Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari

canım stresten reglin gecikmiştir. sorun olmaz, övülasyon ve gelecek regl tarihin ileri atmış olur.
ilk regl olduğun günden itibaren saymaya başlarsın. yumurta 14.ncü günde çatlarmış ama 10.ncu ve 18.ncü gün arası önemli günlerdir değerlendirirsiniz.

Öncelikle hoşgeldin canım, Mart ayındaki yumurtlaman ve adetin biraz ileri atmış olucak, problem değil, sen adetini gör, sonra hemen yumurtlama günlerini hesaplarız birlikte, ok?:13:

Kadriyecim hoşgeldin, nerelerdesin? özledim

Nihalcim bugün çok yoğun geçti misafirlerim vardı kaynanamlar ve annemler daha yeni gittiler öğleden sonra bi girdim 5 dk çıktım hemen bende özledim arkadaşım seni seninle sohbeti doyamıyorum seninle sohbete

canım ya şu yumurtlama günleri adet kanamsının ilk gününden 14.16.18 günlermi oluyo bi türlü idrak edemiyorum :)
canım ben şimdi kaçıyorum mutfağım toplanacak beni bekliyor yarın devam ederiz iyi geceler

brucellanın düşük yapacağını sanmıyorum çünkü metabolik bir rahatsızlık değil..

bilmiyorum yaparmı yapmazmı bende kararsız kaldım kimi dr yapar diyo kimisi yapmaz diyo bende her ihtimale karşı ilacını kullandım,,,dr biri 3 düşüğününde brucelladan kaynaklandığını düşünmüyorum ama tam hamilelik dönemlerinde enfeksiyon geçirmişsen yani denk gelmişse olabilir ama çok zor bi ihtimal tam hamileliğe denk gelmesi dedi,,ama bence zor deil eger RABBİM olma dediyse bişey sebeb olacaktı o sebebte bu hast kim bilir,,,RABBİM işallah bu defa ol der bizimde bebeklerimiz hemen olur OLMAZLARI OLDURAN İMKANSIZLARA GÜCÜ YETEN YARABBİM ELERİMİ SANA AÇTIM SENDE YOK YOK BENDE VAR YOK YOKTAN VAR ETTİN BENİ YAVRUMUDA VAR ETTEZ ZAMANDA KUCAĞIMA ALMAMI NASİP ET İŞALLAH

işallah canım işallah hepimiz martta müjdelerle gelicez ama ben kalp atış alana kadar rahat olamıycam heralde,,,kendimi sıkmıycam üzmicem bebeğim iyi tutunsun diye stres yapmamaya çalışıcam ama ne kadar başarabilirim bilmiyorum ALLAH yardımcımız olsun

başarırsın, tatlım, hayatta o kadar çok telaşemiz var ki, oluruna bıraktınmı rahatlarsın, bir de bakarsın tıp tıp tıp duymuşsun bebişinin kalbinin atışlarını inşallah!

Kadriyecim sana bir tablo gibi birşey yazacağım, bu örnek düzenli olarak adet siklüsü 30 gün süren bir kadın için geçerli

adet siklüsü 2 fazdan (foliküler ve lüteal) oluşur: 1. faz adet başlandığı gün ile yumurtlama günü arasındaki dönem
2. faz yumurtlama günü ile diğer adetin başlandığı gün arasındaki dönemdir. 30 günlük siklüsü olan bir kadının 1. fazı 16 gündür ve yumurtlama günü 16. günü sayılır
16 + 14= 30
ilk 16 gün 1. faz
sonraki 14 gün ise 2. faz
2. faz ise düzenli adet gören tüm kadınlarda sabit 14 gündür. yani yumurtladığın günü biliyorsan muhakkak bir sonraki adetinin gününü bileceksin.

eğer 28 günse siklüsün 14+14
29 günse 15+14
30 günse 16+14
31 günse 17+14 v.s.
bu şekilde olur. Tabi düzenli adet gören kadınlarda bu fazlar düzenli olarak bu şekilde devam eder ve böyle bir kadının yumurtlama gününü hesaplaması çok kolaydır.

mesela ben düşük yaptım 22 ocakta, adetimin ilk günü sayılır. yumurtlama akıntım 7 şubatta geldi,
7 +14=21 evet ve 21 şubatta adetim başladı.

Bir de şunu söyleyeyim. Yumurtlama gününden önce sizin rahminize dahil olmuş spermlerin bulunması gerekir, çünkü yumurtlamadan 1 gün önce rahme ulaşan sperm tüplere varmak için zaman harcar, maalesef yumurtahücremizin ömrü ise 12-24 saattir, hücrenin yaşadığı sürede sperm ulaşamazsa yumurtlasanız bile hamile kalamıyorsunuz, yani yumurtlamadan 1 gün önce oluşan iki parmak arasında uzayan akıntı ALLAH tarafından aynı gün spermlerin tüplere kadar kolaylıkla varmasını sağlamak için yaratılmıştır. Çok konuştum galiba...

Öncelikle hoşgeldin canım, Mart ayındaki yumurtlaman ve adetin biraz ileri atmış olucak, problem değil, sen adetini gör, sonra hemen yumurtlama günlerini hesaplarız birlikte, ok?:13:

teşekkür ederim canım,sağol. :80: 4 gözle bekliyorum adetimi bugün yarın olmam lazım da bakalım...bu arada bu topic'deki tüm msjları okudum,inşallah bu ay Allah'ın izniyle bi sürü bebiş haberi alırız!:81: içimde iyi hisler var :)) oku araştır oku modundaydım şu son ay!neler neler yarebbim !:86: hayırlısı artık

sağol canımmm,içimi rahatlattınız... :92: ah ne nazlı yumurtlarımız var,döllenmesi bi hadise,çatlaması başka bir hadise...

Rica ederim hayatım, evet bu aydan çok umutluyuz bakalım, hamiş haberlerini çok duyucaz gibi geliyor İnşallah! Tüm kızlarımızın hayırlı haberlerini bekliyoruz hayırlısıyla!

sağol canımmm,içimi rahatlattınız... :92: ah ne nazlı yumurtlarımız var,döllenmesi bi hadise,çatlaması başka bir hadise...

aynen katılıyorum, bir de ömrü kısacık 1 gün bile değil 12-24 saat. tutturdun tutturdun tutturamadın hadi işin yoksa 1 ay bekle, biz nazlı kızların yumurtaları da nazlı oluyor böyle)))

Çok güzel anlatmışsın canım o iki parmak arası uzayan akıntı bugün vardı ama sanırım biz kaçırıdk (

regl olduğun o ay yumurtladığın anlamına gelmiyor ki..bunu bilemezsin.. benim hep 30 güne birdir..öyle olmasına rağmen yumurtalarımın büyüyemediği ay da oldu.. yani hamilelik için reglinn günü çok ta önemli değil. asıl önemlisi yumurtan büyüyor mu çatlıyor mu rahmin hazırlanıyor mu bebek için...umarım anlatablimişimdir

yazdığın bilgiler doğru.. bir sonraki adetiniziden 14 gün çıkarıyorsunuzu ve 3 gün öncesnden 3 gün sonrasına kadar o haftayı değerlendiriyorsunuz.. ama daha önce dediğim gbi adetiniz düzenl olabilir ama ya yumurtlamanız??benim mesela 30 günde bir demiştim ama yumurtam 16.günde büyümediği zamanlar oluyor.. bu arada yumurta takibindeyim ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…