Market görevlisinin bana imaları

Bana da diğer türlüsü odunsu geliyor. Teşekkürü ricayı bilen insanlara da hep hayran kalmışımdır. İnsanın bütün gününü etkiliyor bence. Teşekkürleşmek pozitif hissettiriyor.
Ben şöyle düşünüyorum, para karşılığı bile olsa kimse kimsenin bir şeyini yapmak zorunda değil.
Kimse hizmetkarımız değil, dolayısıyla verdiği emek için teşekkür etmeliyiz.
İşi olabilir kabul ama parayla tutan ben değilim ki.
Hizmeti, emeği için mutlaka borçlu hissediyorum.

Keşke bunu herkes düşünebilse

Sizde haklısınız ama adam size ilk senli benli hitap ettiğinde haddini bildirirseniz size instagram adresini verecek cesareti bulamaz. Sizde korkulara kapılıp senaryo yazmak zorunda kalmazsınız.

Ulusal market ise şikayet edebilirsiniz hemencecik dikkate alınır yerel market ise müdürü ile konuşmanız lazım.

Kadin olsun erkek olsun ben de senli hitabı sevmem
Bir kac kez bim şok gibi yerlerde senli benli konuşan calisani uyardim diye tartistik hatta kasa sirasindaki diger musteriler bile beni kınadı ne diye takılıyorsun modunda. Ama ben de vatandasa hizmet eden biriyim yasi ve statüsü ne olursa olsun beyefendi/hanimefendi derim. Bazi arkadaslarim gel abla/amca falan derler ben hic demem çünkü herkes esittir gözümde, sınırı asmaya gerek yok
Ama bu tür marketlerdeki çalışanlara egitim verildigini düşünmüyorum. Belki aramizda uye olup da okuyan vardir aydınlatır ama cok defa denk geldim. Birine buyrun derken bana sen denmesine gıcık oluyorum yani insan ayrımı yapılmamalı. Doktorlar hemşireler zaten hep gel/yap seklinde senli benliler. Özellikle sizin gibi siz/bey seklinde vurgu yaparim. Ama anlayana tabii...

Herkes anlamıyor bunu malesef. Doktor diyorsun okumuş görmüş adam diyorsun fakat x diyor. Mesafeni koru işini yap geç yok. İlla ki mahallesi teyzesine bağlayacaklar

İşte bende ona uyuz oluyorum ya. Kendımızı koruma yontemımız sevgılım nısanlım kocam var demek. Aynı bokun lacıvertı tarafından koruma altına alınıyoruz yarabbıl alemın
ben de yalan soylemeyi sevmediğim için cok defa israr eden birine istemedigimi acik.dille ifade ettiğim halde beni cok defa rahatsiz etmisti ama korkakti
Bir gun cikistim belki sevgilim var ya da evli/nisanli da olabilirim sen ne hakla bana sormadan alanima giriyorsun diye
Nasilsa kimse yokmuş! Gel.de çıldırma
En sonunda sevgilim var demek zorunda kaldim iste seni hem.sevgilime soyler hem de savcılığa sikayet ederim dedim sesi kesildi

Ben de bugün bi tanesi hakkında marketin genel merkezine şikayet maili attım. Kaç haftadır görüyorum, maskesi tek kulaktan sarkar şekilde takılıyor eleman. kasadan öyle ürünleri geçiyor, sürekli müşteriyle muhattap yani. 1-2 uyardım (aslında gerek var mı uyarmaya?) ,iletişim sorunu oluyomuşmuş müşterilerle, öyle diyor.."hee bi sana oluyo heralde o kadar kasiyer arasında, andaval" diye geçti aklımdan.Hayır canımı sıkan o kadar müşteri arasından bir Allahın kulu da yok benden başka uyaran.. Dün yine görünce başlarım deyip maili döşedim.
Personel dediğin çalıştığı kurumu temsil eder aynı zamanda.Personelin laubaliliği, müşteriye asılması, sağlığını tehliye atması vs. böyle şeyler kurumun ciddiyetini de gösterir bir nevi.Öyle kuruma da para kazandırmak istemem açıkçası.. Personeli çalıştırırken gereken insan ilişkisi eğitimini vermeyi de bilmeliler. Gerekirse siz de genel merkeze mail atın. Personelin gereksiz samimiyetinden rahatsızlık duydugunuzu yazın.Çeki düzen versinler, ne olursa olsun müşteriye sarkmak hiç hoş bir durum değil heleki başka müşteriler önünde mesai saatinde.

Bak bu işin bi dozu vardır...
Ben de hep aynı marketr gidiyorum ama kimse bu sekilde laubali olamaz, o fırsatı yaratmam...
Bazı andavallar yumusak yüzünü gördü mü arsızlaşır, sen sanırım taviz vermişsin...ilk yavşamasında sert olmamışsın o da arsızca devamını getirmiş...
Yavşayınca buzdolabı kesilseydin başta, ileri gidemezdi...
Bi de bunların yavşayıp yavşayıp yanlış anlamadınız di mi diyeni vardır yine yavşakça...

Bazı mal kafalı haddini bilmez abazalar kadının gülümsemesini teşekkürünü dahi kendine yapılan flört zanner...Kafaya iyice takarsa seni takip edip evini öğrenebilir, yolda yolunu kesebilir...Abazalıkta çığır açmıştır belki..Sen diye hitap etmesine izin veriyorsun sonucta

Ben olsam bidaha gitmem oraya

Benzerini işyerinde yaşamıştım...karsıma cıkıp cıkıp milletin içinde uzaktan seslenerek günaydın diyordu, sonra peşime takılmaya basladı iş çıkışında, yanıma gelip konustu, toto loto mudur ne haltsa orda para kaybetmiş falan bunu soylemişti....ben birdaha yanıma gelme diye tersledim attım...bisüre uzak durdu sınra yine başladı angut herif...ama ben tamamen görmezden geliyırdum

Hiç o taraflı olmayın, gözlerine bakmayın duymamış gibi yapın. İlk bi bozulur belki bir süre daha inatla devam eder ama sonunda o da kabullenir. Başka ne yapıcaksınız ki?

Her yer market dolu.iki adim fazla yürüyün başka markete gidin derim.Devir kötü Allah korusun takıntı yapar filan.en iyisi uzak durmak.denk gelirse de soğuk davranin göz teması kurma yın.Telde aşkım diyerek konuşmakta mantıklı.sizin kibarliginizi ilgi göstermek sanmış olabilir

Evet büyük ihtimalle kibarlığım hoşlantı olarak algılandı

Kore dizileri izleyeli beri teşekkürün yanında bide eğilirken buluyorum ben kendimi son zamanlar da geçen gün Bim de yaptım kız bana tuhaf tuhaf baktı bir süre başka markete giderim herhalde

Öncelikle yine "Sen"diye konuşursa nazikçe "siz" şeklinde düzeltin. Eger şakaya vurursa ya da anlamazdan gelirse o zaman çizgiyi net çekersiniz. Allah korusun bazı tipler takıntılı oluyor kötü bir sey yaşamayın

Umursamayın. Umursanmadığını anladığında bırakacaktır öyle davranmayı. Tabii, umarım gururlu biridir.
Ben de fırına gittiğim zaman orada çalışanlardan biri gözümün içine bakıyor, para üstünü elime yavaş yavaş veriyor ki el ele temas olsun. Hatta bir kere gittiğimde "uzun zamandır yolun düşmüyor buralara" dediğinde ona "işim çıkmadığı içindir" demiştim. Bir daha bir şey söyleyemedi. Göz teması kurmak isterse bakmıyorum, hızlı konuşup çıkıyorum. Hehe. Size de tavsiye ederim.

Niye kendinizi kasıyosunuz ki acılırsa kibarca reddedersiniz olur biter

İyi laf çarpıtmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…