• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mam nikahndaki mehir

kınamda düğünümde olmadı nikahla ewlendık -tatlicadiarzu- mehir olarakta 8tane bılezık demıslerdı hocaya ayıp olmasın die kaydirigubbakcemile3 9. seneme gırcem ewleneli halada 8 bılezık yapıcaklar -tatlicadiarzu- düğünde takılan bılezıkler bile baskasının cıktıktan sonra 8 tane mehir bılezıgı umurlarında olmamıstır zatenkaydirigubbakcemile2 ahh bu kaynanalar ahh :içelim:

onun vebalını nasıl vereceklermıs canım benım
o kesınlıkle kadına aıt ve verılmesı gereken bır borc o
kul hakkına gırer
alacaklısın canım hem bu dunyada hemde dıger tarafta
allahından bulsunlar ya sınır seyler
allah sana daha ıyılerını nasıp etsın canım benım.mutlulugun daım olsun ınsaallah saglık huzur afıyetle

kimse öyle bir şey sormadı ki bize:1no2::1no2::1no2: hatta biz hocanın karşısına bile çıkmadık yok efendim biri tam o esnada içinden kötü bir şey dilermişte kimse bilmeden olurmuşta bilmem nee beni bedava ya almak için yaptılar kesin benimkini varyemez ailesi kaydirigubbakcemiletüh yazıklar olsunkaydirigubbakcemile:mymeka::roflol::roflol:

NASIL YANI YAAA;
VEKALETMI VERDINIZ KIZZ VEKILLERIN ALMASIN SEKERIM SIZIN YERINIZE PARACIKLARI
ALLAH IYILIGINIZI VERSIN SEKERIM.
NEYSE OLAN OLMUS ARTIK
GECMIS OLSUN USTUNE BI BARDAK SOGUK SU SEKERIM SENDE HEPIMIZ GIBI:içelim::içelim::

imam nikahı kıyılırken söylenilen mehir hakkınızı hatırlıyormusunuz.benim 15 tane çeyrek altın sizin

mehrin olduğunu pek kimse bilmez,çevremde bile o nedir bize hiç sorulmadı diyenler var...hoca bana sormuştu bende kaynanamların taktığı dört tane bileziği ve ince bi set vardı onları istedim mehir olarak...daha sonra hoca bana başka istediğin bişey daha varmı dediğinde ,yok bunlar yeter demiştim....şimdi olsa başka şeyler isterdim...ama giden günler geçti artık....

banada sormuştu hoca mehir ne istersin diye eniştem 100 gr altın demişti bende ne olduğunu anlayamamıştım o zaman sesimi çıkarmamıştım...benim bileziklerimi eşim yaptı bana düğünde kaynanamlar taktı bu mehir yrine geçermi acaba?:sm_confused:

merhaba kızlar ben imam nikahım kıyılmadan önce baya bi araştırma yapmıştım.bazılarınız hiç mehir istemediğinizi haberiniz bile olmadığını yazmışsınız okuduğum kitapda mehir olmadan kıyılan nikahın geçerliliğinin olmadığı yazıyordu.tabi sırf bunu istemek için eşinizin yapamıcağı bişeyi istememeniz gerekiyo çünkü mehirinizi ne olursa olsun siz kendi gönlünüzce helal etmedikten sonra eşinizin yapması lazım.allah korusun eşiniz vefat ederse eşinizin ailesi yapmak zorunda eğer size birşey olursada eşiniz sizin ailenize vermek zorunda.mehir sadece altın para istemek değil birde mesela benim nikahım kıyılırken hoca bana hiçbişey sormadı herkes ayaklandı giderken ben parmak kaldırıp (parmağımı niye kaldırdım hiç bilmiyorum)mehir istiyorum dedim hocada takılan bilezikleri kastederek yapılmıştır senin mehirin dedi bende ben altın istemiyorum imkanı olduğunda beni hacca götürmesini istiyorum dedim herkesin suratında bi şok tabi ama eşim hemen kabul etti tabi naniknanik hatta benim bu araştırmalardan sonra eniştemde ablama mehrini verdi neyse baya uzun oldu bu yazı

banada sormuştu hoca mehir ne istersin diye eniştem 100 gr altın demişti bende ne olduğunu anlayamamıştım o zaman sesimi çıkarmamıştım...benim bileziklerimi eşim yaptı bana düğünde kaynanamlar taktı bu mehir yrine geçermi acaba?:sm_confused:

hayır canım bildiğim kadarıyla geçmiyo ama 100gr altın denmiş sanırım o oluyo senin mehirin

[B500gr altın,tek taş pırlanta,eşya felan işte.altını ve pırlantayı kesin şart koştum.pırlantayı seçerken de kocamı seçtiğim gibi,en iyisini beyenmişim.1000 dolarlıkmış.sağolsunlar almam demediler.bide hepsi 22 ayar.
okudum ettim ama altının en sarısını seviyorum ayol.ne yapayım,diğerleri sahte gibi geliyo[/B]

annem mekkeye gitti ben kücüktüm. oralari okadar güzel anlatirdiki ben bööööyle azim acik dinlerdim,
bunu nikahdan evelde düsündüm tasindim karar verdim, altin maltin kafama yatmadi, cünki allah göstermesin ayrilsam hic bisi almadan ortadan kaybolurum üzüntüden (esimi cok seviyorum) :(((
bu yüzden bu bana borcun olsun beni mekkeye götürürsün dedim....

oranin büyüsünü merak ediyorum.....

Benimkisi resmen pazarlığa dönüştü... Hoca önce mihrin ne olduğunu anlattı sonra bana sordu..
Kızım seni 4 ay geçindireçek kadar cumhuriyet iste dedi...
Ben şahitime döndüm 120 cumhuriyet dedim... herkesin gözleri açıldı...
Hocada fazla değil mi dercesine birşeyler söyledi ...
Eşim, kayınpederim , annem , babam ve abimde yanımızdalar gülerek izliyorlar ...
eşimin şahiti ve benim şahit pazarlığa tutuştu... neyse ben 50 cumhuriyet dedim şahitim hocaya iletti..
Hoca o zaman 51 olsun dedi tam eşime sorulacak kabul ettin mi diye ...
eşimin şahiti atladı ve 41 olsun o zaman 41 kere maşallah deriz dedi..
şahitim bana baktı kabul ediyormusun gibilerinden daha fazla çingeneliğin luzumu yok dercesine olur manasında başımı salladım..
Anlıyacağınız çok istkonto yaptık canım 41 cumhuriyet nedir ki zaten altında düşüşte...
mihir kadının hakkı bunu almak için ayrılmak gerekmiyor...
Eş karısına evliliği içinde bunu almakla yükümlü ama çiftler helalleşirlerse gerekmez...
Ben eşime; ev aldığımızda helal edicem hakkımı istmem o zaman dedim..
Tabi bu zamandan önce başımıza bir hal gelir helalleşmeye vakit bulamazsak yine hakım hellal olsun dedim..
Kuzenimde mihir olarak hacca gitmeyi istemişti...

benimde 8 adaa burma bilezik yaptılar ailem 5 tane kalın bilezik takı setim yüzükler falan hepsi mehir sayıldı hoca sordu bizde söyledik mehir olarak saydı hepsini tabi 8 adana burma bileziğim gitti araba aldık şimdi arabada da çok zarardayız sıfır almıştık ve eşim bana sormadan aldıkendi karar vermiş o zamanlar iş olarak ablasıyla birliktiler ablası ödeyebiliriz demiş bana sadece düşüncesini söyledi aldı eğer istediğim bir şeyi beraber karar verip alsaydık o 8 adana burmayı helal ederdim ama şimdi helal etmiyorum eşimde bunu çok iyi biliyo yapıcam söz onları diyo aslında bilezik takmam ama yinede istiyorum yapsın oda itiraz etmiyo zaten şimdi kendiside yaptığından çok pişman ama yaptı bir kere şimdi kara kara arabayı satmak istiyo ama yüzde yüz den fazla zararımız var hlbuki onun yerine bir arsa alsaydık şidi ne kadar değerli olucaktı napalım ama mehirimi isterim banane banane

merhaba kızlar ben imam nikahım kıyılmadan önce baya bi araştırma yapmıştım.bazılarınız hiç mehir istemediğinizi haberiniz bile olmadığını yazmışsınız okuduğum kitapda mehir olmadan kıyılan nikahın geçerliliğinin olmadığı yazıyordu.tabi sırf bunu istemek için eşinizin yapamıcağı bişeyi istememeniz gerekiyo çünkü mehirinizi ne olursa olsun siz kendi gönlünüzce helal etmedikten sonra eşinizin yapması lazım.allah korusun eşiniz vefat ederse eşinizin ailesi yapmak zorunda eğer size birşey olursada eşiniz sizin ailenize vermek zorunda.mehir sadece altın para istemek değil birde mesela benim nikahım kıyılırken hoca bana hiçbişey sormadı herkes ayaklandı giderken ben parmak kaldırıp (parmağımı niye kaldırdım hiç bilmiyorum)mehir istiyorum dedim hocada takılan bilezikleri kastederek yapılmıştır senin mehirin dedi bende ben altın istemiyorum imkanı olduğunda beni hacca götürmesini istiyorum dedim herkesin suratında bi şok tabi ama eşim hemen kabul etti tabi naniknanik hatta benim bu araştırmalardan sonra eniştemde ablama mehrini verdi neyse baya uzun oldu bu yazı

bana hiç sorulmadı bende burdan öğrendim. mehir olmadan kıyılan nikah geçersiz demişssin. eşimin yapacak durumu yoktu. acaba en az ne kadar olmalı mehir hakkı. şimdi yeniden imam nikahı mı yaptırmak lazım mehir için?kafamçokkarıştı:uhm:

bizim hoca bayağı açıklamıştı mehiri. hiç bahsetmeyen hocalar da var, ama istenmesi gerekirmiş.
mehir kadınlık hakkı için verilirmiş. boşanma olmasa da verilmek zorunda.
mehiri erkeğin maddi gücüne göre isteyebilirsiniz, üst sınır yok. kadın isterse sonradan, mehiri almadan erkeğe helal edebilirmiş.
mehir evlenirken de verilebilir, evlendikten sonra da verilebilir.
ben evlenirken, düğünde takılanları istemiştim,ayrıca 50 gr bilezik istedim. düğünden sonra, paraları eşime verdim, altınlar bana kaldı.

bazı yerlerde senet de imzalatıyorlarmış. bana doğru gelmiyor. erkek rızası ile vermezse zaten üzerinde hak kalıyor.eşinin mehirini vermek erkek için farzdır.

bana hiç sorulmadı bende burdan öğrendim. mehir olmadan kıyılan nikah geçersiz demişssin. eşimin yapacak durumu yoktu. acaba en az ne kadar olmalı mehir hakkı. şimdi yeniden imam nikahı mı yaptırmak lazım mehir için?kafamçokkarıştı:uhm:

Mehir, nikâhın bir unsuru veya şartı değil, bir bağış veya bir hediye de değil, nikâh akdine rıza gösteren kadının özlük hakkıdır. Nikâh esnasında bu hak, hiç konu edilmese dahi kadın bu hakkını alır. Bu hak, nikâh esnasında verilebileceği gibi, kocanın bir borcu olarak daha sonra da verilebilir. Koca bu borcunu mutlaka vermelidir. Koca vermeyip, kadın da hakkını helâl etmediği takdirde, koca kul hakkı yemiş olur.

netten buldum canım bunu.
eşine anlatıp, helal ediyorum diyebilirsin.
ya da birşey isteyebilirsin.

Bende bişey istemeyenlerdenim. Ne geregi var diye düşündüm kanunlar karşısında zaten boşanma durumunda herşey ortak. Bütün mal varlıgımızda zaten benim üzerimde.

Ilgın bunun boşanma ile bir alakası yok ... bu dini nikahın bir gereğidir... Hee istemezsin eşine hakkını helal edersin olur...
Ama helallik vermedikten sonra sırf istemiyorum demek olmaz eşinin üzerinde kul hakkı olur..
Kul hakkına girmekte çok büyük günahtır...

biz düğünden önce nikah kıymıştık hoca sormuştu kaç dedim hatırlamıyorum hatta düğünden sonra tekrar nikah kıydılar nedenini hala anlamadım ama ordada sordu hoca yine bişey istedim onuda hatırlamıyorum ama 2 kere istedim hangisi geçerli bilmiyorum gerçi miktarlarıda hatırlamıyorum ama allah o günlere getirmeyi nasip etmesin boşanırken veriliyormuş kadına...
allah korusun

Back
X