Mart 2011 anneleri doğum izni hakkında...

p_aytar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
269
1
96
Zonguldak
SAT a göre 10 mart 11 de doğum gözüküyor ancak tüp bebek olduğundan sezeryan olacak yani 1-2 hafta önce olacak doğumum hayırlısıyla. bu arada öğretmenim ve doğum öncesi iznim sömestr tatiline denk geliyor. kesin konuşmamakla birlikte müdür yardımcısı sömestr e denk gelen kısımların yandığından bahsetti.tecrübesi bilgisi olan yada aynı durumda olupta araştıran diğer arkadaşlar varsa cevap bekliyorum teşekkürler...

sanırım hepimizde aynı problem var gecen bir arkadas daha bu tarz bi baslık acmıstı kapanmıstı
ama Azizem den rica ediyorum bunu kapatmayın ögretmenler icin sorun bu durum mart annelerine denk gelen ara tatilden kaynaklanan özel bir husus acıkcası baska bununla ilgili konu da bulamadım

benim de 34.haftamın bası sömestr tatilinin bası yani 32.de calısabılır raporunu alınca ara tatili bitirip dönüşte bir hafta daha calısıp 37.raporunu alacagım normal sartlarda
acıkcası bastan sevınmıstım calısıp aktarmayı düsündügüm bes haftanın ikisi tatile denk geliyor diye avantaj neticede bu ama arkadas da senle benzer bişeyler duymus söylemiş ne derece dogru bilmiyorum ama eger böyle bişey varsa aktarmayı düşündügümüz bes haftadan ikisini aktaramıycaz mı yani senin de sanırım bu tip bir durumun var
bence cok mantıksız cunku resmi tatil herkes calısmıyor ama maasımız isliyor neticede niye izinden düşülüyor ki
nasıl ögrenilir bu durum acık bir prosedür de yok bir de bize denk gelen bir şey genel durum da degil nerden ögrencez ki

not: bu arada benim de sata göre dogum tarihim 11-13 mart görünüyor

Son düzenleme:
bende bu soruyu sormuştum ama nedenini anlamadım ama kilitlenmiş ben bir arkadaşımı buldum geçen sene 18 martta doğum yaptı şubat tatilinden 1 hafta sonra izini başladı ve 5 hafta olarak aktardı bende idareye söyledim ayrıca dedim ki ben şubat tatilinde doğum izim başlamıyor ki izinli değilim seminer olsa toplantı olsa katılmak zorundayım dedim idareye mantıklı geldi ama uygulamaya koyma aşamasını bilmiyorum ne yapacaklar

bende aynı soruyu sormustum sermest cvp vermişti bana aktarabilirsin diye.benim dogum 8 mart görünüyor sat a göre.11 ocakta 32 haftada oluyorum bu pazartesi doktorumla konustum izin meselesini bana 5 hafta calısabilir diye rapor yazacagız 15 tatilde acil bir durum olsa seni okula cagırırlar sen calısıyor görünürsün izinli sayılırsın dedi yani 15 tatilde olan iznimiz yanmazmı öyle söyledi birde milli egitime soracagım ben ama şimdi hastaım evde raporlu yatıyorum ilçede çalısıyorum pazartesi gidip hem izin işlemleri için neler gerekli onu soracagım hemde bu 15 tatili aktarma mevzusnu soracagım.birde bi arkadas demişti ki 1 tatil resmi olarak senin tatilin elinde olan bir sey yok aktarırsın cumartesi pazar la aynı düşün aktarılmayacak olsa cumartesi pazarıda düşerlerdi dedi bana mantıklı geldi

bugün van mem özlük kısmınıda arayıp sordum sorun omadığını avantajımız olduğunu söylediler.ben ucuz olduğundan uçak biletini 27 ocak a almıştım. acaba başka bir şikayet ve hastaneden rapor mu alsam yada doğum yapacağım hastaneye sevk almayı düşünüyorum iki gün giriş yapar ve ayaktan muayene yazdırır rapor kullanmamış olurumuyum. iki alternatif var. belki müdür yardımcımızda idare edebilir bakalım. şimdilik aktarılabildiğini öğrendiğim bile mutlu etmeye yetti beni. ancak herhangi rapor almamız durumunda doğum izninin mevzuata göre başladığı laflarıda dolaşıyor kadın doğumcum öyle söyledi benden istesen doğum izni başlamıştır diye rapor verebilirim ancak dedi.sevk edermi onu soracağım gata ya sevk alsam perşembe cuma orada kontrol ettiricem hayırlısıyla bakalım...

canım genel izinlerle aynı konu oldugunu sandı sanırım Azize tekrar olan baslıklar kapanıyor o yüzden yanlıs anlama olmustur
arkadasın aktarabılmıs yanı öyle mı peki bunu okul mu ayarlamıs mem mi? mantıgımıza göre bız haklıyız ama amalar var işte

evet canım ben sana söyledıgım gıbı bılıyordum ancak bugün okulda bu işlerle ilgili görevlimize sordum aldıgım cevap acıkcası mutlu etmedi resmi tatile denk gelen izinler calısabılır raporu da alsan aktarılamıyor dedi yanı bes hafta aktarma dururmuzun ıkı haftası güme gidiyormus böyle söyledi şimdi siz de farklı duyumlar almısınız kafam corba oldu hepten ya

canım her ilin işleyişi farklı farklı neden bir ortak yol yok anlamıyorum ben de meme sorayım bir kez öf her kafadan ayrı bir ses

valla kızlar bizim görevli de cin bir adam her seyı iyi bilir yani yanlıs diyecegını de sanmıyorum ki simdi adam bana aktaramıyorsun dedi bugün öff ya nerden ögrencez egrisini dogrusunu

aktarılamama olayına gelince internetten araştırdım ve bir kaç yazı buldum onlarda görüş belirtilmiş yani bir yönetmelik kararname kanun değil...
siz hangi ildesiniz bilmiyorum hocam van mem de özlük kısmında iki bayan çalışan var ikiside aynen aktarıldığını ve avantaj olduğunu söylediler. ancak müdür yardımcım başkasının başına geldiğini ve o kısmın yandığını söylediler. ne olursa olsun ben 32. hafta da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alacağım Allah nasip ederse GATAda doğum düşünüyoruz raporuna saygı duyarlar sanırım...bence sizde özlük kısmını arayıp sorun derim...

Son düzenleme:
zaten porblem burada belli rutin bir prosedür yok
normalde yaz dönemine denk gelen dogum öncesi izinlerin aktarılamamsından ötürü
ara tatilde de böyle bir uygulamaya gidebilirler zaten mantıgını buna dayandırıyorlar
ancak herkes kendi görüşünü uyguluyor işte o kısım biraz sakat geldi bana
ben de 32.haftada calısabılır raporumu alcagım muhakkak onda sorun cıkmaz cünkü tatili saymasalar dahi üc haftamızı aktarıyoruz yine de kar kardır
ama hani sonradan nerden ögrencez neye göre düzenlediler izini baska sehırlere gecicez hepmiz ta oralardan kalk gel izinle ugras da olmaz belli olsa da görsek önümüzü
hakkımızda hayırlısı sorayım özlüge de madem

sömestr önceside dilekçe bırakacağım sömestr iznimi şurada doğum operasyonum burada doğum iznimide şu adreslerde geçireceğim diye..sonuçta heyet raporu kullanmak ne kadar etikse bu izin hakkımızı yakmalarıda o kadar etik bence...

googledan arattım memurlar nette benzer bi baslık buldum
orada da yaz tatili gibi ara tatilin ögretmenler icin yıllık izin sayıldıgı bu sebeple yıllık ve mazeret izinlerinin dogum iznine denk gelisinde calısma süresinden sayılmadıgını bu sebeple aktarılamayacagını yazıyordu hem de mevzuat maddelerine dayanarak

Ben de şöyle birşey buldum.

öğretmenlerin 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin 1'inci fıkrası hükmü uyarınca doğum öncesi 8 haftalık mazeret izninin 5 haftasını doğum sunrası kullanılabilmesi için
a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması gerekmektedir.
Öğretmenler mezkur Kanunun 103 üncü maddesi 2'nci fıkrasında yer alan "Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar" hükmü uyarınca yıllık izinli sayılmaktadırlar.

Dolayısıyla bu iki haftalık tatili doğum sonrasına aktaramayız gibi geliyor bana.

Son düzenleme:

ben de böyle okudum canım yönetmelikte var yani bizim memur de kesin bi şekilde aktarılmıyor diyince moralim bozuldu planlar değişti şimdi benim iznimin bitimi ikinci dönem karneye yetısıyordu birtek sınav görevleri icin rapor alacaktım memleketten geri dönmemek icin ama bu durumda dönemi de kapatamıycam o kadar üzün süreli rapor alırsam sene içindeki rapor hakkımı bitirmiş olurum o da bana uymaz neticede eylülde işe dönücem ve bebekle illa ki rapor gerekecektir bu durumda ücretsiz izinden baska care yok gibi onu da bir ay kadar alırım gene haziran sonu bozdurur iznimi işe dönerim ki bir de maassız kalmayalım el elde ortalarda

hoca eğer durum böyleyse en az 1 ay heyet raporu almak gerek. benim eş durumu özrü için 1 yılımı doldurmam ve adaylığımın kalkması gerek yani ücretsiz izin alamayacağım maalesef... bakalım bizim okulda memur yok müdür yardımcısına mem özlükteki bayanların söylediklerini söyleyeceğim bakalım ne olacak...işin aslı sömestr de adres tespiti seminer görev vs verilebilir o zaman ne oluyor izin izinlikten çıkmıyormu?

ben heyet de alamam sözlesmeliyim senelik rapor hakkım kısıtlı o sebeple raporla baglamak istemiyorum eylülde dönünce bana rapor gerekli olabilir sakata sokmayayım işi
eş durumu özrü bende de olan bir problem adaylıgım ocakta kalkacak benim de ama adaylıgın kalkmasa da ücretsiz izin hakkın var ben öyle biliyorum yani ama sanırım sen gününü doldurmak acısından diyorsun o baska bir durum tabi bende sene dolsa da bişeye yarmıyor eşimin yanına gitmem icin kac sene puan biriktirmem lazım Allah kerim
sömestrda yolculuk var sanırım size dilekce bırakmana gerek yok sanırm bizden sadece yaz icin nerede gecırecegımze dair yazı almıslardı gecen yıl seminer de koymazlar herhalde ilkögretim mi sizin hocam? cok karıstı bu izin işi kafamızda aydınlanmak lazım bakalım nasıl olacak

hocam bende sözleşmeliydim okulum zonguldaktaydı o kadar rahattım ki izin açısından, vanda kadroya geçtim rahat ederim diye sevinirken gerçekten hastalanman bile batıyor insanlara bu okul şansımdanmıdır nedir böyle denk geldi. okul önceciyim ben ilköğretimlerde çalıştım hep.eşimin mesleği açısından (sık tayinci) kadroya geçmem şarttı 2011 temmuzda 1 yıl doluyor ağustosta adaylığım kalkarsa eş özründen tayin olabileceğim. adaylık derdi olmasa ücretsiz izin sorun olmazdı.sizinde adaylık dolunca ve eş durumundan atanamazsanız ücretsiz izin hakkınız var ben öyle hatırlıyorum onu kullanabilirsiniz.bugün müdür yardımcısı aktarılabiliyorsa sorun olmaz hallederiz dedi sağolsun . bilemiyorum genede hocam açıkta kalan havada kalan o kadar iş varki bizim meslekte... hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
ne güzel size kadroya gecmek nasip olmus biz sistemin kurbanı olduk bu sene ucundan döndük
bebek işi de girince araya bir daha sınava girmek de zor bakalım böyle de nasıl eş durumu cıkartıcaz Allah kerim
demek okulunuzdakiler izinde sorunlular yoksa kimse bişey diyemez yasal hakkımız neticede kadrolu sözlesmeli farketmez dogum izninde prosedür aynı işliyor ben rapor konsunda sonradan sıkıntı yasamayı göze alamadıgımdan sanırım bir ay kadar ücretsiz izin alacagım gibi hayırlısı artık dediginiz gibi bu ülkede ne dogru ki bu düzgün gitsin sözüm ona izin iyilik hak bize ama böyle de ugrastır dur canını cıkartıyorlar illa

hocam darısı tüm sözleşmeli arkadaşlarıma olsun en kısa zamanda bu haksızlığı kaldırmalılar öğretmeni sınıflandırmamalılar... ama bunlardan daha önemlisi evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alabilmek Allah'ım hepimize sağlıklı bebekler ve hamilelikler nasip etsin.

amin hocam insallah saglıkla dünyay gelirler babalarıyla birlikte büyütmek nasip olur hayırlısıyla

ben de bugün sana rapor konusunda dikkatli davran diyecektim ki sen zaten biliyormuşsun durumu. Bazı sözleşmeli öğretmenler sınırlı rapor haklarının olduğunu bilmiyorlar ve sonuç sözleşmenin feshine kadar gidebiliyor.

BUgün müdür yardımcımla konuştum bana çok izin kullanma hocam ben ders programını istediğin gibi ayarlarım, süt iznini istediğin gibi ayarlarım, haftada 1 gününü boş bırakırım yani planı sana göre yaparım yeter ki dersler boş geçmesin dedi. Bu sürede ek dersini de alırsın maddi anlamda sIkIntı da yaşamamış olursun dedi. YEni evliyim ya taksitlerimiz fazla =) Bana da mantıklı geldi annem yanımda olacak zaten ben dersteyken o bakar bebeğe, evim zaten hemen okulun karşısında.

Benim sorun çözülmüş gibi oldu böylelikle inşallah siz de sIkIntısız çözersiniz bu durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…