlayanlar falan oluyor :)
Allah insanın kalbini haset ve kin tohumlarından korusun. Paylaşımları sırf beni gıcık etmek için yapıyor diye düşünüp, üstüne de 7/24 sayfamda zaman geçiren özel hayat sapıkları olduğunu biliyorum. Onları da siliyorum zaten.
Netice de diyeceğim şudur ki; paylaşımlarım için ne güzel Allah herkese nasip etsin diyende var, milletin gözüne sokuyor diyende
Olay kişide bitiyor yani

Ben de tam tersi cok sey paylasanlardan degil hicbirsey paylasmayanlardan sikayetciyim. Inanilmaz sikici olduklarini dusunuyorum, madem bir sey paylasmayacaksin o zaman sosyal paylasim sitesinde isin ne Bu adamlarin bir kismini sildim gitti zaten.

Ben fotograf bakmayi seviyorum, yer bildirimi yapan yemek fotosu yukleyen de itici gelmiyor. Aksine arkadaslarim ya da akrabalarim yuklu oldugu icin kim ne yapmis seve seve takip ediyorum. Ama su gunde 10 tane Yilmaz Ozdil, Ataturk, Dua, bayrak paylasanlari engelledim.

Benim paylasimlarimdan rahatsizlik duyan zaten beni engellesin ya da hesabini dondursun, cok da tintin

Benim twitterim yok ama facebookta aktif kullanıcıyım. Bazı kişiler gerçekten abartıyor. Şu oldu, bu oldu, ay sıkıldım vay sıkıldım, elim acıdı karnım ağrıdı, kabız oldum vs. vs.

Bu tarz paylaşım yapanlardan bende hiç hoşlanmıyorum ama çok güzel paylaşımlarda oluyor. Bende fotoğraf paylaşıyorum. Düğün resimlerini, evimin resimlerini paylaştım. Çünkü görmeyen bir sürü akrabam arkadaşım var. Resim bakmaya bayılırım, bu yüzden çok resim koyan arkadaşlarımın özellikle profillerini takip ederim. Abartılmadığı sürece bence facebook çok zevkli birşey

Hayır psikolojimi bozmuyor çünkü 2 yıl önce dondurdum hesabımı hoşuma gitmedigi için.

bende konu sahibinin fikrindeyim. genelleme yapmasak bile insanların çoğu gösteriş için kullandığını düşünüyorum. çevremde böyle insanlar çok şükür ben erken farkettim ve eşiminde desteğiyle hesabımı kapattım yaklaşık 2 yıl olmuştur heralde. hem bağımlılık ve zaman kaybı hemde büyük ölçüde gösteriş olduğunu düşünenlerdenim

Buraya yazacak kadar rahatsızlık duyduğunuz bir konuysa bu sosyal paylaşım sitelerinde hesabınız olmaz olur biter. Zor bir şey değil. Bana insanların fotoğraflarına bakmak ya da kim nereye gitmiş, ne yapmış bilmek pek ilgi çekici gelmiyor ve ben de kendimle ilgili herhangi bir paylaşım yapmak istemiyorum. Bu nedenle facebook twitter ve benzeri bir hesabım yok. Ama olanları ve paylaşanları da yargılamaya hakkımız yok. Birinin keyif aldığı hoşlandığı bir şeyi eleştirip yargılamak daha kötüsü ''boş işler bunlar'' tavrına girmek çok yanlış bence. Onların facebookta yer bildirimi yapıp fotoğraf çekerken harcadığı zamanı biz facebooku olmayanlar da Cern'de higgs bozonu araştırmaları yaparak geçirmiyoruz sonuçta.

Bende 2 yıldır paylaşım yapmıyorum. Ama arkadaşlarımla konuşuyorum, oyun oynuyorum kimseye de soracak değilim paylaşım yapıp yapmayacağımı. Sosyal paylaşım sitesindeki işimizi de size soracak değiliz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…