Manipülasyon çabaları mı?

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
Merhaba hanımlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben sevgilimin beni manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım. Sebeplerine gelecek olursak:
1-ben bir yere gideceğim zaman sen oraya nasıl gideceksin ben seni götürürüm diyor ama aslında benim otobüse binip kolayca gidebileceğim bir yer. Yani ilk başlarda bana kıyamadığını düşünüyordum ama bu iyiden iyiye dikkatimi çekti
2-ne zaman bir şey yapmaya kalkışsam örneğin yemek veya temizlik bana 3 yaşında çocuk muamelesi yapmaya başlıyor. Aman da aman yemek yapmayı da mı öğrenmiş şunu yapmayı da mı öğrenmiş demeye başlıyor.
3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo
5-ailemle aramdaki meseleleri biliyor tabi ki hepsini değil ama babamla hiç aramın olmadığını annemin evden gitmeme kayıtsız kaldığını vs. Mecburen biliyor. Bana sürekli ben olsam şöyle iyi baba olurum sen anne olsan şöyle süper anne olursun bizim çocuklarımız çok şanslı olacaklar diyo. Evet evet bizim çocuklarımız çok şanslı olcakmış. Ne çocuğu birader?
Ben mi iyice evhamlı düşünmeye başladım emin değilim ama bana beni kendisine bağımlı bir karakter haline getirmek istiyormuş gibi gelmeye başladı. Gerçekten öyle bir lanse ediyor ki sanki yanımda o olmasa tek başıma adım atamam. Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor. Aşırı korumacı bi karakter mi manipülatör mü gerçekten hiç emin olamıyorum. Ayrıca sürekli benimle ilgili gelecek planları kuruyor. Mezun olunca annemlerle tanışırsın, zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs. Hadi bunları da geçtim ama ciddi ciddi bi çocuğumuz olcağını düşünüyo. Bi sor bana ben çocuk doğurmak istiyo muyum acaba? Her işimi yapmaya bu kadar gönüllü olması aslında benim de tabi ki işime geliyo ama bu gelecek planları nefesimi daraltıyo. Ay üf napcam bilmiyorum. Geçenlerde yine gelecek planlarından bahsederken o zamana kim öle kim kala dedim allah bana bi trip attı görmeniz lazım hay dilim lal olsaydı dedim ya. Yok sen beni sevmiyosun beni istemiyosun daha iyisini bulsan anında bırakırsın. Ay valla içim daraldı kızlar napsam da bu adama biraz anı yaşamayı öğretsem uzun uzadıya gelecek planı yapmasa bilemedim

Daha çok sizinle bir gelecek düşünüyor ve sizin de ona inanmanızı sağlamaya çalışıyor gibi. Aşırı korumacı biri olabilir, huyudur. Ama ortada manipülasyon görmedim. Tavrınızı takının, ben dünkü çocuk değilim, senin bebek bakıcılığına da ihtiyacım yok. Baba değil eş arıyorum deyin, eğer kendisini değiştirirse ne ala.

Canım benim, kısa süredir tanıştığı kıza evini açan, sorunlarını duyunca 'ay canım' modunda daha bir sahiplenici hale gelen erkekler, elbette hızlı bağlanan hızlı gelecek planlarına giren türden olur. Eşyanın tabiatı bu. Bu gelecek planlarını gerçekleştirebileceği anlamına gelmez tabi o ayrı konu. Ama sen bu hayalleri, gelecek planlarını çok ciddiye almadığın bunlara göre hareket etmediğin sürece ne zararı var kendi kendine hayal kursun işte.

Ya da 'sana şunları şöyle yapmalısın dur şunu yapmana yardım edeyim aman da aman yemekte mi bilirmiş' filan çekmesinin ne zararı var sen kendini bildiğin ve kendi işlerini kendi bildiğin gibi yaptığın sürece.Bu söylediğimi yanlış anlama lütfen aranızda para ilişkisi geçmediğini biliyorum o açıdan söylemiyorum ama sugar baby/sugar daddy tarzı bir ilişki dinamiği seviyor demek ki adam.

Merak ettim aranizda kac yas var?Bu kisi sizi cocuk gibi mi goruyor yoksa ozguveninizi mi zedelemeye calisiyor?Bunu bilincli olarak ta yapiyor olabilir yada kontrolcu bir yapisi oldugundanmi?
Bahsettiginiz kisiyi tanimadagim icin bilemedim.
Fakat hoslanmadiginiz tavirlarla karsilastiginizda bunu ona soyleyin.Susarak halledemezsiniz.

Tam da dedigin gibi, manipulasyon yonlendirme ne dersen de.

Burda ah canim sahipleniyor, gelecek plani yapiyor vb yazmsilar, kanim dondu cunku alakasi yok.

Anahtar burda:

4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo

Sen kendin karar vermek istiyorsun ama adam senin yerine coktan secim yapmis, sana dayatiyor ustelik. Senin fikirlerine zaten saygi duymuyor, senin fikirlerin olmasina bile karsi kendi dedigini dayatiyor.

Daha da kotusu ona mecbur oldugunu biliyor. Madem onun ekmegini yiyor, evinde kaliyorsun dediklerini yapmaya da mecbursun yoksa sokakta kalirsin. Dur dusun bakalim, muhtac olmasan bu adam benim dedigiimi yapacaksin yok daha neler diyecek hakki kendinde bulabilir miydi?

Sana 32984373447 kez yazdim. Mecbur oldugunu, gidecek yerin olmadigini kaniksadigi an sen ezilen konumuna duseceksin diye. Bir tarafin diger tarafin eline baktigi iliskide esitlik olmaz.

Sna yine yazdim, yine yaziyorum git o begenmedigin ailenin evine don. Dovsunler, sovsunler elin adamina agiz egmekten iyidir.

Burda sahipleniyor, koruyor yazanlara da saskinim, adamin ille benim dedigimi yapacaksin demesi, meslek gibi sahsi bir meseleye bile karismasi korkunc. Fikirlerinize deger verilmemesine, kendi hayatinizda meslek seciminizde kariyer seciminizde bile soz hakkinizin olmamasina, adam yerine konmamaya amma merakliymissiniz arkadas!

Burda sahipleniyor, koruyor yazanlara da saskinim, adamin ille benim dedigimi yapacaksin demesi, meslek gibi sahsi bir meseleye bile karismasi korkunc. Fikirlerinize deger verilmemesine, kendi hayatinizda meslek seciminizde kariyer seciminizde bile soz hakkinizin olmamasina, adam yerine konmamaya amma merakliymissiniz arkadas!

Konunun bilmediğimiz yönleri var belki de, ben tam okumadım eski mesajları da. Babacan, sahiplenici bir insan gibi geldi bana. Belki de babası ile olan konular nedeniyle kendisini Baba yerine koymaya çalıştı. Bütün babalar gibi, bu işte gelecek yok, saçmalama.. gibi yönlendirmeler yapıyor olabilir diye düşündüm. Ancak sizin sanırım daha çok bilginiz var konunun iç yüzüyle ilgili, o zaman bir şey diyemem. Bize çok şaşırmanıza gerek yok yani :KK70:Yazdığına istinaden yorum yapabiliyoruz sadece.

Adamın evinde kalmaya mecbur olduğunu bilmiyordum sizin yazınızı okuyana kadar , belki onlarda benim gibidirler :)
O halde Is değişir tabii ki ..

Konunun bilmediğimiz yönleri var belki de, ben tam okumadım eski mesajları da. Babacan, sahiplenici bir insan gibi geldi bana. Belki de babası ile olan konular nedeniyle kendisini Baba yerine koymaya çalıştı. Bütün babalar gibi, bu işte gelecek yok, saçmalama.. gibi yönlendirmeler yapıyor olabilir diye düşündüm. Ancak sizin sanırım daha çok bilginiz var konunun iç yüzüyle ilgili, o zaman bir şey diyemem. Bize çok şaşırmanıza gerek yok yani :KK70:

Yani o tip iliskiler de bana saglikli gelmiyor. Iliski demek denklik demek, evlilikte taraflarin adi es, baba-kiz degil mesela:)

Insanin kendine denk gormedigi, kardesi/kizi gibi gordugu veya babasi gibi gordugu biriyle olmasi cok sagliksiz. Bu tip iliskilerde baba olan taraf tabi ki cocuk olan tarafi cocuk olarak gordugu icin kendi fikirlerini dayatir, cocuk olan taraf da diger tarafi yuce varlik/baba olarak gordugu icin fikirlerini kendinden ustun olarak benimser. Soyler misiniz, bu iliskideki erkek kukla oynaticisi, kadin da kisiligini benligini kaybetmis olan taraf olmuyor mu? Baban/abin gibi gordugun biriyle yataga girmek dusuncesi zaten ayrica garip...buraya hic girmiyorum.

Konu sahibesi acikca adami baba/abi gibi gormuyor ki bu konuyu acmis. Bu "babacan yonlendirme"den belli ki rahatsiz. Rahatsiz da olsun zaten.

Evet manipulasyon yapiyor. En son iliskimde de bunlari yasadim. Yukardaki uye gibi dusundum de bitirmedim iliskimi. Ciddiye almadigin surece bisey olmaz demis ya. Bende guluyordum ciddiye almiyordum ilk zamanlar. Boyleleri ince ince icine isler. Ciddiye almalisin o yuzden. Benim ex de seninkisi gibiydi. Ozguveni ozsaygisi olan ve kariyer plani olan ben. Kariyer yapamadim en son onun suslu cumlelerine dayanarak..kendime olan sevgimi kaybettim saygimi kaybettim. Sen suan onun ballama zamanindasin..ilerde yerden yere vurmaya basliyacak. Bana kariyer yukselmesi vaat eden yardimci olmak isteyen beni suanki onun yuzunden ilerlememis kariyerim icin beni kucumsedi. Hemde kendi kariyerinin bile olmadigi halde onun... Bunlar anca laf yapar. Hemen ayril. Boyle erkeklerle saglikli iliski kuramazsin. Ilk zamanlar bende senin gibi fark etmistim ama cok guzel ördü aglarini ve aptal gibi terk etmedim zamaninda.
Banada daha dogmamis cocuklarimizdan bahsediyordu bende garipsiyordum veya karicigim diyordu(evli bile degilken) ..ilerki zamanlarda bende alistim bu sacmaliklara resmen. Icgudulerine guven kimseyi dinleme. Yanlis birsey hissediyorsan uzaklas.

Adamın evinde kalmaya mecbur olduğunu bilmiyordum sizin yazınızı okuyana kadar , belki onlarda benim gibidirler :)
O halde Is değişir tabii ki ..

Valla ben evinde kalmaya mecbur olduğunu bildiğim için yazdım. Şuanda başka bir seçeneği yoksa bir yandan adamın planlarının her an değişebileceğini bilip ona göre kendi geleceğini sağlama almaya çalışacak bir yandan adamın hayallerine 'tamam canım' 'bakarız tatlım' çekecek onu anında etkilemeyecek farazi konular üzerine tartışma çıkarmayacak. Belli bir yaşın üzerinde olup ilişkiyi bu kadar hızlı ciddileştiren ve yaşça genç kızlarla birlikte olmayı tercih eden bir adamın da aşağı yukarı böyle davranmasını ilişkiden beklentisinin baba rolü oynamak olmasını beklerim ben. Ayrıca bir manipülasyon çabası içinde olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Valla ben evinde kalmaya mecbur olduğunu bildiğim için yazdım. Şuanda başka bir seçeneği yoksa bir yandan adamın planlarının her an değişebileceğini bilip ona göre kendi geleceğini sağlama almaya çalışacak bir yandan adamın hayallerine 'tamam canım' 'bakarız tatlım' çekecek onu anında etkilemeyecek farazi konular üzerine tartışma çıkarmayacak. Belli bir yaşın üzerinde olup ilişkiyi bu kadar hızlı ciddileştiren ve yaşça genç kızlarla birlikte olmayı tercih eden bir adamın da aşağı yukarı böyle davranmasını ilişkiden beklentisinin baba rolü oynamak olmasını beklerim ben. Ayrıca bir manipülasyon çabası içinde olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
Inanin hiçbir bilgim yok :)
Ne adamın yaşça büyük olduğundan ne de evinde kalmaya mecbur oldugundan.
Nedense gözümde aşık , sevgilisinin dizinin dibinden ayrılmayan saf bi genç canlandı gözümde çocuk bile düşünüyo ne diyim :))
Ama yaşça büyükse ve gerçekten de bu kız ona muhtacsa ve gideceği yeri yoksa gerçekten işler değişir.
Sanırım geleceği parlak bi bölümde okuyo adam şimdiden onun parasının derdinde , çakal gibi amiyane tabirle..
En kötü aile bile böyle adamlardan iyi bence..
Aile ne kadar zarar verebilir ki ?

Daha çok sizinle bir gelecek düşünüyor ve sizin de ona inanmanızı sağlamaya çalışıyor gibi. Aşırı korumacı biri olabilir, huyudur. Ama ortada manipülasyon görmedim. Tavrınızı takının, ben dünkü çocuk değilim, senin bebek bakıcılığına da ihtiyacım yok. Baba değil eş arıyorum deyin, eğer kendisini değiştirirse ne ala.

Yani o tip iliskiler de bana saglikli gelmiyor. Iliski demek denklik demek, evlilikte taraflarin adi es, baba-kiz degil mesela:)

Insanin kendine denk gormedigi, kardesi/kizi gibi gordugu veya babasi gibi gordugu biriyle olmasi cok sagliksiz. Bu tip iliskilerde baba olan taraf tabi ki cocuk olan tarafi cocuk olarak gordugu icin kendi fikirlerini dayatir, cocuk olan taraf da diger tarafi yuce varlik/baba olarak gordugu icin fikirlerini kendinden ustun olarak benimser. Soyler misiniz, bu iliskideki erkek kukla oynaticisi, kadin da kisiligini benligini kaybetmis olan taraf olmuyor mu? Baban/abin gibi gordugun biriyle yataga girmek dusuncesi zaten ayrica garip...buraya hic girmiyorum.

Konu sahibesi acikca adami baba/abi gibi gormuyor ki bu konuyu acmis. Bu "babacan yonlendirme"den belli ki rahatsiz. Rahatsiz da olsun zaten.

İlk mesajımda da görebileceğiniz gibi, baba değil eş istiyorum demesi gerekli şeklinde nacizane bir akıl vermişim kendisine. Şimdi "babacan" bir adam diye evde mi kalsın? Eşlerin sevilmeyen diğer huylarını törpülemeye çalışıyoruz ya, bu babacanlık da bir huy. Haa, can çıktı, huy çıkmadı ise hanımefendinin bileceği iş, ben dayanamam der çeker gider. (Dediğim gibi, eski mesajları bilmiyorum/konuya hakim değilim,yalnızca bu yazısından yola çıkarak yorum yapıyorum)

Burada belki de hanımefendi "Oraya gidemezsin diye engel oluyor bana" yazsaydı arabasıyla bırakmayı teklif ediyor yerine, ya da "şu bölümü okuyamazsın diyor bana" deseydi, evet, bahsettiğiniz hastalıklı ilişki olduğunu anlayabilirdik. En azından ben anlayabilirdim, ancak yazılandan tam bu sonuçları çıkaramadığım için bu şekilde yorum yaptım.

"Baban/abin gibi gordugun biriyle yataga girmek dusuncesi zaten ayrica garip...buraya hic girmiyorum." cümlesi de gerçekten çok yakışıksız olmuş,böyle bir şey ima edebileceğimi / kabul edebileceğimi düşünmeniz bile çok yersiz.

Canım benim, kısa süredir tanıştığı kıza evini açan, sorunlarını duyunca 'ay canım' modunda daha bir sahiplenici hale gelen erkekler, elbette hızlı bağlanan hızlı gelecek planlarına giren türden olur. Eşyanın tabiatı bu. Bu gelecek planlarını gerçekleştirebileceği anlamına gelmez tabi o ayrı konu. Ama sen bu hayalleri, gelecek planlarını çok ciddiye almadığın bunlara göre hareket etmediğin sürece ne zararı var kendi kendine hayal kursun işte.

Ya da 'sana şunları şöyle yapmalısın dur şunu yapmana yardım edeyim aman da aman yemekte mi bilirmiş' filan çekmesinin ne zararı var sen kendini bildiğin ve kendi işlerini kendi bildiğin gibi yaptığın sürece.Bu söylediğimi yanlış anlama lütfen aranızda para ilişkisi geçmediğini biliyorum o açıdan söylemiyorum ama sugar baby/sugar daddy tarzı bir ilişki dinamiği seviyor demek ki adam.
Ay sugar daddy ye çok güldüm :D bana bir zararı yok da sinirim bozuluyo ne var hani toz almakta niye yapamiyim beceriksiz miyim sanki diye düşünüyorum

Merak ettim aranizda kac yas var?Bu kisi sizi cocuk gibi mi goruyor yoksa ozguveninizi mi zedelemeye calisiyor?Bunu bilincli olarak ta yapiyor olabilir yada kontrolcu bir yapisi oldugundanmi?
Bahsettiginiz kisiyi tanimadagim icin bilemedim.
Fakat hoslanmadiginiz tavirlarla karsilastiginizda bunu ona soyleyin.Susarak halledemezsiniz.
Aramızda 10 yaş var ama beni çocuk gibi görse ilişki yaşarken de bi suçluluk duyardı bence. Sanırım özgüvenimi zedelemeye çalışıyor. Kendisi ordu mensubu ve mesleği gereği de çok kontrolcü bi insan dediğiniz gibi. Böyle çocukmuşum gibi davrandığında ne var ya niye yapamayacakmışım dediğimde yok yani sen zorlanma diye diyorum diyo

Tam da dedigin gibi, manipulasyon yonlendirme ne dersen de.

Burda ah canim sahipleniyor, gelecek plani yapiyor vb yazmsilar, kanim dondu cunku alakasi yok.

Anahtar burda:

Sen kendin karar vermek istiyorsun ama adam senin yerine coktan secim yapmis, sana dayatiyor ustelik. Senin fikirlerine zaten saygi duymuyor, senin fikirlerin olmasina bile karsi kendi dedigini dayatiyor.

Daha da kotusu ona mecbur oldugunu biliyor. Madem onun ekmegini yiyor, evinde kaliyorsun dediklerini yapmaya da mecbursun yoksa sokakta kalirsin. Dur dusun bakalim, muhtac olmasan bu adam benim dedigiimi yapacaksin yok daha neler diyecek hakki kendinde bulabilir miydi?

Sana 32984373447 kez yazdim. Mecbur oldugunu, gidecek yerin olmadigini kaniksadigi an sen ezilen konumuna duseceksin diye. Bir tarafin diger tarafin eline baktigi iliskide esitlik olmaz.

Sna yine yazdim, yine yaziyorum git o begenmedigin ailenin evine don. Dovsunler, sovsunler elin adamina agiz egmekten iyidir.
Evet benim düşüncelerimi normalde önemsiyor bi şey alacağımız yapacağımız zaman fikrimi soruyor ama geleceğime ilişkin kendi kafasında bi tablo çizmiş sürekli onu anlatıyor bana

Inanin hiçbir bilgim yok :)
Ne adamın yaşça büyük olduğundan ne de evinde kalmaya mecbur oldugundan.
Nedense gözümde aşık , sevgilisinin dizinin dibinden ayrılmayan saf bi genç canlandı gözümde çocuk bile düşünüyo ne diyim :))
Ama yaşça büyükse ve gerçekten de bu kız ona muhtacsa ve gideceği yeri yoksa gerçekten işler değişir.
Sanırım geleceği parlak bi bölümde okuyo adam şimdiden onun parasının derdinde , çakal gibi amiyane tabirle..
En kötü aile bile böyle adamlardan iyi bence..
Aile ne kadar zarar verebilir ki ?
Ya adamın kendi mesleği de oldukça prestijli bi meslek maaşı vs de iyi ama benim okuduğum bölüm hep onun hayaliymiş aslında zaten benim okuduğum bölümü o da bitirmiş ama istifa edemediği için mevcut mesleğine devam ediyor belki bu yüzdendir

Back
X