mantık evliliği ve pişmanlık...

Evlilik oncesinde bir telas bir korku sarabiliyor bende 32 yasinda bekarim ayni durumdayiz. Ama nişana kadar ilerleyebilmişsen o kadar da itici degilmis adam demekki. Yani kendini zorlamada biraz akisina birakin. Bi kafandaki sorulari acabalari sustur bence. Acaba fazla mi ilgili sana karsi bu mu sıktı seni?

Hangi dahi beyinli şu saçmalığa "mantık" evliliği adını koymuş acaba...
Sevmeden evlenmenin neresi mantıklı Allah aşkına?!
Yarın birgün hem kendine hemde seni seven masum bir insana hayatı dar etmek istemiyorsan biraz güçlü olup ayrılmalısın. Acı çeksede unutur zamanla. Sende yarın buraya büyük hata yaptım diye konu açmaktan kurtulursun.

Sevmediğin bir adamı nasıl öpeceksin? Nasıl ilişki yaşayacaksın?
Şahsen ben eski eşimi artık sevmediğimi anladığımda, ilişkiye girmeyi bırak öpmesi dokunması bile rahatsız ediciydi, tacize uğruyorum sanıyordum yakınlaşmaya kalktığında midem bulanıyordu.

Bak bunlar basit şeyler değil. Ailen istiyor diye hayatını mahvetme. Bu hayat senin ve ne olursa olsun geri dönüşü çok zor ve yolun başındayken ayrıl. Evlenip ayrılmak emin ol çok çok daha zor. Şartların daha da zorlaşacak. Aynı yaştayız. Kendini boş yere yıpratma. Neler unutulmuyor bu hayatta baban en fazla 2 ay laf yapar. Senden kıymetli değil kimsenin hayatı.

"ve inanın evliyim demek bile zoruma gidiyor şu durumda" bu kısmı okuyana kadar acaba şans verse mi diye düşündüm ama okuyunca bitirmelisin canım. sana da zulum ona da aynı şekilde. ona da üzüldüm hayatını kurmak istemiş ama olmamış. Allah onun karşısında da iyilerini çıkarsın

Ben okurken zamanla isinacaginizi hissettim. İnsanlar genelde emek verdikleri şeyleri severler, onlara kıymet verirler.
Bence evliliğine bir fırsat ver, ısınmaya calis.
Emek ver, ev eşyası seçmeden ya da düğün takı konuşmaktan bSka seyler işte
Mesela sinemaya tiyatroya bilet al, başbaşa gidin. Havalar soğudu ama Yedigöllere gidin mesela günübirlik. Bungolov evlerde kalın.. mektup yazın, ona hediye yapın,kutu oyunları oynayın tabu-monopoly gibi, iddialara girin:))
Bir süre sonra siz de daha yakın hissedersiniz o da.
İlişki terapisti de düşünebilirsiniz. Size ödevler verir, birbirinize alışmanız için yönlendirmeler yapar.
aaaa hatta aklıma ne geldi
36 soru 4 dakika diye birşey var
Bu 36 soruyu sorup birbirine 4 dakika bakan insanlar arasında bir aşk başlıyor diye
Link burada .

:KK70: harbiden silik mis ama ha :KK70:
Ay cooook iyi yapmissin gece gece seni evine nasil birakmiyor ki ortalık kötü yani bide zararin neresinden donsen kardir pasif erkek bende pek sevmem
Cok sukur hic pisman olmadim biraktim diye. Hatta niye o kadar sürdürdüm diye kendime cok kizdim sonralari. Bence bir insan 1-2 ay gorusup karar vermemeli en az 4 ay gorusmek gerekiyor

Evlilik stresli bi yol cok sevenler bile bu yolda yeri geldiginde birbirinden soğuyabiliyor. Bu zor surecte ona ısınman zor gibi.
Yakın cevremden birinin tavsiyesiyle bi tanismam olmuştu. İş güç maddiyat yerinde efendi düzgün beni sevip deger verecek biri.

Tek eksik benim onu sevmem kaliyordu. 2 hafta görüştük bu sevgiyi tamamlar miyim diye. Biraz biraz tanidikca diken gibi batan yanlarını gördüm aksi huylar diyemem ama beni itti hem de çok. Ben bunu sevemem dedim. Başta tabiki bi hoşlanti oldu. Ama gelip gecen duygularda olabiliyor. başta hissettin demekki boş degil seninde duygularin DEMESIN KIMSE. zaten iliski sureci de nişanlılık evresi de bi nevi duygularin netlesmesi ve oturmasi içindir. Evlilik sağlam duygularla ve kararlarla yapılmalı. Bitir yada evlen diyemiyorum. Cok üzüldüm durumuna. Arafta kalmissin. Ama duygularindaki kelepçeler bi kalksa cevabin bu evlilik olmasin der gibi.
Evlilikten beklentini bi kenara yaz. Karşısına da eş adayinin bunlari tasiyip tasimadigina evet/ hayır de. Hayır dediklerin cogunluktaysa mutlak son belli evliliginde. Ne istediğini cesurca kendine soyle önce.
Umarim hersey gönlünce olur.

Önceki ilişkim güzeldi her şeyinden zevk alıyordum saatlerce telefonda konuşsak sıkılmıyorum. Hatta ona şey derdim sen saatlerce konuş dinlemekten sıkılmam Bitme sebebine gelecek olursak benim onun dikine davranmam ve sonunda ikimizin de geri çekilmesi ile bitti. Gurur yaptık sanırım ne ben ne o aramdik ve yıprandıgi için bitirmek zorunda kaldık . Malesef nişanlım ile en başından beri telefon konuşmaları o kadar gereksiz ve uzun ki kapatsak Diye dakika saydığım olmuştur lafı çok dolandirip uzatıyor bu da beni çok cezbetmiyor başlarda heyecandan o böyle diye düşündüm ama baktım ki iyice saçma sapan hal aldı. Şuan düşününce bile boğulduğumu hissedebiliyorum.. :KK43:
Ben telefonla konusmaktan neffret eden bir insanim. Her zaman herkesle msjlasmayi tercih etmisimdir.. esimle sevgiliyken de hic sevmezdim telefonda o uzun konusmalari. Sklrdm uf puf olurdum ama ne hikmetse hep de konusurduk.
Bence cok gereksiz bi sebepten ayrilmjssiniz! Ask herseyi affeder mi..evet boyle konulari affeder. Gurur herzaman iyi bisey degil. Kaybettirdiklerine bakilirsa...
Su an nikahlisin.. olmaz etik degil ama. .. eskisiyle yeniden olma ihtimali nedir? O da seni seviyor mudur mesela? :(
Aklini da bulandirmak istemem ama..senin aklin zaten bulanik bence. Ve zaten bence kiyas yapiyorsundur.
Ben de cok dik bi insanim. Esim de hic oyle kulturden gelmis biri degildir. Ailesinde okumus pek adam yoktur kadinlar kocalarina itaat ederler vs.. benim ailemdeyse babannem annannem bile okumus insanlardir unv mezunu olmayanimiz yoktur ve kadinlar calisir ozgurdur vs..
Esim benim ona hep cevap hep karsilik vermeme sinir olurdu. Ben snirliyken sus alttan al derdj beceremezdim. Kiskanclik krizleri gecirirdi ben gereksiz bulurdum. Ama niyeyse evlendik :D bence baska seylere bakmali insanlar.
SEVDIGIN kisi insafli mi insaniyetli mi merhametli mi hosgorulu mu gecimli mi ,seni ele gune muhtac eder mi kendi mi girer her yukun altina,baba olabilir,sadik midir mi,zor zamaninda yaninda olabilr mi vs vs bunlara bakilmali bence. Yani eften puften kaliyo bazi krizler. Bence asilamaz seyler degilmis eski iliskinizdeki sorunlar...BENCE ama..

hmyraa_ hmyraa_

Bi yorumunu okudum da.. ben de evlilik arefesi oyleydim ve buyukler de diyordu ki,is ciddiye binince oyle olur,normaldir..
Ciddenn de gecici bi surecmis. Yani su aileler isin icine girdigi andan itibaren evlenmeyi istemedigimi dusunuyordum. Soz,nisan ,nikah vs.. hepsi cok cekimserken oldu. Sacma oldu iste ne biliyim..
Dugunum de b.k gbi oldu olay cikartti esimin ailesi falan. Yani travma yasadik resmen. Ailesiyle gorusmedim 1yil kadar falan..
Ama atlatildi o surecler..simdi bi kizimiz var 2yasina yaklasti.
Bence sevdigin asik oldugun karnina kramplar girdiren kisiyle evlenmelisin.. :)

Ya resmen kendimi gördüm anlattıklarınızda. Kaç yıllık evlisiniz çok merak ettim ? Bende eşim ile severek ama çoğunluğu mantık ve asla aşık olmayarak evlendim . Aşık olarak başladığım ilişkim nişanlılık döneminde sona erince böyle bir yol seçtim kendime . Eşim bana çok aşık, çok anlayışlı beni asla sıkmaz maddi olarak da rahatız bunları göz önünde bulundurup evlendim. Bazen çok mutluyum ki çoğu zaman mutluyum ama bazen de hata mı yaptım acaba diyorum. Çevremdeki evliliklere bakıyorum aşık olarak evlenen kişilerin bile 4 4lük evliliği yok. Bazen eşimin nefes alıp verişine bile sinir oluyorum bu onu sevmediğim anlamına mı geliyor ? Yoksa aşık olarak evlenen kişilerde de oluyor mu bu durumlar. Kafam karışık çok :KK43:

Alti yillik evliyim. Ama Adi asksa asgimdir cunku onun yerine krali gelse koyamam. Degerlim benim.
Filmlerdeki asklara ozenmeyin derim herkese. Gercek olan yasadiklarimiz.

Cnm nişanlının üzerine titremesi seni düşünmesi çok güzel.Ama şunu da değerlendir sen duygusal olarak birşey hissetmiyorsan, o seni mutlu etmeye çaliştikça sen bir an belki mutlu olduğunu zannedeceksin ama geçici olucak o mutluluk.Bir süre sonra (çok da uzun bir süre olmasına gerek yok) bundan da sıkılacaksın hersey çok boş gelicek.Bir de belki de nişanlin iyice sana baglanacak.Sen bunu da gordukce vicdan azabindan iyice uzuleceksin.Çünkü gerçekten içinden gelmiyorsa olmuyor.Tabi ki mantık da olmalı işin içinde ama duyguyla birlikte.Aşk tabi ki geçici ama aşkla başlamayan bir evliliğin sonu daha en baştan belli.Ask zamanla yerini sevgiye bırakıyor.Belki diyeceksin şimdi aşık olup evlenenler daha çok boşanıyor bunda da günümüzün hiç dert sıkıntı görmemis gencliginin ask sanilan ici bos flortlerin eskisi cok bence.Kac yasindasin bilmiyorum ama evlilik ciddi bir is.Oyle ha deyince de isin içinden evlenince cikamiyorsun.Hele de baskıcı tutucu bir ailen varsa.Annenin üzüntüsü 4 ay surer unutup gider.Ama düşünsene senin hayatın degisecek.Yeni bir sayfa acilacak.Bu sayfayi daha icine sinerek acmani öneririm.Allah kimseyi pisman etmesin.Ben yasadigim icin seni cok iyi anliyorum.Inan ki simdi kizkardesime de aynisini soyluyorum.Aceleye getirmeyin.Iyice düşünün oyle adim atin.Allah yardımcın olsun.

Bunu bir erkek arkadaşım da yaşadı ve ben onu yerin dibine sokmadim. kaldı ki forumda erkek olsa emin ol ki erkekler de şu durumda beni yerin dibine sokar. Kadın kadını anlıyor sanırım bu yüzden naif yaklaşıyor herkes. Saygılar.

Güzelim seni kırmak incitmek değil niyetim ama mantık evliliği diye söylediğin olayın mantıkla alakası yok. Bir de eşinin! Açısından bak olaya. Biraz vakit geçirmek belki sorununu çözecek belki ısınacaksın. AMa sen tüm yolları kapatıyorsun. Umarım düzelir bakış açın ne diyeyim ;)

Ben seni anlayabiliyorum yakın zamanda ilk defa benide aile dostları aracılığıyla biriyle tanıştırdılar ben daha ikinci görüşme olmadan karşımdakini tanımak için bir takım yollara girdim gerek telefonda konuşarak yada mesajlaşarak aileme göre çok iyi bir eş adayıydı fakat ben anlaşamayacağımızı baştan anladım önce bana da kusur buluyormuşum gibi davrandılar ama daha sonra çocuğun harketlerinden ve tutumundan dolayı hak verdiler keşke sende buraya gelmeden önce dur diyebilseydin en azından nikahtan önce yapabilseydin sevmediğin insanla çok zor ben daha ilk görüşmeden sonra yapamayacağımı anladım muhakkak sende anlamışsındır ama korkuların yüzünden belkide şu an daha büyük sıkıntı yaşıyorsun yaşın şu an daha çok genç en güzel yaşlarındasın umarım herşey gönlünce olur

Ben seni anlayabiliyorum yakın zamanda ilk defa benide aile dostları aracılığıyla biriyle tanıştırdılar ben daha ikinci görüşme olmadan karşımdakini tanımak için bir takım yollara girdim gerek telefonda konuşarak yada mesajlaşarak aileme göre çok iyi bir eş adayıydı fakat ben anlaşamayacağımızı baştan anladım önce bana da kusur buluyormuşum gibi davrandılar ama daha sonra çocuğun harketlerinden ve tutumundan dolayı hak verdiler keşke sende buraya gelmeden önce dur diyebilseydin en azından nikahtan önce yapabilseydin sevmediğin insanla çok zor ben daha ilk görüşmeden sonra yapamayacağımı anladım muhakkak sende anlamışsındır ama korkuların yüzünden belkide şu an daha büyük sıkıntı yaşıyorsun yaşın şu an daha çok genç en güzel yaşlarındasın umarım herşey gönlünce olur
Önceki ilişkilerimde o kadar hayalkirikligi yaşadım ki bu kadar ikiyüzlü insan varken bu çocuk düzgün dürüst biri beni de seviyor diye düşünmemden dolayı hızla ilerledi. Fakat herşey oldu bitti ben kendim ile baş başa kalınca hislerim gerilemeye başladı. Buraya gelir de vakit geçirirsek ne olur onu düşünüyorum artık. Ben bugüne kadar hep yanlış insanları sevdim artık sevmeyecek beni seven ile olacaktım sözde ama o kadarr zormuş ki..

Merhabalar, Uzun zaman sonra tekrar okudum açtığım konuyu ve baktım ki 3 sene geçmiş olayın üzerinden. 10/2018 de paylaşmıştım olayı burada, benim duygu ve düşüncelerimde değişim olmadı ve 2019/şubat ayında dava açarak 2019/mayıs ta boşandık. Sonrasında kuş gibi hafifledim ve hiç pişman olmadım. Hatta hayatımda aldığım en doğru karardı bu yanlışımdan dönmek. Şuan ailemin yanına yerleştim mutluyum. Umarım kendimi içine soktuğum çaresizliği hiç kimse yaşamaz gerçekten zor bir dönemdi. O dönem yanımda olan tüm hanımlara teşekkür ederim.

Back
X