Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence sizin tepkinizin bu kadar fazla olmasinin sebebi eski yasanmisliklar.

Eski konularinizdan hatirladigim kadariyla nisanlinizin ailesiyle hayata bakis acilariniz farkli oldugu icin kayinvalidenizle sorun yasamistiniz.

Bence sizin bilinc altinizda bi korku var nisanlinizla da hayata bakis acisi farkliligi sorun olursa diye korkup buyuk tepki veriyorsunuz.

Nisanlinizin niyeti kotu olmasada onun soylediklerini kibir olarak algilayip kiz kardesinizin is yeri kucumsuyor gibi tepki vermissiniz.

Bence bu kadar takilmayin. Biraz zaman birakin. Zamanla ya sizin dusuncelerinizden etkilenir bu konularda sizin gibi dusunmeye baslar ya da siz ondan etkilenip onun gibi dusunmeye baslarsiniz.

Mangoya yu bende begenirim. Ama içinden secmem gerekir. Ben daha spor seviyorum. Ltb ye girsem elimi neye atarsam atayım giyerim mesela bende. Az severim çok severim belki ama bir gideri vardır bende :)

Aynen bende spor seviyorum,arada şık olanlarıda alıyorum lazım oluyor bazen..

Adam illa çok para harcayarak rahat ediyorsa bunu hayat tarzı haline getirdiyse kavga ederek çözemezsiniz gibi geldi bana.
Biraz daha sakin,zamana yayarak, tatlı dilli konuşmalar ve örneklendirmelerle, aklına yatmasını sağlayarak yapabilirsiniz gibi geldi bana.
Yoksa üçe alacağı şeyi illa beşe alması bence de takıntı. Beş lira kazanıp on liralık mağazakarda dolaşıyorsa problem. Ki evlilikte daha zor olur, sürekli frenlemen gerekir.

Sen yine de kavga etme, kavga etmeye de değmez.

Haksızsınız
Adamın marka alacak parası varsa gücü buna yetiyorsa varsın markadan aşağı giymesin.
Sen markasız da olsa giyersin, sevgilin/eşin illa belli başlı markaları giyer bu tercih meselesidir
Bu kadar sorgulamaya gerek yok, seninle aynı düşüncede olması da gerekmiyor
Yiyecek ekmeğiniz yoktur ama adam 500 tl kazak alır ona kızarsın hak veririm
Ama adamın borcu harcı,çocuk gideri vs yokken alsın sonra belki o kadar para ayıramayacak

Bu takıntı değil ama bence.Hitap edip etmemesiyle alakalı. Mesela bana da bazı markalar hiç hitap etmez.Giymem, önünden bile geçmem derim ben de.Mesela ayakkabı konusunda çok takıntılıyım. Asla markasız giymem.Ha mecbur kalırsam giyerim orası ayrı. Ama şu an o durumda olmadığım ve kendi kazancımı harcadığım için böyle konuşuyorum. Nişanlınız da bu düşünce de olabilir.Nişanlınız o amaçla söylememiş olabilir.
Üslubunuz da biraz sert geldi bana. Gereksiz yere kırmışsınız nişanlınızı. Keşke terbiyesiz demeseydiniz.
Bir de beyaz eşyayla ilgili bir şey söylemek istiyorum.
Bilindik bir markanın bayiliğini almış bir dükkandan süpürge almıştık.Bozuldu. Bize motor garanti kapsamı dışında dediler. Süpürgenin borusu garanti kapsamına giriyor sanırım :)) Genel müdürlüğe kadar arayıp uğraştık yoksa satan yer ilgilenmiyor.Servisine gidin dediler.Düşünün yani. Ama bayisinden alsaydık böyle bir sorunla karşılaşmazdık.

Adamın marka takıntısı yok canım tecrübesi var. Mesela benim x markadan aldığım 3 şey kalitesiz çıksa bir daha ordan bisey almıyorum. Doğal olarak pahalı ve kaliteli bilinen markalara yoneliyorsun. İnsanlar bunu marka takıntısı olarak algılıyor ama değil.
Aslında kalite takıntısı
Konuya gelirsek sen gerçekten abartmissin. Marka takıntısı olsa ne yazar herkesin kendi parası, kendi tercihi biraz rahat ol.

Sizin çok güzel bir yüreğiniz olduğunu düşündüm. Başkası böyle bir sevgiliyle birlikte olsa insanları hiç düşünmeden paraları savurur, siz düşüncelisiniz.

Arkadaşım ben ara konus derim sana cunku bende senin abarttigını dusundum okuduklarimda . Tamam oda tam olarak hakli sayilmayabilir sana gore ama ben yadirgamadim onun tercihi parasi varsa istedigi yere istedigi sekilde kullanabilir diye dusunuyorum .

Nisanlinizi tam bilmiyorum onu siz bilirsiniz cidden takintimi ozentimi yaptigini ama bazilari varki tam tiksinti veriyor insana gorunce.
Bastan asagi marka giyip kolunda essek kadar marka saati ayni elinde son model akilli telefonu kafasinda aksesur marka gozlugu , esege altin semer vursan yine esek yine esek kimileri kiroluklarini marka giyerek orteceklerini saniyorlar.

Bu uc ornegin disinda insanlar sevdikleri markadan giyinebilir bazi markanin modellerini tarzini kendine yakistirmayabilir ne bileyim olabilir yani, ama daha ucuzundan giyinenleride asagilamak dogru degil onu alaninda o kadar butcesi var ne yapsin.

+1
Hele borç harç kredi kartına taksit asgari ücretli, sırf gösteriş için akıllı telefonun her yeni modeli peşinde koşan tipler var ya......onlar da Allahlık onları da es geçmeyin lütfen.

Koca parasıyla marka giyip gösteriş yapmaya çalışan, üstüne 2-3 metres gelen zavallı ev kadınları; onların koca göbekli habire cep telefonuyla konuşan iş adamı geçinen sonradan görme cahil iğrenç kocalarını da geçmeyin....mide bulandırıcı gerçekten.

sadece bu konuya bakarak ben nişanlınıza hak verdim.
bazı konularda insan fikrini değiştirmek istemeyebilir, rahatsızlık olmadığı sürece sorun olmaz bana göre.
sizin önerdiğiniz markayı tercih etmeyebilir, sizin beğendiğiniz ürünü sizin istediğiniz mağazadan almak istemeyebilir.
eğer maddi gücü varsa ve müsrif değilse bu abartılacak bir durum değil.
hadi siz haklısınız diyelim.
ancak nişanlınızın tartışma/kavga sırasındaki tavrı ve üslubuna göre çok ağır, kötü davranış sergilemişsiniz.
bu yüzden haklı olsanız da haksızsınız.
ilk önce siz aramalısınız.

ben ordan almam dedikten sonra bana sen kimsin diyen insana ben daha farklı tepki gosterirdim acıkcası adam yine sakinmiş hata sizde olayı cok abartmıssınız

Benim de cevabım asıl sen kimsin, beğenmiyorsan defol stili bir şey olurdu sanırım.

Ben de Hic katlanamam.
Bence birbirinize uygun degilsiniz.
Ya onun zevkine saygi duyacaksin, ya da ayrilacaksiniz. Onu degistirme fikriyle hic baslama.

Benim de cevabım asıl sen kimsin, beğenmiyorsan defol stili bir şey olurdu sanırım.
aynen herkesin tercih etmedigi yerler olur benimde sevmedigim hayatta burdan giyinmem dedigim yerler var bana cıkıpta sen kimsin dese benle ne işin var ozaman yuru git derdim ya sakin kalmıs yine iyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…