Marketteki adamın iltifatına verdiğim tepki fazla mı normal mi bilemedim ?

Meliken01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
496
493
103
47
Merhaba. İstanbul'a yeni geldik. Yine büyükşehirden geldik ama istanbul ayrı bir ülke gibi malum. Oturduğum mahalle nezih ama ben alışamadım sürekli diken üstünde gibiyim , mayın tarlasında gezer gibi işe gidiyorum alışverişe çıkıyorum. Mahalledeki hiç kimse ile muhabbetim yok. Mahallenin marketini işleten adam da her markete girişimde sanki ahbapmışız gibi tavırlarla cevap veriyor. Bu arada 39 yaşında evli çocuklu kadınım sadece yaşımı göstermiyorum gören en fazla 30 diyor. Adama mesafeli davranıyorum her yabancı adama olduğu gibi ama kendisi bunu ciddiye almıyor. başka kadınlara da böyle davrandığını gözlemledim yani adamın tabiatı bu. bugün saçımı örgü topuz yapmıştım iş dönüşü markete girdim bana saçınız çok güzel olmuş yakışmış dedi ben de böyle bir iltifatı bana ancak kocam yapabilir siz yapamazsınız dedim. yanlış anlamayın değişik gördüm sizi de ondan dedi. Hanımlar egoist veya aşırı tepkisel biri değilim diyaloga açığım ama mesafe koymak istediğimi belli ettiğim bir yabancı adamın böyle söylemesi beni ürküttü. hem kaç kere gördün beni de değişik gördüm diyorsun. Bir dahaki sefere eşim ve çocuğumla markete girip son gidişim olacak. Sizce fazla mı tepki verdim ?

ne bileyim biraz abartılı olmuş, adam müşteri bağlamak amaçlı iltifat etmiş sanki, illaki tepki verceksen herhangi bir cevap vermesen mesafeli bi insan olduğunu anlardı

Rahatsız olduysanız oradan alışveriş yapmayın,olsun bitsin...

zaten artık yapmam ama mahalle sakini biri olduğu için acaba adamı zan altında bırakıp gereksiz tepki mi verdim diye arada kaldım. yani adamın tavrı o kadar değişik ki insan bazen bilerek yaptığını bazen de fıtratı böyle galiba diye düşünüyor insan. hiç kötü niyet beslemeden böyle birşey söylediyse karşıdan ne kadar kaba görünmüşümdür diye düşünüyorum. bir daha alışveriş yapmam zaten o ayrı.

Tepki göstermeniz iyi olmuş adamın farklı bir niyeti varsa anlayacağını anlamıştır bundan sonra her önüne gelene gereksiz muhabbet etmez.

İyi yapmışsınız esnaf olarak hoş geldiniz güle güle desin de iltifat nedir ya. Laubalilikten zaten hoşlanmam hele bu zamanda kimseye fazla yüz vermeyeceksin sonra adı kuyruk salladı olur.

mahalleye yeni taşınan biri olarak en çok korktuğum şey de bu. yabancı erkeklere karşı yanlış anlaşılmasın diye teşekkür ederim bile demem çünkü malum teşekkürü bile flört hareketi sananlar var.

ne bileyim biraz abartılı olmuş, adam müşteri bağlamak amaçlı iltifat etmiş sanki, illaki tepki verceksen herhangi bir cevap vermesen mesafeli bi insan olduğunu anlardı

cevap vermemekten anlayan biri olsaydı mesafe koymakta gösterdiğim çabayı anlardı diye düşünüyorum. yani o kadar mesafeliyimdir ki gözgöze gelmem yüzüne bakmam mesela. tavırlı durumum. cevap vermemek bunun gibi adamlar için " hoşuna gitmek" anlamında daha tehlikeli.

o zaman iyi yapmışsın, zaten cevabını bulmuşsun

Kocam yapabilir kismi fazla olmus, daha dogrusu gereksiz olmus...
Bazen tek bir sert bakis daha etkilidir.

evli olduğumu bilsin diye bunu söyledim. gerçekten sert bakıyorum tavırlı duruyorum. geçenlerde meyve alacaktım vazgeçtim diyor ki ama cilde iyi gelir yiyin bence diye gülerek konuşuyor. bugün mecburen girdim ama bir daha girmem oraya. bu konuyu açtırdığı için bile girmem

Ne kadar doğru bi cümle kurmussunuz tebrik ederim sizi.bakkalda adam bana böyle dese şoke olurdum heralde ne derdim bilemiyorum. O muhitte öyle takılıyorlarsa da sizin sınırınız bu. Zan altında bırakacak bi durum yok sonuçta gidip kimseye anlatmadiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…