bende bu soruyu sormuştum ama nedenini anlamadım ama kilitlenmiş ben bir arkadaşımı buldum geçen sene 18 martta doğum yaptı şubat tatilinden 1 hafta sonra izini başladı ve 5 hafta olarak aktardı bende idareye söyledim ayrıca dedim ki ben şubat tatilinde doğum izim başlamıyor ki izinli değilim seminer olsa toplantı olsa katılmak zorundayım dedim idareye mantıklı geldi ama uygulamaya koyma aşamasını bilmiyorum ne yapacaklar
bende aynı soruyu sormustum sermest cvp vermişti bana aktarabilirsin diye.benim dogum 8 mart görünüyor sat a göre.11 ocakta 32 haftada oluyorum bu pazartesi doktorumla konustum izin meselesini bana 5 hafta calısabilir diye rapor yazacagız 15 tatilde acil bir durum olsa seni okula cagırırlar sen calısıyor görünürsün izinli sayılırsın dedi yani 15 tatilde olan iznimiz yanmazmı öyle söyledi birde milli egitime soracagım ben ama şimdi hastaım evde raporlu yatıyorum ilçede çalısıyorum pazartesi gidip hem izin işlemleri için neler gerekli onu soracagım hemde bu 15 tatili aktarma mevzusnu soracagım.birde bi arkadas demişti ki 1 tatil resmi olarak senin tatilin elinde olan bir sey yok aktarırsın cumartesi pazar la aynı düşün aktarılmayacak olsa cumartesi pazarıda düşerlerdi dedi bana mantıklı geldi
bugün van mem özlük kısmınıda arayıp sordum sorun omadığını avantajımız olduğunu söylediler.ben ucuz olduğundan uçak biletini 27 ocak a almıştım. acaba başka bir şikayet ve hastaneden rapor mu alsam yada doğum yapacağım hastaneye sevk almayı düşünüyorum iki gün giriş yapar ve ayaktan muayene yazdırır rapor kullanmamış olurumuyum. iki alternatif var. belki müdür yardımcımızda idare edebilir bakalım. şimdilik aktarılabildiğini öğrendiğim bile mutlu etmeye yetti beni. ancak herhangi rapor almamız durumunda doğum izninin mevzuata göre başladığı laflarıda dolaşıyor kadın doğumcum öyle söyledi benden istesen doğum izni başlamıştır diye rapor verebilirim ancak dedi.sevk edermi onu soracağım gata ya sevk alsam perşembe cuma orada kontrol ettiricem hayırlısıyla bakalım...
Ben de şöyle birşey buldum.googledan arattım memurlar nette benzer bi baslık buldum
orada da yaz tatili gibi ara tatilin ögretmenler icin yıllık izin sayıldıgı bu sebeple yıllık ve mazeret izinlerinin dogum iznine denk gelisinde calısma süresinden sayılmadıgını bu sebeple aktarılamayacagını yazıyordu hem de mevzuat maddelerine dayanarak
Ben de şöyle birşey buldum.
öğretmenlerin 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin 1'inci fıkrası hükmü uyarınca doğum öncesi 8 haftalık mazeret izninin 5 haftasını doğum sunrası kullanılabilmesi için
a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması gerekmektedir.
Öğretmenler mezkur Kanunun 103 üncü maddesi 2'nci fıkrasında yer alan "Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar" hükmü uyarınca yıllık izinli sayılmaktadırlar.
Dolayısıyla bu iki haftalık tatili doğum sonrasına aktaramayız gibi geliyor bana.
hoca eğer durum böyleyse en az 1 ay heyet raporu almak gerek. benim eş durumu özrü için 1 yılımı doldurmam ve adaylığımın kalkması gerek yani ücretsiz izin alamayacağım maalesef... bakalım bizim okulda memur yok müdür yardımcısına mem özlükteki bayanların söylediklerini söyleyeceğim bakalım ne olacak...işin aslı sömestr de adres tespiti seminer görev vs verilebilir o zaman ne oluyor izin izinlikten çıkmıyormu?
ben de bugün sana rapor konusunda dikkatli davran diyecektim ki sen zaten biliyormuşsun durumu. Bazı sözleşmeli öğretmenler sınırlı rapor haklarının olduğunu bilmiyorlar ve sonuç sözleşmenin feshine kadar gidebiliyor.ben de böyle okudum canım yönetmelikte var yani bizim memur de kesin bi şekilde aktarılmıyor diyince moralim bozuldu planlar değişti şimdi benim iznimin bitimi ikinci dönem karneye yetısıyordu birtek sınav görevleri icin rapor alacaktım memleketten geri dönmemek icin ama bu durumda dönemi de kapatamıycam o kadar üzün süreli rapor alırsam sene içindeki rapor hakkımı bitirmiş olurum o da bana uymaz neticede eylülde işe dönücem ve bebekle illa ki rapor gerekecektir bu durumda ücretsiz izinden baska care yok gibi onu da bir ay kadar alırım gene haziran sonu bozdurur iznimi işe dönerim ki bir de maassız kalmayalım el elde ortalarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?