Manipülasyon çabaları mı?

Sizinkisi iliski degil. Mecburiyet. Adamin evinde kaliyorsun yanina siginmissin tavırları hosuna gitmiyor ama ses edemiyorsun. Elin adaminin kahrini cekecegine evine git uc maymunu oyna mezun olana kadar.
Seni korumak istemesiyle alakasi yok madem ona sigindin onun kurallarina onun isteklerine gore yasamalisin, boyle dusunuyor bu yuzden seni kaliba sokmak istiyor.

Sizinkisi iliski degil. Mecburiyet. Adamin evinde kaliyorsun yanina siginmissin tavırları hosuna gitmiyor ama ses edemiyorsun. Elin adaminin kahrini cekecegine evine git uc maymunu oyna mezun olana kadar.
Seni korumak istemesiyle alakasi yok madem ona sigindin onun kurallarina onun isteklerine gore yasamalisin, boyle dusunuyor bu yuzden seni kaliba sokmak istiyor.

+++
Konu sahibesine evine don yazdik ama ailesi de hic yardimci olmuyor, gel diyen yok. Ailesi de hic yardimci olmuyor.

Son düzenleme:
Cidden saskinim, cocugum nerde kalir, ne yer, ne icer ac mi acikta mi demiyor mu hic bu kadin??! Paran var mi yok mu sormadi mi hic?
Ya işte benim de anlatamadığım bu bi anda hiç doğmamışım gibi hayatlarına devam ettiler :D ilk çıkıp gittiğimde nerdesin bi şeye ihtiyacın var mı diye yarımağız soruyodu ama mesela arkadaşımdayım dediğimde arkadaşın kim demedi. Ki annem eskiden ben eve yarım saat geç gelsem 3 dakikada bir arayıp beni arkadaşlarıma rezil eden bi anneydi

Mükemmel bir yorum. Ben konuya cevap yazmadım çünkü konu sahibi önceki konularında verilen tavsiyelerin hiçbirine uymadı.

+++
Konu sahibesine evine don yazdik ama ailesi de hic yardimci olmuyor, gel diyen yok.
Yuzsuzluk olarak algilansa bile kendisi eve geri donse bu durumda kalmasindan iyidir. Adam evini acti mecbur sevgili oldular simdi de istedigi şekle sokmaya calisiyor cunku cani oyle istiyor konu sahibi de sesini cikaramiyor cunku adama muhtac. Bu duruma dusecegine ablasinin hayatina karsi gormesin duymasin yoluna baksin daha iyi.

Aslında tamamen mecburiyet değil yani evinde kalmak zorunda kalmadan önce de aramızda bir ilişki vardı. Evine geldikten sonra da bana tavrı gayet iyiydi hala daha iyi ama işte böyle alttan alttan ilmek ilmek işliyo sanki beni. Ki tekniği aşırı başarılı ben dikkatli bi insan olmasaydım muhtemelen bunların manipülasyon olduğunu dahi fark etmeyecek yaaaaa ne tatlı beni annesiyle tanıştırcaaak falan derdim

Aslında tamamen mecburiyet değil yani evinde kalmak zorunda kalmadan önce de aramızda bir ilişki vardı. Evine geldikten sonra da bana tavrı gayet iyiydi hala daha iyi ama işte böyle alttan alttan ilmek ilmek işliyo sanki beni. Ki tekniği aşırı başarılı ben dikkatli bi insan olmasaydım muhtemelen bunların manipülasyon olduğunu dahi fark etmeyecek yaaaaa ne tatlı beni annesiyle tanıştırcaaak falan derdim
Sen evsiz kaldin evini acti bu durumdan once oyle takildigin bir adamdi senin icin sevgilim falan demiyordun diyemiyordun simdi sevgili olma sebebiniz tamamen mecburiyet.

Mükemmel bir yorum. Ben konuya cevap yazmadım çünkü konu sahibi önceki konularında verilen tavsiyelerin hiçbirine uymadı.
Ailenin yanına dön tavsiyelerine uymamın bi imkanı yok çünkü evden kovuldum ve gel diyen de yok yani aramıyorlar bile. Yurt, ev arkadaşı gibi önerilerinize de hem bulamadığımdan hem de tek başıma kalmaktan çekindiğim için uymadım. Çünkü o sıra yaşadığım stres ve depresyonla kafamın içinde sürekli sesler duyuyordum ve gece yapayalnız olmaktansa burada olmayı tercih ettim

Ailenin yanına dön tavsiyelerine uymamın bi imkanı yok çünkü evden kovuldum ve gel diyen de yok yani aramıyorlar bile. Yurt, ev arkadaşı gibi önerilerinize de hem bulamadığımdan hem de tek başıma kalmaktan çekindiğim için uymadım. Çünkü o sıra yaşadığım stres ve depresyonla kafamın içinde sürekli sesler duyuyordum ve gece yapayalnız olmaktansa burada olmayı tercih ettim

Annen cok yanlis davraniyor. Ablanla arani bulmasi, uzlasmaci davranmasi lazim. Ablanla konuscak, deniztanricasi da benim kizim senin de kardesin affet eve gelsin diyecek. Bu sekilde davransaydi sen de eve coktan donmustun.

Annen cok yanlis davraniyor. Ablanla arani bulmasi, uzlasmaci davranmasi lazim. Ablanla konuscak, deniztanricasi da benim kizim senin de kardesin affet eve gelsin diyecek. Bu sekilde davransaydi sen de eve coktan donmustun.
Annem söz konusu ablam olunca her şeyden elini eteğini çekiyor. Yani zaten ablam hep annemin gözde evladıydı belki de evi o geçindirdiği içindir bilmiyorum ama her şeyde ablamın onayı alırdı vs. Şimdi de onun onayı olmadan herhangi bir şey yapacağını sanmam. Anneme kızmıyorum aslında çünkü bi mesleği yok eşi yok evi yok parası yok elinde olan tek şey çocuklarıydı onlardan da birini tercih edeceği durumda tabi ki kendisini doyuracak olanı tercih etti

Annem söz konusu ablam olunca her şeyden elini eteğini çekiyor. Yani zaten ablam hep annemin gözde evladıydı belki de evi o geçindirdiği içindir bilmiyorum ama her şeyde ablamın onayı alırdı vs. Şimdi de onun onayı olmadan herhangi bir şey yapacağını sanmam. Anneme kızmıyorum aslında çünkü bi mesleği yok eşi yok evi yok parası yok elinde olan tek şey çocuklarıydı onlardan da birini tercih edeceği durumda tabi ki kendisini doyuracak olanı tercih etti

Yani paraya sebep bence, yoksa anneler evlat ayirt etmez.

Soyle bir fikrim var: Teyze, dayi gibi bir aile buyuguyle konussan? Biz tartistik, ben de cektim gittim ama pismanim arami annemle ablamla bulsan konussan tarzi bir seyler desen?

Zaten guzel meslegin olcak, iyi bolumde okuyorsun. Birka yil daha disini sikarsin, sonra ise girince ne bu adamin sekil sacmaliklara ne de ailene katlanmak zorunda kalmazsin.

Yani paraya sebep bence, yoksa anneler evlat ayirt etmez.

Soyle bir fikrim var: Teyze, dayi gibi bir aile buyuguyle konussan? Biz tartistik, ben de cektim gittim ama pismanim arami annemle ablamla bulsan konussan tarzi bir seyler desen?

Zaten guzel meslegin olcak, iyi bolumde okuyorsun. Birka yil daha disini sikarsin, sonra ise girince ne bu adamin sekil sacmaliklara ne de ailene katlanmak zorunda kalmazsin.
Uuuu bizim aile ilişkileri hepten sakat. Babam baba tarafından kardeşleriyle görüşmezdi mesela annemin kardeşleri de birbiriyle komple görüşmüyorlar kimse kimseyle görüşmüyo yani ya kavgalılar ya araları yok. Ki bi çoğunu da ben yolda görsem tanımam

Merhaba hanımlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben sevgilimin beni manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım. Sebeplerine gelecek olursak:
1-ben bir yere gideceğim zaman sen oraya nasıl gideceksin ben seni götürürüm diyor ama aslında benim otobüse binip kolayca gidebileceğim bir yer. Yani ilk başlarda bana kıyamadığını düşünüyordum ama bu iyiden iyiye dikkatimi çekti
2-ne zaman bir şey yapmaya kalkışsam örneğin yemek veya temizlik bana 3 yaşında çocuk muamelesi yapmaya başlıyor. Aman da aman yemek yapmayı da mı öğrenmiş şunu yapmayı da mı öğrenmiş demeye başlıyor.
3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo
5-ailemle aramdaki meseleleri biliyor tabi ki hepsini değil ama babamla hiç aramın olmadığını annemin evden gitmeme kayıtsız kaldığını vs. Mecburen biliyor. Bana sürekli ben olsam şöyle iyi baba olurum sen anne olsan şöyle süper anne olursun bizim çocuklarımız çok şanslı olacaklar diyo. Evet evet bizim çocuklarımız çok şanslı olcakmış. Ne çocuğu birader?
Ben mi iyice evhamlı düşünmeye başladım emin değilim ama bana beni kendisine bağımlı bir karakter haline getirmek istiyormuş gibi gelmeye başladı. Gerçekten öyle bir lanse ediyor ki sanki yanımda o olmasa tek başıma adım atamam. Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor. Aşırı korumacı bi karakter mi manipülatör mü gerçekten hiç emin olamıyorum. Ayrıca sürekli benimle ilgili gelecek planları kuruyor. Mezun olunca annemlerle tanışırsın, zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs. Hadi bunları da geçtim ama ciddi ciddi bi çocuğumuz olcağını düşünüyo. Bi sor bana ben çocuk doğurmak istiyo muyum acaba? Her işimi yapmaya bu kadar gönüllü olması aslında benim de tabi ki işime geliyo ama bu gelecek planları nefesimi daraltıyo. Ay üf napcam bilmiyorum. Geçenlerde yine gelecek planlarından bahsederken o zamana kim öle kim kala dedim allah bana bi trip attı görmeniz lazım hay dilim lal olsaydı dedim ya. Yok sen beni sevmiyosun beni istemiyosun daha iyisini bulsan anında bırakırsın. Ay valla içim daraldı kızlar napsam da bu adama biraz anı yaşamayı öğretsem uzun uzadıya gelecek planı yapmasa bilemedim
aslında sevgilinizin bu yaptiklarini dogru bulmasamda size acik acik dusuncelerini dile getiriyor. Eger bunlari bilerek devam edecekseniz siz de kabul etmis olursunuz. Bir kac sene sonra hadi evlenelim hadi cocugumuz olsun suraya otobusle gitme ben birakirim suraya tayinimi istedim dedigi zaman karsi duramazsiniz cunku zaten adam durustce daha basindayken size kendisini anlatiyor,siz de biliyorsunuz ve devam ediyorsunuz.

Seni çok sahiplenmiş. İlla kötü bir niyet aramamak lazım. Ama sen kendi kararlarını alabilecek ve uygulayabilecek bir insansın. Eğer seni dinliyorsa, kararlarına saygı duyuyorsa, iletişiminiz iyiyse bir sorun oluşturmaz. Ama sırf birlikte yaşıyorsunuz diye de böyle kocan gibi davranmaya kalkışamaz. Bu arada geçen gün açtığım konuda söylediklerin içinde bil mukabele bende seni seviyorum.:KK66:)))

Seni çok sahiplenmiş. İlla kötü bir niyet aramamak lazım. Ama sen kendi kararlarını alabilecek ve uygulayabilecek bir insansın. Eğer seni dinliyorsa, kararlarına saygı duyuyorsa, iletişiminiz iyiyse bir sorun oluşturmaz. Ama sırf birlikte yaşıyorsunuz diye de böyle kocan gibi davranmaya kalkışamaz. Bu arada geçen gün açtığım konuda söylediklerin içinde bil mukabele bende seni seviyorum.:KK66:)))
E ailesine bile güvenemeyince insan her şeyin altında bi art niyet arıyo haliyle. Bi de kocadan ziyade daha çok böyle velim gibi davranıyo bana. Bu arada teşekkürler :KK200:

Kontrol manyağı olacağı kesin böyle babaların çocukları takıntılı ve kaygılı oluyormuş var böyle benim arkadaşım evlenemedi bekar kaldı

Ordu mensubu demişsin. Subay mı sevgilin? Mesleki deformasyon da diyebiliriz aslında illa ki karakterine etki eder. Anlattıklarını okuduğum da gözümde kuzenim canlandı. Subay ve 4 çocuk babası. Inanılmaz otoriter, kuralcı ve hep kendi istediğini yaptıran biri. Eşiyle de çok mutlular ama çünkü yeri geldiğinde ortak bi payda da buluşabiliyorlar. Sizin sevgiliniz de öyleyse her ne kadar kendi fikirlerini sunsa da sizin de dedikleriniz bir şekilde oluyorsa problem olmaz. Yine de siz daha iyi bilirsiniz tabi ilişkiyi yasayan sizsiniz.

Back
X