Manyak mıyız biz??

Ya belki sağlığı içimizi , gözle göremiyoruz, yaşayanlardan ders alamıyoruz ama Bnm eşim günde bir paket içiyor, içtiği sigara 11,5 tl. Ayda 345tl yapar hadi 300-350tl arası diyelim ya, kiramızın yarı fiyatı. Bu da mı vazgeçirmez sizi hanımlar; istediğin kıyafet, çeyrek altın, ne ise artık.sigaraya yatırmaktaysa çık o para ile lüks Bi mekan da yemek ye, en azından sağlığına dokunmaz.

Eşim on yıldır içiciydi. Ben migren hastası. Kokuya özellikle sigara kokusuna karşı migren hastalarının hassasiyetini söylememe gerek yok sanırım. Önce söz verdi nikahtan sonra bırakacağım diye. Olmadı. Düğünden sonra dedi. Olmadı. Evlendikten sonra kontrolü ben aldım. Günde bi tane sadece. Paket bende kaldı. Benden gizli aldığı paketleri tuvalete attım gözü önünde. Kızdım bende başlayacağım dedim. Hamile olduğumu öğrendim. Hiç bir tavizim yoktu artık. 4. ayda birden bıraktı. Birdaha da içmedi. üç sene geçti üstünden. Temizlendi. Daha rahat nefes alıyor daha rahat sokuluyoruz kucağına kızımla:) Bizim hikayede böyle. Darısı sizin başınıza. Zor oldu ama iyi oldu.

harbiden manyak mıyız bende anlamadım ciğerlerim cürüyor biliyorum ama bu lanetten vazgeçemiyorum.hislerime tercuman olmuşsun takipteyim

Nisanlim 9 yıldır iciyor bir gün birakmaya niyeti olacak mi diye gözlerine bakiyorum.
Doktora gidelim dedim. kesin olarak karar verince gidecegim dedi. bekliyorum karar vermesini..dün ilac ile birakan bir youtuber vlogta nasil bıraktığını anlatiyordu. O ilaci arastiracagiz simdi de.

Benim eşimin ailesinde herkes içiyor ama eşim nefret eder. Ailesinde kişi başı sigaraya giden para kadar kenara atar her ay. Diyor, 10-15yıl sonra diyeceğim, bak sizin sigaraya verdiğiniz parayı ben ev peşinatı yaptım

Siz bitanesiniz...

Kafa da bitiyor yeaaa.. gibi yorumları şimdiden cevabım.. kafanızı tanımak istiyorum..

Aynen "Kafada bitiyor ablası" diyorum.
Tanıtayım, şöyle ki:

Lise döneminde ufaktan başladığım sigaraya, üniversite zamanı full dadanan, kahve-sigara ile akşamları sabah eden, "Sigara içmeyince kafam çalışmıyor, aptallaşıyorum" diyen bir insandım. Sigara içmeyi sevdiğim seneler boyunca, sağlığıma değil, sadece bazı bazı parama acırdım o kadar. Çünkü sağlıktan götürdüğünü net idrak için 25-26 yaşına kadar olan gençliğin bitip, artık vücudun kendinden yediğini hissetmek gerekiyor.

Beyaz tenim, dişlerimin sarısıyla uyum kazanana kadar içtim durdum keyifle.
Yanında çay, kahve... Bir de bilgisayarın önüne oturup haberdir, bilmem nedir okumaya başlayınca, çizim yaparken, ya da o iş aralarında molalarda içmenin keyfi... Yok tarif edilemez...

Sonra bir gün hamile kaldım, ortalama 1 sene önce.
Günde 1-1 buçuk paket içtiğim uzun-ağır sigarayı, hemen ONE'lardan biri ile değiştirip günde 4e indirdim.
Vicdanım ağır bastı, 4 sigarayı da içemez oldum, yarım yarım bastım bir süre tablaya.
1 ay demedi ağlaya ağlaya bıraktım. Anlayacağın kendim için değil, çocuğum için bıraktım. Onun alanını gasp ettiğimi düşündüm, "Seçme hakkı olsaydı, seni annesi olarak seçmezdi" dedim kendi kendime.

Şimdi emzirme dönemindeyim, belki bu dönem biter yine başlarım belli olmaz. Ama sigarasızlığın, vücudumdaki inanılmaz geri dönüşünü, birkaç nefes dumana değişir miyim? Zannetmiyorum. Çünkü en son üni. 1de gördüğüm o beyazlık, tenime geri döndü sigarayı bıraktığım 10 ay zarfında. Saçlarımın mis kokusu hele... Gardırobum sigara kokmuyor, dişlerim beyazladı, diş etlerim rahatladı, şu 20-25 kilo fazlamla bile sigara içtiğim zamanlara nazaran daha rahat merdiven çıkabiliyorum, gece öksürüklerim bitti, sabahları o ağzımda oluşan kuruluk hissi artık yok... Yediklerimin tadını net hissedebiliyorum, çayı, kahveyi seneler sonra sigarasız tükettikçe anlıyorum ki kahvenin 12 yıldır tadı yokmuş meğer.
Tüm bunları değişebilir miyim tekrar sigaraya?

Daha çok ayrıntı vermem lazım, o ilk iki hafta yaşadığım öfke nöbetlerini, hamilelikle birleşince alınan kiloları, bir anda peydah olan sürekli tatlı yeme isteği... Noldu? Geçti bitti... Bir spor faaliyetine bakar kilolardan arınmak. Bebiş az daha büyüdüğü an bu kadın pilates ve fitness hocalarına "Çak" yapıyor olacak.

Eşim de benle beraber bıraktı sigarayı. Dedim ben bırakırım, sen içersen basarım odunu sana. Diz çöküp tövbe etti, içmem hanımım dedi. Tamam sapıttım, yazmaktan sıkıldım :) Ama anladın sanıyorum, "Bırakmam gerekiyor" dedim ve bıraktım.
İrade meselesi, irade ve karar. İlk bir ayı atlat, çok güzel geri dönüşü olacak, kolaylaşacak her şey.

Yalniz arkadaslar ben birakamiyorumm diye kendini avutanlar bu bahanenin arkasina siginmasin artik lutfen.
Teyzem yillardir icerdi oyle ki bir bayanin kokmamasi gerektigi kadar cook sigara kokardi.
Sonra safra kesesi ameliyati oldu, tak diye birakti,
oyle yok bir paket iciyordum eskiden, simdi 5e dusurdum, yok 3e dusurdum yok.
Taksit taksit degil tumunden bir kerede kurtuldu ki teyzem ameliyat olacaginin farkinda bile degildi hersey cok ani gelisti oldu bitti, oyle icmicem artik diye plan yapan bir insan degildi yani.

Şöyle 10 ay kadar önce sigarayı bırakmış biri olarak cevaplamak isterim:

Sinirlenince ilk 2 hafta kırıp döktüm, hatta eşime doğru sandalye fırlattım. Adam evin içinde bir süre zıplayarak gezdi (Ayağına doğru fırlatılan eşyalar sebebiyle)
Şimdi sinirlenince duşa giriyorum, yürüyüşe çıkıyorum, rock parçalar dinliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Sevinince, keyifle bir şey anlatacağımda mis gibi bi çay demliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Manzaraya karşı kahve içerken kahvenin tadını her zerremde hissediyorum. Eskisi gibi, sigarayla pç etmiyorum.
Birini beklemekten sıkılırsam, otobüs gelmezse filan dikkatimi çevreye veriyor ve insanları izliyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.
Mis gibi yemeğin üzerine de kendime sade türk kahvesi yapıyorum. Sigara yakıp oturmuyorum.

Sigara her yere dadanan bi bağımlılık, çaya, kahveye, bilgisayara, orgazma, öfkeye, tokluk hissine vb.
Keyifle ilişkilendirebileceğiniz her noktaya sıkı sıkı sarılan bir pislik.
Bu alanları-duyguları-tatları sigarasız yaşamaya alıştığınızda zaten sigara bağımlılığını yenmiş oluyorsunuz.

oyle zevkle sigara icerdim ki esim bile sigara icmeyen adam senin icisini gorunce tiryaki olur derdi o derece.
tup bebek tedavisi vs derken biraktim ama sonra su darbe girisimi lohusalik falan derken bir baktim bir iki iciyorum. sonra aklima geldi kizimin ornek alacagi kisi benim. ne yapiyorum ben kizima. sak diye kestim. simdi canim istemiyor bile icip yanima gelenlerden tiksiniyorum.

seni motive edecek bambaska bisey lazim. git bi akciger filmi daha ileri boyut tomografi cektir. belki ise yarar bi arkadasim oyle birakti

merhaba bizim sigara ile ilgili beraber bıraktığımız bir grup var. benim şuan 26.günüm. gelin birbirimize destek olalım? birde allen carr'ın videosunu tavsiye ederm ben o video ile bıraktım

Merhaba...
Çok sevindim ciğerlerin adına
Grubunuzu merak ettim.. size katılmayı canı gönülden isterim..
Allen Carr in kitabını okudum videosunu izledim. 4 ay içmedim.. Ama şimdi tekrar izlediğimde aynı etkiyi yapmıyor.
Kendimden çok küçük canavarı düşünmek istemiyorum..
Please help me

Bunun bir de yasal oluşu var.. Tüm dünyada hemde.. Garip değil mi..
Daha erken yada daha acılı ölmemizi sağlıyorlar..

Bunun bir de yasal oluşu var.. Tüm dünyada hemde.. Garip değil mi..
Daha erken yada daha acılı ölmemizi sağlıyorlar..

Yasaklarlarsa kan gövdeyi götürür çünkü. Artık çok geç.

İlkten sigara tvlerde reklamı dönen, doktorların "Hazmı kolaylaştırır" repliğiyle tavsiye ettiği bir üründü.
Yıllarca karizmatik ve seksi kovboyların ağzında göre göre sigaraya farklı anlamlar yükledik.
Çizgifilmlerde bile sigara-puro içen karakterler vardı.
Sağlıksız olduğu bilinmiyor muydu?

Sigara mevzusu derin ve karanlık bir mevzu. Özetle, bir başka "Para konuşur" olayı diyelim geçelim.

Ben günde 1,5 paket uzun sigara içen biriydim yaklaşık 2 yıl boyunca bırakıcam deyip durdum sonra hastalanmıştım bunu fırsat bilip içmicem dedim içmedim de Şubatta 6 yıl olacak dolu dolu iyi ki de bırakmışım darısı kocamın başına diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…