Mantıklı düsünemiyorum..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.500
3.818
448
Selam.

Kızlar yıllardır süregelen birsey bu bendeki. Ders calısıyorum ama basarısızım!! Her yolu denedim sınav gecesi calısmamayı, yazarak calısmayı vs.vs ama hic bir degisme olmadı. Herkesin iyi aldıgı sınavlardan ben hep dsük aldım en fazla 45 alıyorum iyi olarak.

Alttan ders alıyorum sürekli düsük notlarla gectigimden ortalamam tutmadı vizelere calıstım ama gene olmadı. 20 sayfalık bir notu sınavdan bir kac gün önce calısmaya baslayıp 43 alan kac kisi vardır acaba?

Sayısal bir dersimiz var herkes cok zor, cok zor diyor. Bir bakıyorum ortalama 75 ben almısım 15. Nedir bu kafayı yiyecegim. Aptal oldugumu düsünmeye basladım artık.. Sınıftan cok fazla samimi olmadıgım en fazla 3 kere aynı sırada oturdugum bir arkadas durupdururken bana '' smuwila bence sen gene kalacaksın '' dedi.

Neden böyle düsündügünü sordum sınıfta dikkat ediyorum konsantre olamıyorsun. Dikkatin cok cabuk dagılıyo falan dedi. Finallere 3 hafta gibi bir zaman var ben 3-4 günlügüne ailemin yanına geldim ama aniden ameliyat olmam gerekti hic hesapta yoktu iki hafta oldu istanbuldayım. Ordayken calıstıgım halde iyi not alamadıgım derslerden simdi nasıl gecebilirim ki? Zaten istegim falanda yok.

Kız haklı vizeler ortada kesin gene kalacagım kesiin !!

dersi derste dinle ama dikkatli bir şekilde dinliyorum diye kendini kandırmadan iyi bir dinleyici olursan sınavlara çokta çalışmadan geçersin hem kendine de haksızlık yapma canım

sıkma canını ya üzülme gülüm özel ders alma gibi bir şansın yokmu her insan bir olmaz demek snin potansiyal bu kadar bende çalışır dersimi hep yapardım ama sınıftada kaldm hi çalışmayanlar geçmişti ne üzülmüştüm

kendin degilde bir bilenle calis bence anlamadigin yerleri sorarsin

Keske öyle birileri olsa canım ya bana gene kalcaksın diyen kızın yüz ifadesini görmenizi isterdim.. İnsanlar neden böyle yapar anlamam hic.

Sorsan, sınıfta kimse birsey bilmiyor herkes düsük alacak diye söyleniyor.

dersi derste dinle ama dikkatli bir şekilde dinliyorum diye kendini kandırmadan iyi bir dinleyici olursan sınavlara çokta çalışmadan geçersin hem kendine de haksızlık yapma canım

Dikkat arttıcı bir ilac varmıs sanırım bir yerden duydum tıp ögrencileri genelde bu ilactan kullanıyormus.Beyine daha fazlaoksijen gitmesini saglıyormus ilac sanırım.

Hic calısmayıp gecen insanlar istisna hadi onları anlıyorum ama ben calısıyorum daha nasıl calısabilirm ki. Mesela sınavda hic heyecan olmuyor bende sorulara bakıyorum cevapları hatırlıyorum ama kelimeleri toparlıyamıyorum yada kendmi cok sacma birsey düsünürken buluyorum hemde sınavda.

dikkat eksikliğin var bence cnm konsantire olamıyon acaba bir doktoramı görünsen

dikkat eksikliğin var bence cnm konsantire olamıyon acaba bir doktoramı görünsen

Bende anksiyete bozuklugu vardı bir cesit evham, korku vs. Doktora gittim uykuların nasıl dedi bende düzensiz dedim. Dikkat eksikligin bundan kaynaklanıyor olabilir dedi ama sınav haftası düzenli uyuyan insan olmaz ki zaten. Bilemiyorum ya ama seninle aynı düsünüyorum canım tekrar gidecegim doktora.

Kesinlikle başarının anahtarı dersi derste dinlemek, ayrıca kendinden şüphelenme derslerden iyi notlar alan arkadaşlarından rica et anlamadığın yerleri sana anlatsınlar.
Ben eğitim hayatım boyunca hep arkadaşlarıma ders anlattım, bana derlerdi ki labellevie hoca anlatınca anlamıyoruz sen anlatınca anlıyoruz.
Bazen bir arkadaşın anlattığı konu daha kolay anlaşılıyor.
Emin ol normalde hiç sayısaldan anlamayan kişinin birlikte ders çalıştıktan sonra en az 70-80 aldığını bilirim.
Sen de yeterince çalışmıyorsundur, yoksa başka bir nedeni olamaz.

Bazen bir arkadasın anlatması daha iyi oluyor biliyorum dersi derste dinlemekte tek cözümü ama elimde degil basını dinliyorsam sonra bakıyorum ki dersten cok ayrı bir yerdeyim bunu sürekli yasıyorum.
Canım kendim sayfalar dolusu cözerek anladıgım soruyu sınavda yapamadım kalakaldım. Sadece bir tablo ve kücücük bir islemdi. Tabloyu olusturamayınca islemide yapamadım tabiki.

Son düzenleme:
Nasıl ilaclar oldugunu bilmiyorum canım bende gittim doktora bende anksiyete bozuklugu vardı uykusuzluk yasıyormusun dedi sıkca yasıyorum söyledim dikkatsizligin uykusuzluk cekmekten olabilir dedi. Verdigi ilaclar biraz agır geldi sınav dönemi bıkraktım bende sürekli uyutuyordu cünkü.

Bu durumun düzelecegine inanmıyorum simdi bıraksam okulu ben bırakmıs olacagım eger finallerde cuvallarsam mecburen bırakmak zorunda kalacagım tekrar tekrar aynı seyleri yasamak istemiyorum.

Bak güzelim ,canım kardeşim...
Öğrencilikte olur böyle şeyler...
Üniversiteye ilk girdiğim sene bende böyle şeyler yaşamıştım. Ama neden... Ben herkesle kolaylıkla muhabbet kuran birisi olduğumdan ders esnasında da sağdan kalem atan mı dersin soldan küçük kağıtlara yazılmış notlar göndermeler mi dersin derste sms yağmuruna tutmalar mı dersin...derse konsantre olmamak için herrr koşulu değerlendirdim. Sonuç : KALDIM!
Kayıp olarak görmüyorum bunu. yaşanması gereken birşeymiş olmuşşş. TECRÜBE ETTİM diyorum.
Sonra dediğin gibi bir aşağılık kompleksi oluştu bende.. Yapamıyorum. Neden_? diye kendi içimde debelendim.
Düşündüm düşündüm...Bende olmayıp da onlarda olan neydi_?
Aynı bölümde okuduğun insanlardan bahsediyorsak en iyi ihtimalle senden 2 puan fazla alarak o bölüme gelmişlerdir ki bu da az çok kapasitenizin aynı olduğunu gösterir. Kendime güvenimi tekrardan kazanabilmek adına herkesle arama sınır koydum. Derste konuşmayacağım dedim. Seslenene bakmadım.Kağıt gönderenleri defterin arasına koydum. Beklettim. Hem hadlerini bilsinler değil mi amaaa :93: :89:
İp uçları:
Üniversitede grup çalışması yapmak çok önemlidir.
Eski yılların sınavlarını bulmak ve bunları çözmek çok önemlidir.
Stratejik hareket gerektirir üniversite.
Yaşayarak tecrübe ettim. Tavsiye ederim.
Ben öğrenmek için üniversiteye gidiyorum triplerine çok girdim.
Hayır arkadaşım senin görevin okulda iyi not almak.Öğren.Öğrenme demiyor kimse sana ama stratejik ol. Tavsiyem bu.
Ve o tıp öğrencilerinin kullandığı ilacı sormuşsun. Gingko billobalı bitkisel tabletler. Bende sınav dönemimde kullandım.Sadece dikkatini yoğunlaştırmanı kolaylaştırıyorlar ama beyin enjektesi gibi düşünme. Kullanınca süpermen olmuyorsun. Takviye. Ayrıca Odaklanma problemine dersten yarım saat önce sade 2 şekerli bir kahve de yardımcı olacaktır.
Ayy 5 yılım geldi gözümün önüne... Hey gidi heyy

iki kez göndermişim aynı mesajı. Pardon!

Son düzenleyen: Moderatör:

Ne güzel yasmızssın aynısını yasamısız bende kaldım keske senin gibi cevrem yüzünden olsaydı.
Neyse yapacak birsey yok iste. Peki o bahsettigin tabletleri nerden bulabilirim canım eminim azda olsa faydası olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…