Markette dolandırıldım

Kız bu 150 yıllık mesele yeni mi uyandın Sana bişey aldırır arkandan girip iade edip parasını alırlar veya gidip bakkala markete satarlar onu genelde kardeşim hasta (dilendirilen çocuktur) mama alır mısın evde yağımız yok açız falan yaparlar hatta

Geçmiş olsun çöp karıştıranlara da dikkat et kandırıyorlar

Tipinden göz bebeklerinden anlıyorum sahtekarlari çok şükür hiç dolandırılmadim

Bana niye demediniz bak ben öğrenir öğrenmez geldim anlattım

Geçen sene başımıza geldi
50 tl istedi şeker çay almak için
Tabi kendi ekleme yapti 180 tl tuttu
Fişi aldım geri iade yapıp dolandırmasin diye Ama sonuçta Allah rızası için yaptık fişi almasam da olurdu kadın bizim mahalleden gözüne kestirip yaptığını düşünmüyorum
Sadece ailemi bildiği için samimi bulup gelmiştir

Bir ara da şeyler turemisti, bir anda İstanbul'un her yerinde çöpten çıkarttığı ekmeği yemeği yere koyup yiyen. Hatta gazete serip.
Sanki o ayın yükselen dilencilik trendi oydu. Tabii o görüntüye can mi dayanir, insanlar hemen veriyordu bir şeyler.
Hadi bir köşede dilenci görürsün, çöpten çıkarıp yer üzülürsün ama taksim, Eminönü,vezneciler boyunca her dilenci aynı şeyi yapıyorsa belli yani,tezgah olduğu:)

Karaköy’de hala devaaam. Saatlerce aynı çöpü karıştırıyorlar. Bir arkadaşı bekledim 1 saat kadar izledim. Hiç bitmiyor o çöp hiçbir şeyde çıkmıyor. 1 kadın yerde yatan 2 bebek. Karıştır Allah karıştır.

Ooo ben defalarca dolandırıldım. Doymadım bi türlü dolandırılmalara. Market kapısında bir kadına acıyınca tamam dedim alayım ihtiyaçlarını. Kadın yağın en pahalısını, çayın en pahalısını seçiyor, bir de detarjan almaya gidince uyandım dolandırıldığımaAma utandım aldım gene de verdim poşetleri.
Bir gün arabayla yolda giderken önüme atladı bi kadın durdurdu beni. Resmen ezilecek. Kenarda duran yaşlı kadını gösterip annem hastaneden çıktı ilaçlarını alacağız biz dilenci değiliz diye yalvarıyor. Acıdım verdim ayıptır söylemesi 300 tl. Kadın daha da ver diyip gözleri parlayınca uyandım olaya.

izmirde metro önünde illa birileri olur turnikenin orda bakar mısınız der. ilk gördüğümde adres soracak sandım. kentkart basmamı istedi baktım öyle zor durumda kalıp cidden yol parası olmadığından istiyo gibi değil. sürekli de ordalar nedense bi binemediler metroya bi ara da burger king önünde sokak çocukları olurdu menü aldırmaya çalışıyolardı herkese. he bir de hastane önünde bi adama çok acımıştım çocuğum hasta yatıyo eve küçük tüp alıcam başka şey istemiyorum dedi normalde inanmam ona inandım verdim. sonraki haftalarda da tüp parasını denkleştirememiş olacak ki hep ordaydı

Bizim mahallemizde hastaneler caddesi var ozellikle oradaki marketlerin onunde avlaniyorlar. Ben hep gidip geldigim icin taniyorum sabah arabayla birakiliyorlar aksam torba torba erzakla gene arabaya biniyorlar.
Ayyy şeytanın aklına gelmez..

Bugun bir yere gittim. Yururken bir kadin bakar misiniz dedi bana dogru gelip göz temasi bile kurmadim kafami cevirip gittim. Kimseyle işim olmaz bu devirde.
bu ne kısa bi yorum senin de dolandırılman gerekiyordu olmamış bu anı

Veznecilerde tramvayın tepesindeki cami etrafında çok var çöp önüne oturup ekmek yiyen. Çok dolandırdılar beni onlar

Ya kizlar ben de biseye cok sasirdim. Marketteydik arkadasimla ikimiz de bişeyler almistik ellerimizdeydi sonra arkdasim sakız 20 tl olmuş yuh falan dedi. Ürünleri koyuyorduk işte sen ilerle canım bunlar benden olsun dedim dur o zaman 2 kutu sakız alayım dedi. Bişey demedim ama içimden şoka girdim sizce normal mi? Monoceto Turunc chemist

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…