Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle çok abartmışsınız. Bunun bir markayı beğenmeyip giymemekle terbiyesizliğin, savurganlığın vs ne alakası var?

Ben sana katılıyorum Meyveliturta19
Ama ilerde sırf bu yüzden çok tatsızlık olur, görüşünüze saygı duyulması lazım
Cebi zengin demek ki sizinkinin..

Nişanlınız marka ve kaliteden çok, bir ürüne fazla para vermeyi seviyor sanırım. Kıyafette, mesela fiziğine uymaz tarzına uymaz belli yerden giyiniyordur diyelim ancak aynı ürüne ev eşyasında neden daha fazla para verilsin ki? Sanırım bu durum sizi çileden çıkarmış.

Evet bu bir takıntı çünkü aynı takıntı bendede var maalesef "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diyen kimdi sanırım sakib sabanciydi heh işte aynen oyle... Ucuz ve adi bir şeye bende karşıyım...

Heee ama bak su konuda seninle hem fikiriz , ornegin ne alicam sen beyaz eşyadan ornek vermissin bende oyle ornek vereyim A magazasinda beyaz eşya seti 8 binliraysa ayni marka ayni modeli ben B magazasindan 10 bine almam... Parayı copten toplamiyoruz sonuçta...

Konu sahibesi butun yorumlarinizi okudum. Israrla kendi dusuncenizi kabul ettirme cabaniz var. Sizin dusunceniz de olanlara tesekkur ederken sizin dusuncenizde olmayanlara israrla kendi dusuncelerini curutmek icin bir cabaya girmissiniz. Bence kendinizi biraz rahat birakin bu kadar stres sagliga zarar.

Bende bazi markalari giymem esimde.
Ama marka takintisi diyemeyiz buna 10 tane ayakkabim olmasin 2 tane olsun kaliteli uzun kullanimli olsun isterim mesela.Kaliteliyse markasiz ayakkabiyada cok para verebiliriz mesela.

Nisanliniz sirf gozukmeyen corabinda bile marka diyosa bilemem.

Beyaz esyaya gelince bende kendi magazasindan alirim bayiliklerle hizmeti kiyaslanamaz malesef.

Benim eşim iyi giyinmeyi, iyi ürün kullanmayı sever.
İlk zamanlar çok karşı çıkıyordum ama evlendikten sonra hak vermeye başladım bu özelliğine.
Biz kadınlar, saçımızı makyajımızı yaptığımızda, bir küpe taktığımızda ne giyersek giyelim, düzgün ve temiz bir görüntüye ulaşıyoruz.
Fakat erkeklerde durum böyle olmuyor.
Kıyafetlerine, tarzlarına özen göstererek ancak bunu sağlayabiliyorlar.
Benim bir kot tshirt giymemle, eşimin giymesi arasında dünya kadar fark oluyor.
Aynı zamanda kadınlar için ürün seçkisi çok, ucuzundan 5 tane alıp değişik giyebiliyoruz, ama erkeklerin sınırlı.
O sebeple, bütçesinin el verdiğinin en iyisini almaya çalışıyorlar.

Eşya olayına gelince...
Memur bir babanın çocuğuyum.
Eşyalarımız hep en iyi markalardan alınmaya çalışıldı çünkü 5-8 yıl sonra değiştirmek bizim için lükstü.
Bu sebeple, ücretine bakılmadan en kalitelisi, güvenilir yerden alınıp ömrü bitene kadar kullanılırdı.
Aynı düzen bana geçmiş durumda.
Bir şeyin 3 liralığı varken, 5 e alırım ki, hem ömrü uzun olsun hem uzun yıllar sorun çıkarmayacağını bileyim hem de bildiğim yerden olsun ki bir şey olduğunda bayiye gidip hakkımı arayabileyim.
Tanımadığım bir yerden daha ucuza aldığımda, teşhir ürünü mü yoksa iade ürün mü diye kafamda sorunlar canlanır.

Kısaca nişanlınızı haklı buldum, imkanı el veriyorsa borç batağına saplanmıyorsa neden olmasın?
Sizin de aşırı fevri davrandığınızı düşünüyorum, konuşup özür dilemelisiniz.

Konuyu çok uzatmışsınız, ona uymayan bir marka olabilir. O konuda o hakl .
Yalnız aynı ürünün ille pahalı satıldığı yerden alması bana mantıksız geldi. Para harcamayı, hesabını bilmeyen, savruk biri olabilir. Siz bunlara dikkat edin. Yarın birgün evlenirseniz bu kazık yeme eğilimi size pahalıya patlar.

Ben de seni haksız buldum. Birikmiş birikmiş sonunda beklediğin cevap gelince pusuya yatmış gibi dalmışsın adama. Gereksiz bir tartışma, geri dönüşü olmayan sözler etmeyin birbirinize, sen kimsin diyerek aşağılamana karşılık sakinliğini korumuş, oturup konuşun anlaşın böyle saçmasapan kavgalar etmeyin boşuna büyütmeyin derim ben.

Ben de belirli şeylere güzel para dökerim, saat ve çanta başta olmak üzere mesela, bekarım ama altınlarım çoktur çünkü sahte takıya alerjim var, aynı şekilde cildim ve gözlerim hassas olduğu için güzel para harcıyorum makyaj malzemelerine, alışverişi çok seviyorum çok para döktüğüm çok ucuza aldığım kıyafet, aksesuarım da var, ama indirimleri takip ederim, Amerikan doları bu kadar fırlamadan önce amerikaya giderdim sırf orda güzel indirim oluyor diye (kanada'da yaşıyorum bu arada, ny bana 2 saat mesafede) kısacası sebepler vardır bir de tercihler, belki adam o eşyayı falanca mağazadan almayı tercih ediyordur çünkü garantisi vardır atıyorum, sorun çıkarınca geri verir, ama birde ucuza aldığın ara bir dükkan olur adam derki satılan mal geri alınmaz kardeşim. O yüzden hiç takılma derim.

Yalnız bir Türk olarak boğazıma iyi para harcarım

Bana hitap etmiyor gibi yeterli bir açıklamanın ardından olayı tartışmaya cevirmeniz hatta sen kimsin boyutuna getirmeniz çok saçma ve abartı kusura bakmayın. Üstelik sen kimsin diyerek siz onu aşağılamış olmuyor musunuz? Istedigini alıp giyen diğer insanlardan ne farkı var nisanlinizin? Onun hakkı değil mi madem kendi parasını kazanıyor? Benim de kapısından girmedigim bir sürü mağaza var. Kalitesiz veya ucuz oldukları için değil nisanlinizin da belirttiği gibi bana hitap etmediği için. Tarzını oturtmuş ne istediğini bilen bir insan için olağan bir durum bence.

ben de hep aynı markadan giyinirim kimse gelipte bana sen neden bu markayı kullanırsın diyemez sende sert davranmışsın.

marka giymek nedir ya herkesin sevdiği tarzına uygun bütçesine uygun markalar vardır.Ucuz diye begenmedığımizi mi alacağız ya da marka diye komik tasarımlara para mı vereceğiz belli yaşta zaten tarzımız oluşmuştur ve tarzımızın 3 5 markası vardır .Ben belli 3 5 markadam alırım sadece öle dükkan dükkan gezemem kıyafet için ipek..... ve twıst giyerim ama yüzde yetmiş indirimini beklerim acil değilse .tarzıma hitap ediyorlar çünkü çantada 3 markadan başka asla almam onlarıda netten alırım daha uyguna geliyor ya da yurtdışından getirtirim .Giyim üst örtme değildir insanın tarzı kişiliği hayat görüşüdür bence ister ucuz ister pahalı ister markalı ister markasız olsun

Nisanlınıza buradan gıcık oldum ben ya
Oldum olası marka takıntısı olan insanlardan hazzetmem söz meclisten dısarı
Tamam beyaz esya, elektronik esya alırken en iyisi olsun der anlarım ama kıyafeti anlamam hem de ben oradan almam demesini hic anlamam!w
İnsanlar cöpten ekmek topluyor ya!
Para kazanıyor olmasını öne sürmüs bir de hey allahım ya
Böyle biriyle devam edip edemeyeceğinizi sakince oturup düsünün.

Hakli adam karisamazsin. Bu kucumseme degil tercih sebebidir. Cocugun giydigi haram gibi bir cumle vardi. Ben pazardan giymiyorum imkanim el verdigince tabi. Cok luks takintim yok ama kendime nasilsam cocugumada oralardan alisveris yaparim. Bu kucumseme degil tercih

Yani markayı sevebilir eyvallah insanım belli bir kriteri olur ondan aşağı giymek istemez onu da anlarım ama mesela atıyorum beymende giyersin yeri gelir istanbulda pazarlar oluyo gezersin bakarsınn ordan bişe beğenirsin onu da giyersin ama nişanlınızınki sağlıklı bir durum değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…