3065 çıkmıştı canım.5 haftalıktı.
polye sormuştum canım sana mı yazdım
canım sabahları spermler daha hareketli oluyormuş diye biliyorum ama sonuçta herkes sabah mı yapıyo sanki.. ilişkiden yarım saat önce eşine sade bi kahve yap, ilişkide de pozisyonlara dikkat et (google'da var), yarım saat ayaklarını yukarı kaldır vs gibi öneriler var canım umarım en kısa zamanda sonuç alırız ayy çok heyecanlıyım acaba ilk hamilemiz kim olacak???
Alpellaa: Sat 20 şubat
Aycaece: Sat 18 şubat
Tatlıcadı55: Sat 11 şubat, bat 10 mart
Polypoly: Sat 10 şubat, bat 8 mart
Asis: Sat 24 şubat, bat 23 mart
Daısytulıp: Sat 11 şubat, bat 10 mart
pinknymph: Sat 26 Şubat Bat 25 Mart
istanbulizmir: Sat 20 Şubat Bat 19 Mart
canım inşallah hamişsindir ve güzel haberler duyarız senden.. her bünyeye göre değişebilmekle birlikte belirtiler için çok erken gibi geliyor. hatta bu sebeple ilk belirti annenin hissetmesidir derler.... aşağıya göz at;
Bazı hamilelik belirtileri hamile olma olasılığınızın bulunduğunu, bazıları ise bu olasılığın yüksek olduğunu akla getirir. Hiçbir erken belirti gebeliğin kesin işareti değildir. Aslında hamileliği kesin kanıtlayan ilk belirti bebeğinizin kalp atışlarıdır ki bu da duyarlı Dopler ultrason ile yaklaşık 10-12' inci haftalar arasında duyulabilir.
HAMİLE OLABİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜREN İŞARETLER
BELİRTİ ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMANBAŞKA OLASI NEDENLERİ
Adet kesilmesi Tüm hamileliklerde Yolculuk,yorgunluk,stres,hamilelik korkusu,hormonsal sorunlar,aşırı kilo alma ya da verme, doğum kontrol hapını bırakma,emzirme Sabah bulantılarıHamile kaldıktan 2-8 hafta sonra Yiyecek zehirlenmesi,gerginlik Sık idrara çıkma Genellikle hamile kaldıktan 6-8 hafta sonra; İdrar yolları iltihabı,gerginlik,şeker hastalığıSızlayan,ağrıyan,şiş göğüsler
Hamile kaldıktan sonraki birkaç gün içinde; Doğum kontrol hapları, adet günlerinin yaklaşması Meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması
Hamileliğin ilk üç ayı içinde; Hormonsal dengesizlikÖnce göğüslerde sonra karında deri altında pembe mavi çizgilerHamileliğin ilk üç ayındaHormonsal dengesizlik ya da önceki hamileliğin etkisiYiyeceklere aşırı istek duymaHamileliğin ilk üç ayı içindeKötü beslenme,stres,adet günlerinin yaklaşması
Tarçın10
canım benim şu an hiç belirtim yok
midemde bulanmıo -kızımdada bulanmamıştı.kilomda aynı 54. Ama şişlik var az bişey gaz var...
Göğüslerimde falan değişiklik yok. Bi tek ayakları çok üşüyor...
canım haklısın aslında belirtilerin olması için çok erken umut ediyorum ve çok istiyorum bir yıldır uğraşınca her şeyi belirtiye yorar oldum paylaşımın içinde çok teşekkür ederim emeğine sağlık
haftaya bomba gibi başlayalım ki böyle devam etsin....
adana da buzz gibi bir hava var bir fırtına varki rüzgar almış başını gitmiş
ben bişeyi çokk umut edip gerçekeleşmediğini görünce başımdan kaynar sular dökülüyor o sebeple artık daha gerçekçi davranmayı öğrenmeye çalışıyorum olacakkkkk olacakkkk hayırlı zamanda hayırlı bebişlerrrrrrr geelleeecekkkk geleeceeeekkk Allah bizim için doğruyu doğru zamanı biliyorrrr biliyorrrrr)
haftaya bomba gibi başlayalım ki böyle devam etsin....
adana da buzz gibi bir hava var bir fırtına varki rüzgar almış başını gitmiş
Beni de listeye yazııın :)
Merhabalar,
Önce kısaca kendimden bahsedeyim, uzun zamandır izliyorum ama yazmaya ancak cesaret edebildim :)
35 yaşındayım, aslanlar gibi bir oğlum var, Allah herkesinkini bağışlasın, 16'sını bitirdi :)
Yavrumdan başka bir hamileliğim olmadı, çok şükür hiç kötü deneyimler yaşamadık, yaşayanlara Allah sabırlar versin.
Çok çok düzensiz olan reglim yaklaşık 1 senedir düzene girdi, takip ettim 28 günde bir oluyor, en son 19 Şubat'ta geldi. Ben yaşımdan dolayı riskli sınıfa girmeden önce oğlumun bir kardeşi olsun istediğim için, kapanış babında bir denemek istedim, 3 Martta denedik. Fazla ayrıntı vermeyeyim, uzamasın yazı :) sağlıklı bir insanım çok şükür, düzenli olarak kan bağışında bulunurum ama bu durumu planladığım için en son kan vermemin üzerinden 4 ay geçmesini bekledim, kullandığım bir ilaç yok, ama vüsut ısım genelde yüksek olduğundan deneme yapmadan önce duş aldım, gündüz olmasını sağladım, eşime baskı yaratmamak için durumdan bahsetmedim (daha önce konuşmuştuk)...
Sonrasında olanlar:
- Yaklaşık 2. gün işyerinde deli gibi limon yemek istedim, bir problem olduğunu düşünderecek kadar kuvvetli bir istekti.
- 3-4 günler kokuları daha iyi almaya başladım (mesela sigara içtiğim halde kokusu iğrenç geldi)
- 5-6 çılgınlar gibi yemek düşünür oldum, normalde oğlumun insülin direnci nedeniyle günde 6 küçük öğünle besleniyoruz, az yiyerek doymayı bildiğim halde sanki hiç doymaz oldum :)
- Durup dururken sinirlenir oldum, kısa sürüyor, aniden oluyor.
- Ağzımın tadı bi tuhaf oldu, acayip bişi kapladı sanki,
- Normalde de şişkin olurum ama bir iki gündür nefesimi zorlayacak kadar şişkinim,
- Dün gece resmen sol yumurtalık bölgemde pırpır seyirmeler oldu, sanki orda bir çalışma varış gibi :) en önemlisi (psikoljik muhtemelen ama) kendimi resmen hamile hissettim :)
- Bu sabah durup dururken dudaklarım hem kırmızılaştı hemde şişti acıyor kenar çizgileri, rüzgardan çatlamış gibi.
Özetle, neredeyse eminim diycem hamiş olduğuma :) Allah herşeyin hayırlısını versin, isteyen hakeden herkesin bebişi olsun inşallah :) Acele davranım üzülmek istemiyorum, sakin sakin 19-20 Mart'ı bekliyorum, o zaman test yapacağım :)
İlk hamileliğimde çok küçüktüm, neredeyse hiçbirşey hatırlamıyorum belirtilen konusunda :) Sizlerden öğreniyorum yeniden, iyiki varsınız, iyiki böyle bir yer var...
tembelcim hadi bakalım.bellide olmaz.
ve bennn aldım sonucuuuu .... 160
hadi hayırlısı polycim hiç belirtisiz hamilelik de yaşanıyor demek kii... önümüzdeki haftada sorucam belirtileri bakalım kaçıncı hafta başlicakaslında enteresan ki kız evlatta mide bulantısı yaşanır erkek evlatta yaşanmaz ne biliym kız anneden güzellik alır oğlan verir gibi söylentiler vardır bilirsin ama sende ilkinde olmamış demek herkes için geçerli olmuyor
canım bir yıl uzun bir zaman birde rahim filmi çekildikten sonra hamile kalma olasılığı artıyormuş onun için umut ediyorum ve Rabbimden hayırlısını istiyorum. İnş bu ay hepimizin yüzünü güldürür
Amin canımmmm güzel haberlerini canı yürekten bekliyorummm
Sen adana'lı mısın canım bende oralı sayılırım. ailem orda bense ankaradayım iş ve eş nedeniyle burdayım ama adana da doğdum büyüdüm aaay çok sevindim ya bir hemşerim var burda
hoşgeldin aramıza :)
bütün belirtiler bir yana hissediyorsan hamilesin canım :) ben hissettim, buraya defalarca yazdım hatta emin olmadan blog bile açtım : anneolucamben :)
hadi hayırlısı inşallah. meleğin seninledir umarım
Aslında kızıma hamileyken çok farklıydım.mesela top gibi sipsivri ve aşağıdaydı. hiç basenden kilo almadım.popom dan almadım.sadece top yutmuştum sanki.
aslında ben hafif toplu hamileleri seviyordum...tatlı yiyordum.hiç kusmadım , hiç başım dönmedi. son aylarda kramplar girdi, tansiyon düştü.
beni en çok şaşırtanda , daha ilk haftalarda bi dr a gitmiştim.dr bana ultrasonda baktı sen 4 kilo bebek doğurursun 10-12 kilo alırsın. kızında uzun boylu olur dedi.ve ilginç olan doğun tarihimide söyledi. ultrasonda aşağı yukarı tarih yazar ya. ama genelde tutmaz o tarih. bu dr unki tutmuştu.
hakikaten kızım 4 kilo doğdu. aynı tarihte doğdu.üstelik pazar günü doğması gerekirken cuma günü kanamam yüzünden sezaryenle doğdu.istem dışı yani... 11 kilo aldım... ve kızımın boyu yaşıtlarından çok uzun
bunlar raslantımı bilmiyorum ama bana çok ilginç gelmişti... herkez erkek diyordu. dedikleri gibi olmadı hiç bana.artık inanmıyorum mide bulanırsa kız- dik olursa erkek vssss.. allah yazıyor yazımızı... şahsen bende belirtiler hep erkekti.ama çok tatlı bi kızım oldu.
İnşallah :) Valla yoksa diye bir açık kapı bırakıyorum çünkü çok üzülürüm gerçekleşmediğinde, gece uyumadan önce resmen emin oldum :) hayırlısı, herkesin istediği olur inşallah :)
Blogunu takip edeceğim, hatta süper bir fikirmiş, ben de başlayabilirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?