Evet yaa sonradan bende öyle düşündüm , şimdi keçi sütü tamam katkısız saf doğal ama her vitaöibi minerali karşılarmı acaba die tereddüt ettim o yüzden yine mamaya dewam edip gün içerisinde de keçi sütü vercrm tabi önce bi doktorumuzla görüşelim deKeçi sütü içerik olarak zengin ve anne sütüne en yakın süt olduğu doğru. Doktorumuzun bir uyarısı vardı bu konuda, keci sütünü anne sütü yerine kullanmayın, beslenmenin tek kaynağı olmasın diye. Folik asit eksikliği yapiyormus. Mama kullanan bebege 1 öğün mama yerine verilebilir yada gece Uykusunda verilebilir. 6. Aydan sonrakiler zaten ek basladigi icin eksik birşeyi kalmaz, onlar için problem yok. Ama tabi her doktor farklı yaklaşıyor o yüzden yapın yapmayın diyemiyorum
Merhaba anneler benim bebeğini mama ile büyüten annelere bi kaç sorum olacak. Oğlumu 1,5 ay emzirebildim. Sonrasında sağarak biberon la verdim biberona alışıncada benim göğsümü tutmak istemedi bizde bi hata yapıp çok ağlıyo yazık aç kaldı diyerek mama vermeye başladık ,eelektrikli pompayla sağarak verdim bi müddet ama bebeğin emdiği kadar sütüm hiç olmadı ve zamanlada kalmadı . Şimdi sorum şu ki bebeğini mama ile büyüpte sağlıklı olanlar bi terslik olmayanlar bebekleriniz nasıl büyüdü mama içtiğine dair büyüğüdğnde problem falan oluştumu ve su verdinizmi mama ile beslerken. çok fazla hastalandılar mı biraz fazla takıyorum galiba kafama...teşekkür ederim cevap vern arkadşlara şimdiden
Evet iyi kide buraya konu açmışım yani içim rahatladı resmen etrafımda aaaa emmiyo mu yazık daha küçük mamalar çok katkılı emmesi lazımdı diyenlerden gına gelmişti artık bende böyle olunca kendini sorgulamaya başladım neden emmiyo emmesi lazım anne sütü de anne sütü diye sonuç ; ne sütümü artırabildim nede bukadar strese sütümün kesilmesini önleyebildim ama anladımmki hem kendimi boşuna üzdüm hemde oğlumu saatlerce sırf memeyi tutsun diye boşuna ağlattım. Teşekkürler desteğiniz içinBen de bebeğime mama veriyorum. Anne sütü ve mama. Bence hiç öyle düşünmeyin. Ben mesela annemş çok emmişim ama gene de bağışıklık siztemim zayıftırç Ama benim ilk yeğenşm mama ile büyüdü ama zehir gibi şu an. Matamatik olimpiyatlarına hazırlanıyo.Anne sğtğ tabiki önemli ama süt az ise yapacak bir şey yok. sizin pozitif olmanız çok çok daha önemli. Lütfen kendinzi suçlu hissetmeyin. Sşz en azından biraz süt verebilmişsiniz. Hiç sütünü veremeyen anneler de var. sıkmayın canınızı. Ayrıca mama verirken su da verilmeli bana göre.
Evet iyi kide buraya konu açmışım yani içim rahatladı resmen etrafımda aaaa emmiyo mu yazık daha küçük mamalar çok katkılı emmesi lazımdı diyenlerden gına gelmişti artık bende böyle olunca kendini sorgulamaya başladım neden emmiyo emmesi lazım anne sütü de anne sütü diye sonuç ; ne sütümü artırabildim nede bukadar strese sütümün kesilmesini önleyebildim ama anladımmki hem kendimi boşuna üzdüm hemde oğlumu saatlerce sırf memeyi tutsun diye boşuna ağlattım. Teşekkürler desteğiniz için
Yani demekki birazda bünyeyle alakası olan bişey illa emen çocuk hastalanmıycak diye bşey yokmuş. Hrrkes ister çocuğunu emzirmek ama olmayınca da olmuyo.işteiki çocuk annesiyim kızım 10 yaşında oğlum 1 yaşında kızımda doğum sonrası anne sütü ve mutlaka evde hazırlanmış gıdalar kullandım arada dışardaysak kavanoz yada kaşık maması verdim 1 yaşından 8 yaşına kadar boğaz enfeksiyonuyla büyüdü yavrum kalıtsaldı yapacak bişey yok çok dikkat etsemde önüne geçemedim... oğlum düşük kiloyla ve idrar yolu enfeksiyonuyla doğdu mecburen hastanede yattık 10 gün sütüm çok gelmediği için mama takviyesiyle devam ettik hala emdiriyorum elbette önceliğim evde hazırlanmış gıdalar ama hala günlük aldığı 6 öğünden 3 ü mama sabah kaşık maması yatarken tahıllı mama ve öğlen devam sütü mutlaka alıyo bunun yanında yoğurt meyve ve çorba yiyo sebzeleri asla kavanoz kullanmıyorum evdeysem meyvesini de kendim hazırlıyorum ama değilsemde kavanoz maması veriyorum yoğurdu asla hazır almıyorum velhasıl Rabbime hamdolsun gayet sağlıklı ve kilosu da gayet iyi oğlum konusunda çok titiz davrandığım tek konu yoğurdu onun dışında gayet relaks besliyorum ve hiçbir sıkıntıda yaşamadım çok şükür oda bende gayet rahat ediyoruz kızmda çok takılırdım çok bunalırdım yemek konusunda özellikle yani arkadaşlar mamalar çocuklar için yapılmış yedirdiğimiz herşey gibi onlarda da mutlaka katkı maddesi vardır ama buna yapacak bişey yok rahat olun derim ben ne varsa onu yedirin helede 1 yaşından sonra hiç kasmayın Rabbime emanet hepsi ama ergeç herşeyi yiyecekler
Çok teşekkür ederim . Sende sağlıkla.büyütürsün yavrunu inşallah , önce çok hırpaladım kendimi ama artık takmıyorum kafama . En azından göğsüm sarkmasın bozulmasın diye emzirmemezlik yapmadım deyip avutuyorum işte kendimi . İnek sütü içmesinden iyidr mama en azındanbeni rahatsızlığıman dolayı hiç sütüm olmadı kızımı mamayla besledim gönül isterdi ki mzireyim ama olmadı kızım şu anda 4 yaşında gayet sağlıklı her çocuk gibi hastalanır ancak mama alıyora mutlaka su içir çünkü anne sütünde çocuğa yetecek kadar su oluyor ama mamada öyle değil kaynatılmış ılık su ver inşallah bebeğin sağlıkla büyür Allahım size bağışlasın sen kendini üzme
Hani emen bebeğin bağışıklık sistemi mama alan bebekten daha iyi gelişiyormuş ya o yüzden soruyorum çok hastalanır mı acaba diye . Teşekkürler cevabnz.içinsu verin mutlaka
hasta olmanin pek mamayla lgisi yok
malum ki$ mevsiminde çok toplum içine çikarmayin çocugu, gereksiz yere ilaç kullanmakdan kaçinin ( kendinize torba toorba ilaç vermeyi meslek edinmemi$ , gerekdiginde ilaç kullanan iyi bi dr bulun )
Illaki fark olur ama o etkenlerden sadece bırı.emzırıpte her hapsurup oksurmede ılacı dayarsanız bagışıklık fln kalmaz ortada.anne sutu en ıyı en mukemmel eşi yok ama dunyanın sonu deıl tukenince.yapacak bısey yok.üzülmeyin.sız iyi olunkı bebegınuze faydanuz olsunHani emen bebeğin bağışıklık sistemi mama alan bebekten daha iyi gelişiyormuş ya o yüzden soruyorum çok hastalanır mı acaba diye . Teşekkürler cevabnz.için
Haklısınız aaa a mamamı vrriyosun deyip bebeğinin yanında sigara içen annelerde gördük dediğinize katılıyorum aynen sanki anne sütü alınca başka hiçbişeye ihtiyaç duymuyo çocuk. Tşekkürler hoşçakalın..Hanımefendi lütfen üzmeyin kendinizi.bunlar basit şeyler.sağlıklı olsunda.benim oğlumda mama ile beslendi.onunla doğup anne sütü alan arkadaşlarımın bebekleri kaç kere hastalandı.benim oğlum bir kere bile hastalanmadı.herkes rabbim ne yazmışsa onu yaşar.etrafınızda amne sütü aldığı için bebeğinin çok sağlıklı ve zeki olacağını iddia edenler olacaktır.canınızı yakmak isteyeceklerdir.umursamayın.valla anne sütü ile besliyorum deyip hava atıp sonra bebeği akşama kadar tv karşısında tutan insanlar biliyorum.
Ahh arkadaşım işte bende böyle doluyum ama atlatıyorum artık o kötü duygularımı sende inşallah bidahaki bebeğini emzirirsin artık. Tebrik ederim bu arada seni ikizbebeklerle hayatın nasıl geçiyo? Zorlanıyomusun yaşları kaç? Kızmı erkekmi.kuzularınBenim ikizlerim var,ilk gebeliğim olduğu için biraz acemilik birazda bebeklerimin memeyi tutamayışı sütümü getirmeme engel oldu maalesef,bende başından beri mama veriyorum,o kadar içimde kaldı ki emzirememek anlatamam uhde oldu ve öylede kalacak en çokta o duyguyu yaşayamamak,zararını yararını geçtim sonuçta bende emmemişim annemi sütü olduğu halde,hep pirinç unu ve mamayla beslenmişim şuan maşallah diyim grip bile ayda yılda bir olurum,birde şunu söyleyim başka bir forumda başkaları mama veriyorum doymuyor diyince o kişiye aman haa sakın verme onda gdo lu şeyler varmış diyenlere çok üzülürdüm hatta yazdım dayanamadım,şuan dedim hangimiz organik besleniyoruz her yediğimiz yiyecekte hormon var oda sütünüz den bebeğe geçiyor,tabii ki sütün varsa yetiyorsa neden mamayı dayayalım çocuklarımıza yoksa napalım dedim cevap veremedi beğenmekle yetindi cevabımı,boş boş yazılar yazanlara gıcık oluyorum,ben aynı durumda olsam karşımdakine sakın haa verme mama demem veriyorsa gerekli ki veriyordur...
neyse çok yazdım çok doluyum çünkü çookk:)
Ehh biraz zor tabi uykusuzluk, stres vs...iki kız, 5,5 aylıklar daha bir daha yine ALLAH bilir tabii de iki tane kafi diye düşünüyoruz açıkçasıAhh arkadaşım işte bende böyle doluyum ama atlatıyorum artık o kötü duygularımı sende inşallah bidahaki bebeğini emzirirsin artık. Tebrik ederim bu arada seni ikizbebeklerle hayatın nasıl geçiyo? Zorlanıyomusun yaşları kaç? Kızmı erkekmi.kuzuların
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?