- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Ben şöyle düşünüyorum, para karşılığı bile olsa kimse kimsenin bir şeyini yapmak zorunda değil.Bana da diğer türlüsü odunsu geliyor.Teşekkürü ricayı bilen insanlara da hep hayran kalmışımdır. İnsanın bütün gününü etkiliyor bence. Teşekkürleşmek pozitif hissettiriyor.
Keşke bunu herkes düşünebilseBen şöyle düşünüyorum, para karşılığı bile olsa kimse kimsenin bir şeyini yapmak zorunda değil.
Kimse hizmetkarımız değil, dolayısıyla verdiği emek için teşekkür etmeliyiz.
İşi olabilir kabul ama parayla tutan ben değilim ki.
Hizmeti, emeği için mutlaka borçlu hissediyorum.
Sizde haklısınız ama adam size ilk senli benli hitap ettiğinde haddini bildirirseniz size instagram adresini verecek cesareti bulamaz. Sizde korkulara kapılıp senaryo yazmak zorunda kalmazsınız.Gecenin 3’ünde kucağımda kafeste 2 kuş götürdüğüm,otogarın şehrin dışında olduğu ve seferin son durağının o otogar olduğu bir ilde başka nasıl bir senaryo yazmalıydım ???Bu ülkede kaç kadın kendini koruyabiliyor sizce?Özgecanlar,Şuleler,Cerenler,Gamzeler neden öldü niye öldürüldü?Ne malum herifin “bu nasılsa yalnız” diye arkamdan gelmeyeceği?Ya da taksi durağına giderken bana saldırmayacağının bir garantisi var mı?
Kadin olsun erkek olsun ben de senli hitabı sevmemİşte saygı statüye bakmıyor. Ben de geçenlerde rutin kontrol için hastaneye gitmiştim baya bilinen ünlü bir hastane zinciri. Dr bana hoşgeldin x dedi. Ben üstüne bastıra bastıra siz, x bey falan dememe ragmen. Bir de göğüs hastalıkları doktoruydu. Meme muayenesi yaparken öyle rahatsızlık duydum ki. Laubalilik karşı cinsten gelince bazen öyle rahatsız edici oluyor ki inanın kontrole çekinerek gittim. Birdaha gideceğimi sanmıyorum. Yılış yılış bir doktormuş ama çevremden duydugum kadarı ıle karakterı boyleymıs adamın. Kadınlarla olan dıyalogu sevıyor olabılırsın fakat karsındakı de sevmek zorunda mı.
Herkes anlamıyor bunu malesef. Doktor diyorsun okumuş görmüş adam diyorsun fakat x diyor. Mesafeni koru işini yap geç yok. İlla ki mahallesi teyzesine bağlayacaklarKadin olsun erkek olsun ben de senli hitabı sevmem
Bir kac kez bim şok gibi yerlerde senli benli konuşan calisani uyardim diye tartistik hatta kasa sirasindaki diger musteriler bile beni kınadı ne diye takılıyorsun modunda. Ama ben de vatandasa hizmet eden biriyim yasi ve statüsü ne olursa olsun beyefendi/hanimefendi derim. Bazi arkadaslarim gel abla/amca falan derler ben hic demem çünkü herkes esittir gözümde, sınırı asmaya gerek yok
Ama bu tür marketlerdeki çalışanlara egitim verildigini düşünmüyorum. Belki aramizda uye olup da okuyan vardir aydınlatır ama cok defa denk geldim. Birine buyrun derken bana sen denmesine gıcık oluyorum yani insan ayrımı yapılmamalı. Doktorlar hemşireler zaten hep gel/yap seklinde senli benliler. Özellikle sizin gibi siz/bey seklinde vurgu yaparim. Ama anlayana tabii...
ben de yalan soylemeyi sevmediğim için cok defa israr eden birine istemedigimi acik.dille ifade ettiğim halde beni cok defa rahatsiz etmisti ama korkaktiİşte bende ona uyuz oluyorum ya. Kendımızı koruma yontemımız sevgılım nısanlım kocam var demek. Aynı bokun lacıvertı tarafından koruma altına alınıyoruz yarabbıl alemın
Evet büyük ihtimalle kibarlığım hoşlantı olarak algılandıHer yer market dolu.iki adim fazla yürüyün başka markete gidin derim.Devir kötü Allah korusun takıntı yapar filan.en iyisi uzak durmak.denk gelirse de soğuk davranin göz teması kurma yın.Telde aşkım diyerek konuşmakta mantıklı.sizin kibarliginizi ilgi göstermek sanmış olabilir
Normalde de gözlere odaklanan bir yapımm yok sadece alışverişim bitince teşekkür eder kolay gelsin derim.Hiç o taraflı olmayın, gözlerine bakmayın duymamış gibi yapın. İlk bi bozulur belki bir süre daha inatla devam eder ama sonunda o da kabullenir. Başka ne yapıcaksınız ki?
Umursamayın. Umursanmadığını anladığında bırakacaktır öyle davranmayı. Tabii, umarım gururlu biridir.Sürekli alışveriş yaptığım bir marketteki görevlinin bana karşı daha nazik daha kibar olduğunu farketmiştim. Arasıra aaa siparişlerini unuttum ben senin falan diye şakalarda yapmaya başlamıştı. Daha önceden ilgisi var mıydı bilmiyorum ama ben kesinlikle esnek bir harekette bulunmadım. Son zamanlarda gözümün içine bakarak konuştuğunu farkediyordum. Normal bir bakış değildi bu. Son gittiğimde bana mesleğimi sordu. Bana bir şeyler diyecek sanırım ama ben istemiyorum. Evimizin dibindeki market gitmeyim desemde zor. O bir şey açıklamadan da ben bu durumun içinden nasıl çıkacağım. Markete gidince oradakilerde bize bakıyor, belki de benle ilgili birşeyler söyledi. Markete girince geriliyorum ama mecbur gidiyorum bu durumdan nasıl çıkarım
Niye kendinizi kasıyosunuz ki acılırsa kibarca reddedersiniz olur biterSürekli alışveriş yaptığım bir marketteki görevlinin bana karşı daha nazik daha kibar olduğunu farketmiştim. Arasıra aaa siparişlerini unuttum ben senin falan diye şakalarda yapmaya başlamıştı. Daha önceden ilgisi var mıydı bilmiyorum ama ben kesinlikle esnek bir harekette bulunmadım. Son zamanlarda gözümün içine bakarak konuştuğunu farkediyordum. Normal bir bakış değildi bu. Son gittiğimde bana mesleğimi sordu. Bana bir şeyler diyecek sanırım ama ben istemiyorum. Evimizin dibindeki market gitmeyim desemde zor. O bir şey açıklamadan da ben bu durumun içinden nasıl çıkacağım. Markete gidince oradakilerde bize bakıyor, belki de benle ilgili birşeyler söyledi. Markete girince geriliyorum ama mecbur gidiyorum bu durumdan nasıl çıkarım
Açılana kadar onun tavırlarını çekmek zorNiye kendinizi kasıyosunuz ki acılırsa kibarca reddedersiniz olur biter
İyi laf çarpıtmışsınızUmursamayın. Umursanmadığını anladığında bırakacaktır öyle davranmayı. Tabii, umarım gururlu biridir.
Ben de fırına gittiğim zaman orada çalışanlardan biri gözümün içine bakıyor, para üstünü elime yavaş yavaş veriyor ki el ele temas olsun.Hatta bir kere gittiğimde "uzun zamandır yolun düşmüyor buralara" dediğinde ona "işim çıkmadığı içindir" demiştim. Bir daha bir şey söyleyemedi. Göz teması kurmak isterse bakmıyorum, hızlı konuşup çıkıyorum. Hehe. Size de tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?