Manyak mıyız biz??

Nasıl bırakıldığını bilmiyorum ama nasıl bırakılmadığını biliyorum. Sağlık bakanlığının baslattıgı ücretsiz sigara bıraktırma hapları vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum ama o zamanlar deneyeyim dedim.

Meger ilaç depresif hale sokuyormus 12 saat boyunca durmadan agladıgımı hastaneye kaldırılıp serum yedigimi hatırlıyorum. Vee hala devam malesef

Ben içmiyorum, bu yaşıma kadar hiç içmedim. Bu sorduklarına cevap vermek istedim. Ne mi yapıyorum?
Sinirlenince, sinirleniyorum. Üzülünce, üzülüyorum. Sıkılınca da sıkılıyorum. Manzaranınsa tadını çıkartıyorum, bu kadar.
Başka bir şeye, bir uyarıcıya ihtiyaç duymuyorum çünkü. Aslında sizin de ihtiyacınız yok ama öyle hissettiriyor işte.
Sigara bağımlılığın ve diğer tüm bağımlılıkların temeli buna dayanmıyor mu zaten...

"Bırakmak İstiyorum" isimli bir film vardı, bırakmak istemeyenler için. İzlediniz mi bilmiyorum, çok uzun da değildi zaten. Bu filmi izleyip sigarayı bırakan çok sayıda kişi var. Bir saatinizi ayırıp izlemeyi deneseniz? Belki sizlerde de işe yarar. Filmi izlemeden önce bir şart var ama, sigarayı içseniz de içmeseniz de filmi izlerken objektif olacaksınız :)

Hayatımda bir kere nargile içtim ve bir ay öksürük geçmedi. Neyse ki başlamadan bitti

Sigarayı bıraktıktan 1-2 ay sonra bana şu his geliyor.
ben neden bıraktım lan sigarayı ? Hatırlamıyorum ve en buyuk etkınlıkte bır tane ıceyım bısey olmaz arada ıcsem bısey olmaz dıye baslıyorum ve bır kac saat sonra kendımı paket almıs olarak buluyorum.
Babam 2 senedır ıcmıyor ve hala ozledıgını soyluyor, demek kı hıc unutamayacagız onu

Kendimle nasıl çelişiyorum var yaaa.. görseniz şizofren bu dersiniz.. Eminim var aranızda da benim gibiler..
Ya niye içiyorum ben bunu..
İnsan kendini bile bile zehirler mi..
Ay bu koku da çok seksi de, kıy paraya-parfüm al.. ama b*k gibi sigara kok..
Çıkacak faturayı düşündüğümden doğalgazı az yakıp,evde yürüyen battaniye gibi gezeyim ama sigara içmeye balkona çıkayım..

beynim benim değilde sigaranın gibi..
Diktatörlük yapıyor bana.. mecbur bırakıyor..

Son düzenleme:
Denedım
cubuk krakerle hemde , ben bırakıyorumda yanı her denedıgımde bırakıyorum 1-2 -3 ay
sonra en ufak bır krızde bıle degıl yıne baslıyorum , sıgarayı bırakınca arkadas toplantılarının benım ıcın hıc manası kalmıyor
Bır arkadasım var lıseden pelin, ben ona gıttıkce benden ıcer . tek tuk
vay arkadas bı onun gıbı olamadım

Bence toplaşalım beraber bırakım
Yılbasından sonra 2017'de
ben bu ara en cok saglıktan korkuyorum , ılla bı corap orecek basımıza gıbı gelıyor. Bu defa esımde deneyecek ama bırakmayı bakalım ne olacak.
Buarada bende cok seksi içerim sigarayı . Dumanı cıkarısım, elimde tutusum , külü atışım

Gerçekten kafada bitiyor annem bırakalı 20 yılı geçti kafada bitirememiş olsaydı hayatta bırakamazdı,yine günde 3 paket içen tanıdıklarım bıraktı misal.

Ben bu akşam 6 da bırakıyorum birbirimize destek olabilirizz.. olmalıyız da..

41 yaşındayım ve siğara içmek hiç aklıma gelmedi , siğara tutanlara ben kendimi çidimi seviyorum diyorum , yanarken bile elime almış değilim ve kokusundan inanılmaz tiksiniyorum ,
nefesine aşık oldugum adamdan ayrıldıgımda bile ablam yak bir siğara dedi onu bana geri getirecekmi dedim hayır dedi
ozaman içmemmın bir anlamı yok dedim ,
yaşımı bilmeyen biri asla 35 üstü bir yaş söylemez bana ,

Bence kendinizi şartlamayın istersem yine içerim diye düşünün ve bırakın. Ben öyle aman aman sigara içmedim ama mesela tatile gittiğimde eğlence olsun diye alırım günde 1 tane içerim ya da arada aromalı sigaralardan alırım tek tük içerim ama hepsi o kadar kontrolü sigaraya vermem... Günde 1 bile çok çünkü belli bir rutine binmesi demek.. Bence tamamen bırakın arada tüttürürsünüz yine keyif için diğer türlüsü keyifli olmuyor resmen eziyet bir günde defalarca kez sigara içmek insan leş gibi kokar yahu en basitinden buna belli bir zaman ayırmanız gerekiyor benim yapacak çok daha iyi bir listem varken bu kadar zamanımı sigaraya ayıramam. Benim durumum mesela ortaokuldan beri böyle diyebilirim ilk sigaramı ortaokulda içmiştik arkadaşlarla. :) çok komikti. Sonra lisede tek tük içmiştik kaçamak. Üni. de yine günde en fazla 3-4 içmişimdir. İşe başlayınca bir süre 6-7 tane içtim ama sonra saçma gelmeye başladı evlendim eşimde içmiyor zaten direk haftada 1-2 içmeye başladım tekrar ve çocuk olduktan sonra gerçekten sigaraya ayıracağınız vakti çocuğunuza ayırmalısınız.

Kısaca sigara sizi değil de siz sigarayı kontrol edebildiğiniz sürece sıkıntı yok. İçmek istemezseniz içmezsiniz. Sigara ayaklanıp ağzınıza girmiyor ya. Kontrol sizde.

Bir manyakta benim,sabah kalkınca aç karnına içilen sigara günde 1 paketi buluyor..
Bırakmaya .alıştım bant denedim omuza yapışanlardan 1 hafta sonra resmen ben o bantı esir alıp yine içtim.
Ne yapayım seviyorum,eşimde sen bırak bende bırakırım diyor..
Diyorum ki bir sigaram var,karışma onada seviyorum içmeyi.
Helede rahmetli babamı gırtlak kanseri ve koah'dan kaybettik..
Ders almam lazım demi nerde gene içmeye devam.

Ben kullanmıyorum.
Çevremde çok bırakanlar oldu.
Azaltarak bırakılmıyor öyle diyebilirim.
Bir anda kesenler bıraktı.
O dönemde bol bol çerez kuru meyve tükettiler sakız

sinirlenince ağlarım, bağırırım, güzelce boşaltırım içimi. içime ne diye zehir çekeyim.
üzülünce ağlarım, bir kahve içerim yanına da bir güzel çikolata gömerim.
sevinince sevgilime sarılırım. miss gibi kokar. sigara kokmaz. açarız biraları, yanına da çerez.
manzaraya karşı kahve içerken bir de cheesecake patlatırım yanına.
birini beklemekten sıkılınca uzun zamandır aramadıklarımı arar, konuşurum.
otobüs gelmeyince, tel karıştırırım. hem duraklarda sigara içmek yasak.
mis gibi yemeğin üstüne ince belli koca dötlü bardağımda bir çay içerim.

evet sigara içmeyenler de kanser oluyor, evet içmeyen de ölüyor ama sigara kesinlikle hayat kalitesini düşürüyor. arada bir içerim ben de. arkadaşlarla çıktıysak, ortam olduysa ama 2 ayda 1 tane filan. onu içince bile eve gidip baştan aşağı kıyafetler dahil yıkamak gerek.

bir kere pis kokuyorsunuz hatunlar. isterseniz saat başı yıkanıp üstüne channel no5 sıkın. dişleriniz sarı. cildiniz renksiz oluyor.
parası çok. paket olmuş 10 lira. haftada 1 paket bile alsa insan. ayda 40 lira. az mı?
tat alma duyusunu zayıflatıyor sigara. bu bile yeter benim sigaradan nefret etmeme. yediğimden tat almamak ne demek ?

ve akciğer kanseri... Allah kimselere vermesin.

babam 40 yıl içti. bir günde bıraktı. azaltarak filan değil. şak diye. cebinde kuruyemişle gezdi. şimdi tertemiz mis gibi 5 yıldır.

öğrenciyken sadece arkadaş ortamlarında içilen sigara çalışma hayatına başlamanın ilk günü paket alıpta gidildi.
gururluyuz ya anne baba parasıyla değil kendi paramla bağımlı olurum dedim.iyi halt ettim.
hamilelik ve emzirme döneminde bıraktım demiyorum ara verdim.emzirmenin bittiği gün paket aldım.
içmeyen bir eşe sahip olduğumu söylemek isterim
kızımdan gizli içilen sigaralar yaşı büyüdükçe yakalanmalar, ağlamalar, yalvarmalar
eşin arada depreşen isyanı ,söylenmeleri
3.sınıf insan muamelesi görmek , dışlanmak

peki neyi bekliyorum bırakmak için daha
daha bugün dedim kendime param cebime kalacak.kolestrolüm yüksek o düşecek.kızım mutlu olacak
benim yardım almam gerek

Gelen zamlar falan hiç etkilemiyor.
Şirkette içiyorum oda öğleden sonra kahve ile birlikte 2 tane anca.
Evde yada yalnız içmekten hiç tad almıyorum.
Tabi sinirli değilsem yada üzgün.
Eğer ki bir dedikodu bir gıybet muhabbet içinde isem içtiğimi sayamıyorum.
Resmen yerine göre sigara içiyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…