Ecrin hayatım, bebişin inşallah tutunur sana canım. Sen de doktorun dediği gibi hep yat hiçbirşey taşıma sakın kendini yorma tatlım, ve içini de ferah tut, hayırlısı neyse öyle versin Allah'ım.
Kalbimin ağlama ağlamanız için inan yapmadım sadece benim hislerim hep doğru çıkar bu sefer çıkmasını istemiyorum ama çıkacak biliyorum hem inanki şimdi o kadar çok üzülmüyorum neden mi bak anlatayım dün gece inanılmaz ağrılarım vardı evde duracak gibi değildim eşim geldi kapıyı zor açtım ne olmuş sana böyle dedi hadi hemen doktora gidiyoruz dedi istemiyorum şimdi ağrı kesici iğne vs yaparlar bebeğim varsada gider dedim ve eşimin ilk defa bana bu denli sinirli baktığını gördüm gözlerinden alev fışkırıodu sanki bana aynen şunları söyledi sen pazarlık yapıyorsun eğer var ise zaten orada olacak ve biz bunu doktora söylicez bebeğimize dikkat edin diyeceğiz ama eğer şu an o içinde değil veya seni zehirliyorsa sana kötü bişey olacaksa veya o senin bu diretmelerin sonunda orada evet kalıp 2-3 ay sonra bizi terk ederse veya terk etmeyip rahatsız doğarsa bunun günahı ile yaşayabilecekmisin beni yaşatabilecekmisin öncelikle benim için sensin şu an var olmayan bir şeyin allahla pazarlığını yapıyorsun allah hiç bir kuluna çekemeyeceği acıyı üzüntüyü vermez alnında ne yazılmış ise o eğer bu akşam bebeğimiz giderse bizde başka günlere bakarız ha 1 ay önce ha 8 ay sonra ne farkeder sen varsın ben varım biz varız ama hala eğer yok gitmek istemiyorum diyorsan peki gitmeyelim dedi ve ben kalkıp gittim bu laf üzerine hastanede doktorun odasında hem ağrıdan hem kötü bişeyler olduğunu hissettiğimden çok ağladım sonra eşim doktora aynen şunu söyledi lütfen eşimi şu acıdan kurtarın ben sadece bu odadan eşimin sağlıklı çıkmasını istiyorum verebileceğiniz hiçbir haber beni şu an ilgilendirmiyor dedi sonrasında kontrollerim derken tahlilerim ve 2 saatlik beklemesonrasında aldığımz cevap evet bir gebelik söz konusu ama sağlıklı bir sonuç için zor bir aşamadayız şuan geebelik adını veremediğimiz bir pıhtı gitmekle kalmak arasında karasız o yüzden 3gün dinlenecek asla düşünmeyecek eğer kanaması olursada tekrar gelecek ümitlenmek için çok erken bu aşamada ve bu sancı ile bu pıhtı regle dönüşebilir.
Şimdi bunu anlatmamın nedeni dün gece oraya gitmeseydim hala umutla burada bekliyor ve ağrı çekiyor olacaktım ama şu an içimde gitmesini istemesemde gideceğini bildiğim için üzüntü ile alışmışlık arasında bir duygu söz konusu kısmet herşey kısmet demekki içecek suyu görecek günü gelmemiş daha diyeceğim kötü birşey yaşarsam. bebiş haberlerini alamayan arkadaşlarımdaaa hemen kızamıkçık aşısına olurmu bunu sakın unutmayınnnn.
bu yazdıkların üzerine ne denirki gülüm allahım sana sağlık sıhhat versin eşinin bu kadar tevekkül sahibi olması ve sana bu kadar destekçi olması çok mutluluk verici söylediklerinin her kelimesi doğru.siz sağlıklı olunda önemli olan o.gerisi rabbimin emri elimizden bişey gelmez.allahım hayırlısı neyse onu nasip etsin bize.yanındayız canım herzaman.
İçerisi loş, kızıl bir karanlık... Dokuz ay boyunca gerçek ışık yüzü göstermediler bana. Yo, öyle bildiğiniz gibi F tipi bir hücrede filan değilim. Aksine her şey çok eğlenceli. Buraya düştüğüm ilk günden bu yana ekmek elden su gölden... Huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamımı sürdürüyorum diyebilirim. Bu zamanı uzun bir tatil olarak bile düşünmek mümkün. Siz hiç günde 24 saat keyifle yüzdünüz mü? Dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar yemek yediniz mi? Daha ne isteyebilirim ki! Zaman zaman sıkıntılar yaşamıyorum değil hani. Ama bunlar gelgeç şeyler. Atlatıyoruz hepsini. Atlatıyoruz diyorum çünkü her şeye rağmen tek başıma değilim. Bir kadının sevgi dolu sesi her zaman yanımda! Arada bir 'anne olacaksın' diyen başka sesler de duyuyorum. Onun yüzünü henüz görmedim, yani gıyabında tanıştığımızı söyleyebilirim. Gözlerinin içine bakacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum... Ayda bir gittiğimiz, sesi beraber yaşadığımız kişiye benzeyen bir kadın da ilk günden beri hep aynı şeyi söylüyor. "Çok güzel bir anne olacaksın. " Doktormuş galiba. Onu da hiç görmedim.
Burada sıkılmaya başladım. Monotonluktan başka bir şey değil hayat! Artık istediğim gibi yüzemiyorum. Hiç mutlu değilim, hiç! Yerim daraldı. Ekmek elden, yiyecek gölden olunca başıma bunların geleceğini bilemezdim tabii. Hareketsizlik işte, artık küçücük evimin içinde kocaman bir tombulum sanki. Oysa istediğim gibi oynamalıyım. Işıktan yana şansım hiç açılmadı; içerisi hala çok karanlık!
Sürekli sevgi dolu sözlerini duyduğum o ses de benden şikayetlere başladı. Çok ağırlaşmışım, beni karnında taşımakta zorlanıyormuş. Ah evet, size onun karnında yaşadığımı söylememiştim. Yo, benden bu denli şikayet edilmesinin ağırlığı altında ezilmekten bir an önce kurtulmalıyım. Yaşadığım yerde imar yasağı olmasa evime ikinci bir kat çıkacağım ama ne yazık ki bu mümkün değil. Arada bir kaçak çıksam diyorum ama önceden ayda bir yapılan denetimler iyice artırıldı. Artık on beş günde bir yapılıyor. Her ay gittiğimiz o yerde, sesi anneme benzeyen kadın 'artık zaman yaklaşıyor kontrolleri daha da sıklaştıracağız' diyordu, ne demekse... Tabii bu sözlerden sonra bana yapacak bir şey kalmıyor. Kaçak yapı demek: boşuna zaman kaybı, boşuna yorulmak demek! Yer sorunuma en kısa zamanda çözüm bulmalıyım!.. Annem olduğunu sandığım kadın bugün bir şarkı dinliyordu, çok hoşuma gitti. Sanki benim için yazılıp bestelenmiş: Her yeeer karanlııık!
Aman allahım! Bu de ne! Hayatımda böyle sancı görmemiştim. Dört bir yanım kasım kasım kasılıyor, evimin duvarlarından gelen baskılar yerimi iyice daraltıyor, aşağılara doğru sıkışıyorum. Tutunacak bir dalım bile yok. Bir kuvvet beni aşağılara doğru itip duruyor. Neyse ki uzun sürmedi. Bir daha olmaz umarım. Olamaazz! İşte yine başlıyor. O tatlı ses artık bas bas bağırıyor. Nasıl dayanılır buna. Yeter artık zaten yerim dardı, istediğim gibi oynayamıyordum, üstüne bir de bu dert! Bu arada bizim yüzme havuzundaki su boşaldı. İlk kez böyle bir şey oluyor! Ağrıların sıklığı artıkça annem daha çok bağırıyor. Bizi galiba değişik bir yere götürdüler. Tanımadığım bir dolu insanın sesini duyuyorum.
Aman allahım! Gözlerime inanamıyorum. Şu dehlizden bir ışık geliyor galiba. Oraya doğru ilerlesem mi acaba
Ve artık Bebeğim Dünyamıza HoşGELDİNNNN.
Kızlar ben geldimmmm bir iyi bir kötü haberim var size evet bütün belirtilerim doğru çıktı hamileyim ama kötüsü işte en kötü değerim düşük çıktı ve artmasının zor olacağını söyledi drum ağrılarım çoğaldığı için dün gece acile gidip orada öğrendik sonucu bir ağrı kesici verdi doktor ve dinlenmemi istedi ama büyük olasııkla tutunamayacak dedi birde eğer aniden hamile kalmayıp planlayarak gebelik düşünüyorsan öncelikle kızamıkçık aşını olmalısın dedi sonrasındada 3 ay gebelik planını ertelemeliymişiz sizlerede buna özen gösterip araştırmanızı tavsiye ederim hamiş kalmayanlara bu tavsiye tabi hamiş kalanlarda mutlaka doktoruna bu konuyu danışsın ben eğer olaki tutunursa ne yapmam gerek dedim söylediği şu kızamıkçık olanlardan uzak durup dikkat ediceksin iyide sanki anlında yazıo insanların ben kızamıkçık hastasıyım die sinir oldummm bu arada hamişken majezik ve parol ağrı kesicileri kullanılabiliyormuş zararı yokmuş artı birde beloc diye bir kalp hapı var bunuda veriyorlarış hamişekn hem bebeğin kalbi hem annenin kalbi ikisinin atımları anneyi çok yormasın diye şimdilik öğrendiklerim bunlar artık listede durimi çıkimi bilemedim ben siz karar verin ayrıca sizler için ve kendim için edindiğim diğer bilgileride buraya ekliyorum belki işinize yarar dün geceyi surp birgiç hastanesinde geçirmem ve doktorumun gereçekten ilgilenmesi bunda etkili oldu yani başından savmadı her istediğim soruyacvp verdi
Yumurtlamadan sonra geçen süre
(gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 – 50
4 hafta 3 – 426
5 hafta 19 – 7,340
6 hafta 1,080 – 56,500
7 – 12 hafta 7,650 – 288,000
13 – 16 hafta 13,300 – 254,000
17 – 24 hafta 4,060 – 165,400
25 – 40 hafta 3,640 – 117,000
peki gebelik şüphem var diyelim nasıl bir yol izleme gerek diye sorduğumda
kan testi baktırmak için adetinizden en az 4 gün geçmesini bekleyin ve kanda baktırın Yok idrarda baktıracağım derseniz en az 10 geçmesi gerekiyor ki doğru sonucu versin
Daha erken bakılan betahcg değerleri bizi yanıltabilir çünkü kadınsal hormonlar betahcg yi 1,50 nin üstüne taşıyabilir
artı birde arkadaşalr bu ölçümler her yerde galiba farklı negatif pozitif değerler yani bunu nasıl anlayacağımı sorduğumda şöle dedi
betahcg negatif değeri bizim burada ki cihazları baz alarak söylüyorum 1,50 nin altında olmasıdır.Bundan yüksek değerlerde 3-4 gün sonra tekrar bakılır ve net sonuç alınır
şimdilik benden bu kadar arkadaşlar eğer tutunamaz ise bu akşam veya yarın kırmızıları görücem sanırım görürsemde yine bilgi veririm.
Kalbimin ağlama ağlamanız için inan yapmadım sadece benim hislerim hep doğru çıkar bu sefer çıkmasını istemiyorum ama çıkacak biliyorum hem inanki şimdi o kadar çok üzülmüyorum neden mi bak anlatayım dün gece inanılmaz ağrılarım vardı evde duracak gibi değildim eşim geldi kapıyı zor açtım ne olmuş sana böyle dedi hadi hemen doktora gidiyoruz dedi istemiyorum şimdi ağrı kesici iğne vs yaparlar bebeğim varsada gider dedim ve eşimin ilk defa bana bu denli sinirli baktığını gördüm gözlerinden alev fışkırıodu sanki bana aynen şunları söyledi sen pazarlık yapıyorsun eğer var ise zaten orada olacak ve biz bunu doktora söylicez bebeğimize dikkat edin diyeceğiz ama eğer şu an o içinde değil veya seni zehirliyorsa sana kötü bişey olacaksa veya o senin bu diretmelerin sonunda orada evet kalıp 2-3 ay sonra bizi terk ederse veya terk etmeyip rahatsız doğarsa bunun günahı ile yaşayabilecekmisin beni yaşatabilecekmisin öncelikle benim için sensin şu an var olmayan bir şeyin allahla pazarlığını yapıyorsun allah hiç bir kuluna çekemeyeceği acıyı üzüntüyü vermez alnında ne yazılmış ise o eğer bu akşam bebeğimiz giderse bizde başka günlere bakarız ha 1 ay önce ha 8 ay sonra ne farkeder sen varsın ben varım biz varız ama hala eğer yok gitmek istemiyorum diyorsan peki gitmeyelim dedi ve ben kalkıp gittim bu laf üzerine hastanede doktorun odasında hem ağrıdan hem kötü bişeyler olduğunu hissettiğimden çok ağladım sonra eşim doktora aynen şunu söyledi lütfen eşimi şu acıdan kurtarın ben sadece bu odadan eşimin sağlıklı çıkmasını istiyorum verebileceğiniz hiçbir haber beni şu an ilgilendirmiyor dedi sonrasında kontrollerim derken tahlilerim ve 2 saatlik beklemesonrasında aldığımz cevap evet bir gebelik söz konusu ama sağlıklı bir sonuç için zor bir aşamadayız şuan geebelik adını veremediğimiz bir pıhtı gitmekle kalmak arasında karasız o yüzden 3gün dinlenecek asla düşünmeyecek eğer kanaması olursada tekrar gelecek ümitlenmek için çok erken bu aşamada ve bu sancı ile bu pıhtı regle dönüşebilir.
Şimdi bunu anlatmamın nedeni dün gece oraya gitmeseydim hala umutla burada bekliyor ve ağrı çekiyor olacaktım ama şu an içimde gitmesini istemesemde gideceğini bildiğim için üzüntü ile alışmışlık arasında bir duygu söz konusu kısmet herşey kısmet demekki içecek suyu görecek günü gelmemiş daha diyeceğim kötü birşey yaşarsam. bebiş haberlerini alamayan arkadaşlarımdaaa hemen kızamıkçık aşısına olurmu bunu sakın unutmayınnnn.
20 ŞUBAT:bugün var edildim.burdayım.varım.müthiş bir duygu bu.varolduğumu henüz annem ve babam bilmiyo.bir elmaçekirdeğinden bile küçüğüm.ama nede olsa ben benim.varım ya bu bana yeter.henüz bedenim belli belirsiz.yüzüm yok ama varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum.bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.....
23 ŞUBAT:biraz uyudum.kımıldamam mümkün değil.annem henüz farkında değil ama ben onun kanıyla besleniyorum.beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissdebilyorum.annem beni çok sevicek.annem için güzel bir sürpriz olacağm......
28 ŞUBAT:hiç görmediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı.dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum.doğumumdan 1yıl sonrabu elin dokunduğu yerlerde tebessüm açacak güleceğim.dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek.herlde önce "anne" diyeceğim.anne duyuormusun beni?seninle konuşacağım sana güleceğim.......
04 MARTh nihayet annem doktora gitti.burada olduğumu öğrendi.seviniyormusun annecim seneye kalmaz kollarında olcağım.
04 MART:artık babmda burda olduğumu biliyor.fakat henüz kız olduğumun farkında değiller.onlara sürpriz yapacağım.
08 MART:.............................(BEKLEYİŞ)
canım önce ne kadar çok sevindiysem hamilesin diye devamında da o kadar üzüldüm inan.. Allah her şeyin hayırlısını versin sağlıklı olacaksa bebişin sonuna kadar varsa şimdi tutunur inşallah.. Yoksa da senin canın sağolsun sen yeterki elinden geleni yap şimdi dinlen bol bol, moralini yüksek tutmaya çalış canım benim..
teşekkür ederimmm.kızlar şimdi gitmem gerekli eşim biraz daha ağlarsan ve nette olmaya devam edersen sana küseceğim diye tehtid ediyor benihepinizi kocamann öpüyorum mutlaka size haber vericem 08marta kadar giremezsem merak etmeyin sonucum ozaman belli olacakk.sizin güzel bebişlerinizinde haberini o gün mutlaka bekliyorummmmm.
teşekkür ederimmm.kızlar şimdi gitmem gerekli eşim biraz daha ağlarsan ve nette olmaya devam edersen sana küseceğim diye tehtid ediyor benihepinizi kocamann öpüyorum mutlaka size haber vericem 08marta kadar giremezsem merak etmeyin sonucum ozaman belli olacakk.sizin güzel bebişlerinizinde haberini o gün mutlaka bekliyorummmmm.
Canım biz de çok merak etmiştik seni.Umarım bebişimiz sıkıca tutunur ve teyzelerini de mutlu eder.Biz iyi düşünelim iyi olsun inşallah.Tebrik ediyorum canım.Ama sen şimdi sıkma sakın canını ki bebiş de kötü etkilenmesin olur mu?Kızlar ben geldimmmm bir iyi bir kötü haberim var size evet bütün belirtilerim doğru çıktı hamileyim ama kötüsü işte en kötü değerim düşük çıktı ve artmasının zor olacağını söyledi drum ağrılarım çoğaldığı için dün gece acile gidip orada öğrendik sonucu bir ağrı kesici verdi doktor ve dinlenmemi istedi ama büyük olasııkla tutunamayacak dedi birde eğer aniden hamile kalmayıp planlayarak gebelik düşünüyorsan öncelikle kızamıkçık aşını olmalısın dedi sonrasındada 3 ay gebelik planını ertelemeliymişiz sizlerede buna özen gösterip araştırmanızı tavsiye ederim hamiş kalmayanlara bu tavsiye tabi hamiş kalanlarda mutlaka doktoruna bu konuyu danışsın ben eğer olaki tutunursa ne yapmam gerek dedim söylediği şu kızamıkçık olanlardan uzak durup dikkat ediceksin iyide sanki anlında yazıo insanların ben kızamıkçık hastasıyım die sinir oldummm bu arada hamişken majezik ve parol ağrı kesicileri kullanılabiliyormuş zararı yokmuş artı birde beloc diye bir kalp hapı var bunuda veriyorlarış hamişekn hem bebeğin kalbi hem annenin kalbi ikisinin atımları anneyi çok yormasın diye şimdilik öğrendiklerim bunlar artık listede durimi çıkimi bilemedim ben siz karar verin ayrıca sizler için ve kendim için edindiğim diğer bilgileride buraya ekliyorum belki işinize yarar dün geceyi surp birgiç hastanesinde geçirmem ve doktorumun gereçekten ilgilenmesi bunda etkili oldu yani başından savmadı her istediğim soruyacvp verdi
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
(INCIID)
3 hafta 5 – 50
4 hafta 3 – 426
5 hafta 19 – 7,340
6 hafta 1,080 – 56,500
kan testi baktırmak için adetinizden en az 4 gün geçmesini bekleyin ve kanda baktırın Yok idrarda baktıracağım derseniz en az 10 geçmesi gerekiyor ki doğru sonucu versin
Daha erken bakılan betahcg değerleri bizi yanıltabilir çünkü kadınsal hormonlar betahcg yi 1,50 nin üstüne taşıyabilir
artı birde arkadaşalr bu ölçümler her yerde galiba farklı negatif pozitif değerler yani bunu nasıl anlayacağımı sorduğumda şöle dedi
betahcg negatif değeri bizim burada ki cihazları baz alarak söylüyorum 1,50 nin altında olmasıdır.Bundan yüksek değerlerde 3-4 gün sonra tekrar bakılır ve net sonuç alınır
şimdilik benden bu kadar arkadaşlar eğer tutunamaz ise bu akşam veya yarın kırmızıları görücem sanırım görürsemde yine bilgi veririm.
teşekkür ederim.teyzeleri bebişimin size bir sözü varmış
-Ben belki fazla duramayacağım burada ama söz veriyorum en kısa zamanda tekrar geleceğim bu arada yolda gelirken diğer kardeşlerimi gördüm herkes yola çıktı haberiniz olsun .
Sizleri seviyoruzzzz.
Dilerim sizler güzel ve sağlıklı bebiş haberlerinizi verip beni sevindirirsiniz.
Canım lütfen stres yapma.Haırlısıysa tutunacak bebeğin.İnş üzmez bizi.Dua ediyorum senin için umarım bize güzel haberlerle gelirsin.Kızlar ben geldimmmm bir iyi bir kötü haberim var size evet bütün belirtilerim doğru çıktı hamileyim ama kötüsü işte en kötü değerim düşük çıktı ve artmasının zor olacağını söyledi drum ağrılarım çoğaldığı için dün gece acile gidip orada öğrendik sonucu bir ağrı kesici verdi doktor ve dinlenmemi istedi ama büyük olasııkla tutunamayacak dedi birde eğer aniden hamile kalmayıp planlayarak gebelik düşünüyorsan öncelikle kızamıkçık aşını olmalısın dedi sonrasındada 3 ay gebelik planını ertelemeliymişiz sizlerede buna özen gösterip araştırmanızı tavsiye ederim hamiş kalmayanlara bu tavsiye tabi hamiş kalanlarda mutlaka doktoruna bu konuyu danışsın ben eğer olaki tutunursa ne yapmam gerek dedim söylediği şu kızamıkçık olanlardan uzak durup dikkat ediceksin iyide sanki anlında yazıo insanların ben kızamıkçık hastasıyım die sinir oldummm bu arada hamişken majezik ve parol ağrı kesicileri kullanılabiliyormuş zararı yokmuş artı birde beloc diye bir kalp hapı var bunuda veriyorlarış hamişekn hem bebeğin kalbi hem annenin kalbi ikisinin atımları anneyi çok yormasın diye şimdilik öğrendiklerim bunlar artık listede durimi çıkimi bilemedim ben siz karar verin ayrıca sizler için ve kendim için edindiğim diğer bilgileride buraya ekliyorum belki işinize yarar dün geceyi surp birgiç hastanesinde geçirmem ve doktorumun gereçekten ilgilenmesi bunda etkili oldu yani başından savmadı her istediğim soruyacvp verdi
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
(INCIID)
3 hafta 5 – 50
4 hafta 3 – 426
5 hafta 19 – 7,340
6 hafta 1,080 – 56,500
valla canım birşey diyim mi 2 kişiden duydum biri bu topikteydi sanırım birinink 10 ddan 56 ya yükselmiş şimdi 7 aylıkmış..ben de yarın tekrar test yapacağım. hamile moduna girmedim ama umudum da var hem benim değerim 10. beşi geçtiğinde gebelik vardır. bu kesin. ama devam edip rahme tutunacak mı yoksa kimyasal gebelik ve düşük mü o belli değil. uğraşıyorum bakalım..dediğim gibi ortada döllenmiş bir yumurta var ne olacağı belli olmaz...
selammmm kızlar nbr? nasılsınız?....hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.....haftasonu yorgunluğumu mudur nedir???? bizde yahşi caziybeye bakıyoruz.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?