• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mam nikahndaki mehir

benimde bileziklerim için mehir denmişti yani allah korusun ayrılırsak bilezikler bende kalacakmış birde hoca eşime 1 yıl sonra ne takacaksın dedi öyle birşeyde varmış eşimde 3 bilezik daha takayım demişti onun anlamı ne bilmiyorum.

aaa...öyle bişey mi var...:CüvCüv:
bak varsa söyleyin bana..kaydirigubbakcemile5 mehirde kazıklandım...1 yıla 20 gün var...bidaha kazık yemiim...kötükedihüso

bak varsa söyleyin bana..kaydirigubbakcemile5 mehirde kazıklandım...1 yıla 20 gün var...bidaha kazık yemiim...kötükedihüso

Ben mehir nehir görmedim, duymadım, bilmiyorum..
Eeee evlilikte 2 yılı da bitirdik...
Şimdi ben çifte kavrulmuş fıstık gibi çifte kazıklanmış armut mu oluyorum acep... :uhm:

bizimkide sahte hocamıydı neydi ne mehir ne mihir (neyse artık tam bilmiyorum) lafı bile geçmedi benneyaptımki

gerçi önemlide değil huzurumuz olsun yeter :nazar::asigim:

70 madeni liramı ne denildi yanliş hatirlamiyorsam:delphin:
beleşe gittim biraz ama bu yaşta gittiğime şükredim dimihihoyyythihoyyyt
-tatlicadiarzu-

demeyin böle ya
okudukca, her yönden zararli cikmaya basladim,:çok üzgünüm:
mehirim üstüne yatmislar, bu konuyla farkina vardim:sm_confused:
nikah tazeleyip faiziyle isteyem dedim, bi cözüm buldum:smiley-cool:
birde, 1 yil sonra mi bisey takilmasi gerekiyomus,
zararin birini kurtaramadan birisi daha cikti.
nolcek simdi benim halim:delphin:

canım benım uzulme senden beterlerıde var sekerım.mesela ben salakkkkk:jeyyar::jeyyar:
ay bız nısanda apar topar odaya sokulduk noluyor olduk.bıde baksak bızden habersız hoca getırılmıs.bızımkılerın halt etmesı.erkek tarafıda sokta noluyor dıye.
rezıllık dız boyu yanı.
eeeee bıde adamdan bısey ıstemeye yuzum olmadı sokun ustune.
ben bısey ıstemıyorum dedım.
hoca ısteyeceksın dedı
esıme kıyamadıgımdan nısan takılırken aldıgı bır bılezık vardı o olsun ozaman dedım.
cok ucuza gıttım kızlar yanı:delphin::delphin::
tabı dugunde takılanlar ve evlendıgımızden berı esımden arakladıklarımda benım oldu
:sm_cool:askıma kıyamam ben onun varlıgı yeter bana ama boyle adetler varsa ve yapılması gerekıyorsada hakkının verılmesı lazım
ınsan kendını kotu hıssedıyor
helede gecen bır arkadasım annattı.mesaı arkadasından bırı 34 yasında yenı nısanlanmıs evlenecekmıs,kızın annesı zorluk cıkarıyormus sureklı.ıstekler hıc bıtmıyormus ve damat sureklı ısteklerı yerıne getırıyormus
kız kendı cegız parasını bıle damattan almıs
nıkaha 2 hafta var kızın annesı son bombayı patlatmıs
kızımın adına araba almazsan bu ıs bıter dıye
damat cok sınırlenmıs 1hafta sonra almıs hemen almamıs:roflol::
kızda kamu kurulusunda calısıyor ve evlenmeden kendıne ev aldıkı bekarken alınana koca ortak olmasın dıye
yaaaaaaa evlılık yapacak sımdı bu tıpler kızlar dusunun
ben bunu duydukca tenekeeeeee tenekeeeeee dıye bagırınıyorum

kız cıddenmı bılmıyorsun canım benım
yazıkkkkk neyse 20gun kala yırttın olayı sekerım
bızım hocada cınstı ay sahıtlerın yanında bıde mehır demedı kızlık bedelı ne ıstıyorsun dedı
yerın dıbıne gectım ay
amcamla esımın enıstesı sahıttı.ıstemem dedıkce ıstemen lazım dedı.
cok sınırlenmıstım kavga cıkacaktı nerdeyse
sen sımdı kocandan ıste sekerım.hedıyenın yanında senesını doldurduk dıye
nıce mutlu yıllara canım benım saglıcakla ınsaallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bencede o çirkinlikle koca bulduğuna şükret ses etme otur:asigim::delphin:

üfffffff hep bu kıskançlıkların senden önce koca buldum diye dimi :1closedeyes:
çirkinler kendini belli ediyo
bknz:tatlıcadiarzu (30 yaşında daha kocayı yeni buldu oda adamın alıp almıycağı hala mechul hala kızlık soyaını taşıyosun :1closedeyes: :icecream:)

bana laf yetiştirceğine bi kendine bak hihoyyyt

benim imam nikahım esnasında, 5 tane burgu bilezik dediler... o dönem için iyiydi, şimdi geriye bakınca az gibi geliyor

eşim bu işi bilmediği için (bende bilmiyordum) biz afalladık o ne dercesine
kpederim cvp verdi Çok üzgünüm çoook 10 altın mı dedi ne
ona soruldu sanki :1closedeyes:

ben bu konuda cok dikkatlidim..allahımın bana sunduğu imkanları helal dairede sonuna kadar kadar kullanmak niyetimdeyim...şimdi 2 ceşit mehir vardır bir gerdek gecesi öncesi istenilen altın23 gr dan10 adana burması 1 set 1 künye ve yüzükler ..
2 cisi allah korusun ani ölüm boşanma gib durumlarda istenilen senet karşılığı mal...
bundada ev eşyalarını para miktarına döküp senet yapma işlemi yani ev eşyalarının toplam değeri senede yazılır buda 15.000 ytl bu senette babada kalır birde 1 hac bi ümre istedim...bunları duyunca sasırdılar aaa bize güvenmiyorda senet vb gibi laf lar dolandı ama bunun kuranda belirtilmesi ve
yüce rabbim herşeyi önceden bilmesi kudretiyle biz bayanları maduriyetten korumuş olmasını
acıklayınca tabi...bişey diyemediler ...yaratan neylerse güzel eyler sevgilerle

not. mehir peşin alınacağı gibi taksitte yapılır ben peşim istemiştim çünkü durumları müsaitti..
borclu gibi 3..yıl..5 yıl..gibi taksitte yapılabilir ..mutlu huzurlu sağlıklı günler duasıyla

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim hoca hiç sormadı.1 hafta sonra gelin hanıma 250 ytl vereceksin bana da haber vereceksiniz verdi diye dedi.Çok ucuza gittim yaaaa.Eşim de hemen ödedi tabi miktar 250 ytl olunca:roflol:

benim mehrime kendim karar vermedim ailemin talebiyle karar verilmş 15 sarı lira diye yazıyo sonradan gördüm şimdiki aklım olsa daha fasla isterdimde neysee allah sağlık huzur versinde bunlar kenarda dursun...

ben bedavaya gittim valla. mehir olayını bilmiyordum. zaten söyleselerdi bile veremezdi.
ah kızlar biz ne zorluklarla evlendik ah! ne kınama altın basıldı ne mehir oldu ne de takı kurdelemiz de doğru düzgün birşey takılmadı. böyle şeyleri duyunca üzülüyorum.:çok üzgünüm:
tek tesellim eşimle olan mutlu evliliğim.:asigim:
takıların kadına faydası birşey olursa kenarda garantisi olsun. ben de tek garanti sevgi:asigim:

elime geçemeyen 15 tane cumhuriyet altını vaat edildi...........
huzurdan başka hiçbişeye ihtiyacım yok çok şükür
.......:Saruboceq:

kınamda düğünümde olmadı nikahla ewlendık -tatlicadiarzu- mehir olarakta 8tane bılezık demıslerdı hocaya ayıp olmasın die kaydirigubbakcemile3 9. seneme gırcem ewleneli halada 8 bılezık yapıcaklar -tatlicadiarzu- düğünde takılan bılezıkler bile baskasının cıktıktan sonra 8 tane mehir bılezıgı umurlarında olmamıstır zatenkaydirigubbakcemile2 ahh bu kaynanalar ahh :içelim:

600 gr altın demiştim kabul edildi. sağolsun eşim kabul etti. hoca eminmsin diye sormuştu eşime niyeyse...kaydirigubbakcemile3

ben bedavaya gittim valla. mehir olayını bilmiyordum. zaten söyleselerdi bile veremezdi.
ah kızlar biz ne zorluklarla evlendik ah! ne kınama altın basıldı ne mehir oldu ne de takı kurdelemiz de doğru düzgün birşey takılmadı. böyle şeyleri duyunca üzülüyorum.:çok üzgünüm:
tek tesellim eşimle olan mutlu evliliğim.:asigim:
takıların kadına faydası birşey olursa kenarda garantisi olsun. ben de tek garanti sevgi:asigim:

hıc uzulme canım benım benımde senden bır farkım yok yanı
hoca acıdı halıme heralde o ıstedı ama ben salak askımdan ıstemedım
gercı cok mutlu ve huzurluyum cok seven ve sevdıgım bır esım var ıkı dunyalar guzelı kızım
ama fazla mal gozmu cıkarırdı sekerım
oda olsa ıyı olurdu demı ama:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:

Back
X