- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Bilmiyorum canim yaa benim bir ay sonra sütüm yeterli gelmeye başladi,öncesinde yetmedi bir türlü,emzirmeyi benim kadar isteyen yoktur belki,o kadar istekliydim, meme uclarim cok fena yara olmasina ragmen gece gunduz emzirdim,2 saatte bir bir ay boyunca memeye cocugu yapıştırdim durdum,2.ayda sut yeter olduAşağı yukarı 20 günlük falan heralde konu sahibinin bebeği. Onun artık sütünün oturması gerekiyor. Doğumdan sonra 2 3 gün süt gelmediğinde mecburen mama veriliyor. Ama burda artık süt var, yetmediği düşünülüyor sadece.
Süt bence her annenin kanayan yarası. Çok panik yapmamak lazım. Herkes bebeği çok iyi olsun ister. Bunun için en önemli etkenlerde annenin stresli olmaması, bebeğine yetebildiğine inanması. Gerisi kendiliğinden geliyor.
Önce emziriyordum. Uyuyordu 10 dk sonra ağlayarak uyanıyordu. Sonra mama veriyordum 1 saat uyuyordu.Bebeği emzirmeden mama verirseniz sütünüz memede beklediği sürece süt üretimi durur bebek her istediği zaman doğru teknikle emerse herkesin sütü bebeğine yeter birde sütüm yetmiyor diye düşünürseniz süt üretimini zaten engellersiniz
Bende sizin gibi yaptım. Bir yaşında mamayı bırakıp süte geçtik.bende kızımı mama ıle besledım yalnız bır yasında formul mamayı kestım sute gectık ve ek gıda alıyordu zaten.. bence 17 aylık bır cocuk artık mama ıle pure tarzı yıyecekelrle beslenmemelı dıye dusunuyorum. sızde kessenız mı acaba mama olayını ne dersınız?
şu yok benim memeler çeşme gibiydi hiç mama vermedim yavrucuğuma diye nispet yapan dengesizler......yesinler.Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Sagarak sutun miktarini anlayamazsiniz.Sütün yeterli olup olmadığını anlamak için tabiki sağacaksınız
Bebek boş memeyi emer durur ama aç kalır
Ve evet yetersizse formül mama içecek
Eşiniz mama parasının derdindedir büyük ihtimal
Yoksa ne diye dalgaya vursun
Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.
Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.
Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?
Emziremeyecegi için bence bir işe yaramaz. Bence kocana al çocuğu oyala madem 2 saat uyuyacağım ben demelisin. Çünkü süt için uyku şart.
Nedir bu kadınların çektiği çile ya. Kadın hem bebeğe bakmak zorunda hem kocasına. Böyle kocalar bir işin ucundan tutmazlar bir de kenarda durup her şeyi eleştirirler.
Memesinden süt çıkarsın o zaman kocanız onu içirsin çocuğa. Doktor bile desteklemiş mama takviyesini. Kendinizi üzmeyin sakın.
Görüyorsunuz kadınlar burada bile “kocan haklı”, “ay mama önermem hiçç” şeklinde yorum yapıyorlar. Herkes birbirini ezmeye çalışıyor. Anne sütü bile yarış haline gelmiş. Sütünüz olsa tabii ki siz de istemezsiniz mama vermek. Ama yok, aç mı kalsın bu çocuk?
Bu ikinci bebeğimSagarak sutun miktarini anlayamazsiniz.
Ben sagdigimda sutum cok az cikiyor ama emzirirken cocugun genzine kaciyor, agzindan akiyor.
Pompa hicbir zaman bebek gibi ememez ve memede sut bitmez. Hamileymissiniz saglikla kucaginiza alin ve bunlari dusunmeyin simdide
Benim de ilk günlerde sütüm gelmedi, daha hastanede mama verdi ebe. Üç gün boyunca birkaç damla kolostrum zar zor geldi. Minik uç açtırma pompasıyla çektim, kaşıkla verdim onu da. Göğüsler bomboştu. Çocuk sarılık oldu, bembeyaz doğan kuzum bildiğiniz esmer bebek oldu. Mama verdiğim halde önleyemedim sarılık olmasını. Mama ve meme dönüşümlü veriyordum. Sonrao2 sefer emzirip 1 mama derken sütüm az da olsa arttı. Daha sonra doğum ağrıları ve travması geçtikçe sütüm yetmeye başladı, 4 aylıkken mamayı tamamen kestik. 2 ay sadece anne sütü verdim. Oğlum ek gıdayı bir türlü sevemedi. 1 yaşına kadar emzirme ağırlıklı besledim. Toplam 2.5 sene emdi. Yaşadıklarımdan şunu öğrendim: süt gece uykuda artıyor, demek uyumak ve dinlenmek en iyi süt artırıcı. Sağlıklı beslenip, her fırsatta uyursa anneler, çevresinde onu strese sokan faktörleri uzak tutabilirse hayatından, sağlığı da yerindeyse sütü bebeğe yetmeye başlıyor...Herkes az çok bişeyler yaşamış anlatmış . Bende kendimden örnek vericem .. benim de çok bilmiş eşim aynı sizin ki gibi yaptı sütüm çok azdı bebek doymuyor belli mama verdirmedi.. ve sonuç sarılık olduk ama hemde nasıl .. 2 gece hastane de yattık ışın aldık .. tabi bebeğim atamadı sarılığı ve doktor tavsiyesi ile mama başladık.. Eğer önceden verse ydim sarılık çok hafif atkatacaktık.. ama bebeğimin rengi 6 ayda zor kendine geldi ... benim ki de herşeye karışır ...şu an da bile aynı ... öle zor ki herşeye karışan bi eş .. kaynana dan beter.. Allah yardımcın olsun senin de
Kiracak ne soylemisim.Herkes bazi konulari biliyor olabilir ama bu karsimizdaki kisiyi kirmamizi gerektirmiyor bnde psikolojik danismanim ve yaptiginiz yorumlarin konu sahibini incitebilecegini dusunuyorum
Sizin icin normal cumleler ama gercekten emdiren annenin bu tur cumleler cok zoruna gidiyor bende yasayarak deneyimledigim icin soyledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?