Arkadaşlarım mrblar!!beni de alın aranıza...beraber sayalım günlerimizi!ben de dün kan testi yaptırdım negatif cıktı.ama napalım olsun bu ay olucak belki dee! :)hayırlısı olsun hepimiz için.kızlar yalnız bişi sorucam size.benim sat'ım 21 ocaktı.ve ben hala regl olmadım.yani 33.gününde felanım ve bnm hayatta bu kadar sürmezdi.28-29 ancak bu kadar sürer.şimdi ben martta hamile olmayı cok istiyorum ama bu reglin uzun sürmesi mart ayını tehlikeye mi atar sizce(ovülasyon hesaplıcaz ya)???tecrübeli arkadaşların ve sizleriin görüşlerinize ihtiyacım var..:44: bnm gibi olup(regli geciken)ama geciktikten hemen sonra hamile kalınılır mı,duydunuz mu böle bir şey...ayyyyy çok istyiyorum bennn teşekkürler şimdiden,takipteyim....
Arkadaşlarım mrblar!!beni de alın aranıza...beraber sayalım günlerimizi!ben de dün kan testi yaptırdım negatif cıktı.ama napalım olsun bu ay olucak belki dee! :)hayırlısı olsun hepimiz için.kızlar yalnız bişi sorucam size.benim sat'ım 21 ocaktı.ve ben hala regl olmadım.yani 33.gününde felanım ve bnm hayatta bu kadar sürmezdi.28-29 ancak bu kadar sürer.şimdi ben martta hamile olmayı cok istiyorum ama bu reglin uzun sürmesi mart ayını tehlikeye mi atar sizce(ovülasyon hesaplıcaz ya)???tecrübeli arkadaşların ve sizleriin görüşlerinize ihtiyacım var..:44: bnm gibi olup(regli geciken)ama geciktikten hemen sonra hamile kalınılır mı,duydunuz mu böle bir şey...ayyyyy çok istyiyorum bennn teşekkürler şimdiden,takipteyim....
Seni erken hamilelik topiğinden hatırladım.. benim şubattaki ilk çalışma tutmadı, şuan adet oluyorum(
Kadriyecim hoşgeldin, nerelerdesin? özledim
brucellanın düşük yapacağını sanmıyorum çünkü metabolik bir rahatsızlık değil..
RABBİM hepimizin yar ve yardımcısı olsun tez zamanda bizi bebeklerimize kavustursun işallah
sebep olabiliyor ama 3ünün de sebebinin o olması bana doğru gelmiyor açıkcası. Kızcağız 3 defa düşük yapmış 3ünün de 8. haftada kalbi durmuş. Diğer tüm düşüğe sebep ola bilecek faktörler araştırılmış, hepsi normal çıkmış, neyse, inşallah martta hamiş haberi duyacağız kendisinden, birbirimiz için dua edelim kızlar. :13::13::13:
işallah canım işallah hepimiz martta müjdelerle gelicez ama ben kalp atış alana kadar rahat olamıycam heralde,,,kendimi sıkmıycam üzmicem bebeğim iyi tutunsun diye stres yapmamaya çalışıcam ama ne kadar başarabilirim bilmiyorum ALLAH yardımcımız olsun
Nihalcim bugün çok yoğun geçti misafirlerim vardı kaynanamlar ve annemler daha yeni gittiler öğleden sonra bi girdim 5 dk çıktım hemen bende özledim arkadaşım seni seninle sohbeti doyamıyorum seninle sohbete
canım ya şu yumurtlama günleri adet kanamsının ilk gününden 14.16.18 günlermi oluyo bi türlü idrak edemiyorum :)
canım ben şimdi kaçıyorum mutfağım toplanacak beni bekliyor yarın devam ederiz iyi geceler
Öncelikle hoşgeldin canım, Mart ayındaki yumurtlaman ve adetin biraz ileri atmış olucak, problem değil, sen adetini gör, sonra hemen yumurtlama günlerini hesaplarız birlikte, ok?:13:
canım stresten reglin gecikmiştir. sorun olmaz, övülasyon ve gelecek regl tarihin ileri atmış olur.
ilk regl olduğun günden itibaren saymaya başlarsın. yumurta 14.ncü günde çatlarmış ama 10.ncu ve 18.ncü gün arası önemli günlerdir değerlendirirsiniz.
teşekkür ederim canım,sağol. :80: 4 gözle bekliyorum adetimi bugün yarın olmam lazım da bakalım...bu arada bu topic'deki tüm msjları okudum,inşallah bu ay Allah'ın izniyle bi sürü bebiş haberi alırız!:81: içimde iyi hisler var :))oku araştır oku modundaydım şu son ay!neler neler yarebbim !:86: hayırlısı artık
sağol canımmm,içimi rahatlattınız... :92: ah ne nazlı yumurtlarımız var,döllenmesi bi hadise,çatlaması başka bir hadise...
başarırsın, tatlım, hayatta o kadar çok telaşemiz var ki, oluruna bıraktınmı rahatlarsın, bir de bakarsın tıp tıp tıp duymuşsun bebişinin kalbinin atışlarını inşallah!
Kadriyecim sana bir tablo gibi birşey yazacağım, bu örnek düzenli olarak adet siklüsü 30 gün süren bir kadın için geçerli
adet siklüsü 2 fazdan (foliküler ve lüteal) oluşur: 1. faz adet başlandığı gün ile yumurtlama günü arasındaki dönem
2. faz yumurtlama günü ile diğer adetin başlandığı gün arasındaki dönemdir. 30 günlük siklüsü olan bir kadının 1. fazı 16 gündür ve yumurtlama günü 16. günü sayılır
16 + 14= 30
ilk 16 gün 1. faz
sonraki 14 gün ise 2. faz
2. faz ise düzenli adet gören tüm kadınlarda sabit 14 gündür. yani yumurtladığın günü biliyorsan muhakkak bir sonraki adetinin gününü bileceksin.
eğer 28 günse siklüsün 14+14
29 günse 15+14
30 günse 16+14
31 günse 17+14 v.s.
bu şekilde olur. Tabi düzenli adet gören kadınlarda bu fazlar düzenli olarak bu şekilde devam eder ve böyle bir kadının yumurtlama gününü hesaplaması çok kolaydır.
mesela ben düşük yaptım 22 ocakta, adetimin ilk günü sayılır. yumurtlama akıntım 7 şubatta geldi,
7 +14=21 evet ve 21 şubatta adetim başladı.
Bir de şunu söyleyeyim. Yumurtlama gününden önce sizin rahminize dahil olmuş spermlerin bulunması gerekir, çünkü yumurtlamadan 1 gün önce rahme ulaşan sperm tüplere varmak için zaman harcar, maalesef yumurtahücremizin ömrü ise 12-24 saattir, hücrenin yaşadığı sürede sperm ulaşamazsa yumurtlasanız bile hamile kalamıyorsunuz, yani yumurtlamadan 1 gün önce oluşan iki parmak arasında uzayan akıntı ALLAH tarafından aynı gün spermlerin tüplere kadar kolaylıkla varmasını sağlamak için yaratılmıştır. Çok konuştum galiba...
Çok güzel anlatmışsın canım o iki parmak arası uzayan akıntı bugün vardı ama sanırım biz kaçırıdk(
şansın var daha panikleme
şansın var daha panikleme
başarırsın, tatlım, hayatta o kadar çok telaşemiz var ki, oluruna bıraktınmı rahatlarsın, bir de bakarsın tıp tıp tıp duymuşsun bebişinin kalbinin atışlarını inşallah!
Kadriyecim sana bir tablo gibi birşey yazacağım, bu örnek düzenli olarak adet siklüsü 30 gün süren bir kadın için geçerli
adet siklüsü 2 fazdan (foliküler ve lüteal) oluşur: 1. faz adet başlandığı gün ile yumurtlama günü arasındaki dönem
2. faz yumurtlama günü ile diğer adetin başlandığı gün arasındaki dönemdir. 30 günlük siklüsü olan bir kadının 1. fazı 16 gündür ve yumurtlama günü 16. günü sayılır
16 + 14= 30
ilk 16 gün 1. faz
sonraki 14 gün ise 2. faz
2. faz ise düzenli adet gören tüm kadınlarda sabit 14 gündür. yani yumurtladığın günü biliyorsan muhakkak bir sonraki adetinin gününü bileceksin.
eğer 28 günse siklüsün 14+14
29 günse 15+14
30 günse 16+14
31 günse 17+14 v.s.
bu şekilde olur. Tabi düzenli adet gören kadınlarda bu fazlar düzenli olarak bu şekilde devam eder ve böyle bir kadının yumurtlama gününü hesaplaması çok kolaydır.
mesela ben düşük yaptım 22 ocakta, adetimin ilk günü sayılır. yumurtlama akıntım 7 şubatta geldi,
7 +14=21 evet ve 21 şubatta adetim başladı.
Bir de şunu söyleyeyim. Yumurtlama gününden önce sizin rahminize dahil olmuş spermlerin bulunması gerekir, çünkü yumurtlamadan 1 gün önce rahme ulaşan sperm tüplere varmak için zaman harcar, maalesef yumurtahücremizin ömrü ise 12-24 saattir, hücrenin yaşadığı sürede sperm ulaşamazsa yumurtlasanız bile hamile kalamıyorsunuz, yani yumurtlamadan 1 gün önce oluşan iki parmak arasında uzayan akıntı ALLAH tarafından aynı gün spermlerin tüplere kadar kolaylıkla varmasını sağlamak için yaratılmıştır. Çok konuştum galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?