Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari

benimde akintim cok olmaya basladi su gibi bende anlamadim bugünde regl olmadim###

yarin son birkez daha test yapicam sabah ki idarimla yapicam idrari bekletsem bir sey olmaz sanirsam cünkü evde test yok öglen almam gerek bir sey olmaz sanir 4-5 saat beklese idrar demi

Yaaa arkadaşım ben dayanamadım cuma kan testi yaptırdım.Bhcg 0,1 Progesteron 3,8 çıktı. Doktor 'hamile değilsin' dedi. Ama hala kırmızılar gelmediii.Ya pregestrona bakarak söylemiş.Yine de umutlanmak istiyorummm.

gülüm 4-5 saat bekleyen idrarla belli oluyor sanırım.hemşire arkadaşım öyle söylemişti.bir şey daha söyledi şimdi herkez kipriğine bakmaya gidecek ama kiprikler rimel sürmüş gibi bitişik çapraz oluyormuş.arkadaşım ilk ondan anlıyor.hatta esprisini yaptı ben insanın gözlerinden anlarım diye.

İnsallahhh canim..isin ilginci bennde bugunlerde adet agrilari baslardi henuz o da yok..hamis arkadaslar adet agrisi yasadi mi acaba?yasadiysa kac gun kala?
selam kızlar benim de 5-6 gün var kan testi yaptırmak geçti aklımdan ama vazgeçtim . göğüslerim şiş acıyo da dokununca ondan umudum var ama bilmiyorum sizce olabilir mi yaa:26::26::26::26:

sakin canim kan testi yaptirma ..doktor cikmaz dedi bugun..yazdiklarimi okudun mu?

Testi yapmadan önce idrar ne süre ile tutulmalıdır?
Testi yaptığınız gün ne kadar geçse idrar tutmanız gereken süre o kadar azdır. Örneğin beklediğiniz adet kanaması 1 hafta geçmiş ise idrar tutmadan herhangi bir zamanda testi yapabilirsiniz. Öte yandan adet kanamasını beklediğiniz gündeyseniz ya da adet kanamanız 1-2 gün geciktiyse bu durumda 4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.

Test nasıl yorumlanır?
Piyasada satılan değişik markalardaki idrar testleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle kullndığınız testin kullanma talimatını mutlaka dikatlice okuyunuz.

Genelde idrar testlerinde 3 tane pencere bulunur. Bunlardan birine idrar örneği damlatılırken yan yana bulunan iki pencereye bakılarak test yorumlanır. Bu pencerelerden birisi testin doğru şekilde yapılıp yapılmadığınız gösterir (kontrol penceresi). Diğer pencere ise pozitif ya da negatif sonucu verir. Pozitif sonuç varlığında bu penceresinde ya bir çizgi ya da artı işareti çıkar. Sonuç penceresindeki çizginin renginin açık ya da koyu olması anlamını değiştirmez. Bu her durumda pozitif sonuç demektir. Bazı testlerde ise sonuç peceresinde artı ya da eksi işareti belirir. Artı pozitif sonucu yani gebeliği, eksi ise gebelik olmadığını gösterir.

Her türlü adet gecikmesi mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Testin negatif çıkması durumunda eğer adet kanamanız hala daha başlamadıysa mutlaka jinekoloğunuzla görüşmelisiniz.

Testin pozitif olması normal bir gebelik olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle gebeliğin varlığını teyit etmek ve dış gebelik başta olmak üzere bazı erken gebelik komplikasyonlarına yenik düşmemek için kontrol şarttır. Öte yandan adet gecikmesi olan bir kadında testin negatif sonuç vermesi gebeliğin ilerlemesine neden olacaktır. Bu sırada gebelikte kullanılmaması gereken maddeleri kullanmanız ya da gebelik için uygun olmayan davranışlarda bulunmanız bebeğinize zarar verebilir. Bunun istenmeyen bir gebelik olması durumunda ise sonlandırılması için yasal sınır aşılabilir.

Her adet gecikmesi durumunda test pozitif ya da negatif olsun mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Gebelik BELİRTİLERİ

Adet kesilmesi ( Normalde adetin kesilmesi en önemli belirtidir)

Tüm hamileliklerde ortaya çıkar. Adetin gelmesi gereken tarihten bir hafta-10 gün sonra hala adet gelmedi ise gebelik testi yaptırmanızda fayda var.
Yolculuk,yorgunluk,stres,hamilelik
korkusu,hormonsal sorunlar,aşırı kilo alma ya da verme, doğum kontrol hapını bırakma,emzirme
Sabah bulantıları Hamile kaldıktan 2-8 hafta sonra sabah bulantıları ortaya çıkar.

Yiyecek zehirlenmesi ya da gerginlik de bualntıya yol açabilir.
Sık sık idrara çıkma Genellikle hamile kaldıktan
6-8 hafta sonra ortaya çıkar İdrar yolları iltihabı,gerginlik,şeker
hastalığı

Sızlayan,ağrıyan,şiş göğüsler Hamile kaldıktan sonraki
birkaç gün içinde ortaya çıkar Doğum kontrol hapları,adet günlerinin yaklaşması sebebiyet verebilir.

Meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması Hamileliğin ilk üç ayı içinde ortaya çıkar Hormonsal dengesizlik neden olabilir
Önce göğüslerde sonra karında deri altında pembe mavi çizgiler Hamileliğin ilk üç ayında ortaya çıkar Hormonsal dengesizlik ya da önceki hamileliğin etkisi
Yiyeceklere aşırı istek duyma Hamileliğin ilk üç ayı içinde ortaya çıkar Kötü beslenme,stres,adet günlerinin yaklaşması
HAMİLELİĞE İLİŞKİN KUVVETLİ İŞARETLER
BELİRTİ ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN
Rahim ve rahim ağzının yumuşaması Döllenmeden 2-8 hafta sonra ortaya çıkar
Rahmin ve karnın genişlemesi 8-12 hafta ortaya çıkar
Aralıklı ve ağrısız kasılmalar Hamileliğin başında başlar, hamilelik ilerledikçe sıklığı artar
Bebeğin hareketleri İlk olarak hamileliğin
16-22. Haftasında fark
edilir.
KESİN HAMİLELİK BELİRTİLERİ

BELİRTİ ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN BAŞKA OLASI NEDENLERİ

Ultrasonda bebeğin görülmesi Döllenmeden sonraki 4-5-6. Haftada Yok
Bebek kalp atışı 10-20. haftada Yok
Karında hissedilen bebek hareketi 16. haftadan sonra Yok

İnsallahhh canim..isin ilginci bennde bugunlerde adet agrilari baslardi henuz o da yok..hamis arkadaslar adet agrisi yasadi mi acaba?yasadiysa kac gun kala?

sakin canim kan testi yaptirma ..doktor cikmaz dedi bugun..yazdiklarimi okudun mu?

cnm ben adet ağrısı yaşadım ve iki gün sürdü. sadece her zamankinden biraz azdı.

offffffffff offfffffffffff adet olamadım ve inanılmaz ateş bastı stres bastı ((test yapmaktan bıktım neye göre hareket edicem hamilemiyim yoksa değilmiyim neye göre neyim şimdi((

bu arada beklenmeyen adet tarihim 1nisan beni de eklerseniz listenize sevinirim arkadaşlar

ekledim canim..

kalbimin, listeyi guncelledim canim az sonra gondercem...

merhaba arkadaşlarrrr.... ben de umutla bekliyorum... adet tarihi 25 mart.... umarım hakkımızda hayırlısı olur

kizlar aranizdan durumu guncellenmemis olan varsa, haber versin...

|||
ISIM | YAS | BAT | SONUC
kurabiyemm canim tebrikler | | |
bitanemveben canim tebrikler |??? | 1 Mart |
umutdeniz | 24 | 2 Mart | Nisan'a insallah seme |26 |3 Mart | Nisan'a insallah
sulisim canim tebrikler | 29 | 5 Mart |
nefsim | 25 | 5 Mart | Nisan'a insallah polanegri | 23 | 6 Mart | Nisan'a insallah
ilkim_aras canim tebrikler | 25 | 7 Mart |
pembiq | ??? | 7 Mart | bekliyoruz
ravzanur | 29 | 7 Mart | bekliyoruz atlanta | 26 | 7 Mart | Nisan'a insallah
gul1182 | ??? | 7 Mart | bekliyoruz
kekula | ??? | 7 Mart | bekliyoruz
dryyvz canim tebrikler | 26 | 8 Mart |
psijoyi | 32 | 8 Mart | Nisan'a insallah
vahsihatun| ??? | 9 Mart | bekliyoruz
aayssegul| ??? | 9 Mart | bekliyoruz aborjinos | 27 | 9 Mart | Nisan'a insallah canbebekds | 26 | 10 Mart | Nisan'a insallah
mavibebek canim tebrikler | 28 | 10 Mart |
elfinya canim tebrikler | 24 | 10 Mart |
pnr30 canim tebrikler | 31 | 10 Mart |
happylive | 32 | 11 Mart | bekliyoruz
sema84| 26 | 11 Mart | bekliyoruz
happylife | 27 | 12 Mart | bekliyoruz
derya78_40 canim tebrikler | 29 | 12 Mart |
62sinem | 23 | 12 Mart | bekliyoruz
ceza83 | 27 | 12 Mart | bekliyoruz
minikyaramaz | 24 | 12 Mart | bekliyoruz
alevdeniz | ??? | 12 Mart | bekliyoruz
elektra01 | 31 | 12 Mart | bekliyoruz
sefst | ??? | 13 Mart | bekliyoruz
alisya01 | 28 | 13 Mart | bekliyoruz
elaezel | 24 | 13 Mart | bekliyoruz
gulden79| ??? | 14 Mart | bekliyoruz
pamuk58| 27 | 14 Mart | bekliyoruz
karadenizrky | 27 | 14 Mart | bekliyoruz
pourqua canim tebrikler | 24 | 14 Mart |
mrv091010(Merve) | 24 | 14 Mart | bekliyoruz
karyaa48 | 27 | 14 Mart | bekliyoruz
uryhn| 30 | 14 Mart | bekliyoruz
keremasli| 27 | 14 Mart | bekliyoruz
MELEK_84 | 26 | 15 Mart | bekliyoruz
fbmy8785 canim tebrikler | 24 | 15 Mart |
tuubaaoz canim tebrikler | 25 | 15 Mart |
kalbimin(Zerrin) | 28 | 15 Mart | bekliyoruz han0144 | 28 | 15 Mart | Nisan'a insallah
sultang88 | 23 | 16 Mart | bekliyoruz
maviyaz| 30 | 16 Mart | bekliyoruz
yasmin_84| 26 | 16 Mart | bekliyoruz
dostt| ??? | 16 Mart | bekliyoruz
kayyum | ??? | 17 Mart
aygunes | 25 | 17 Mart
birtanem | 26 | 17 Mart
esiiin | 32 | 17 Mart
mpb | 27 | 18 Mart screamaway | 28 | 19 Mart | Nisan'a insallah
KuPPe | ??? | 19 Mart
busra_17 | 24 | 19 Mart
seaatle| ??? | 20 Mart
aylic | 27 | 20 Mart
Lachesis | 27 | 20 Mart
xtuqcex | 24 | 20 Mart
sincap08 | 27 | 20 Mart
wifeofdemon(Nihal) | 29 | 21 Mart
kokohantes | 25 | 22 Mart
Brownim | 22 | 22 Mart
feryal_efe | 26 | 23 Mart
azra3434| 30 | 23 Mart
aysegul21072008 | 23 | 25 Mart
_arzum_| ??? | 25 Mart
kad_er| ??? | 25 Mart
9papatya| 31 | 25 Mart
tirilaylom | 28 | 26 Mart
lizzie | 25 | 26 Mart
ysmglr | 28 | 26 Mart
nazooooo| 25 | 28 Mart
pocapoca| 27 | 29 Mart
xelifxx | 26 | 30 Mart
neselikiz| 25 | 30 Mart
tubaerkan | 26 | 30 Mart
fmk | 30 | 30 Mart
gida_pinar | 25 | 31 Mart
mayaaaa | ??? | 1 Nisan
sentez | 27 | 4 Nisan
hasretimsana(Canan) | 23 | 5 Nisan
neredesinfiruze | 23 | 7 Nisan
|||

bende aranıza yeni katıldım hanımlar, benide ekleyin beklenmeyen tarihim 28 mart yaşım 27le.heyecanla bekliyorum,Allahım isteyen herkese nasip etsn evlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…