MANTIK EVLILILIGI...

Birincisi evlenmek isteyen erkek az degil. Kendi cevrenden yola cikarak bunu dusunme.
Ikincisi iyi hos o kisiyle bi dene diyecegim de, 7 yil birini beklemek de saglikli gelmiyor bana..
Yasin kac ki? Illa birileri karsina cikar..ilk once kendi kendine mutlu ol gerisi gelir.

7 sene seni sevene karşı hoslanti bile duymamissan bence sen sadece geçmişten yoruldugun için şans vermek istiyorsun.ınan sevkeden evlenmek daha cok yorucu birde ustune pişmanlık .bence yapma.burdan destek arıyorsun bu is için beni ikna edin diye tamam ikna edilirsin ama kalbin sevmez için almaz

Sevmediginiz biriyle evlenirseniz cok mutsuz olursunuz. O sizin kadar mutsuz olmaz, bence asıl kötülüğü ona degil kendinize yapmış olursunuz. Ben tanidikca bir insanın cok sevilebilecegine ihtimal veririm ama siz o sansi vermissiniz ve olmamis. Bir daha olacagini da sanmiyorum.

Ten uyumu olur belki ama bu evlilik icin lazim degil,birlikte yasayip ten uyumunuzu gorebilirsiniz. Ayrica ten uyumunuz olursa da bunun adi mantik evliligi olmuyor

Peki evlendikten sonra başkasına aşık olursan?
Nasıl olsa sevmiyorum diye mi bırakacaksın bu sefer de?
Ayrıca sadece 2 hafta görüşmüşsünüz, 7 yıl hayatına kimseyi sokmaması tuhaf geldi bana

Benim fikrim arkadaşım,mantık evliliği en güzeli çok sevdim,çok sevdi noldu sevgi bitti sevgi bitince,mantık olarak kabul edemecegim biri olduğunu anladım geç oldu ama anladım.Eger eminsen seni sevenden gir bı yola tanımaya calis ama öncesinde herşeyi açık açık konuş onunla,Allah hakkınızda hayirlisini versin. Zamanla seversin insallah.

yaşım 24 bu arada. biraz şanssız bir insanım ben. nedense sevdiğim insanlarla sonumuz iyi bitmedi... artık ciddi bir şeyler yaşamak istiyorum... bana ondan baska kimse değer vermedi bu kadar . kendime son zamanlarda çok kızdım... bana değer veren insanla baslasaydım hayatıma başka insanlar girmezdi ve ilk sevgilimle evlenmiş olurdum. kafam aslında çok karışık da değil ama dediklerinizi düşüneceğim. ona bir kez daha zarar vermek istemiyorum... yapamam ona...

Merhaba,

Öncelikle buna çok iyi karar ver. Çünkü hayatına alacağın kişi ile ilgili sadece "ihtimaller" üzerine bir ilişki inşa edemezsin. Zaten yorgun bir gönlün var, şimdilerde ısınamadınız ama değer gördüğünü hissettiğin birine yeniden birşeyler hissetmeye üstelik bunun için çaba sarfetmeye çalışacak ve yorulacaksın. Olur olmaz bunu bilemiyorum, çünkü hislerin ruh haline göre bile değişebilir, belki çok ihtiyacın olduğu bir zamanda gelen anlayış yada ufak bir sürpriz seni normalde vermengedeken tepkiyi arttırarak vermeni sağlar ve birşeyler hissetmek için daha az çaba sarf edersin. Peki bu ne kadar doğru? Öncelikle kendine bir iyilik yap. Yorgun gönlünü yormadan önce tekrardan bi sor, dikkat et "acaba sevebilir miyim?" Demeden önce sevmeyi dene. Yapamıyorsan hiç o yola girme.

Evli değilim, ama yaşadığım ve inan bana en ufak ayrıntısına kadar düşünerek adım attığım ilişkilerim oldu.

Lütfen yapma zaten kendinden emin olduğun anda ben bununla yürürüm dersen cik karşısına konuş.

Yaşın küçükmüş.acelen ne ?

şaka mısın? yaş 24. ne mantık evliliği.
ten uyumu, cinsel çekim yoksa olmuyor o iş.
illa evlenmen mi lazım şu ara?
biraz vakit ver kendine.
sevmezsen o insanla girdiğin yatak sana ölüm gelir.
ne gerek var bu eziyete? ot gibi bir yaşam için mi dünyaya geldin?
tamamen aşkından öl de öyle evlen demiyorum ama biraz çekim gerekiyor. dokunmak istemen lazım.
öpmek koklamak istemelisin. yoksa ne kadar iğrenç olur düşünsene.
bu işin mantık boyutu hüsranla biter.
karşı taraf da sevilmediğini anlar zaten ve kesinlikle senden uzaklaşır. ona da yazık olur.
sonra artık aldatma mı boşanma mı neler gelişir bilinmez. gerek yok bunlara. evlilik gerçekten nasip zaten. olacağı varsa oluyor. bu kadar kafa yorma. sevmediğinle evlenmek bencilliktir ayrıca çünkü zamanla her hareketi sana batacağı için ona kötü davranacaksın. karşı tarafı da düşün.

İnsan çok sevdiği aşkının tavan yaptığı durumda bile eşiyle ters düşebiliyor sabırsız davranabiliyor
Sevmediğin biriyle evlilik nasıl oluyor benim aklım almıyor
Sanırım benim toleramsım sıfır olurdu
Aşk evlilikte dengeyide sağlıyor bence

ben mantık evliliğine karşıyım. mutlaka bi yerde patlar. hem kaç yaşındasın ki mantık evliliği düşünüyosun?

acele etmiyorum zaten... onun askerliği vs var henüz. onunla görüşmek istiyorum ve forumdaki mesajlardan dolayı aramızda bir çekim olup olmadığına bakacağım. ona göre bir karar alacağım. onu itici bulmuyorum ve zamanla sevebilecegimi düşünüyorum sadece...

yoksa aynı yıl içinde hemen evlenelim demiyorum...

Ohoo daha cok gencsin. Bu ne karamsarlik..
Basindan kotu iliskiler gecmis olabilir ama bunlari birer tecrube olarak gorebilirsin.
Artik sana deger verene deger vermen gerektigini ogrenmis oldun. Ama karsina cikanlara sans vererek yap bunu. O 7 yil seni bekleyen sana cocukluktan beri asik olan kisiye degil. Sonucta onu sevmiyorsun...hatta aciyorsun..
Karsina en yakin zamanda sevip sevilecegin mantiginada uyan kisi cikar insallah. Simdilik bekarligin tadini cikar

Bi ilişkide hem mantık hem de duygular olmali, sadece mantikla ya da sadece sevgiyle olmaz..
Sizin hataniz bence surekli genelleme yapmanız, kendi cevrenizden ve yasadiklarinizdan yola cikarak..
"Sevince mutlu olunmuyor"
"Evlenmek isteyen erkek cok az" gibi..
Bence bunlari birakin, daha yaşınız 24, daha once şans vermissiniz olmamis, zorlamak manasiz geliyor.. Ha bi gorusme olur, bi ortam olur, belki iciniz ısınır ama direkt o kisiyle evleneyim düşüncesi saçma..
Bir de, cok sevsen de evlilik zor sorumluluklari olan bi sey.. Sevmedigin zaman bu zorluklar katlanmış bi sekilde gozune batacaktir.. Hem bu bahsettigin kisinin seni seviyor olmasi cok mutlu edecegini de garanti etmiyor.. Hani sevdigin kisiyle evlendiginde hic degilse "sevdim, evlendim" diyorsun ama sevmediginde en ufak tartisma bile buyuk pismanliga dönüşür..
O yuzden, bence iyi dusun.. Hayirlisi olsun insaAllah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…