Merhaba canım aramıza hoşgeldin 3 kez aşılama yaptırmış biri olarak sana tecrübelerimi anlatayım adetinin 3 günü doktora gidiyorsun yumurtalıklarında kist varmı diye bakıyor doktor yoksa 5 inci günü ilaç içmeye başlıyorsun sabah akşam tabi bu iğnede olabilir buna doktorun karar veriyor ilacın bittiği gün doktora gidiyorsun bakıyor yumurtaların boyutuna üç gün sonra yine gidiyorsun bakıyor benim 19 ve 22 mm iki taneydi adetinin 11 günü çatlatma iğnesi vuruluyorsun preğli veya ovitrelle 36 saat sonra aşılama işlemi yapılıyor yani adetin 14 günü aşılamadan 3 gün önce eşinin cinsel ilişkiye girmesi yasak 3 günün sonunda eşin sperm veriyor verdikten sonra 2 veya 2 buçuk saat sürüyor spermlerin yıkanması alıp doktora götürüyorsun sonra aşılama işlemi yapılıyor ağrısız ve 2 dk suruyor 15 dk uzanıp sonra istirat ediyorsun evde fazla strese girmemen gerekiyor bol bol su ve sıvı ğıdalar tüketmek siğara ve alkol yasak yorulmayacksın sonra doktorun aşılamadan sonra destekleyici ilaç veriyor 3 günü almaya başlıyorsun sabah akşam ve en zor olan bekliyorsun aşılamanının 15 günü oluyor olan pozitif veya neğatif o duyğuyu yaşamaya
sağol canım herşeyin hayırlısı inşallah ilk dedemende başarılı olursun bebişine kavuşursun
kızlar iğnelerinizi kim vuruyor?kendinizmi yada eşinizmi yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz?
mrb arkadaşlar bende bugün iğneleri vurulmaya başladım menogon kullanıyorum 5tane sadece acaba yeterlimi 13.gün gidecem bakacak yumurtalar büyümüşmü diye eğer büğümüşse 2tane ovitrelle iğne yapılacak ve 14.gün akşam yani 16mart akşam 5te ilk aşılamam yapılacak işallah emeklerimiz boşa çıkmaz ve ben polikistik over hastasıyım 3yıllık evliyim 2defa doğal yolla hamile kaldım ve düşük yaptım ondan sonrada hiç hamile kalamadım mafoldumben
iyi akşamlar arkadaşlar, ve
bende adetin 2. günü dr. gittim gonal f 75 verdi bugün yumoş kontrolü için gittim 4 günde 2 tane oluşmuş 10 mm ve 9 mm olmuşlar kullanmaya devam edecem pzt. tekrar gidecem doktora bakalım ne diyecek..
yumoşların büyüklüğü nasıl kızlar ?? pzt. kadar büyürlermi acaba ??
mrb arkadaşlar bende bugün iğneleri vurulmaya başladım menogon kullanıyorum 5tane sadece acaba yeterlimi 13.gün gidecem bakacak yumurtalar büyümüşmü diye eğer büğümüşse 2tane ovitrelle iğne yapılacak ve 14.gün akşam yani 16mart akşam 5te ilk aşılamam yapılacak işallah emeklerimiz boşa çıkmaz ve ben polikistik over hastasıyım 3yıllık evliyim 2defa doğal yolla hamile kaldım ve düşük yaptım ondan sonrada hiç hamile kalamadım mafoldumben
üçüncü gündede başlayabiliyorsun klomene 5 gün kulanıyorsun ilacın bittiği gün ve 12 günü gidiyorsun doktor bakıyor 12 günün akşamında çatlatma iğnesi vuruluyorsun 13 günü bekleyip 14 günü aşılama oluyor çatlatma iğnesinden sonra 36 saat en uyğun zaman aşılama için bazı doktorlar daha erken yapıyorlar beklemiyorlar sen dikkat et doktoruna söylersin araştırdım en uyğunu buymuş diye ama senin doktor ilacı verdi hiç çağırmadı 13 gün gelmi dedi eğer öyle yaptıysa ilgisiz demektir ben 11 günü yanlış yazmışı bu arada 12 gündü düzeltiym sen doktorunada dersin neden yumurtalar gelştimi diye kontrole çağırmadınız diye eğer 13 günü gidersen 14 aşılama diyecek ve 36 saat olmadan aşılama yapacak olursa dersinki ben araştırdım en uyğun zaman 36 saatmiş diye zaten googleden aşılama diyince sayfa açılıyor okursun doktor senin bilinçli olduğunu görürse ona göre davranır herşeyi sor herşeyide onların eline burakamayız onlarda para kazanıyorlar ne kadar çok aşılama o kadar çok para ben aşılama yaptırmdan önce araştırdım okudum herşeyi öğrendim bilinçli olarak gittim canım kan sulandırıcıyı ben bilmiyorum canım aşılama sayfalarını okurken ve doktorum bana bişey söylemedi ama sen aşılamadan sonra şarap ve kan sulandırıcı içme çünki direk kana karışıyor kansızlıkla bunun ilğisi yoktur senin kansızlık sorununmu var kaç kilosun çokmu zayıfsın öyle olsa zaten doktorun kan testi ister canım
Ya şimdi telaşlandım, bunlar beni niye adetten itibaren 13 gün boyunca görmüyorlar da 13. günü gel yumurta kontrolünü yapalım diyorlar? Pazartesi sabahı hemen arayıp öğreneceğim. Cumartesiye geliyor muayene günüm, senin dediğin gibi 36 saat sonra aşılama falan olacaksa pazar akşamına geliyor senağlama Yaaaa valla ağlıycam şimdi
Bu arada kilom normal kansızlık da yok sadece rahime kan gitmesi açısından önemliymiş diye biliyorum o kdara. Zaten şu dönemler için sadece, aşılama sırası ve sonrası için değil.
Yine de sağol, arayıp neler olup bitecekmiş bir öğreneyim ben en iyisi.
slm ben 5 inde aşılama yaptırdım.aşılama öncesi dr 3 gün cinsel perhiz verdi.aşılama sonrası 3 gün ilişki ve kan sulandırıcı ecospin, folik ve progeston verdi.çok basit ve acısız bir işlem.allah dualarımızı kabul eder inşallah san da ii şanslar
slm kızlar bende mart 1de yaptırdım bakalım ilk 5 gün hiç ağrı falan yoktu ama 6.günden sonra bel ve karın ağrısı başladı birde açık sarı akıntım var.14üne beli olcak bakalım hayırlısı artık..
Bir senelik evliyim.Bunun altı ayı iltihap gidermekle uğraştım.Daha sonra başladım bebek için tedaviye.Birazda yaştan farkediyor (yaşım 43)Herşey olumlu geçiyor .Benimde aşılama oldu ama öncesinde tüp bebek tedavisi için başlamıştı. Yumurta toplanacağı gün dr yumurtayı bulamadı ve aşılamaya geçti.umarım bu sefer tutar.allahım sen yardım et herkese.Herkesin dileği gerçek olur.aşılamanın 4. günü. bugün.Mart ayı herkese hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?