Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben alırım,marka olması hiçte önemli değildir benim için...

Aşağlamamamış ki ,Abartmışsınız,ayrıca ekonomik yönden bir sıkıntı yoksa istediği yerden alsın giysin yesin içsin.

Benim eşiminde var marka takıntısı geçen gün havuz gözlüğü istedim istemez olaydım kendine kış için alışverişe gitmiş montu yokdu çok bildik bi spor markası,ayakkabı mont tamam 200 300 neyse verirsin ama bi havuz gözlüğüne sırf o marka diye 80 tl verilirmi yadün takdım ama içim yandı

çin malı olmayanını bulsam ben de verecektim.
benim baktığım mağazada ucuz pahalı tüm ürünler çin malıydı.

Benim kocam da aynıydı aman pahalı olsun aman marka olsun evlendik sonra tabi çocuk falan olunca baktı giderler çoğaldı kapadı çenesini şimdi ne bulsa giyer

Ben iki tarafa da hak verdim,
Öncelikle nişanlınızın haklı olduğu taraflar,
-madem sevmediği bir marka neden gidip ordan almaya zorluyorsunuz ki?
-ayrıca sen kimsin demeniz hiç olmamış, o sizin nişanlınız daha sakin davranmalısınız.
-diğer beyaz eşya örneği gibi olaylarda tepki göstermeyip bunda patlamışsınız bu da sizi haksız gibi göstermiş
Sizin haklı olduğunuz taraflar,
-kaliteyi ucuza almaya çalışıyorsunuz ama karşı taraf önemsemiyor sinirleniyorsunuz ki haklısınız.
-nişanlınız bazı konularda ön yargılı davranıyor siz bu konuda da haklısınız.

Yaşadığım bir olayı anlatayım ben de. Ben ne alacak olursam olayım bardak da olsa telefonda internette enine boyuna inceleme yapar kendim için en uygunu ne diye belirlerim. Sonra başlarım o ürün için piyasa araştırması yapmaya ki ben bu durumdan hoşlanıyorum yani aynı ürün bir yerde 1 lira bir yerde 2 liraysa tabiki 1 lira olanı alırım. Bir arkadaşım bana bir gün bunun için cimrisin sen dedi nasıl üzüldüm anlatmam, sonuçta tek yaptığım beğendiğim ürünü ucuza almaya çalışmaktı. Sonrasında dayanamadım ben de çevreme sordum gerçekten cimri mi oluyorum böyle yaparak diye. Mesela o şahışla ben sürekli muhattap olmak zorunda olsam her sözü beni yaralardı, çünkü ekonomik kararlarda ortak paydada buluşamazdık. O en pahalı olduğu zaman alır ben indirim de alınca cimri olurdum. Domates örneğindeki gibi 5 domatese 2kg fiyatı vermek bana da doğru gelmiyor. İleride siz tutumlu olacaksınız o yine keyfi takılacak, bence gerçekten bu olayı çözemezseniz çok yıpranırsınız.

ne var yani? ben de her markadan giyinmem.. ürünleri kalitesiz belki o dediğiniz mağazanın? nişanlınız haklı çok abartmışsınız yani..

e ayrılın ozaman bize niye soruyosunuz?

Siz abartmissiniz ve nisanliniza saygisizlik yapmissiniz eger maddi durumu elveriyorsa alsin evlenincede harcamalar arttigi icin kendiliginden geri adim atacaktir marka konusunda benim esimde onceden markali giyime onem verirmis hala daha dikkat ediyor ancak eskisi gibi degil cunku kira ev borcu hayat sartlari bekarken gibi olmuyor hem ben oylede giyinsin isterim paramiz varsa erkeklernizim gibi degil az alirlar oz alirlar

Benim eşimde aynen böyle . Az zıvanadan çıkarmadı beni bu durumları hele nişanlıyken nişan bohçası yapmıştı annem ben o zaman şehir dışında okuyordum nişan bohçasını defacto collezione waikikiden yapmış hep ama evlendikten sonra bi kere bile adam akıllı görmedim üstünde ve gidip hep eski marka kıyafetlerini dönüp dönüp giydi. Bu yaptığın anneme ayıp o kadar hevesli hevesli almış yapmış kadın bu ne hava diye tartıştmıştık bizde ama yok yok pull&bear olcak bershka olcak zara olucak beyfendiye. Takıntı olmuş benimkinde artık tarzına hitap ettiğinden değil yani.

Bilindik Markanın ürünleri hakkında mutlaka fikri vardır.Kendi tarzına hitap etmediği için tercih etmiyordur.Sınıf ayrımı yapıyor'a kadar getirmemişsiniz bir cümleyi.Zevk meselesidir.Hangi mağazadan alışveriş yapmayı isterse ona yönelmek nişanlınıza kalmış.Bütün parasını gösteriş amacıyla marka ürünlere yatırıp çarçur etmesi ve ben marka giyiyorum diye deklare etmesi durumunda kafanızda bu soru işareti oluşmasını doğal karşılayabilirdim.

Beyaz esya konusu da işini tamamen garantiye almak istemesinden kaynaklı olduğunu düşündürdü.Biz eşimle evlenirken bir çok markanın ürün yelpazesini avm, mağaza ve spotcular dahil araştırıp analiz ettik.Daha sonra alısveriş yaptığımız Beyaz eşya magazasını tercıh ettık.Bütcemizin biraz üstüne cıktık ama su an kullandıgımız urunden de,Mağazanın hizmetinden de mennunuz..Aynı urunleri Baska bir mağazadan da daha uyguna alabilecek durumdaydık.Sadece riske girmek istemedik.Belki nişanlınız da bu mantıktadır ama alısverıs yaparken mutabık olmanız gerekır dıye dusunuyorum.

Birde tartısırken konusmayı tırmandırmanız, alıp cok baska yerlere koymanız ve nısanlınıza karsı acımasızca yargılarınız var. Usluba biraz daha dikkat etmenizi öneririm.Bu durum sizi baştan haksız duruma düşürebilir.

Yorumlarin hepsini okumadim ama cogu kisi esinize hak vermis. Valla ben size hak verdim. Hic gelemem oyle oradan giyinmem, buradan alisveris yapmam tiplerine. Sabancinin torunu degilim. Pazardan da alirim, outletten de alirim, butikten de alirim, magazadan da... Hatta bir seyi alirken bir degil uc kez dusunurum. Bir degil bes yer gezerim. Daha uygun fiyata daha iyi bir sey bulabileyim diye. Cunku hayat laylaylom degil. Ben uc kurusun hesabini dusunuyorken karsimdaki hava civa derdinseyse cildiririm.

Marka takintisi bence parasal degildir yani mesela x magazada gordugu seyi illa x magazadan almak degildir. Cok mu zengin nisanlin yani hatiri sayilir maasimi var ki boyle yada aile tarzi mi boyle, yetisme onemli cunku.yokluk bilmeyen adam anlamaz o tartismadaki onemden. Nisanliniz oturup bu cafede simit cay da yemez icmez simdi.

abartmışsınız biraz.. olayı sen kimsin ki ye taşıyacak ne var bunda..
bende her markayı giymem gidip bakmaya içerde beğenip beğenmeyeceğim birşey olmasına gerek bile yok.. ama bunu tecrübelerimle yapıyorum.. yada bazı markaların bazı şeylerini asla almam.. mesela zara bir marka ülkemizde dimi ? asla zaradan tişört almam ne kadar güzel olursa olsun.. bunun gibi.. nişanlında bir markadan hiçbirşey almamayı seçmiş olabilir..
yok ordan giyinen insanlara hakaret falan ne gerek var ..

ayrıca size senin için gideriz demiş .. sizi aşağılamamış ordan neden birşey alıyorsun diye.. siz kavga çıkarmaya yer aramışsınız..

Ben alırım,marka olması hiçte önemli değildir benim için...

Eşim 2 sene önce kadar maviden kot pantolon aldı ve normalde kendi için giyime para vermeyi sevmediğinden içine oturmuştu. Bu yüzden o pantolonu sadece gezmeye falan giderken giyerdi yani giydiği sayılıdır. Geçenlerde bir baktım ağ kısmı boydan boya dikişten değil de kumaştan yırtılmış. Nette baktım genel bir sorunmuş. Şuan 6 senedir bir pasajdan aldığı ve sürekli giydiği kotu giymeye devam ediyor. En ufak bir aşınma bile yok. Marka olayı bana balon geliyor açıkçası.

Verdiğiniz tepki kıyafet konusu için fazla. Ama sizin bu tepkinizin sebebi sadece bu olaydan kaynaklanmıyor. Örneğin domates örneği vermişsiniz ya da saat örneği. Aynı markanın aynı kalitede ürünün daha ucuzunu almak varken 10un 20nin hesabını yapamam diyip parasını dökmek bana göre saçmadır. Ben yaparım 3ün 5 in hesabını çünkü toplandığında fazlaca bir para ediyor. Ve çoğu aile bu şekilde geçinir. Örneğin eve alışveriş yapılacak deterjanı en indirimli olan marketten alırız, ya da çay indirime girdiyse o alınır bunda gurur meselesi ya da hava yapmanın bir mantığını göremedim ben.
Benim erkek arkadaşım da aşırı marka takıntılıydı tanıştığımızda. Ayakkabım adidas olcak,kotum diesel diye geçiniyordu. Benle beraber takılınca 2 sene sonunda şimdi pazardan alışveriş yapar olduk :) Yani sizinki genel olarak bunlara sinirlenmenizden ve anlaşmazlık yaşamanızdan kaynaklanıyor, sadece kıyafet meselesi değil .Nişanlınız varsa param harcarım modunda, 3 -5 kenara atayım gibi bir derdi yok.

Ben sizi haklı buldum. Sırf marka için alınmamalı ihtiyaçlar. Adı üstünde ihtiyaç Sizin ihtiyacınızı hangi ürün en uygun ve kullanışlı şekilde karşılayacaksa o alınmalı. Ben bir markadan bir mont aldım ve o dönem çok çok iyi para verdim, hani markalı pahalı ya uzun süre kullanırım dedim, ama çok kısa sürede tüylendi. Üstelik sık kullanmadığım halde.

Nişanlınızın bu yaptığı şekilci biri olduğunu gösterir. Yani insanları da bir süre sonra dış görünüşüne göre değerlendirmeye başlar. Arkadaşlarını o şekilde seçer... Herşeyi buna göre belirler.

Bir başka konu bu alışkanlığı devam ederse evlendiğinizde çalışamadığınız bir durum olsa çok sorun yaşarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…