Yani ben böyle bir şey dediğini duyar ve buna üzülürsem ona sadece "sen de baya incelemişsin kadının vücudunu, artık her kimse" derim. Kim olduğunu söyler büyük bir ihtimalle. Bir daha da düşüncesizce böyle şeyler söylememesi gerektiğini öğrenir. En azından benim duyabileceğim yerlerde söylemez.
X kişisinin güzel olduğunu, düzgün bir fiziği olduğunu söyleyebilir mesela. Bana da diyebilir. Birbirimize gösteririz aşırı güzel kadınları ya da aşırı derecede yakışıklı erkekleri. Onların çok güzel veya çok yakışıklı olması, fiziklerinin güzel olması bizim çirkin, berbat fizikli olduğumuz anlamına gelmez, güzele güzel demek bizxen bir şey eksiltmez. Ama burada fazla bir inceleme ve yorum var. Nesnel bir şekilde, gördüğü anda güzel olduğunu fark etmekten çok, detaylı inceleme ve yorum var, üzerine düşünmüş yani kadın kimse artık. Bu kadarı çirkin bir davranış. Erkekler pek bu dediğim iki farklı durumun farkını da anlayamıyor. Kısacası ben de böyle dediğini duysam üzülürüm, tepki veririm ve bir daha bu tarz şeyler duymak istemediğimi söylerim.