Düşünen ebeveynler olsaydı siz istemeden zaten verirdi bırakın üstesinden siz gelin sonra zaten yeri geldiğinde hatırlatırsınız ve bir şey daha eşiniz ve ailesi arasına katiyen girmeyin onlar iyi olur siz kötü olursunuz. Bilinen senaryolar bunlarHerkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.
20 gün kaldı sınava sonra iş aramaya başlıcam hemenBu çocuk bakma konusuna benziyor. Çoğu insan annelerin, kayınvalidelerin bebek bakımına destek olması mevzuna bakmak zorunda değil gözüyle bakıyor. Onlara güvenerek mi yapıyorsunuz deniyor. Sizin durumunuz için de bize mi güvendiniz de evlendiniz ya da işten çıktınız denilebilir.
Ha ben bunu desteklemiyorum, aile olmak bu gibi durumlarda imkanınca destek olmayı gerektirir bana kalırsa. Ama kabul etmedilerse çok da yapacak birşey yok. Eşiniz zaten kendi ödediği evde hak iddia edemeyip aptal yerine konduğu için fazlasıyla üzgündür. Sınavınız ne zaman? İşe ne zaman dönebilirsiniz?
Başka kardeşleri de var 2 kardeş daha kirada.Onlarında geçen yıl zor durumları oldu sağlıkla ilgili bir konuydu birine 10.000 verdi diğerine hiç vermedi diyeceksiniz bunlar aileye mı güveniyor bu evleri çocuklar almış ailesine 3 tane evi ailede evlenirken borçlu evlendirmiş şimdi kirada pandemi süreci zorlanıyor herkesSadece bu ev degil baska evleri de var demissiniz, esinizin kardesleri var mi? Varsa digerleri de basinin caresine mi bakiyor esiniz gibi..
Konuyu anlayamadim gercekten, insanin evladi zor durumdaykan yardim istedigi halde o evi nasil bos bos tutabiliyorlar. Oyle aile kotu gunumde yanimda degilse iyi gunumde de olamaz artik.
Aynı mahalledeyiz zaten :)Dua edin gelmesinler
Ne biçim insanlar yaHerkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.
Hakkım da hakkım demenin manası yok. Eşiniz hakkını talep etmiş vermemişler, iç acısı olsa da yokmuş gibi davranmak zorundasınız.
Pek çoğumuzun başıma benzer şeyler geliyor. Kimi ev kimi araba kimi çok daha büyük şeyler kimi çok daha küçük şeyler. Ancak çözümü aynı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü... Kalkıp surat asmayın seviyenizi düşürmeyin mal için böyle davrandılar dedirtmeyin ama sınırınızı da en iyi şekilde çizin.
Not olarak eşinize de mal konusunda seslenmeyşn. Destek olun. Kıymet bilecektir adaletli biri ise. Zaten aileden beklediğini göremiyor yanında durun dırdır etmeyin.
3 kardeş de aptallık etmiş öyleyse. Neden evleri kendilerine değil de anne babalarına almışlar. Hadi bir tane alırsın da 3 eve ne ihtiyaçları varmış. Kendi ödediklerini ispat edebiliyorlarsa dava etsinler haklarını alsınlar. Daha da görüşmesinler. Öyle aileye ancak bu yapılır.Başka kardeşleri de var 2 kardeş daha kirada.Onlarında geçen yıl zor durumları oldu sağlıkla ilgili bir konuydu birine 10.000 verdi diğerine hiç vermedi diyeceksiniz bunlar aileye mı güveniyor bu evleri çocuklar almış ailesine 3 tane evi ailede evlenirken borçlu evlendirmiş şimdi kirada pandemi süreci zorlanıyor herkes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?