Markette dolandırıldım

Ben de üniversite öğrencisiyken otobüste dolandırılmıştım
Adam bindi otobüse yanında çocuk tam da yanıma oturdu (alnımda enayi yazıyorsa demek)
Bir süre sonra başladı ağlamaya ama nasıl ağlıyor kendi kendine. Dayanamadım tabi sordum hayırdır abi diye, işte hemen başladı çocuğum hasta ölecek doktora götürecek param yok vs vs
Geçmiş gün yalan olmasın sanırım yanımda 100 lira vardı nakit sadece çıkardım verdim ne varsa
Başka zaman adam başka otobüste yine denk geldi. Baktım yine birini seçti bir süre sonra aynı taktik başladı ağlamaya bu sefer kimse oralı olmadı indi sonra otobüsten. Arkasından şoför demesin mi dolandırıcı bu otobüslerde geziyor akşama kadar fark etsem almazdım içeri diye
O an alnımda enayi enayi enayi diye yanıp sönen ışıklı tabela varmışçasına kıpkırmızı olmuş ve sinirlenmiştim
O günden sonra ben kimseye güvenmiyorum artık ama eşimi her seferinde hala kandırıyorlar

İade edin paketlerini açmadan.

Veznecilerde tramvayın tepesindeki cami etrafında çok var çöp önüne oturup ekmek yiyen. Çok dolandırdılar beni onlar
Neyse ki pintiligim vicdanimin önüne geçmiş halde, asla bir anlık gaza gelip herhangi bir seye para vermem
Ben öğrenciyken bir adam "günde bir lira neye vermiyorsunuz, kitaba mi vermeyeceksiniz" diye ikna edip bir kitaplık dolusu iğrenç kitabı bana 1,5 KYK kredisi edecek fiyata satmıştı.
Öyle pişman oldum ki, artık bir şeyi begensem bile kendime emin olmak için süre verir oldum.
Yıl 2010- ilk ve son dolandirilisim oldu

Tabiki degil. Seni de arkadasin dolandirmis.

Bir de şey var, kadın dolandırıcılar bunlar kadınları yoldan çevirip yanına geliyolar yol param kalmadı erkeklere söyleyince kötü niyetle yaklaşıyorlar o yüzden kadınsın diye sana geldim yol parası + su yemek prası verir misin diye. Bir gün beşiktaşta geldi biri böyle yanıma, anladım tabi niyetini. 100-150 metre ileride de ekip otosu durur fix, stadın orda, gel abla şurda polislerden yardım isteyelim sana bıraksınlar seni güvenli olur da hem zor durumdasın madem dedim anında küfür edip kaçtı sonraki haftalarda yine oralardaydı

Beni de yolda giderken biri durdurup taksi parası mi ne istemişti. Durumunu anlatmıştı tam hatırlamıyorum. Normalde kafamı çevirip bakmam ben. Dolandırıcı olduğunu anladım ama istediği para azdı. Ben de güzel tarafimdan kalkmıştım herhalde

Valla çok şaşırdım içimden kendi ödeyeceğini düşününce almıyor benden olsun deyince 2 kutu alayım demesi falan çok garip geldi
Suan cok ciddi ekonomik sıkıntı var aslinda uzucu bir durum. Yoksa cebinde parasi olan niye bi sakiz icin boyle salak hareketler yapsin ki

Dost kazığı benim bir arkadaşım psikolojinin bozuk olduğu bir zaman gel seni yemeğe götüreyim dedi. Param yokmuş dedi ödedim. Tatlı benden olsun dedi ödeme anında WC gitti

Suan cok ciddi ekonomik sıkıntı var aslinda uzucu bir durum. Yoksa cebinde parasi olan niye bi sakiz icin boyle salak hareketler yapsin ki
İkimiz de kartla alacaktık zaten durumumuz da aynı sayılır ama geçen gün de aynısını sodada yaptı marketten bisiler alıyorduk ben de su alıcaktım. Sen gec ben aliyorum dedim dur o zaman bi tane daha alıyım akşam da içiyorum tekrar inmem markete dedi :O hani alt tarafı soda ama ben alınca mı aklına geliyor cidden anlamadım. Sakız bir bu da iki olunca bi garip hissettim

Geçen meşhur trafik sayfasına düşmüştü bana şu alır mısın diye bilmem kaç torba yapmış taksi ile dönüyordu. O hesap olmuş sizinki

Eski banliyö trenlerinde bi kız vardı. Üzerinde sürekli okul forması vardı ama liseli gibi de değildi yani 28 deseler inanırım. Okumak istiyorum, annem hasta falan filan para toplardı. Yaklaşık 6 sene sonra yine gördüm. Yine aynı okul forması ama kilo almış yaşlanmış hala okumak istiyo

Dilenciye fırsatçıya asla para vermem. Hep şunu düşünürüm, durumu olmayan öyle ortalıkta gezip isteyemiyor ki. Bu arada çoğusu sizden daha zengin. Siz belki kiradasınız belki borç ödüyorsunuz ama onların evleri arabaları var. Ona göre ne verecekseniz verin yani

Geçen meşhur trafik sayfasına düşmüştü bana şu alır mısın diye bilmem kaç torba yapmış taksi ile dönüyordu. O hesap olmuş sizinki
Ya annemlerin evin arkalarında bir çingene mahallesi dedikleri yer vardı, ordakilerin mesleği buydu. Anlaşmalı bir toptancıya satarlardı o poşetlerdekileri hatta o yer de marketlerden daha ucuza sattığı “ekonomik” ürünleriyle ünlenmişti ama ürünlerin kaynak buydu

Bence dilencilik ve bu türden yardım tamamiyle kesilip yardımlar bilindik kişiler üzerinden yapılmalı. En azından teyitli yardım olur

Valla çok şaşırdım içimden kendi ödeyeceğini düşününce almıyor benden olsun deyince 2 kutu alayım demesi falan çok garip geldi
Buna benzemiyor ama biz de bir arkadaşın evine doğumgünü bahanesiyle gidiyorduk, elimiz de boş değil hediyemiz var. Doğumgünü kızı börek mörek hazırlamış bizi çaya çağmisti.
Bu arada ben işsizim, beraber gittiğim arkadaşım plazada çalışıyor.
Giderken 'eli bos gitmek olmaz,bir seyler alalim' dedi, tabii dedim. Gittik yenimoda pastanelerden birine. Hem tatlı aldı hem tuzlu, hem minik şekilli pasta aldı hem tartoret, dolu görünsün diye. Kasaya gittik diyor ki 'canim , benim maaşım daha yatmadı. Sen öde ,ben sonra yarısını sana oderim'
Senin maaşın yatmadı ama ben de issizim yani, seni yanımda bu kadar para olduğuna inandiran şey neydi?
Neyse ki kartım vardı ödedim.
Bir de pasta mumu için çakmak aldık, o zaman gördüm. Evden on lira ile çıkmış kiz
Madem paran yok niye tüm pastaneyi aldın, ya bende de olmasa 'abi geri birak' mi diyecegiz kasada...
İlginç ilginç insanlar var:)
Ama tabii ki benimki dolandırmak sayılmaz. Sağolsun sonraki buluşmada verdi parayi

Dost kazığı benim bir arkadaşım psikolojinin bozuk olduğu bir zaman gel seni yemeğe götüreyim dedi. Param yokmuş dedi ödedim. Tatlı benden olsun dedi ödeme anında WC gitti
Bizim de mahalleye bi kadın taşınmıştı. Arabayla çiçek satan biri geldi. Başka bi komşu demiş ki sana ev hediyesi veremedim bi çiçek beğen hediyem olsun. Zavallım gitmiş beğenmiş. Çiçeği alıcam diyen kadın paranın yarısını ödeyip gitmiş. Bizim yeni saf komşu ay sonuna kadar idare etmesi gereken son parasını kendisine hediye edilen çiçeğe vermek zorunda kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…