Kızlar ben geldimmmm bir iyi bir kötü haberim var size evet bütün belirtilerim doğru çıktı hamileyim ama kötüsü işte en kötü değerim düşük çıktı ve artmasının zor olacağını söyledi drum ağrılarım çoğaldığı için dün gece acile gidip orada öğrendik sonucu bir ağrı kesici verdi doktor ve dinlenmemi istedi ama büyük olasııkla tutunamayacak dedi birde eğer aniden hamile kalmayıp planlayarak gebelik düşünüyorsan öncelikle kızamıkçık aşını olmalısın dedi sonrasındada 3 ay gebelik planını ertelemeliymişiz sizlerede buna özen gösterip araştırmanızı tavsiye ederim hamiş kalmayanlara bu tavsiye tabi hamiş kalanlarda mutlaka doktoruna bu konuyu danışsın ben eğer olaki tutunursa ne yapmam gerek dedim söylediği şu kızamıkçık olanlardan uzak durup dikkat ediceksin iyide sanki anlında yazıo insanların ben kızamıkçık hastasıyım die sinir oldummm bu arada hamişken majezik ve parol ağrı kesicileri kullanılabiliyormuş zararı yokmuş artı birde beloc diye bir kalp hapı var bunuda veriyorlarış hamişekn hem bebeğin kalbi hem annenin kalbi ikisinin atımları anneyi çok yormasın diye şimdilik öğrendiklerim bunlar artık listede durimi çıkimi bilemedim ben siz karar verin ayrıca sizler için ve kendim için edindiğim diğer bilgileride buraya ekliyorum belki işinize yarar dün geceyi surp birgiç hastanesinde geçirmem ve doktorumun gereçekten ilgilenmesi bunda etkili oldu yani başından savmadı her istediğim soruyacvp verdi
Yumurtlamadan sonra geçen süre
(gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 – 50
4 hafta 3 – 426
5 hafta 19 – 7,340
6 hafta 1,080 – 56,500
7 – 12 hafta 7,650 – 288,000
13 – 16 hafta 13,300 – 254,000
17 – 24 hafta 4,060 – 165,400
25 – 40 hafta 3,640 – 117,000
peki gebelik şüphem var diyelim nasıl bir yol izleme gerek diye sorduğumda
kan testi baktırmak için adetinizden en az 4 gün geçmesini bekleyin ve kanda baktırın Yok idrarda baktıracağım derseniz en az 10 geçmesi gerekiyor ki doğru sonucu versin
Daha erken bakılan betahcg değerleri bizi yanıltabilir çünkü kadınsal hormonlar betahcg yi 1,50 nin üstüne taşıyabilir
artı birde arkadaşalr bu ölçümler her yerde galiba farklı negatif pozitif değerler yani bunu nasıl anlayacağımı sorduğumda şöle dedi
betahcg negatif değeri bizim burada ki cihazları baz alarak söylüyorum 1,50 nin altında olmasıdır.Bundan yüksek değerlerde 3-4 gün sonra tekrar bakılır ve net sonuç alınır
şimdilik benden bu kadar arkadaşlar eğer tutunamaz ise bu akşam veya yarın kırmızıları görücem sanırım görürsemde yine bilgi veririm.
sonucum 18.36 çıktı.Benim doktorumunda Söylediğine göre en az 50 çıkmasını bekliyorlarmış,gebesin diyebilmek için
çok geçmiş olsunn.....inş bebiş seninle kalır.....Allah sağlıklı evlat versinde gerisi önemli değil......inş herşey yolunda gider.....
iyiakşamlar..hoşgeldin aramıza..benimde 14 .15 mart gibi..sende herhangi bi belirti varmı..bazı kişler çok erkenen hissedebiliyo belirtileri..
canımm çok teşekkür ederim ama bu sefer içimdeki ses yine beni yanıltmıyorsa gideceğini söylüyor.galiba biraz nazlı bişey olacak olursada ama doktorumda dün gece dedi pek savaşçıya benzemiyor dedi galiba kendini hazır hissetmiyo gelmek için dedi olsun hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun sağlıklı sıhatli olsunda ister bu ay olsun ister bidahaki aylarda olsun şimdi tutunamayıp giderse çok fazla üzülmem ama bir kaç ay geçince geçince giderse ozaman gerçekten üzülürüm o yüzden eğer şimdi gitmek isterse kendi bilir yeterki sağlıklı hayırlı olsun o yüzden dediğim gibi hakkımda nasıl hayırlı ise öyle olsun hepimiz için tabiki bu duam.
hoşgeldin canım sende belirti var mı
Hoşbuldum.Bende henüz her hngi bir belirti yok ben tedaviyle gebe kalmaya çalışıyorum.Sende varmı belirti tedavi falan oluyormusun.
Kızlar ben geldimmmm bir iyi bir kötü haberim var size evet bütün belirtilerim doğru çıktı hamileyim ama kötüsü işte en kötü değerim düşük çıktı ve artmasının zor olacağını söyledi drum ağrılarım çoğaldığı için dün gece acile gidip orada öğrendik sonucu bir ağrı kesici verdi doktor ve dinlenmemi istedi ama büyük olasııkla tutunamayacak dedi birde eğer aniden hamile kalmayıp planlayarak gebelik düşünüyorsan öncelikle kızamıkçık aşını olmalısın dedi sonrasındada 3 ay gebelik planını ertelemeliymişiz sizlerede buna özen gösterip araştırmanızı tavsiye ederim hamiş kalmayanlara bu tavsiye tabi hamiş kalanlarda mutlaka doktoruna bu konuyu danışsın ben eğer olaki tutunursa ne yapmam gerek dedim söylediği şu kızamıkçık olanlardan uzak durup dikkat ediceksin iyide sanki anlında yazıo insanların ben kızamıkçık hastasıyım die sinir oldummm bu arada hamişken majezik ve parol ağrı kesicileri kullanılabiliyormuş zararı yokmuş artı birde beloc diye bir kalp hapı var bunuda veriyorlarış hamişekn hem bebeğin kalbi hem annenin kalbi ikisinin atımları anneyi çok yormasın diye şimdilik öğrendiklerim bunlar artık listede durimi çıkimi bilemedim ben siz karar verin ayrıca sizler için ve kendim için edindiğim diğer bilgileride buraya ekliyorum belki işinize yarar dün geceyi surp birgiç hastanesinde geçirmem ve doktorumun gereçekten ilgilenmesi bunda etkili oldu yani başından savmadı her istediğim soruyacvp verdi
Yumurtlamadan sonra geçen süre
(gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 – 50
4 hafta 3 – 426
5 hafta 19 – 7,340
6 hafta 1,080 – 56,500
7 – 12 hafta 7,650 – 288,000
13 – 16 hafta 13,300 – 254,000
17 – 24 hafta 4,060 – 165,400
25 – 40 hafta 3,640 – 117,000
peki gebelik şüphem var diyelim nasıl bir yol izleme gerek diye sorduğumda
kan testi baktırmak için adetinizden en az 4 gün geçmesini bekleyin ve kanda baktırın Yok idrarda baktıracağım derseniz en az 10 geçmesi gerekiyor ki doğru sonucu versin
Daha erken bakılan betahcg değerleri bizi yanıltabilir çünkü kadınsal hormonlar betahcg yi 1,50 nin üstüne taşıyabilir
artı birde arkadaşalr bu ölçümler her yerde galiba farklı negatif pozitif değerler yani bunu nasıl anlayacağımı sorduğumda şöle dedi
betahcg negatif değeri bizim burada ki cihazları baz alarak söylüyorum 1,50 nin altında olmasıdır.Bundan yüksek değerlerde 3-4 gün sonra tekrar bakılır ve net sonuç alınır
şimdilik benden bu kadar arkadaşlar eğer tutunamaz ise bu akşam veya yarın kırmızıları görücem sanırım görürsemde yine bilgi veririm.
evet gülüm tevekkül etmekten başka çaremiz yok ama inşaallah gelir ve annesini bizi mutlu eder.herşey allahtan hayırlısı inşaallah.söylediklerin gerçekten doğru gelecek bebişini allahım sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.
yo hayır ben tedavi olmuyorum.bu denememizdeki 3. ay..benim sadece prolaktin hormonum yüksek çıkmıştı gittiğim kontrollerde..ama dostinex diye bi ilaç kullandım..bidaha ölçtürmedim eğer buayda olmazsa tekrar ölçtüreceğim hormonum düşmüşmü düşmemiş mi diye.bende belirti olarak sadece 2 gündür kasıklarımda batmalar var ve değişik küçük küçük sancılar oluyo.bunun dışında çok belirgin bi belirtim yok bekliyorum bende..kan testi yaptırmayı çok istiyorum ama sabırla bekliyorum şimdilik..daha 9 gün var çünkü....
valla canım birşey diyim mi 2 kişiden duydum biri bu topikteydi sanırım birinink 10 ddan 56 ya yükselmiş şimdi 7 aylıkmış..ben de yarın tekrar test yapacağım. hamile moduna girmedim ama umudum da var hem benim değerim 10. beşi geçtiğinde gebelik vardır. bu kesin. ama devam edip rahme tutunacak mı yoksa kimyasal gebelik ve düşük mü o belli değil. uğraşıyorum bakalım..dediğim gibi ortada döllenmiş bir yumurta var ne olacağı belli olmaz...
teşekkür ederim.teyzeleri bebişimin size bir sözü varmış
-Ben belki fazla duramayacağım burada ama söz veriyorum en kısa zamanda tekrar geleceğim bu arada yolda gelirken diğer kardeşlerimi gördüm herkes yola çıktı haberiniz olsun .
Sizleri seviyoruzzzz.
Dilerim sizler güzel ve sağlıklı bebiş haberlerinizi verip beni sevindirirsiniz.
İnşallah testinin güzel sonuçlarını verirsin bizeeeee.Herşeyin hayırlısı elbet allahımın bi bildiği var.
inşallah ikimizinki de devam eder...
ağlattın beni caım benim yaaaa biz kendindende söz istiyoruz kalsın gitmesin bizide üzmesin allahım dualarını kabul etsin sadece bize ettiğin dua değil kendine ettiğin duada kabul olsun.teyze yapsın bizi sağlıklı sıhhatli doğsun inşaallah.bizde seni inşaallah teyze yaparız ve burası bebişten,melekten geçilmez olur.onu benim için kocaman öp.
inşallah ikimizinki de devam eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?