- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Dün 125 tlye aldim bimden 5 kilo sıvı yağ 150 den az ama yine de pahalı.. bebek bezi maması daha dapahalı zaten.. moralimi bozmaktan başka işe yaramadıgi icin ben konuşmuyorum.. daha da kötüye gider zatenKızlar lutfen benide linçlemeyin bu konu yüzünden.herzaman bu tarz konular açmıyorum. 6 aylık bebegim var uzun zamandan sonra ilk defa markete gittim. Normalde eşim alıyordu ihtiyaç oldukça. Eşim bebeğe baktı .sen çık bir hava al hemde alısveriş yaparsın dedi. (Demez olaydı) markete girdim yağ yok. neyse 2 3 marketten sonra buldum. Yağ 150tl , yumurta 45tl , zeytin 50tl ,peynir 40tl ,kızın maması 180tl vs. Resmen elim ayağım suratım titredi . Yıllar sonra anksiyeten bugün tavan yaptı. Bu ne yahu. artık insanlar yumurtada mı yiyemeyecekler. Rahmetli ananeciğim iyikide yumurta var fukara aşı derdi. Yumurta sabah öğle akşam yenir derdi. Eskiden yokluk zamanlarında 2 3 yumurta kırar yerdi insanlar. Şimdi o da lüks oldu. Kadının biri yumurta reyonunda artık sabahları 4 kişiye 3 yumurta kaynatıp dilimliyorum diyordu. Yollarda her köşede tek muhabbet bugün yağ şu fiyat. minübüse bindim insanların tek muhabbeti un yağ şeker. Eve kendimi zor attım . Resmen yaprak gibi titredim ve içime büyük bir korku girdi. şuandada sanki dayak yemiş gibi heryerim ağrıyor. Allah sonumuzu hayır etsin herkesin evine bolluk bereket versin. Ama bunlar kötü günlermi yoksa daha kötü günlerin başlangıcımı bilemedim
Dün 125 tlye aldim bimden 5 kilo sıvı yağ 150 den az ama yine de pahalı.. bebek bezi maması daha dapahalı zaten.. moralimi bozmaktan başka işe yaramadıgi icin ben konuşmuyorum.. daha da kötüye gider zaten
Umarım bu günler bazılarına ders olur da en azından ders alıp aydınlığa çıkarız. Bundan sonrası önemli, zarardan dönebilmek önemli. Ben bir yandan da umut ediyorum ki toplum olarak dersimizi alıp yaralarımızı saracağız
Yalnız niye linç yiyesiniz orasını anlamadım?Dünkü konuda üye hep aynı şeyi konuştuğu ve hastalıklı düzeyde olduğu için eleştirildi
Bende önce şok a baktim 5 kilo 119 90 di ama dediginiz gibi yoktu, sonra bime gittim bayaa bi vardi koca kolilerde 2 tane üst üste her kolidr de en az 20 30 tane vardir.. olmamasınin sebebi şey diyr okumuştum bir yerde sakliyorlar depo da zam gelince koyuyorlar rafa, yani zamlı fiyatı bekliyorlar rafa cıkarmak için, bir nevi stokçuluk yani.. tabi ne kadar dogru bilmemBende Bim şok migros denedim ama oralarda yağ (5kg) yok dediler. Yine şanslıymışsıniz bulmuşsunuz
Deniz Dülgeroğlu’nun dediği gibi bedava yapabileceğimiz sadece bi mastürbasyonumuz kaldı.
Bende önce şok a baktim 5 kilo 119 90 di ama dediginiz gibi yoktu, sonra bime gittim bayaa bi vardi koca kolilerde 2 tane üst üste her kolidr de en az 20 30 tane vardir.. olmamasınin sebebi şey diyr okumuştum bir yerde sakliyorlar depo da zam gelince koyuyorlar rafa, yani zamlı fiyatı bekliyorlar rafa cıkarmak için, bir nevi stokçuluk yani.. tabi ne kadar dogru bilmem
Haklisiniz da alisverisi esiniz bile yapsa alisveris fişlerinden görmüşsünüzdür diye düşündüm.Sağlik durumumdan dolayi haber izlemiyorum. Elbette artislardan haberim var ama dışarı çıkıpta kendim alınca birde yağ bulamayınca sanki kendimi bir kaosa girmiş gibi hissettim. Birde 3 4 gün önceye göre bile %10 %20 artiş var. Buna alısmak mümkün değilki
verdiğini almaya başladı bile.. ki kimbilir kaç kişi verebilecek bu maaşı. benim patronum veremeyecek bunu biliyorum. işten çıkacağım mecburen ocakta. daha işten çıkartılanları saymıyorum. off içim darlanıyoooülke memnun halinden daha dün bir tanıdık asgari ücrete zam aldığı için sevinç çığlığı atıyordu reis sağolsun zam yaptırdı diye
Ülke fokur fokur kaynıyor aylardir. Biz boşuna cırlamıyorduk. Anca görmüş olmanıza şaşırdım.
5 litrelik yağ yok bu arada. Şansa bulmuşsunuz. Var olan yerlerde de 1 tane alma hakkı var.
Kahve, benzin, kâğıt ve un fiyatlarindan hic söz etmeyelim size o zaman kalp krizi geçirirsiniz.
Biz aylardır korkuyoruz. Sağlık sorunum yoktu ama şimdi var. Rüyalarımda parasız kalıyoruz eve bi şey alamiyoruz filan gibi şeyler görüyorum.
Sürekli kurları kontrol ediyorum. Kuruş kuruş iniş çıkışları hesaplıyorum. Çünkü tl değer kaybettikçe yeni zamlar yolda demektir.
Kapının arkasından geçen doğalgaz borusuna asılırsam bacaklarım nereye kadar uzanır ve kac dakikada ölürüm diye hesaplıyorum .
Böyle böyle hep birlikte delireceğiz Allahın izniyle. Hepimiz doğduğumuz coğrafyanın cehaletini çekmek zorundayız.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?