Çok saçma bi tepki olmuş.
Gidelim de haddini bildirelim şeklinde söz etmedim, eşim çocuğum yanımda olursa kime asılmaya çalıştığını anlar. şimdi burada ayrıntılarına girmek istemiyorum ama uzak bir tanıdığımız bir kız çocuğuna tacizden ceza almıştı ben o vakitler genç kızdım. O günden beri yabancı bir erkeğin bakışı bile beni korkutuyor. Ben de otomatik olarak kendimi eşimle savundum. Yani korkularımın temeli olmasına rağmen yine de kibar kalmaya çalışmam istismar edilmeme sebep oluyor. bir arkadaşım daha dedi artık teşekkür etmekten korkuyorum diye. yani aslında bizim gibi korkan kadınlar çok fazla ve bunun sebebi var. tezgah arkasına alıp çocukları taciz eden var. müge anlıda adam diyor ki kadın çağırıyorum paramı alıyorlar gelmiyorlar ben de ne yapayım diye kız çocuğuna tecavüz edip öldürüyor. tesisatçı olarak geliyor evde tecavüz ediyor. yani bu adamlar kendilerinde herşeyi yapma haddi buluyorlar. fakat karşılarında erkek çıktığında bunu yapamıyorlar. sorgulamamız gereken kadınları bu konuları açmaya itecek sorunlar nedir, toplumsal bilinçaltımızda bu korkular sebepsiz olabilir mi. Kadınlar birbirine destek olmazsa nasıl başa çıkarız. Yorumunuz için teşekkür ederim.
mahalleye yeni taşınan biri olarak en çok korktuğum şey de bu. yabancı erkeklere karşı yanlış anlaşılmasın diye teşekkür ederim bile demem çünkü malum teşekkürü bile flört hareketi sananlar var.
Gidelim de haddini bildirelim şeklinde söz etmedim, eşim çocuğum yanımda olursa kime asılmaya çalıştığını anlar. şimdi burada ayrıntılarına girmek istemiyorum ama uzak bir tanıdığımız bir kız çocuğuna tacizden ceza almıştı ben o vakitler genç kızdım. O günden beri yabancı bir erkeğin bakışı bile beni korkutuyor. Ben de otomatik olarak kendimi eşimle savundum. Yani korkularımın temeli olmasına rağmen yine de kibar kalmaya çalışmam istismar edilmeme sebep oluyor. bir arkadaşım daha dedi artık teşekkür etmekten korkuyorum diye. yani aslında bizim gibi korkan kadınlar çok fazla ve bunun sebebi var. tezgah arkasına alıp çocukları taciz eden var. müge anlıda adam diyor ki kadın çağırıyorum paramı alıyorlar gelmiyorlar ben de ne yapayım diye kız çocuğuna tecavüz edip öldürüyor. tesisatçı olarak geliyor evde tecavüz ediyor. yani bu adamlar kendilerinde herşeyi yapma haddi buluyorlar. fakat karşılarında erkek çıktığında bunu yapamıyorlar. sorgulamamız gereken kadınları bu konuları açmaya itecek sorunlar nedir, toplumsal bilinçaltımızda bu korkular sebepsiz olabilir mi. Kadınlar birbirine destek olmazsa nasıl başa çıkarız. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sürekli o marketten yapıyorsanız alısveris kötü niyetli oldugunu sanmıyorum adamınMerhaba. İstanbul'a yeni geldik. Yine büyükşehirden geldik ama istanbul ayrı bir ülke gibi malum. Oturduğum mahalle nezih ama ben alışamadım sürekli diken üstünde gibiyim , mayın tarlasında gezer gibi işe gidiyorum alışverişe çıkıyorum. Mahalledeki hiç kimse ile muhabbetim yok. Mahallenin marketini işleten adam da her markete girişimde sanki ahbapmışız gibi tavırlarla cevap veriyor. Bu arada 39 yaşında evli çocuklu kadınım sadece yaşımı göstermiyorum gören en fazla 30 diyor. Adama mesafeli davranıyorum her yabancı adama olduğu gibi ama kendisi bunu ciddiye almıyor. başka kadınlara da böyle davrandığını gözlemledim yani adamın tabiatı bu. bugün saçımı örgü topuz yapmıştım iş dönüşü markete girdim bana saçınız çok güzel olmuş yakışmış dedi ben de böyle bir iltifatı bana ancak kocam yapabilir siz yapamazsınız dedim. yanlış anlamayın değişik gördüm sizi de ondan dedi. Hanımlar egoist veya aşırı tepkisel biri değilim diyaloga açığım ama mesafe koymak istediğimi belli ettiğim bir yabancı adamın böyle söylemesi beni ürküttü. hem kaç kere gördün beni de değişik gördüm diyorsun. Bir dahaki sefere eşim ve çocuğumla markete girip son gidişim olacak. Sizce fazla mı tepki verdim ?
Peki dogrudur.kocam diyebilir demek " kardeşim bak sen sınırını sürekli aşıyorsun ama ben evliyim ayağını denk al beni kocam var demeye sen mecbur bıraktın" demek. Ben durduk yere söylemedim ki kocam diyebilir diye. adam evli olduğumu bilsin sınırını aşmasın diye direk yüzüne " evliyim ben " mi deseydim. O an gerildim ve bunu söylemenin en kibar yolu olarak bunu buldum.
Bence gayet yerinde ve olmasi gereken bir tepki olmus. Abarti degil bana göre.Merhaba. İstanbul'a yeni geldik. Yine büyükşehirden geldik ama istanbul ayrı bir ülke gibi malum. Oturduğum mahalle nezih ama ben alışamadım sürekli diken üstünde gibiyim , mayın tarlasında gezer gibi işe gidiyorum alışverişe çıkıyorum. Mahalledeki hiç kimse ile muhabbetim yok. Mahallenin marketini işleten adam da her markete girişimde sanki ahbapmışız gibi tavırlarla cevap veriyor. Bu arada 39 yaşında evli çocuklu kadınım sadece yaşımı göstermiyorum gören en fazla 30 diyor. Adama mesafeli davranıyorum her yabancı adama olduğu gibi ama kendisi bunu ciddiye almıyor. başka kadınlara da böyle davrandığını gözlemledim yani adamın tabiatı bu. bugün saçımı örgü topuz yapmıştım iş dönüşü markete girdim bana saçınız çok güzel olmuş yakışmış dedi ben de böyle bir iltifatı bana ancak kocam yapabilir siz yapamazsınız dedim. yanlış anlamayın değişik gördüm sizi de ondan dedi. Hanımlar egoist veya aşırı tepkisel biri değilim diyaloga açığım ama mesafe koymak istediğimi belli ettiğim bir yabancı adamın böyle söylemesi beni ürküttü. hem kaç kere gördün beni de değişik gördüm diyorsun. Bir dahaki sefere eşim ve çocuğumla markete girip son gidişim olacak. Sizce fazla mı tepki verdim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?