- 30 Mayıs 2015
- 1.074
- 3.224
- 333
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Eşinize aynen şunu söyleyin sen gerizekalısın ben değilşm sen babasın ben anneyim onu ben doğurdum şimdi ikile!Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Derdimi anlattım.okuyanlardan allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Sütünü arttırmak için biseyler denesen mamadan önceBugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Bebegim emiyor ama sütüm yeterli değil.uyanikken hep memede kalmak istiyor.e sütüm haliyle bırikmiyo ve bazen boş çekiyor.
Gece de genellikle emziriyorum.aabaha karşı Bsiyor çığlığı çünkü artık aciklmış oluyor sütüm yok.sagsam 30 cc anca çıkar.bu sabah da açlıktan ağladı bende artık ağladı diye mama yaptım.esim bana bağırdı çağırdı çocuğu sisiriyorsun emzirmeden direk mama veriyorsun ne meraklisin mamaya diye.ben mamaya meraklı degilim. Önce emziririm doymadoysa mama veririm.bebegimde emmeyi bırakmadı çok şükür.
Beni bu şekilde eleştirmesi beno o kadar kırdı ki.ben bebeğimi düşünmüyor muyum.keske sütüm şakır sakir olsa da beb3gim mama yemese . Artik stresten kafayı yicem.zTen sütün yetmiyor mu? Ayyy maşallah nazar değmesin benimki hoc mama almadi. Allah korusun mama vermem asla.bu tarz cumlel3r duymaktan nefret ediyorum.yeter Artik bu kadar üzerime gelmesinler.
Neler denedim ve hala denemeye devam ediyorum...bulgir pilavı soğan ayran tavuk pekmez yoğurt çorbası herşeyi ama herşeyi...icmedigim komposto kalmadı.suan kilom aşırı arttı zaten sütüm olsun diye yemedigim yemek kalmadı.ocmedigim çay kalmadı.hummana mesela herkeism sutunu arttirmis bende tik yok.yine aynı şekilde şuan damla da kullanıyorum.herkesin sütünü arttıran damla bende bir işe yaramadı...belki de yarar ilerde bilemem.asla pes etmedim etmicem de arttırma konusundaSütünüzü arttırmaya yönelik çabanızı arttırsanız olmaz mı?
Bunu başkası dese neyse de sizi her zaman gözlemleyen eşiniz söylüyorsa belki doğruluk payı vardır.
Ayni seyleri suanda bende yasiyorum..Her seferinde korkarak mama yapiyorum.Bugünlerde çok konu açıyorum farkındayım ama sizlerle dertlesmem lazım.kafayi yemek uzereyim.
Birde bebek düşük tartılı doğduysa yetmiyor. Çünkü emmek için gerekli gücü göstermiyor ve yeterli süt gelmiyor.Kimse keyfinden çocuğuna mama vermez sütü varken. Bem de çok kızıyorum bilmiş bilmiş konuşanlara. Cocuk cok istahliysa Yetmeyebiliyor o süt iste. Üzmeyin kendinizi. O çocuğun annesi sizsiniz. Ona en iyi bakacak,sevecek ve saracakta sizsiniz.
Emzirmeden mama vermiyorum.her mama önce iş günde 3 kez veriyorum mamayı zaten.mutlaka emzirip öyle veriyorumHer annenin ikiz bebekleri besleyecek kadar sütü vardır siz sütüm yetmiyor diye düşünürseniz sütünüz zaten kesilir bebeklerin memede kalmaları istemelerinin sebebi özgüven geliştirme ve anneyle bağ kurmadır bir bebek günde 10 ile 12 kez emmesi yeterlidir bebeğiniz 1 ayda en az 500 gram alması bebeğin yeteri kadar beslendiğini gösterir 500 gramanın altındaysa o zaman ek besine geçmek gerekir mama vermek bebeğe kaşık kaşık şeker vermekten farksız emzirmeyip mama vermek sütünüzün giderek azalmasına neden olur ve çıkmaza girersiniz üzgünüm ama yanlış yapıyorsun bir an önce vazgeçersiniz istersenin bir doula yada emzirme danışmanından destek alabilirsiniz
aynen kilo aliyorsa yetiyordurdoktoru söyledi mi sütünüzün yetmediğini?
kilo alımı nasıl?
memede uzun süre durması ille doymadığından değil ki..
kafanıza göre mama vermeyin.
Bir sonraki emzirmedede daha önce solu emzirdiyseniz sola başlamanızı tavsiye ederimEmzirmeden mama vermiyorum.her mama önce iş günde 3 kez veriyorum mamayı zaten.mutlaka emzirip öyle veriyorum
Bebeği emzirmeden mama verirseniz sütünüz memede beklediği sürece süt üretimi durur bebek her istediği zaman doğru teknikle emerse herkesin sütü bebeğine yeter birde sütüm yetmiyor diye düşünürseniz süt üretimini zaten engellersinizEeeee öyleyse o sütten bende neden hiç yoktu. Kızım 4 aylıkken 10 cc bile çıkmıyordu. Öncesinde de 50 cc den fazla görmedim. Bu sütle hangi ikiz bebek doyar ?
Evet senin gibi ukalalara lafımı esirgemez söylerimSen mi emzirme danismanligi egitimi aldin
orada emdiremeyen annelere beceriksiz mi deniliyomus bilmiyordum ogrendigim iyi oldu @Mune
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim.sutum maalesef ki 20 gündür çok az.ki bende nerdeyse 1 saate bir hatta geceleri bu 45 dk ya duyuyor emziriyorum ama çok çok az ...ve artmadıSöyleyeceklerimi zaten çoğu kişi yazmış. İlk doğum yaptım eve geldim bana hep “memelerin süt dolunca ağrıyacak, çocuk çekerken hissetceksin” falan dediler ama benim memelerim ağrımadı, çekerken de hissetmiyordum. Dediğiniz gibi bebeğim emmesine rağmen ağlıyordu yada kısa aralıklarla ağlıyordu. Hemen doktora gittim, anlattım durumu. Damla verdi, malt içeceği, çay falan bir de dedi ki “mama takviyesi yapalım, en azından gece” mamayı aldık eve geldik annem o kadar kızdı ki hemen başka doktora götürdü. Doktor sütümü sağmamı istedi ve sağdım. Sütümün yeterli olduğunu, bebeğin emerek makinadan daha fazla süt sağdığını, emdikçe daha çok süt üretileceğini, yenidoğan bebeklerin hep memede kalmak isteyeceğini, kilo alıyorsa sıkıntı olmadığını söyledi ve bir memeni iki kere boşalt dedi. Yani bir birini bir diğerini değil en son emzirdiğini memeni ikinciye bir kez daha emziriyorsun. Çünkü ilk gelen süt sulu doyurmayan sütmüş arkasından gelen süt yağlı doyuran sütmüş. Bir birini bi birini verdiğimizde bebek hep sulu kısmı emiyor ve kısa sürede açılıyormuş bir de sürekli emzir dedi ve ben ilk 1 ay sürekli 15 dakika 30 dakikada bir emzirdim. Mamanın da kapağını açmadan iade ettik eğer ben doktoru dinleseydim olan sütüm de bitecekti bir hafta sonra tekrar sağdık ve ilk sağdığımızın iki katı süt çıktı. Yani sütünüzü sağmadan karar vermeyin önce sütünüzü sağın sonra burda yaZılanları uygulayın bir hafta sonra bir daha sağın doktor bu miktar yetersiz derse o zaman yapılacak birşey yok tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?