- 10 Ekim 2016
- 962
- 2.595
- 33
- Konu Sahibi NothingLastsForever
-
Merhaba, kahvenin yanında sigara içenler
Merhaba, yemekten sonra tatlı niyetine sigara gömenler
Merhaba, ah biri sigara mı dedi yakayım bir tane diyenler
Yakmayın diyemiyorum, çünkü bunu bende kullanıyorum.. Ne ara düştüm bu tuzağın içine valla hatırlamıyorum.. Ama gel gelelim kii, ciğerlerimin nikotinden çürüdüğünü, dişlerimin de oluşan o lanet lekeleri, bu soğukta titreyerek sigara içmeye dışarı çıktığımı, ona verilen parayla profiterol yapabildiğimi, bir hafta içmezsem bir kazak alabildiğimi, bir ay içmezsem doğalgaz faturası ödeyebildiğimi... daha nicelerini biliyorum...
Sigara benim gözümde yasal uyuşturucu... Öyle bir uyuşturucu ki hemde çok kolay başlayıp vazgeçene kadar senden her şeyini alıyor. Kendine olan saygını, sağlığını, paranı...
Peki nasıl kurtulunur bu uyuşturucudan... Kafa da bitiyor yeaaa.. gibi yorumları şimdiden cevabım.. kafanızı tanımak istiyorum..
Sevgiler..
Eşim on yıldır içiciydi. Ben migren hastası. Kokuya özellikle sigara kokusuna karşı migren hastalarının hassasiyetini söylememe gerek yok sanırım. Önce söz verdi nikahtan sonra bırakacağım diye. Olmadı. Düğünden sonra dedi. Olmadı. Evlendikten sonra kontrolü ben aldım. Günde bi tane sadece. Paket bende kaldı. Benden gizli aldığı paketleri tuvalete attım gözü önünde. Kızdım bende başlayacağım dedim. Hamile olduğumu öğrendim. Hiç bir tavizim yoktu artık. 4. ayda birden bıraktı. Birdaha da içmedi. üç sene geçti üstünden. Temizlendi. Daha rahat nefes alıyor daha rahat sokuluyoruz kucağına kızımla:) Bizim hikayede böyle. Darısı sizin başınıza. Zor oldu ama iyi oldu.
Teşekkür ederim:)Siz bitanesiniz...
Kafa da bitiyor yeaaa.. gibi yorumları şimdiden cevabım.. kafanızı tanımak istiyorum..
Ben elektronik sigarayla bıraktım 3 yıl oluyor. Tiksindim hala da tiksiniyorum kokusundan. Ama yurt dışından orjinal likit olması önemli.
Ben de şunu merak ediyorum içmeyenler mesela;
Sinirlenince ne yapıyor ?
Üzülünce?
Sevinince?
Şöyle harika bi manzaraya karşı kahve içerken?
Birini beklemekten sıkılınca?
Otobüs gelmeyince?
Mis gibi yemeğin üstüne ?
merhaba bizim sigara ile ilgili beraber bıraktığımız bir grup var. benim şuan 26.günüm. gelin birbirimize destek olalım? birde allen carr'ın videosunu tavsiye ederm ben o video ile bıraktım
Şöyle 10 ay kadar önce sigarayı bırakmış biri olarak cevaplamak isterim:
Sinirlenince ilk 2 hafta kırıp döktüm, hatta eşime doğru sandalye fırlattım. Adam evin içinde bir süre zıplayarak gezdi (Ayağına doğru fırlatılan eşyalar sebebiyle)
Şimdi sinirlenince duşa giriyorum, yürüyüşe çıkıyorum, rock parçalar dinliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Sevinince, keyifle bir şey anlatacağımda mis gibi bi çay demliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Manzaraya karşı kahve içerken kahvenin tadını her zerremde hissediyorum. Eskisi gibi, sigarayla pç etmiyorum.
Birini beklemekten sıkılırsam, otobüs gelmezse filan dikkatimi çevreye veriyor ve insanları izliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Mis gibi yemeğin üzerine de kendime sade türk kahvesi yapıyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Sigara her yere dadanan bi bağımlılık, çaya, kahveye, bilgisayara, orgazma, öfkeye, tokluk hissine vb.
Keyifle ilişkilendirebileceğiniz her noktaya sıkı sıkı sarılan bir pislik.
Bu alanları-duyguları-tatları sigarasız yaşamaya alıştığınızda zaten sigara bağımlılığını yenmiş oluyorsunuz.
Bunun bir de yasal oluşu var.. Tüm dünyada hemde.. Garip değil mi..
Daha erken yada daha acılı ölmemizi sağlıyorlar..
Hiç sigara içmeyenlere selam etmemişsin.
Gidiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?