Bebek Beslenmesi mama veriyorum üzgünüm..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Albeni7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
5.306
4.936
123
Merhaba anneler benim bebeğini mama ile büyüten annelere bi kaç sorum olacak. Oğlumu 1,5 ay emzirebildim. Sonrasında sağarak biberon la verdim biberona alışıncada benim göğsümü tutmak istemedi bizde bi hata yapıp çok ağlıyo yazık aç kaldı diyerek mama vermeye başladık ,eelektrikli pompayla sağarak verdim bi müddet ama bebeğin emdiği kadar sütüm hiç olmadı ve zamanlada kalmadı . Şimdi sorum şu ki bebeğini mama ile büyüpte sağlıklı olanlar bi terslik olmayanlar bebekleriniz nasıl büyüdü mama içtiğine dair büyüğüdğnde problem falan oluştumu ve su verdinizmi mama ile beslerken. çok fazla hastalandılar mı biraz fazla takıyorum galiba kafama...teşekkür ederim cevap vern arkadşlara şimdiden

5. Ayından itibaren mama veriyorum ilk verdiğim de sanki oğlumu elimle zehirliyomusum gibi geliyodu ama tabi oyle değildi
Sutum olmayınca mecburdum onunda sutumden rizki bukadar mis diyerek kendimi teselli ettim suan 1 yaşında geceleri hala mama veriyorum çünkü onlar hala süt çocuğu
Allaha Şükür kirkbir bucuk kere masaalah ogluma hic hastalanmadi mama verdiğin zaman muhakkak suyunu da ihmal etme ver canim
Artı sanırım senin kafanı sulandirmislar cocouk mamadan niye hasta olsun ki
Anna sutune es değer hiç bir mama yoktur fakat çocuk aç mi kalsın mecbur mama verecez sadece bağışıklık sistemi anne sütü alan bebeklere nazaran biraz düşük olabilir bunuda bebegin ek gıdaya başladığında dengeleyebilirsin dusuncesindeyim
Mesela keci sütü ver ek gıdaya başlayınca Anna sutune en yakın süt
Veya avakado ver bağışıklık sistemi giclendirir vs vs bunları şimdiden araştırıp bi defter tutabilirsin
Nacizene fikrim

T
Tşkkür ederim ... Ewt insan gerckten zehrlıyo gıbı hıssedıyo ama napalım mama ya karşı o kadar önyargı varki.insan ister istemez tereddut edıyo ilk ek gıdanız neydı kac aylıkken başladınız

Sutum az olduğu için 4 aylıkken başladım 2 çay kaşığı yoğurt ile gün gün arttirdim meyvenin suyunu siktim 1 çay kaşığı ile vermeye başladım yani doyumluk bişey zaten veremzsin tadimlik hep 6 aylik olunca doyumluk yemeğe başlamıştı tabi ağırlık yine mama verdim

Ve hangi mama veriyosunuz

Bebelac kullanıoruz. Oğlum 4 aylık olmak üzre keçi sütü için 6 ayı mı brklemek lazım sulandırıp werılemezmi
Aslında bende bunu çok araştırmıştım ama ozamn 6 7 aylik olmuştu ilk doğduğu zamn dan beri keci sütü nu sulandirip veren varmış istersen bi araştır açık konuşmak gerekirse ben oğlum 4 aylik olduğunda keci sütünü ogrenseydim sulandirip vermeyi tercih ederdim

1.aydan sonra manaya başladik 4.aydan sonradan sütum tam bitti hep mamaya devam ettik...5.5 aylik ek gıdaya başladık. ..yoğurt ilk hafta...ikinci hafta meyve üçüncü hafta çorbalar diye bir yemek kaşığı bir fincan tadımlık vsvs...doktorumuz danışın...biz sma mamaya kullandık hala gece içer yada dışarı çıkarken mamaya alırım acil yedirmek için falan...oğlum maşeallah sağlıklı bir çocuk gelişiminde öyle...bizde başta çok sorun yaşadık mama yüzünden milletin ağzı susarmi ...ama şimdiki mamalar iyi bence açmış kalsın...süt bir yaşından önce vermeyin...şu mutlaka verin kabız olmasin ...emin olun pirinç unu vs den iyi mamalar...Mamamizdan memnunum fos kilo yapmadi dengeli büyüdü...şimdi 16 aylık paşam süt cici bebe içiyor..yemeklerden yiyor

Allah bağışlasın.tesekkür edrrm ilginize

Evet en azından katkısz olduğu için wermek istıyorum keçi sütü .teşkkürler ilginiz için araştracaüm

Zaten benide milletin dedikleri çok yıprattı mama hakkında şuan bebelac kullanıoruz ama sma bende deneyceğim kullananlar genelde memnun

Benim kizim 7 aylik , kendisi meme tutmadi anne sütünü red etti
Mamaya basladik hic bir sorunda yasamadik bugüne kadar
Herkes emzirmek zorunda degil , bazen istesende olmuyo iste
Mamalarda anne sütüne es deger zaten yoksa okadar anne mama verirmi

Yani sonuç olarak başka seçenek yok tabi ben diğer oğlumu sürekli.emzrdim 2 yaşına kadar bu ufaklık braz farklı olunca mama konusunda istrr istemez düşüncelerim vardı . Dediğiniz gibi uzmanlar ona göre ayarlamıştr mamada ki vitamin mineral oranını

Allah bağışlasın.tesekkür edrrm ilginize
Bu arada 10 11 aylıkken keci sütü verdik ama nasıl..mesela şu muhallebisi yaptım üzerine yarım çay bardağı keci sütü koydum biberonla içti ...
1 yaşından sonra 3 4 ay keci sutu simdi sutcumuz getirmiyi..inek sutu devam...gunde bir mama...yemek...ne bulursam tikiyorum ağzına..nazlı paşa zor yiyor :)

merhaba
senın yaşadıklarını bende yaşadım,bebeğimde mama ile büyüdü,şuan 14 aylık maşallah hiçbir sağlık sorunumuz olmadı
ilk zamanlar çok ağladım sütüm yetmiyor bebeğimide mama ile besleyeceğim için çok üzüldüm,çok şükür sağlığıda keyfide çok yerinde :)
ben günde yarım çaybardagıından biraz az su içiriyordum,doktoruda içirmemi önermişti
sağlıcakla büyüsün inşallah bebişin,bebişlerimiz :)

Amin teyzesiii inş. Hepimizin bebekleri sağlıkla büyür

Bizde bi bulalım 10 11 ayı tepiştrcem ağzına sıpanın

Boşuna endişe etme canim, ben kizima 6 aya kadar sutumu sağıp verdim ama artik doymadigini fark edince hazir mamada vermeye basladim.
sonrasi tamamen mama icmeye devam etti.
Boyuda kilosuda , zekasida yerinde.
Ben hiç pişman değilim.
Yine vermem gerekirse yine veririm. :)

Ah teyzesi çok mızmız. ..yemek seçer..denemeden kafa salliyor daha...kapris yumağı...yoğurt yediği gün ohh diyorum bugün kazancliyiz...
Öyle böyle büyüyo işte minikler, annelik zor iş çabalıyoruz işte yawrularımız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…