Manipülasyon çabaları mı?

Burda sahipleniyor, koruyor yazanlara da saskinim, adamin ille benim dedigimi yapacaksin demesi, meslek gibi sahsi bir meseleye bile karismasi korkunc. Fikirlerinize deger verilmemesine, kendi hayatinizda meslek seciminizde kariyer seciminizde bile soz hakkinizin olmamasina, adam yerine konmamaya amma merakliymissiniz arkadas!
kadın bir bağımlı hale gelsin bak bakalım daha neler yapacak
önceki gibi şirinleştirme çabaları da olmaz
bence buradaki tavırın başka bir konudaki çalışacaksan maaşı benim babama vereceksin diyen adamın tavrından bir farkı yok

Ordu mensubu demişsin. Subay mı sevgilin? Mesleki deformasyon da diyebiliriz aslında illa ki karakterine etki eder. Anlattıklarını okuduğum da gözümde kuzenim canlandı. Subay ve 4 çocuk babası. Inanılmaz otoriter, kuralcı ve hep kendi istediğini yaptıran biri. Eşiyle de çok mutlular ama çünkü yeri geldiğinde ortak bi payda da buluşabiliyorlar. Sizin sevgiliniz de öyleyse her ne kadar kendi fikirlerini sunsa da sizin de dedikleriniz bir şekilde oluyorsa problem olmaz. Yine de siz daha iyi bilirsiniz tabi ilişkiyi yasayan sizsiniz.
Ya şöyle ki henüz hiç büyük bir karar almadık o yüzden ortak paydada buluşup buluşmayacağımızı bilmiyorum. Ama atıyorum bi yere gideceğimizde bir şey yapacağımızda fikrimi soruyor istediklerimi de yapıyor. Ne var ki geleceğe ilişkin kafasında bi tablo çizmiş ve o tabloya ben en ufak bi çizik dahi atmadım

Ya şöyle ki henüz hiç büyük bir karar almadık o yüzden ortak paydada buluşup buluşmayacağımızı bilmiyorum. Ama atıyorum bi yere gideceğimizde bir şey yapacağımızda fikrimi soruyor istediklerimi de yapıyor. Ne var ki geleceğe ilişkin kafasında bi tablo çizmiş ve o tabloya ben en ufak bi çizik dahi atmadım
Anlıyorum art niyetli yaklaşmayın yine de :) insan gerçekten çok sevince bazen gereksiz derece de sahiplenici,plancı olabiliyor. Açık açık kendisiyle de konuşun kırmadan. Onda sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliklerini söyleyin. Bide ondan sonra ölçün tartın sizi dikkate alacak mı yoksa aynen devam mı edicek

Merhaba hanımlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben sevgilimin beni manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım. Sebeplerine gelecek olursak:
1-ben bir yere gideceğim zaman sen oraya nasıl gideceksin ben seni götürürüm diyor ama aslında benim otobüse binip kolayca gidebileceğim bir yer. Yani ilk başlarda bana kıyamadığını düşünüyordum ama bu iyiden iyiye dikkatimi çekti
2-ne zaman bir şey yapmaya kalkışsam örneğin yemek veya temizlik bana 3 yaşında çocuk muamelesi yapmaya başlıyor. Aman da aman yemek yapmayı da mı öğrenmiş şunu yapmayı da mı öğrenmiş demeye başlıyor.
3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo
5-ailemle aramdaki meseleleri biliyor tabi ki hepsini değil ama babamla hiç aramın olmadığını annemin evden gitmeme kayıtsız kaldığını vs. Mecburen biliyor. Bana sürekli ben olsam şöyle iyi baba olurum sen anne olsan şöyle süper anne olursun bizim çocuklarımız çok şanslı olacaklar diyo. Evet evet bizim çocuklarımız çok şanslı olcakmış. Ne çocuğu birader?
Ben mi iyice evhamlı düşünmeye başladım emin değilim ama bana beni kendisine bağımlı bir karakter haline getirmek istiyormuş gibi gelmeye başladı. Gerçekten öyle bir lanse ediyor ki sanki yanımda o olmasa tek başıma adım atamam. Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor. Aşırı korumacı bi karakter mi manipülatör mü gerçekten hiç emin olamıyorum. Ayrıca sürekli benimle ilgili gelecek planları kuruyor. Mezun olunca annemlerle tanışırsın, zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs. Hadi bunları da geçtim ama ciddi ciddi bi çocuğumuz olcağını düşünüyo. Bi sor bana ben çocuk doğurmak istiyo muyum acaba? Her işimi yapmaya bu kadar gönüllü olması aslında benim de tabi ki işime geliyo ama bu gelecek planları nefesimi daraltıyo. Ay üf napcam bilmiyorum. Geçenlerde yine gelecek planlarından bahsederken o zamana kim öle kim kala dedim allah bana bi trip attı görmeniz lazım hay dilim lal olsaydı dedim ya. Yok sen beni sevmiyosun beni istemiyosun daha iyisini bulsan anında bırakırsın. Ay valla içim daraldı kızlar napsam da bu adama biraz anı yaşamayı öğretsem uzun uzadıya gelecek planı yapmasa bilemedim
Şimdi siz bu adamlada mi anlaşamayacaksiniz?
Evini , gönlünü yani maddi manevi herşeyi size açmışken sizinde geçinmeye gönlünüz olsun yahu .
Şikayet edene kadar bu adama bir teşekkür edin sizi açıkta bırakmadığı için.
Yok yani mutsuzsanız dönün ablanızın yanina

Hem yaşınızın sevgilinizden küçük olması hem aileniz tarafından evden kovulmanız ve sizinle hiç ilgilenmemeleri ayrıca sevgilinizin mesleği, hayat tecrübesi nedeniyle bu şekilde davranması art niyetli olmayabilir.
Sanki tüm sorumluluğunuz onda gibi ki bir bakıma da doğru zaten..
Tabi siz daha iyi tanırsınız nasıl biri ne amaçla yapıyor vs..
Evet fazlaca sahiplenmiş ve sizin adınıza karar veriyor gibi ama sizin hayatınızdaki tek insan olma
sebebiyle sanırım bunun nedeni de.. Yani bilerek yapmıyor sadece durumu artık iyice kanıksamış
ve alışmış olabilir aynı evde yaşamaktan bir nevi evlilik hayatı gibi olmuş adam öyle plan yapıyor.

Onu sevmediğini daha iyisini bulduğunda birakacagini düşündüğü için sana deger veriyorum gelecek kurmak istiyorum ayaklarina geçmiş.
Bence dogru dusunuyor, onu sevmiyorsun zorunluluktan oradasin. Ama yaptiklarinin karşılığı olmadigini görünce saldirganlasacak söyleyeyim acil kendine kalacak güzel bir yurt , konuk evi misafirhane, bir kizin kalabileceği şartlarda iyi kötü bir yer ara.

Şimdi siz bu adamlada mi anlaşamayacaksiniz?
Evini , gönlünü yani maddi manevi herşeyi size açmışken sizinde geçinmeye gönlünüz olsun yahu .
Şikayet edene kadar bu adama bir teşekkür edin sizi açıkta bırakmadığı için.
Yok yani mutsuzsanız dönün ablanızın yanina
Adamla anlaşamama gibi bi problemim yok yalnızca şimdiden benim adıma bu kadar net kararlar alması tuhaf

Manüplasyonun dik alası hem de :)
Bazı kadınlar/erkekler yönlendirmeyi,dikteyi,kontrolü fazlasıyla seviyorlar.(kısmen ben de böyleyim ama ben ergenleri eğittiğim için meslek alışkanlığı benimkisi)
Bu tavsiye olarak başlayan hadise baskı altına almaya kadar varıyor ve dikte eden sadist eğilimler göstermeye başlayabiliyor. Dediğiniz gibi erkek arkadaşınıza ânı yaşamayı öğretmeniz lazım yoksa bir süre sonra ya ilişkide kavgalar başlar yıpranırsınız ya da manüple olup kendi kararlarını alamayan bir bireye dönüşürsünüz

Onu sevmediğini daha iyisini bulduğunda birakacagini düşündüğü için sana deger veriyorum gelecek kurmak istiyorum ayaklarina geçmiş.
Bence dogru dusunuyor, onu sevmiyorsun zorunluluktan oradasin. Ama yaptiklarinin karşılığı olmadigini görünce saldirganlasacak söyleyeyim acil kendine kalacak güzel bir yurt , konuk evi misafirhane, bir kizin kalabileceği şartlarda iyi kötü bir yer ara.

Ne yazık ki ben de katılıyorum
Üstelik adamın silahı da var meslek gereği
Konu sahibesi şimdi değil, 1 yıl sonra çıkıp giderse; bu adam da emeklerinin boşa gitmesini sindiremezse bu kız 3.sayfa haberi bile olabilir. Evine dönebilse bence en ideali.

Ne yazık ki ben de katılıyorum
Üstelik adamın silahı da var meslek gereği
Konu sahibesi şimdi değil, 1 yıl sonra çıkıp giderse; bu adam da emeklerinin boşa gitmesini sindiremezse bu kız 3.sayfa haberi bile olabilir. Evine dönebilse bence en ideali.
Ya demeyin öyle nolur. Yani tabi saldırganlaşacağı ihtimalini ben de düşündüm ama tavırlarına vs çok dikkat ettim agresif mi değil mi diye. Gördüğüm kadarıyla sakin bi insan yani trafikte vs de çok sakin öyle bi tavır sezemedim yani. Gerçi sessiz atın çiftesi pek olur temkinli olmak şart elbet

Ya demeyin öyle nolur. Yani tabi saldırganlaşacağı ihtimalini ben de düşündüm ama tavırlarına vs çok dikkat ettim agresif mi değil mi diye. Gördüğüm kadarıyla sakin bi insan yani trafikte vs de çok sakin öyle bi tavır sezemedim yani. Gerçi sessiz atın çiftesi pek olur temkinli olmak şart elbet

Ablacim polislik ve askerlik vb isleri yapan yani siddet olaylariyla ugrasan , siddete tanik olan maruz kalan insanlar, normal olsalar dahi bir noktadan sonra siddet uygulamaya baslayabiliyor. Esine siddet gosteren pekcok polis var, hem bizim ulkemizde hem diger ulkelerde. Bu konudaki arastirmalara goz atarsan, adam meslege normal bir psikolojiyle basliyor ama daha sonra siddete maruz kala kala adamin da deyim yerindeyse contasi cikiveriyor. Yani bir de ellerinde silah var bu adamlarin, gerisini sen dusun. Inan bana uydurm seyler yazmiyorum. Ulke/toplum guvenliginde calisan insanlarin psikolojileri kirilgan. Adam simdiden karim cocugum demeye basladi diyorsun. 2 yil sonra ben okulu bitirdim, is buldum gidiyorum sana da tesekkur ederim dediginde sence bu adam buyur git yolun acik olsun mu diyecek?? Ya cinnet getirirse? Gerisini sen hesap et artik.

Bunu yazmak hic istemezdim ama is sevismeye gelince amanin da sevismeyi mi ogrenmis demiyor ama. Net manipule etmeye çalışıyor,bunu bilincli olarak mi yapıyor bilincsiz olarak mi orasini tanimadan bilemeyiz. Türk kadinlari erkeklerin kendileri üzerinde hak iddia etmesini koruyuculuk ve benimseme olarak okumaya cok merakli. Birini benimsemek ve sahiplenmek cok ayri seyler, insan neden sahiplenilme ihtiyaci duyar onu da hic anlamıyorum zaten. Bu yanilgiya dusmeyin lütfen.

yemek yapmayıda mı öğrenmiş ne yaa, çok sinir bozucu gerçekten. İlk okuyunca adam sizi seviyor işte abartıyor musunuz diyecektim ama tekrar okuyunca hak verdim. Dikkat edin bir süre sonra bilinçaltınız bu adama inanmaya başlar ve örneğin siz gerçekten yemek yapamadığınızı falan düşünürsünüz.

Önce ki konularınızı biliyorum. Adamın sizi çozmesine az kalmış. Tabi ki daha iyisini bulunca bırakacaksınız. Şimdilik onun mekanını kullanıyorsunuz. Bari söyleyin de boş ümitlerine son cersin

Back
X