Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hanımefendi siz konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. İstediği yerden giyinsin.. hatta tüm servetini yatırsın. Fakat benim derdim kıyafeti görmeden ben oradan giyinmem demesin!
Bir gün öyle bir şey olur ki o mağazaya muhtaç kalırız ben bunu söylemek istiyorum.
Benim de giyindiğim mağazalar var ama hiç bir zaman da ben şuradan giyinmem demiyorum.
Hatta butikten bile giyinirim.

O zaman genel olarak finansal konularda anlaşamıyorsunuz sanırım.
Anlaşamadığınızı kabullenin, bu adamın finans stilini de kabullenin ortayolu bulmaya gidin.

Bizde de durum tam tersi. Ben bazı markaları asla sevmiyorum ve mağazasına da adımımı atmam. Eşimin bu tip takıntıları yok beğenirse alır giyer. Ama kalkıp benim sevmediğim bir markadan bana kıyafet almak istese ve ben istemiyorum diye "sen kimsin?" dese bozulurum ve gönül koyarım. Bana bu kimsin sen hitabı biraz ters bu nedenle arkadaşlığı bitiririm o kadar sevmiyorum. Aleni küçümseme sözü. Kim olursa istemediği yere bakma özgürlüğü olacak mesela? Beğenmiyordur bakmak istemez bu kadar basit, sırf istemedi diye bu kadar ağır konuşmanız tuhaf geldi.
Aynı sözleri o size dese ne hissederdiniz?
Basit bir şeyi ne kadar büyütmüşsünüz. Çok baskın geldiniz bana. Benim eşim benim giyimime ve markalarla ilgili fikirlerime bu kadar karışamaz, ben de ona..
Bana sözleriniz sert ve tutumunuz da ters geldi.
Hoş sözler dememişsiniz. Bu yaştan sonra giyim zevkini yada sevdiği markaları değiştiremezsiniz.

:) Nişanlım da öyle çorapları bile marka.. :)) Ya alsın bir şey demiyorum ama markasız çorap aldığımda da ben bunu giymem demesin.

ben size hak veriyorum.
çok yanlış yapıyor.
evet genelde markasız şeyler çabuk deforme oluyor.
ama bazı pahalı markaların ürünleriyle daha uygun markaların ürünleri aynı değerde aynı kalitede olsa bile sırf o pahalı marka isim yaptı diye kendi ürününü ederinin 10 katına satıyor.
insanlar nasıl bunu göremiyorlar anlamıyorum.
çok zengin olsam bile asla aynı değerde daha uygunu varken gidip paramı saçmam.

nişanlınız da anlar umarım bir gün

Kızkardeşinizin çalıştığı marka diye alınganlık yapmış olabilirmisiniz? Zira ben abartacak bi mesele görmedim. Benimde tercih etmediğim iyi markalar var. Herkesin zevki birbirini tutmaz.

Yok asla.. :) Benim kızdığım nokta ben oradan giyinmem. Çok egolu geldi bu kelime bana..
İnsanlar nerelerden giyiniyor yeri geliyor..
Tabi ki de istediği yerden giyinebilir tabi ki istediğini alabilir.. ama başka bir marka için ben oradan giyinmem lafı çok sinirlendirdi beni.. yarın bir gün o beğenmediği markaya muhtaçta kalabiliriz..

İşte bunu söylemek istiyorum..

marka değil lüks merakı daha çok. ben de pek hoşlanmam ve anlaşamam bu tarz takıntılı insanlarla. eğer sizin için bu konu önemliyse ileride sorun oluşturabilir gibi. yani evlenmişsiniz mesela eşiniz sürekli pahalı yerlerden alışverişini yapıyorsa belki sıkıntı olur. tabi kazandığı parayla orantılı ise orasını bilemem

Bana marka takıntısı gibi gelmedi bitaz garantici sanırım.eşimde öyledir,bryaz eşya mesela bizde yerinden aldik riske atmaz.biraz fazla olmus abartınız.nişanlınızda giymezse giymesin belirtmesine gerek yok tamam gideriz det gelir kendi bişey alsın diye yalvarmadın ona

İşte bunu söylemek istiyorum..

beyaz eşya demişsiniz
evet bazı ürünler kendi sitesinde 1000 tl iken teknosa vb yerlerde kampanyaya giriyor 800 oluyor misal. (garantisi vs. aynı olduğunu varsayıyorum)
hala gidip ısrarla 1000 tl vericem diyosa içimden pek de iyi şeyler söylemem yani

Evet.. zaten bu yüzden konuyu açtım.
Bu durumu nasıl düzeltebilirim.. evlendikten sonra sorun olacak mı? hiç bir fikrim yok..

Düzeltemezsin , çünkü ortada sana göre yanlış bir durum var ama adama göre yanlış bir durum yok, yani evrensel bir doğru/yanlış yok. Adam da pekala finansal konularda sizi 'düzeltmek' istiyor olabilir, bu sizin hoşunuza gider miydi sayın Kontes?
Adam belki gençken yiyip içip gezmek istiyor, adam da sizin tutumunuzu sevmeyip kendi doğrusuna göre sizi düzeltmek isterse kabul eder miydiniz.??
Dediğim gibi kabullenin, o da sizi kabullensin başka çıkar yol yok bence de. Değiştirme, düzeltme vs fikirlerini hemen şimdi bir kenara bırakın bence.

Şöyle söyleyeyim.. bir gün alışveriş yapıyoruz marketten. Domates alıcaz baktım 6 tane domatesi koymuşlar bir şeye.. neredeyse 2 kiloluk domates fiyatını yapıştırmışlar.. dedim alma onu manavdan kiloyla alırız.
Ne gerek var 2- 3 tl için manavamı gidicez şimdi .. :)) Sanki şehir dışına gidiyoruz arkadaş.
Damlaya damlaya göl olur mantığı yok hiç.

bir de şunu örnek vereyim.

Berscha (böyle mi yazılıyor) hiç benim tarzım değil. ve kesin bir dille diyorum, ben oradan giyinmem.
gerekirse pazardan alışveriş yaparım mesela.

şimdi düşünüyorum nasıl bir zaruriyet olur ki ben bu markaya muhtaç olurum (karma gelip beni bulur kesin)

Benimde en sevmedigim seylerden biridir önyargi. Senin gibi cinlerim tepeme cikiveriyor :). Ama nisanlina "Sen kimsin" demende hos olmamis. Daha sakin ve ilimli bir sekilde anlatabilirdin diye düsünüyroum.

Bi erkegin gidip magaza indirimini kullanmak icin ürün bakmasida zor bu nedenlede tepki vermis olabilir.
Siz gidip kendinize urun bakabilirdiniz nisanliniz dahil olmak istememis gayet dogal.
Ben sizin tepkilerinizi abartili buldum.
Bende belli bir kac markadan giyiyorum. Bu diger markadan giyinenleri kucumsuyorum anlamina gelmez.

Evet aynen bunu yapıyor.. kendim e- ticaret sitesinde çalıştığım için neresi ne satıyor çok iyi biliyorum. Güvenilir ve ya değil. Her şeyi iyi biliyorum. İşin içindeyim.. iş yerinden arkadaşım evlendi.. her şeyi o kadar uyguna getirtti ki. Ben göz göre göre kazıklar yiyorum.

Bence marka takıntısı falan değil siz onları tanısanız anlardınız
Bana gayet normal geldi nişanlınızın davranışı dediği gibi siz abartarak sorun çıkarmışsınız.
Uzatmayın özür dileyin saygı duyun istediği yerden alabilir bu takıntı değil.
Marka takıntıları ve hastalarını netten araştırın farkı göreceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…