canım sen hangi ildesin emsal gösterebiliyorsak bari belgelendirelim de bize de yarasın
aklında olsun canım bişey duyarsan birbirmize destek olalım belki emsali görünce karar bizden yana cıkar hayırlısı artık hakkımızda
canım ben devlet hastanesinden aldım raporumu.canım ssk hastanesinden mi aldın özelden mi
ben özelden alıcam da sorun yok degil mi bileyim de
canım ssk hastanesinden mi aldın özelden mi
ben özelden alıcam da sorun yok degil mi bileyim de
geçmişi okuyamadım..ne denildi konuyla ilgili bilmiyorum ama ben geçen yıl doğum öncesi iznimin 5 haftasını aktarmıştım ve bunun 2 haftası karne tatiliydi..çalışabilir raporuma göre 2.dönemin başladığı hafta salı günü ayrılmam gerekiyordu..okulumdan bir gün için gelme biz yaparız işlemlerini dediler doğum için erkenden memleketime gitmiştim...sağolsunlar hallettiler...önce aktarılmaz diyenler olmuştu ama yönetmelikte böyle bir şey yok...sonuçta karne tatiline denk gelen 2 haftam sonrasına aktarıldı..ki aktarılması lazım...
sgk ile anlaşması olan tüm hastanelerden alabilirsiniz.Bir problem olmuyor.bende 32. hafta raporumu özel hastaneden aldım.şirkete fotokopisini veriyorsunuz yada okula. Orjinali sizde kalıyor.benden vizite kağıdıda istedi.her hastane istiyormu bilmem.
selam kızlar bu konu hakkında bende bugun bizim okulun memuru ile görüştüm her konuda bilgisi vardır onun müdürümüzden bile daha bilgilidir..aktarabilirsin tabi yaz tatiline gelse bile aktarılıyor dedi..içim rahatladı çünkü bnm 2 haftam 15 tatilde geçiyor..
canım bu cok iyi ya hangi ilde ve hangi okulda oldugunuzu özelime atabilir misiniz rica etsem
benim baglı oldugum mem sorun cıkartıyor cünkü emsal gösteririm en azından böyle bir imkanımız var madem
bir de acaba siz ilkögretimdemiydiniz lisede mi ilkögretim karne tatilinde seminer falan calısmaları olabildiginden farklı uygulama olabilir ben lisedeyim bizde böyle bir dönem olmadıgından gıcıklık yapmasınlar diye soruyorum özellikle
benim de ayrılmam gereken tarih ara tatil bitip tekrar okul baslayacak bir hafta daha gidicem öyle bitiyor yani ilk haftasonunda hatta benimkiler abartıp o haftanın da yanabilecegini iddia ediyor ne hakla bilmiyorum ama peşini bırakmıycam yardımlarınızı bekliyorum
tesekkur ederim canım ben de böyle biliyordum ama bazı arkadslar illa devlet diyince bir tereddütte kaldım acaba okullarla sirketlerin uygulaması mı farklı dıye hastanem sgk ile anlasmalı zaten rahatlıkla alabilirim o halde vizite kagıdı kalkmıstı milli egitimde sanırım onu istemezler
canım yazayım ama o okulda değilim artık...okul il farketemez eğer yanar diyorlarsa neye dayandırdıklarını söylesinler bir zahmet...böyle bir kanun yönetmelik genelge vs yok...doğum izni yasal bir süre ki izinde olmasak 15 tatilde çalışmıyorsunuz deyip maaşımızı kesiyorlar mı..ilsiste görevde görünüyoruz ki öyleyiz bu durumda izni yok sayamazlar okul olsa çalışacaksın o zamanı tatile gelmesi senin suçun mu...sanki ortda adam gibi bir izin var da bir de orasından burasından kırpmaya çalışıyorlar...
sen güzelce anlat arkadaşım...bizim konuda başka aktaranlar da var aynı şekilde...ki aktarmak için hiçbir şey yapmayacakalr özel olarak...çalışabilir raporunun bittiği gün okul seni izne ayıracak ve dönüş tarihini 8+5 hafta olarak yanılmıyorsam 91 gün diye yazacak o gün başlamak zorundasın...bu kadar basit..memle alaksı yok okul halledecek.
bu mem memurları insanı deli ederler...çoğu hiçbir şey bilmiyor...ben hiç muhattap olmuyorum onlarla...sen hiç takılma...gününde iznini al memur gün hesabını çalıştığın 5 haftayı katarak yapsın..zaten onayı kaymakamlık veriyor şimdi kontrol ettim ilsisten memle sadece kaymakama gönderiyor evrakı üst yazıyla..ben ilköğretimdeydim o zaman şimdi çalıştığım lisede de aynı dönem izin de olan bir arkadaşım var o da aktarmış...onlar o zaman aman 15 tatildeymiş dur aktarmayalım diye hesap yapmazlar zaten ki dediğim gibi yapamazlar...canım yardımın acıklamaların icin tesekkur ederim okuldakiler emin olmadıgı icin meme danıstım özlük kısmına ancak oradaki kadın hiçbişeyi bilmiyor direk kafadan yanar dedi bunu da dayandırdıkları sey ögretmenin yıllık izni olmadıgından yaz tatili ve dinlenme tatilleri calısmadıgı süre sayılıyormus buna binaen aktarılan döneme sayılamazmıs kesin ve net böyle dediler ben yine 32.haftada calısabılır raporumu alıp okula vericem sonra tatil dönüsü bir hafta daha calısıp 37.hafta raporumu yine okula vericem biz genel uygulamayı yaparız dedi memurum gerisi meme kalmıs kabul ederlerse sorun degil bizim acımızdan dedi eger okulda biterse iş onlar sorun cıkarmazlar meme giderse oradakilere kalsa tatil dönüşü bir haftamı da yakacak sacma sapan kafasınca diyor bir calıs bir ayrıl olmaz ki sen 32de ayrıl dinlen iyisimi kafanı yorma diyor bir de bana kadın deli mi ne
bu mem memurları insanı deli ederler...çoğu hiçbir şey bilmiyor...ben hiç muhattap olmuyorum onlarla...sen hiç takılma...gününde iznini al memur gün hesabını çalıştığın 5 haftayı katarak yapsın..zaten onayı kaymakamlık veriyor şimdi kontrol ettim ilsisten memle sadece kaymakama gönderiyor evrakı üst yazıyla..ben ilköğretimdeydim o zaman şimdi çalıştığım lisede de aynı dönem izin de olan bir arkadaşım var o da aktarmış...onlar o zaman aman 15 tatildeymiş dur aktarmayalım diye hesap yapmazlar zaten ki dediğim gibi yapamazlar...
evet canım aynen öyle bişeyden haberdar oldukları yok mevzuatı bile bilmiyorlar
en iysi dedigin yolu izlemek ben memurumla konusayım o genel prosedürü uygulasın madem kaymakamlıktan gecicek iş sanırım onlar da farkedip sorun cıkartmazlar o ara
tekrar tesekkur ederim insallah tamamını aktarabilirim de dönemi kapatabilirim rahatlıkla
inşallah canım ben sorun çıkacağını sanmıyorum...hayırlısıyla al inşallah meleğini kucağına:))
snowwhite bana da bağlı olduğum mem i ve okulun adını gönderirsen en azından okuluma örnek gösteririm belki mağdur olmam rica etsem özelden gönderiri misin
aktarabilirsin diyen hatunlar ilinizi ve baglı oıldugunuz memi de bildirseniz cok makbule gecicek
bu arada bana aktaramazsın diyen ilçe memdi esas onayı onlar vericek oraya da sordunuz mu
yoksa bizim okuldaki memur da sorun cıkartmıyor
cnm ben urfa merkezdeyim..
saolasın tatlım insallah gerek kalmaz
gerek kalırsa tekrar rahatsız ederim okul vesaire bilgiler icin olur mu:)
saol canım Allah razı olsun
daisycim hiç emsal işine bulusmayalım simdi cünkü sorup arastırdıkca bunların kafası karısıyor gözden kacacak sey varsa yapmayacakları seyı yapcakları tutuyor
bugün tekrar okuldaki memuruma durumu izah ettim ben genel prosedürü uygulayıp yollayacgız biz raporları arkadsın dedigi gibi olursa zaten bişey olmaz aktarırız yok o zaman gıcıklık cıkarırılarsa daha emsal gösterme işi girer devreye uyuyan yılanı uyandırmaylım simdiden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?