Mama veriyorum diye benimle kavga eden eşim

Herkes az çok bişeyler yaşamış anlatmış . Bende kendimden örnek vericem .. benim de çok bilmiş eşim aynı sizin ki gibi yaptı sütüm çok azdı bebek doymuyor belli mama verdirmedi.. ve sonuç sarılık olduk ama hemde nasıl .. 2 gece hastane de yattık ışın aldık .. tabi bebeğim atamadı sarılığı ve doktor tavsiyesi ile mama başladık.. Eğer önceden verse ydim sarılık çok hafif atkatacaktık.. ama bebeğimin rengi 6 ayda zor kendine geldi ... benim ki de herşeye karışır ...şu an da bile aynı ... öle zor ki herşeye karışan bi eş .. kaynana dan beter.. Allah yardımcın olsun senin de

Hazır mama mı? Ben çok sağlıksız buluyorum evde kendiniz yapsanıza?

Eşinize aynen şunu söyleyin sen gerizekalısın ben değilşm sen babasın ben anneyim onu ben doğurdum şimdi ikile!

Sütünü arttırmak için biseyler denesen mamadan önce

Yatmaya yakın süt arttıran şeyler ye mesela
Armut hurma uzum bir sürü şey var bol bol su iç yatmadan önce gün boyu

Sütünüzü arttırmaya yönelik çabanızı arttırsanız olmaz mı?
Bunu başkası dese neyse de sizi her zaman gözlemleyen eşiniz söylüyorsa belki doğruluk payı vardır.
Neler denedim ve hala denemeye devam ediyorum...bulgir pilavı soğan ayran tavuk pekmez yoğurt çorbası herşeyi ama herşeyi...icmedigim komposto kalmadı.suan kilom aşırı arttı zaten sütüm olsun diye yemedigim yemek kalmadı.ocmedigim çay kalmadı.hummana mesela herkeism sutunu arttirmis bende tik yok.yine aynı şekilde şuan damla da kullanıyorum.herkesin sütünü arttıran damla bende bir işe yaramadı...belki de yarar ilerde bilemem.asla pes etmedim etmicem de arttırma konusunda

Ayni seyleri suanda bende yasiyorum..Her seferinde korkarak mama yapiyorum.

Birde bebek düşük tartılı doğduysa yetmiyor. Çünkü emmek için gerekli gücü göstermiyor ve yeterli süt gelmiyor.

Canim yaa seni o kadar iyi anliyorum ki ama uzulme. O cocuk aglamaya baslayinca ver esine hadi sustur bakalim de. O feryat zaten en cok senin icini yakar. Hele o yetemiyorum cocuguma bakamiyorum hissi yok mu beynini kemirir durur. Bizde de ilk basta ben cok inat ettim mama vermeyecehim alisacak emdikce cogalacak virt zirt diye. Sonra cocugu sarilik ettim ve 2 gun hastanede yatti. Sonra benim kafa dank etti ama biraz gec oldu iste. Mamaya basladim 5 ay hem mama verdim hem de emzirdim. 5. Ayda oglum aniden biberonu ve mamayi almak istemedi. Ve cok sukur gecen haftaya yani 22 ayi doldurana kadar emzirdim. Haa emzirdim ama asla oyle fosur fosur akip doyuran bir sutum olmadi benimkisi hep yemek ustune kahve niyetine emiyor gibiydi. Cunku 2 aylikken bile doyurmuyordu zaten sutum. Bu arada denemedigim hicbirsey kalmadi tomrisin emzirme kampini falan hep yaptim. Sen uzme canini. Bu emme isi kismet meselesi onemli olan bebeginin karninin doymaso ve saglinin yerinde olmasi. Sen elinden geleni yaptiktan sonra gerisine kafani takma vicdanin rahat olsun. Onu en iyi sen anlarsin. Bir de sana tavsiyem emzirirken stres yapma yetecek yetmeyecek kaygi cekme zevkle aşkla emzir. Ben sutum o kadar az olmasina ragmen 22 ay emzorebilmeyi buna borcluyum bence

eşinin familyasindan uyelerin sut ver de ver yorumlarini okuyup kendni daha da kahretme. sen annesin bebegin icin en iyisini sen bilirsin. sut yksa mama var. ac kalicak hali yk cocugunun sut yoksa. mama da zehir degil. sakin sikma canini.

Emzirmeden mama vermiyorum.her mama önce iş günde 3 kez veriyorum mamayı zaten.mutlaka emzirip öyle veriyorum

bebeğin kilo alımı iyi ise mama niye veriyorsunuz.benim oğluma da doktor,sütüm gelmediği için mama verelim,kilo kaybı olmasın demişti.Çok ağlamıştım ben doğumund stresi ile.ama vermedim Mama sürekli emzirdim.sarılık filan da olmadı.yani sütüm varmış Demek ki.Ne kadar iri olursa olsun.onun midesi ne kadar ki?

Hiç kimse güle oynaya mama vermez.
Malesef her kadının vücudu süt üretimi konusunda cömert değil. Kiminin 2. gün akıyor kiminde 1 damla gelmiyor. Emzirme işi yüzde 90 psikolojik. Anne iyi hissetmeyince olmuyor.
Mama verenlerin kolaya kaçtığını sık sık emzirmediği için olamadığını savunan ilginç bir grup var. Benim başımda da vardı.

E Emirimoglum kilo alımı iyi mi bebeğinizin yazdıysanız gözden kaçırdım.

ben kızıma sütüm yetmedi çok azdi ilk aydan başladım nerdeyse mamaya eşim karşı çıksada aldırdım mamayi olmuyo süt ne yersem yiyim ne yapayım çocuk sürekli yapışıyo süt istiyo doymadigindan agliyo sizde doymadigini düşünüyorsanız aylık alması gereken kilodan az alıyorsa hiç dinlemeyin eşinizi bence

İki oğlum var ikisinide emzirmedim sütüm olmadı şimdi koca oğlan oldular çokta sağlıklı sporcular

Eeeee öyleyse o sütten bende neden hiç yoktu. Kızım 4 aylıkken 10 cc bile çıkmıyordu. Öncesinde de 50 cc den fazla görmedim. Bu sütle hangi ikiz bebek doyar ?
Bebeği emzirmeden mama verirseniz sütünüz memede beklediği sürece süt üretimi durur bebek her istediği zaman doğru teknikle emerse herkesin sütü bebeğine yeter birde sütüm yetmiyor diye düşünürseniz süt üretimini zaten engellersiniz

Yani sizi üzmek istemem ama eşiniz haklı. Bir kere emzirmeye dair bilgi eksikliğiniz var. Tomrisin emzirme notlarını okumanızı öneririm. Bebekler uzun süre memede kalıyorsa bu sütün yetersiz olduğunu ya da doymadığını göstermez,kokunuzu arıyordur muhtemelen. Öte yandan sürekli emiyor sütüm birikmiyor diye bir şey yok hatta bebeğiniz ne kadar emerse o kadar çok sütünüz olur. Sütünüzün az gelmesinin sebebi aslında mama veriyor oluşunuz. Şöyle düşünün siz mama veriyorsunuz bebeğiniz doyuyor haliyle daha az süt çekiyor beyin bebeğin süt çekmesine göre süt üretimini hızlandırır ya da yavaşlatır,ne kadar mama o kadar az süt.

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim.sutum maalesef ki 20 gündür çok az.ki bende nerdeyse 1 saate bir hatta geceleri bu 45 dk ya duyuyor emziriyorum ama çok çok az ...ve artmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…