Merhaba. İstanbul'a yeni geldik. Yine büyükşehirden geldik ama istanbul ayrı bir ülke gibi malum. Oturduğum mahalle nezih ama ben alışamadım sürekli diken üstünde gibiyim , mayın tarlasında gezer gibi işe gidiyorum alışverişe çıkıyorum. Mahalledeki hiç kimse ile muhabbetim yok. Mahallenin marketini işleten adam da her markete girişimde sanki ahbapmışız gibi tavırlarla cevap veriyor. Bu arada 39 yaşında evli çocuklu kadınım sadece yaşımı göstermiyorum gören en fazla 30 diyor. Adama mesafeli davranıyorum her yabancı adama olduğu gibi ama kendisi bunu ciddiye almıyor. başka kadınlara da böyle davrandığını gözlemledim yani adamın tabiatı bu. bugün saçımı örgü topuz yapmıştım iş dönüşü markete girdim bana saçınız çok güzel olmuş yakışmış dedi ben de böyle bir iltifatı bana ancak kocam yapabilir siz yapamazsınız dedim. yanlış anlamayın değişik gördüm sizi de ondan dedi. Hanımlar egoist veya aşırı tepkisel biri değilim diyaloga açığım ama mesafe koymak istediğimi belli ettiğim bir yabancı adamın böyle söylemesi beni ürküttü. hem kaç kere gördün beni de değişik gördüm diyorsun. Bir dahaki sefere eşim ve çocuğumla markete girip son gidişim olacak. Sizce fazla mı tepki verdim ?
Rahatsız olduysanız oradan alışveriş yapmayın,olsun bitsin...
İyi yapmışsınız esnaf olarak hoş geldiniz güle güle desin de iltifat nedir ya. Laubalilikten zaten hoşlanmam hele bu zamanda kimseye fazla yüz vermeyeceksin sonra adı kuyruk salladı olur.
ne bileyim biraz abartılı olmuş, adam müşteri bağlamak amaçlı iltifat etmiş sanki, illaki tepki verceksen herhangi bir cevap vermesen mesafeli bi insan olduğunu anlardı
cevap vermemekten anlayan biri olsaydı mesafe koymakta gösterdiğim çabayı anlardı diye düşünüyorum. yani o kadar mesafeliyimdir ki gözgöze gelmem yüzüne bakmam mesela. tavırlı durumum. cevap vermemek bunun gibi adamlar için " hoşuna gitmek" anlamında daha tehlikeli.
Kocam yapabilir kismi fazla olmus, daha dogrusu gereksiz olmus...
Bazen tek bir sert bakis daha etkilidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?