Mart 2012 hamisleri; haydi konusalim..

cancan_sin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
25
0
36
İstanbul
merhaba arkadaslar..uzun zamandir takip ettigim bu siteye yeni uye oldum cunku bu ay hamile oldugumu ogrendim cok sevincliyim:) ve benimle ayni duygulari yasayan arkadaslarla konusmayi cok istiyorum.
insallah doguma kadar tum detaylari birbirimizle paylasiriz..sevgiler

hayırlı olsun arkadaşım. inşallah sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirirsin.

Son düzenleme:
aa cok guzel..Allah in izniyle hayirli haberlerini de buradan bildirirsin bize insallah..
ilk aylarda folik asit kullanmissindir? simdi ben 3-4 aydir kahvaltidan sonra aliyorum ama bazi arkadaslar ac karnina aliyor saniyorum ilacin uzerinde de yemekle birlikte diyor aklim karisti:)

İnşallahh sağlıkla kavuşursun Rabbim hepimizi.. elbette ilk 3 ay kullandırdı dr um. 4. aydan sonra multivitamine geçtim. hala kullanıyorum, içinde yine folik asitte var. neyse ben genelde kahvaltıdan sonra içiyordum bazen de arada. sen içinde yazanı dikkate al, çünkü yemeklerle bir alınması emilimini arttırıyordur muhtemelen. şimdiden yeme düzenini değiştir, alışmaya başla. az az sık sık ye.. yani günde 3 ana 2 yada 3 ara öğün yap. böyle olunca acıkmadan yediğin için az az sık sık beslenmiş olursun ve miden de bulanmaz çok fazla.. yumurtayı yiyebilirsen her gün ye, yada haftada en az 5 tane yemeye çalış.bebeğe çok faydalı çünkü. yiyemiyorsan da farklı protein kaynaklarını tüket. bebek için protein ve kalsiyum temel besin kaynakları. ilk zamanları düşününce aklıma bunlar geldi..

Cok sagol bilgiler icin..peki cay iciyor muydun hic?sadece kahvaltida cok acik cay iciyorum onun bir zarari olur mu diye endiselendim folik asiti etkiler mi? Ayy kusura bakma heyecanimi anliyorsundur:)

ben varım canım daha dün öğrendim ama tabi çok sevinsemde fazla heyecanlı değilim çünkü henüz çok erken.. 4 + 1 sadece.

ben varım canım daha dün öğrendim ama tabi çok sevinsemde fazla heyecanlı değilim çünkü henüz çok erken.. 4 + 1 sadece.

Supeerr..cok sevindim Allah saglikla kavustursun bebisine..benim de cok yeni sanirim 5+1 :)) ama ozellikle birkac aydir cok istiyordum artik.
Daha doktora gitmediM.

Cok sagol bilgiler icin..peki cay iciyor muydun hic?sadece kahvaltida cok acik cay iciyorum onun bir zarari olur mu diye endiselendim folik asiti etkiler mi? Ayy kusura bakma heyecanimi anliyorsundur:)

ne demek, çok normal böyle hissetmen ama çok da panik olma. açık çaydan bir şey olmaz. dr lar diyetlerde 1 bardak açık çaya müsade ediyorlar ama içmesen daha iyi tabii. çay demirin ve kalsiyumun emilimini azaltır. bir de aklıma gelmişken sebzeleri ve meyveleri çok iyi yıka. mümkünse sirkeli suda beklet. ve eldivensiz çiğ ete dokunma ve iyi pişmiş etleri ye. toksoplazma denilen bir virüs var. geçirmişsen bağışıklığın var demektir. geçirmemişsen az önce söylediklerime dikkat etmen gerekir.öyle korkulacak bir şey değil bu arada. sadece durumuna göre tedbir alıyorsun o kadar. kontrole gittiğinde kan tahliliyle bu gibi hastalıklara bağışıklığın olup olmadığına ve kan değerlerine bakılacak. benim dr.um kalp atışlarını(7-8. haftalarda )duyduktan sonra yaptırdı. ayrıca sakatat, salam sucuk hazır çorba, hazır meyve suyu gibi işlenmiş gıdaları ilk üç ay tüketmemeye özen göster. dr um bana öyle demişti.

5+1 hamileyimmm cuma günü öğrendim hamile olduğumu. 5 kasımda doğacak bebeğim inşallah

walla cok iyi oldu senden bu bilgileri ogrenmem..bide arkadalarim maydonoz nane yeme dediler tutunmasini mi onluyormus tam anlamadim ama sakincaliymis..eni hamile arkadaslara da duyurulur bu arada..

Supeerr..cok sevindim Allah saglikla kavustursun bebisine..benim de cok yeni sanirim 5+1 :)) ama ozellikle birkac aydir cok istiyordum artik.
Daha doktora gitmediM.

bende gitmedim daha cok erken. canım bu arada uyumuyorum demişsin ben de tersi oldu normalde 3 ten aşağı yatmazdım şimdi 11 dedimi gözlerim kapanıyor eşim bile şaşırdı çünkü 3 senedir hiç ondan önce yatmadım ben.

Slm kizlar bende bugun ogrendim hamile oldugumu. cok heyecanliyim. 4+4. gunluk hamileyim. ama biraz zor gibi sizlerin nasil geciyor

Ne zaman gitmek lazim doktora?6.haftada gideyim diyorum.. Canim uyku durumu cok enteresan bi cok uykum oluyo gozumu acamiyorum bazen de gece uyuyamiyorum tabi bu uykusuzlugun en onemli sebebi bence sinirlilik hali:)) esimin yaptigi seylere surekli takilip sinirleniyorum hormonlardan olsa gerek:)

Slm kizlar bende bugun ogrendim hamile oldugumu. cok heyecanliyim. 4+4. gunluk hamileyim. ama biraz zor gibi sizlerin nasil geciyor

Canim hayirlisi olsun..walla benim bulanti filan pek yok bazen uyku hali oluyor beni en cok zorlayansa sinirlilik ve ofke hali sinirlenince cok zor kendime geliyorum napicam bilmiyorum kizlar siz de de oluyor mu normalde hic boyle degildim

canım ben bugün randevu aldım suan 4+3 haftalık haftaya cumaya aldım evimin yakınında bi hastaneden. yani 5+4 olucak sanırım o sırada. kese görünür sanırım. ondan sonra asıl gitmek istediğim doktora göre hastane secicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…