Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari

bu yazdıkların üzerine ne denirki gülüm allahım sana sağlık sıhhat versin eşinin bu kadar tevekkül sahibi olması ve sana bu kadar destekçi olması çok mutluluk verici söylediklerinin her kelimesi doğru.siz sağlıklı olunda önemli olan o.gerisi rabbimin emri elimizden bişey gelmez.allahım hayırlısı neyse onu nasip etsin bize.yanındayız canım herzaman.

İçerisi loş, kızıl bir karanlık... Dokuz ay boyunca gerçek ışık yüzü göstermediler bana. Yo, öyle bildiğiniz gibi F tipi bir hücrede filan değilim. Aksine her şey çok eğlenceli. Buraya düştüğüm ilk günden bu yana ekmek elden su gölden... Huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamımı sürdürüyorum diyebilirim. Bu zamanı uzun bir tatil olarak bile düşünmek mümkün. Siz hiç günde 24 saat keyifle yüzdünüz mü? Dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar yemek yediniz mi? Daha ne isteyebilirim ki! Zaman zaman sıkıntılar yaşamıyorum değil hani. Ama bunlar gelgeç şeyler. Atlatıyoruz hepsini. Atlatıyoruz diyorum çünkü her şeye rağmen tek başıma değilim. Bir kadının sevgi dolu sesi her zaman yanımda! Arada bir 'anne olacaksın' diyen başka sesler de duyuyorum. Onun yüzünü henüz görmedim, yani gıyabında tanıştığımızı söyleyebilirim. Gözlerinin içine bakacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum... Ayda bir gittiğimiz, sesi beraber yaşadığımız kişiye benzeyen bir kadın da ilk günden beri hep aynı şeyi söylüyor. "Çok güzel bir anne olacaksın. " Doktormuş galiba. Onu da hiç görmedim.

Burada sıkılmaya başladım. Monotonluktan başka bir şey değil hayat! Artık istediğim gibi yüzemiyorum. Hiç mutlu değilim, hiç! Yerim daraldı. Ekmek elden, yiyecek gölden olunca başıma bunların geleceğini bilemezdim tabii. Hareketsizlik işte, artık küçücük evimin içinde kocaman bir tombulum sanki. Oysa istediğim gibi oynamalıyım. Işıktan yana şansım hiç açılmadı; içerisi hala çok karanlık!

Sürekli sevgi dolu sözlerini duyduğum o ses de benden şikayetlere başladı. Çok ağırlaşmışım, beni karnında taşımakta zorlanıyormuş. Ah evet, size onun karnında yaşadığımı söylememiştim. Yo, benden bu denli şikayet edilmesinin ağırlığı altında ezilmekten bir an önce kurtulmalıyım. Yaşadığım yerde imar yasağı olmasa evime ikinci bir kat çıkacağım ama ne yazık ki bu mümkün değil. Arada bir kaçak çıksam diyorum ama önceden ayda bir yapılan denetimler iyice artırıldı. Artık on beş günde bir yapılıyor. Her ay gittiğimiz o yerde, sesi anneme benzeyen kadın 'artık zaman yaklaşıyor kontrolleri daha da sıklaştıracağız' diyordu, ne demekse... Tabii bu sözlerden sonra bana yapacak bir şey kalmıyor. Kaçak yapı demek: boşuna zaman kaybı, boşuna yorulmak demek! Yer sorunuma en kısa zamanda çözüm bulmalıyım!.. Annem olduğunu sandığım kadın bugün bir şarkı dinliyordu, çok hoşuma gitti. Sanki benim için yazılıp bestelenmiş: Her yeeer karanlııık!

Aman allahım! Bu de ne! Hayatımda böyle sancı görmemiştim. Dört bir yanım kasım kasım kasılıyor, evimin duvarlarından gelen baskılar yerimi iyice daraltıyor, aşağılara doğru sıkışıyorum. Tutunacak bir dalım bile yok. Bir kuvvet beni aşağılara doğru itip duruyor. Neyse ki uzun sürmedi. Bir daha olmaz umarım. Olamaazz! İşte yine başlıyor. O tatlı ses artık bas bas bağırıyor. Nasıl dayanılır buna. Yeter artık zaten yerim dardı, istediğim gibi oynayamıyordum, üstüne bir de bu dert! Bu arada bizim yüzme havuzundaki su boşaldı. İlk kez böyle bir şey oluyor! Ağrıların sıklığı artıkça annem daha çok bağırıyor. Bizi galiba değişik bir yere götürdüler. Tanımadığım bir dolu insanın sesini duyuyorum.

Aman allahım! Gözlerime inanamıyorum. Şu dehlizden bir ışık geliyor galiba. Oraya doğru ilerlesem mi acaba
Ve artık Bebeğim Dünyamıza HoşGELDİNNNN.

çok teşekkür ederim ilginize umut verici sözlerinizeee bugün bayağı bi duygusalım bende farkındayım ama bugünüde atlatacağımmm..

çok güzeldi canım çok teşekkür ederim.

canım önce ne kadar çok sevindiysem hamilesin diye devamında da o kadar üzüldüm inan.. Allah her şeyin hayırlısını versin sağlıklı olacaksa bebişin sonuna kadar varsa şimdi tutunur inşallah.. yoksa da senin canın sağolsun sen yeterki elinden geleni yap şimdi dinlen bol bol, moralini yüksek tutmaya çalış canım benim..

20 ŞUBAT:bugün var edildim.burdayım.varım.müthiş bir duygu bu.varolduğumu henüz annem ve babam bilmiyo.bir elmaçekirdeğinden bile küçüğüm.ama nede olsa ben benim.varım ya bu bana yeter.henüz bedenim belli belirsiz.yüzüm yok ama varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum.bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.....
23 ŞUBAT:biraz uyudum.kımıldamam mümkün değil.annem henüz farkında değil ama ben onun kanıyla besleniyorum.beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissdebilyorum.annem beni çok sevicek.annem için güzel bir sürpriz olacağm......
28 ŞUBAT:hiç görmediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı.dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum.doğumumdan 1yıl sonrabu elin dokunduğu yerlerde tebessüm açacak güleceğim.dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek.herlde önce "anne" diyeceğim.anne duyuormusun beni?seninle konuşacağım sana güleceğim.......
04 MARTh nihayet annem doktora gitti.burada olduğumu öğrendi.seviniyormusun annecim seneye kalmaz kollarında olcağım.
04 MART:artık babmda burda olduğumu biliyor.fakat henüz kız olduğumun farkında değiller.onlara sürpriz yapacağım.
08 MART:.............................(BEKLEYİŞ)

canım önce Allah'a çok şükret böyle kıymetini bilen bir eş verdiği için, Allah nazarlardan saklasın çok çok hüzünlendim canım benim hastanede de duygulanmış ağlamışsıın.. Allah bebeğini sana bağışlasın, sen yine de ümidini kesme tamam mı bakarsın tutunur bebişin..

canım inşallah devamını sayfalarca yazman nasip olur yukarıdaki bebeğin dünyaya gelişini de sen mi yazdın canım harika anlatılmış:81:

teşekkür ederimmm.kızlar şimdi gitmem gerekli eşim biraz daha ağlarsan ve nette olmaya devam edersen sana küseceğim diye tehtid ediyor beni hepinizi kocamann öpüyorum mutlaka size haber vericem 08marta kadar giremezsem merak etmeyin sonucum ozaman belli olacakk.sizin güzel bebişlerinizinde haberini o gün mutlaka bekliyorummmmm.

ağlama canım hala mı ağlıyorsun eşini dinle bak iyi yapmış o da ne güzel kafan dağılsın istiyor demek ki sen de biraz çaba göster nolur başka şeyler düşünmeye çalış, dua et canım Allah'a sığın.. kendine iyi bak çok dikkat et canım..

canım üzülme artık bebişin morele güze ihtiyacı var.......eğer bebişin sağlıklı sıhaatli ise mutlaka seninle kalacaktır öyle düşün..... bak en azından hamile kalabilceğini biliyrsun inş çok güzel günler gelecektir.....

en önemli rahmin yerinde....ben evlendiğimin 5. gününde rahminin alınması tahlikesi yaşadım...Allah kimseye yaşatmasın......rahmin olması en azından bugün olmasada yarın anne olabilme şansın olduğunu hissettiriyor....ya olmasa....hiç bir şansın kalmıyor artık ömür boyunca......

bol bol dua et...hayırlı bir evlat olacaksa sağlık sıhhatlı aklı başında eli ayağı düzgün rabbim onu sana bağışlasın.....

Canım biz de çok merak etmiştik seni.Umarım bebişimiz sıkıca tutunur ve teyzelerini de mutlu eder.Biz iyi düşünelim iyi olsun inşallah.Tebrik ediyorum canım.Ama sen şimdi sıkma sakın canını ki bebiş de kötü etkilenmesin olur mu?

Canım benim yaa çok duygulandım ne de güzel yazmışsın.Çook sağol..

geçmiş olsun ecrin_kayra senin yaşadıklarını ben 4 yıl önce yaşadım.sana söyliyeceğim allah nasip ederse yavrunu kucağına alırsın.bende hamileliğimi ilk öğrendiğimde doktorlar,çok küçük bişey var ama bebekmi belli değil.tekrar gittim bebek ama ya düşer yada karnında ölür dediler.ben 3.ayıma kadar yattım.bebeğim hep aşağıda kaldı ve erken doğdu.doktorlar yine yaşamaz dediler.kızım küvezde 5 gün kaldı.şimdi maşallahı var sakın canını üzme dinlen ve rabbime dua et.şimdi kızıma bu ay kardeş yapmaya karar verdik.

selammmm kızlar nbr? nasılsınız?....hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.....haftasonu yorgunluğumu mudur nedir???? bizde yahşi caziybeye bakıyoruz.....

Canım lütfen stres yapma.Haırlısıysa tutunacak bebeğin.İnş üzmez bizi.Dua ediyorum senin için umarım bize güzel haberlerle gelirsin.

İnş değerin yükselir.Belli mi olur Allah büyük Ol desin yeter ki.Güzel haberlerini bekliyorum inş. Ne zaman testi yenileyeceksin

selam biz de cazibe izliyoruz.. offf yat yat zaman geçmiyor..ecrin arkadaşımızın yazdıklarına çok üzüldüm,hele ki onun değerleri benden yüksek o bu kadar umutsuzsa ben hiç ümitlenmiyim diyorum, bütün moralim bozuldu,neredeyse hemen adetimi bekliyorum yani..ağlayacaktım neredeyse az önce..bana moral verin ya nolur.. hayırlısı neyse o olacak zaten, Allahtan gelene isyan edecek durumda değiliz kullar olarak... amaaaaan neyse ne ya.
bakın ne anlatacağım...dün gece nöbetçiydim ya okulun pansiyonunda girdim yattım yatağıma bir tane de öğrenci görevlendirdim o ilgilendi kızlarla.. hep yataktaydım uyku halinde..bunlardan birinde rüya gördüm.. rüyamda ben tuvaletteyim ve tuvalet taştı ama nasıl bir taşma zor attım kendimi dışarı.. boğulacaktım yani..uyandım kalbim nasıl çarpıyor,sanki boğazımda şak şak.. amaaaaaan dedim ne b.ktan bir rüya(çok ta uygun bir kelimeydi güldüm geçtim)sonra eve geldim sabaah olunca eşime anlattım bilgisayarı açtım dur dedim hemen tabirlere bakayım. eşim de aman şimdi kötü birşey çıkar üzülürsün bakma dedi.. ben de bakmadım.. öyle bir rüyadan iyi bir anlam çıkmasını beklemiyorum..az önce baktım bir yerde büyük servet diyordu diğer hepsinde hamile olmasına diyordu..çok şaşırdım. ben rüyalara inanırım eğer günlük işler değilse rüyada geçenler...işte böyle..

selammmm kızlar nbr? nasılsınız?....hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.....haftasonu yorgunluğumu mudur nedir???? bizde yahşi caziybeye bakıyoruz.....

Haftasonu ya canım ondandır. Ya misafir ya gezme hafta içi yoğunluk başlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…