Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tarzını beğenmiyordur o mağazanın. bunda büyütecek bir şey yok. siz kendiniz için gider alırsınız.
ayrıca alışveriş bir keyiftir. ben de mesela bir saati dükkanından beğenip internetten daha ucuza aramam. mağazasında dolaşarak keyifle alışveriş yapmayı severim. 200 tl daha az ödemek hesabıyla keyfimi bozmam. ama nedir, pijama, iç çamaşırı, çorap bunları gider eminönü nden toptan alırım. çünkü mağazada 200 olan pijamayı, eminönü nde 40, 15 e satılan çorabı 4 e alabiliyorum. o da bir keyif

eşim de genelde aynı mağazalardan alır kıyafetlerini. tarzı oturmuş artık. ayrıca o kumaşların dokunuşlarını sever, hep bildiği gibidir, mağaza mağaza dolaşmaz kendisi için. onu zorlamam, bir de benim dediğimi yapmadı diye azarlamam çok saçma olurdu.

haksızsınız.

Eminönü de pazar mı yoksa normal bildiğin mağazadan mı alıyorsun ( yanlış anlama adres amaçlı merak ettim ) ayrıca bence de insanın varsa parası kaliteli almalı bunda büyütecek hiç birşey yok dip not: konuyu çok beğendim :)

İş yerinde cevap veremedim ögleden sonra yoğundum baya..
Nişanlıma genelde bana da istisnaden hak verenler olmuş. Saygı çerçevesinde yapılan yorumlar için teşekkürler.
Benim asıl sorunum marka giyinmesi değil.. tabi ki de istediği markadan alma özgürlüğüne sahip!
Mesleğini oturttmuş parasını kazanan bir birey karışmak ne benim haddime ne de başka birinin.
Fakat benim kızdığım nokta.. ben ordan giyinmem lafı.. belki de o anki uslubu!
Bana beğenmiyor, küçük görüyor gibi geldi.. ki mağaza dandik bir mağaza değil. Öyle olsa bile o kadar insan giyiniyor sen kimsin ki oradan giyinmiyorsun? Dedim.. Yani nişanlımın o kelimesini ego olarak algıladım.
Hayatta en nefret ettiğim şey egolu insanlar.
Ve ben onu değiştirmedim sadece eleştirdim.. uslubum ağır olabilir. O an ki ortam bunu gerektirdi bunu da bilemiyorum.
Ben de iyi kazanan ve istediğim kıyafeti alabilen bir insanım.. ve sürekli alışveriş yaptığım belirli mağazalar var ama yeri gelir bir butikten çok beğenirsem markasız bir ürünü de alabilirim. Bu konuda ki kesin ve net çizgileri ben takıntı olarak algılıyorum!
Herneyse bütün gün nişanlımla konuşmadık.. akşam yine her zamanki gibi beni işten almaya geldi.. o yine konuşmuyordu ben konuyu daha sakince açtım. Bana bunu küçümsemekle bir alakasının olmadığını bir tane çok kaliteli bir marka ismi söyledi örnek vermek için mesela ben oradan da giyinmem dedi. Çünkü çizimleri ve tasarımları beni yansıtmıyor dedi.
Ben onu anladım.. kendimi de ifade ettim o da beni anladı.
Tartışmanak için sustuğunu söyledi.. çok sinirli olduğumu ve olayı büyütmemek adına cevap vermediğini söyledi.
Ben de ona beni dikkate almadığını düşünerek cevap vermediğini düşündüğüm icin terbiyesiz dediğimi ve bunun için özür dilediğimi söyledim.
Ve konuyu kapattık.

hallolduğuna sevindim mutluluklar dilerim

e ayrılın ozaman bize niye soruyosunuz?

Bu nasıl bir yorumdur hanımefendi! Burası BDV farkında değilsiniz herhalde.. burada insanlar olumlu ve olumsuz yorum yapmışlar ve ben herkesin yorumunu dikkatle okudum.. insanım ve bir açığım mutlaka olabilir. Belki bu konuyu açmasaydım stresimi atamayacaktım.
Bize ne soruyorsunuz diye cümle mi olur? Ben buradaki herkesi dikkate alıyorum ve bu siteye saygı duyuyorum ve ve çok beğeniyorum! Araya girip sırf yorum yapmak için yorum yapmak nedir? Siz çok yanlış yerde dolaşıyorsunuz!
Ayrılın o zaman diyorsunuz. Bu tarz bir konudan ayrılığı aklıma getirmedim bile.. bir sorun varsa çözüm için buradayım. Ayrılmak istesem gelir burada konu açmam zaten.

Sanirim kardesiniz calistigi icinde biraz kucumsemek olarak algiladiniz duygusal bir aniniza geldi.Bende nisanlinizi hakli bulan kisiydim yazdim hatta pahali olmasi degil kalitesi ilgilendirir diye ki model kesim kaliteyle ilgileniyomus.Sevindim adiniza birde su markayi merak ettim :)

Yok yok ondan değil kesinlikle .. küçümsediğini düşündüm o an. Aklıma oradan giyinen insanlar geldi.. onlar giyiniyorda biz kimiz ki giyinemeyelim. Sınıf farkına çok karşıyım.
Bu akşam konuşunca bir birimizi yanlış anladığımızı farkettik..

işte nişanlınıza da bu üslupla yaklaşırsanız sizden ayrılması yakındır.. asil olun biraz, asil olmaya çalışın, yapabilirseniz tabi..

Bunu ayranım yok içmeye atla giderim... Getirmediği sürece sorun yok bence kendi zevkidir eğer maddi olarak sıkıntı yoksa bırakın kaliteli giyinsin çevremizde herşeyin en iyisini almaya çalışıp sonrada çok borcum var cok ödemem var diyenler e çok kızıyorum bende almayınn kardeşimmm o zaman

''...küçük görüyor gibi geldi.. ki mağaza dandik bir mağaza değil. '' şimdi burada biri çıkıp size ''ne demek dandik durumu iyi olmayan insanlar dandik dediğiniz mağazalardan alışveriş yapıyor'' dese ne alakası var diyeceksiniz dimi sizde:) Oda bu şekilde anlayacağınızı düşünmemiş bence. Adamın belli bir tarzı var demekki ve dışına çıkmıyor . Kimi insan marka takıntılı olabilir kendini rahat hissediyor olabilir. Gereksizce ve ıspatlama çabasıyla paralar saçmıyorsa sorun yok bence . Boşuna uzamış.

Eminönü nde toptancılar oluyor pasajların içinde. Her tür marka iç çamaşırı, pijama tipi şeyler çok uygun oluyor toptancısında, marka vermek yasak mı bilmiyorum ama pierre cardin, dagi, eros, kom, yeni inci..Zaten sanırım pek çok mağaza da oralardan getiriyor. Oradan toplu alıyorum. Çorabı kutuyla, boxer filan bol bol alıyorum. Pasajlar bayağı iyi. Uygun ve lazım olan ne bulursam alıyorum.Düğün kutlama işlerinde de malzemeler satılıyor her çeşit. Mesela hediyelik karton poşetler olur ya daha şık duran. 40 tane filan almıştım en son bitti.

Çok sağol bende merak ediyorum öyle yerleri umarım bulurum

Haklı olduğunuz noktalar olduğu kadar haksız olduğunuz noktalarda var.
Paketlenmiş domatese 5 tl vermem piyasada uygun fiyata varsa oradan alırım.
Beyaz eşyanın aynısı farklı yerde daha uyguna buluyorsam oradan alırım artan parayla da başka eksiklerimi tamamlarım.
Bu konular da haklısınız.
Sen kimsin demekle hata yapmışsınız bence..

Bende 3 tane alip dandik alacagima 1tane alip iyisini alma taraftariyim.nişanliniz hakli.eşimde bazen bana söyler gel şurdan birşey alalim diye bende ona derim ben ordan giyinmiyorum istersen sana alalim diye.ya kesimini ya kalitesini begenmiyordur.gayet normal

Surekli giyindgi kalibini sevdgi markalar vardir digerlerine bakmaya gerek duymuyodur. Kadin uc liralik tisort bile alip kendne yakistirir ama erkekler bizim gibi degil. Sorun etmeye degmez bence,

herkes araştırıp ucuzunu almak gerektiğinden bahsetmiş.

ancak günümüzde zaman daha kıymetli değil mi, ihtiyacım olan bir şeyi araştırıp uygununu alacağım diye o ihtiyacımdan 2 hafta feragat edeceksem yaptığım karın ne anlamı kaldı.
elbette araştırılmasın demiyorum da, özellikle bazı kişiler için zaman altın değerindedir. bunun bu konuda unutulduğunu düşünüyorum.

bu konuya yaptığım yorumlardan har vurup harman savuran biri olduğum düşünülebilir, hayır aksine evin birikim hesabı benim gözetimimdedir, gayet de tutumluyumdur. ama eşim de ben de geçmişe dönüp baktığımızda geçirdiğimiz zamanda böyle saçma şeylere bu kadar vakit ayırdığımız için üzülüyoruz.
evet arkadaşım bir tişört alacaksam beğeneceğimi bildiğim mağazaya girerim, tişört reyonundan 2-3 tişört seçer denerim, üzerime uygun olanını alırım.
bir tişört almak için 2 haftasonunu harcamak bu yaşımda garip geliyor bana.

ya da beyaz eşya alacağım, bilmediğim bir yerden alıp kargosu ile ayrı uğraş, garantisi ile ayrı uğraş vermek istemem, tek muhatabım olsun, o beni arasın.

ben tam konu sahibinin nişanlısının tutumuna gelemedim, ama zamanla tam öyle olacağım herhalde :)
bence şimdiden akıllılık ediyor beyefendi.
zaman paradan çok daha kıymetlidir.
sonuçta harcadığı para da kendi parası.
baba parasını yiyene pek saygım yoktur mesela, ama kendi kazandığını yiyene helal olsun diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…