Marketteki adamın iltifatına verdiğim tepki fazla mı normal mi bilemedim ?

ya adamın asılma maksadında olduğunu sanmıyorum, çünkü herkese aynıymış, iknanın psikolojisini okumuş demekki:) kocam iltifat edebilir abartılı bi tepki bence, seni ilgilendirmez demek daha normal bence, illa sert bi tepki verilcekse tabii
yani herkese potansiyel sapık gözüyle bakmamak lazım

Genel itibariyle yorumlardan anladığım kadarıyla doğru bir tepki vermişim kendimi barbar gibi hissetmeme gerek yokmuş. Kocam iltifat edebilir kısmını da bir önceki yorumda dediğim gibi bu tarz adamlar başka bir erkeğin varlığı söz konusu olmadıkça yani eş baba abi gibi karşılarında bulacakları erkek yoksa sınır tanımazlar kadını insandan sayıp muhatap almazlar. eşime durumu söylemeyeceğim. o marketten kıtlık zamanı bile olsa alışveriş yapmam artık

Bana fazla arabesk geldi, yalnizca kocam iltifat edebilir kismini okuyunca da baya guldum ama
Aslinda uzuldugum kisim bu ulkede kadinlar olarak su duruma dusmemiz. Tepkiniz buradan okuyunca rahatsiz edici geliyor ama gunde bilmemkac kere tacize ugrayan varliklar olarak boyle tepkiler vermemizi hakli goruyorum ben artik.
Mesela ben mahallede herkese selam veren hal hatir soran biriyim, mutlu ediyor beni. Ancak sadece gunaydin dedigim icin taciz edildikten sonra buna da bir sinirlama getirdim.

iknanın psikolojisi ticari bi kitap bu arada, satış yapma kitabı, yanlış anlaşılmasın diye açıklama yapma gereği hissettim

tepki fazla diyenler, erkeklerin ilgisi olursa nasıl olursa olsun diyip kendine baktırmaktan özel zevk alanlar. kocası sevgilisi hariç başka bir erkeğinin salyalı laflarını beğenmeyecek az kadın var evet. adamlar bir gülmeden bir teşekkürden hayal duruyorlar senle ilgili haberleri yok. aman baksınlarda mal gibi görsünler kimsenin umrunda değil.

Çok da yerinde bi tavır olmuş.. Bu zamanda böyle.. Selamın, tebessümün bile ardında mânâ arayan Türk erkeğine (elbette istisnalar vardır) bu muamele müstehak.. Ben asla iyi niyet aramıyorum.. Önceden olsa kimseyi kolay kolay böyle zan altında bırakmak istemezdim ama devir değişti.. Herkes sınırını bilsin..

Yazmaya usenmistim ben, aklimdan gecenleri yazmissiniz. Ideal bir ulkede yasiyor olsak konu sahibini haksiz bulurdum ama her sey ortadayken asiri tepki vermissiniz diyemedim.

Saolun deseydiniz mesafeli ve ciddi bir ses tonu ile bir daha da gitmeseydiniz.ancak kocam diyebilir nedir

kocam diyebiliri fazla bulanlar :) kocası yanındayken tanımadığı bir erkek saçın güzel olmuş dese ne olacak peki? normal mi sayılacak? veya yazanlar normal mi diyecek? kocası da çok beğendiysen bugün sende kalsın mı diyecek sizin aklınızla?

Gülünecek bir durum yok. O an şaşkınlıktan insan kendisini bu dünya üzerinde en yakın hissettiği erkeği hatırlıyor. Arabesk bir insan hiç olmadım. Modern giyinirim bakımlıyım makyajsız çıkmam dekolte giymem ( giysem de kime ne ). Bu adam ise yaşam tarzımızın aynı olmadığı kabak gibi aşikar biri. Bunu söyleme ihtiyacı hissettirmeleri işin kötü kısmı. Sizin dediğiniz gibi bir günaydına taciz ediliyoruz bir teşekkür ederim dedik diye kendini nimetten sanan insanlar var. Sizin adınızı da böyle birşey yaşadığınız için üzüldüm.

Saolun deseydiniz mesafeli ve ciddi bir ses tonu ile bir daha da gitmeseydiniz.ancak kocam diyebilir nedir
kocam diyebilir demek " kardeşim bak sen sınırını sürekli aşıyorsun ama ben evliyim ayağını denk al beni kocam var demeye sen mecbur bıraktın" demek. Ben durduk yere söylemedim ki kocam diyebilir diye. adam evli olduğumu bilsin sınırını aşmasın diye direk yüzüne " evliyim ben " mi deseydim. O an gerildim ve bunu söylemenin en kibar yolu olarak bunu buldum.

Simdi garip olacak ama benim yasadim sehirde ( ki bende evliyim)bana birisi böyle dese sevinirim tsk ederim devam giderim AMA maalesef haberlerde türkiye kadinlra yapilan siddeti görüyoruz .... bu yüzden iyi etmiszin bosver fazla üzerinde durmaya gerek yok .. belki iyi niyetlidi ama bilemezsin.

Yok artık ya. Bana tavrınız aşırı geldi kusura bakmayın. İltifat bu. Çok rahatsız olduysanıZ teşekkür etmeden cevap vermeden geçebilirdiniz. Böyle bir iltifatı kocam eder fln çok alaturka..

Daha öncesi olmasaydı evet ben de ciddi bir ifade ile teşekkür eder giderdim ama adamla bir tanışığımız yok, sınırını bilmesi için beyefendi diyorum siz diyorum " sen" diye konuşuyor vesaire. İnsanın gözünün içine bakıp gülümsüyor falan. Böyle dikizler gibi halleri var. Alaturka olan esnaf hikayelerini de hiç duymadınız sanırım. Daha geçen gün genç bir kadının evine gelen tesisatçı kadını evinde darp edip tecavüz etmeye kalktı. Bugün saçına iltifatımı kabul etti yarın da teklifimi kabul eder diye düşünecek sonra al başına belayı. Hangi ülkede yaşadığımızın farkında mısın ?

ben bakkal tarzı bi yerden alışveriş etmiyorum yok çünkü, kasiyer de bana bugün saçın çok güzel olmuş dese, sağol der geçerim, üzerine düşünmem, onunda üzerinde düşündüğünü sanmam, ancak ikinci, üçüncü kez böyle şeyler olursa "noluyo la" derim sanırım, sonrasında da tepki vermem, çünkü tepkisizlik en güzel tepki, onun yüzünden uzak bi markete gidecek halim yok, insansa anlar anlamazsa devam ederse şikayet ederim
sanırım bunlar kişisel mevzular.. o yüzden tepkileri eleştirmek çokta mantıklı değil bence

Arabesklik modern giyim veya dekolte konusunda acik goruslu olmaktan bagimsiz bir kavram. Bu durumda ben laubalilikten hoslanmadigimi belirtirim, siz bana sadece kocam iltifat edebilir dersiniz atiyorum. Zaten amacim size takilmakti, yorumlari nasil gergin okuyorsaniz benim yorumuma bile bi saldirdiniz gulunecek bi durum yok diyerek. Biraz sakin olun bence siz oncelikle. Arabesk olmak hakaret degil, kulturumuzde epeyce yaygin, ben de yapiyorum cogu zaman. Bu kadar gerilip insanlari terslemenize gerek yok. Sadece laubali bir esnaf var ortada. Zaten ona da boyle kizdiysaniz bi daha yaklasmaz size korkmayin, ben klavye basinda korktum tersliginizden

evet ne yazik ki... Sessiz kalinca bile bir anlam cikarip taciz eden tipler turedi malesef etrafta.

ben de bunu demeye çalışıyorum. sessiz kalsan sert bakıp geçsen bile adamakıllı cevap vermeyince hallenen insanlar var. ben de aptal gibi acaba kabalık mı ettim diyorum hala nezaketi elden bırakmadan cevap vermenin derdine düşüyorum. Keşke daha beterini söyleseymişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…