Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari

arkadaşlar mrb öncelikle hamiş arkadaşları tebrik ederim ya peri_m i de çok merak ettim ne oldu acaba oda hamişmi:)

benimde 3 günüm kaldı ama tık yok ve bu ay okadar çok gergin geçtiki aklıma bile gelmedi ve bugün kanda beta hcg bakılcaktı ama bütün hevesim kaçtı saldım artık oluruna bıraktım mevlam hayırlısını versin inşallah((

Tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..çok sağolun Allahım isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin..AMİNNN...

Bir doktorun yazdigi belirtileri sizle paylasmak istedim kizlar buyrun birlikte okuyalim
1. Ayın sonunda adet gecikmesi olacak ancak, adet belirtilerine benzer, göğüslerde
hassasiyet, bel ağrısı, yorgunluk, ani ruh hali değişiklikleri görülecektir. Sadece
folic asid kullanımı ilk 3-4 ay yeterli olacaktır.

2. Ay sabah bulantıları ve kusmaları, sık sık idrara çıkma ihtiyacı başlar. Hormonal
dengelerdeki değişiklikler yüzünden psikolojik değişiklikler hissedilebilir. Bulantı
hapları yardımcı olabildiği gibi bazen bulantıyı daha da artırabilirler. Bu dönemde
az az ve sık sık beslenme önerilmektedir.

3. Ay bulantılar ve yorgunluk azalmaya başlayacaktır. Yavaş yavaş gebeliği benimseme
ve alışma söz konusu olacaktır. İkili test 11-14 hafta arasında yapılır.

4. Ay karnınız artık belli olmaya başlar. Varis ve güneş lekesi oluşumları için bu
dönemde önlem almanız gerekebilir.Üçlü ve dörtlü tarama testleri bu aylarda yapılır.

5. Ay bebeğinizin hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başlarsınız. Bu dönemde
özellikle demir ve vitamin takviyesi ihtiyaca göre başlanabilir. Risk sözkonusu ise
ayrıntılı ultrasonografi bu aylarda yapılmalıdır.

6. Ay aşermeleriniz başlayıp, hızlı kilo alınabilir.Sık sık ve az az beslenmeli,
sebze-meyve ağırlıklı bir diet uygulanmalıdır. Bu aylarda bacaklarda ve karında
kramplar başlayabilir. Çoğu zaman magnezium veaya kalsiyum eksikliklerine bağlı olsa
da; erken doğum ihtimaline karşı, beklenmeyen durumlarda vakit kaybetmeden
doktorunuza başvurmanız gerekir.

7. Ay bacak krampları, basur, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda
şişmeler, mide yanması, hazımsızlık ve nefes alma zorlukları gibi belirtiler,
büyüyen gebelik ve bebeğin karın ve göğüs kafesine baskısı nedeniyle artabilir.
Rutin gebelik muayenesinde bütün şikayetlerinizi tek tek belirtmenizde fayda
olacaktır.

8. Ay kendi isteğinize göre; çalışabilir veya doğum izni raporunuzu alablirsiniz.
Dinlenmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Egzersiz, yürüyüş yapılabilir, yeterli
miktarda sıvı almayı da ihmal etmemelisiniz. Artık bütün kontrol doktorunuzdan daha
çok size geçmeye başlamıştır. Bebek hareketlerinizi dikkatli bir şekilde doğuma
kadar takip etmeli, hareketlerde azalma olduğu zaman doktorunuzu uyarmalısınız.

9. Ay doğuma hazırlık olarak Braxton-Hicks kasılmaları denen yarım saat ile saatte
bir gelen hafif kasılmalar başlayacaktır. Bu ay içinde her hafta veya iki hafta
arayla doktor ziyaretlerinde bulunabilir ve sezeryanla doğum yapacaksanız ameliyat
gününü belirleyebilirsiniz.

Ve beklenen an gelir...

hiç göremeyecekmişim gibi geliyor bu günleri

yaaa cok dogru diyorsun tatlimmm, ben de cok uzuluyorum boyle seyleri duyunca... o kadar sevinip sonra boyle bir hayal kirikligi yasamak cok zor... Allah herkese saglikli sihhatli bebekler versin insallah....

anladim canim... Esin pilot filan mi? Dedigin gibi sen alma o zaman ovulasyon testi filan.. Cok stres yaparsin ucusta olursa...

hiç göremeyecekmişim gibi geliyor bu günleri

aynen tatlimmm yaaaa....

kan testimi yenilemiştim bugün sonucunu aldım şimdi 16/04/2011 de 34,34 dü 18/04/2011 de 95,08 çıktı nerdeyse iki günde 3 katına çıkmış:)

evet screamaway cim..ve işte bu yüzden benim mutlu sona ulaşmam sizlere göre daha zorneyse cnm hepimizin hakkında hayırlısı olsun diyelim tabiiki

Canim oyle deme.. Bunlar tamamen kismet meselesi... Bazilari butun ay deniyor olmuyor, Bazilari bir denemeyle hamile kaliyor...

ahh cnm o bir denemeyle hamile kalanları sen bana sor kendime samimi hissettiğim bu tür konuları rahat konusabıldıgım bebegı olanlara soruyorum ve hepside işte ilk ayda 2.ayda 4 .ayda oldu filan diyolar..yahu bi kaçınızda 9 ayda filan oldu deyin de ben de rahatlıyım yaniiii..ne bilim yaa dediğin gibi kısmet işleri bunlar..ben bide şu kırsal yerlerde 7.dogumu yapanlara filan takığım bu aralar..tv de görünce eşimde gülme krizlerine giriyo sen uğraş bakalım yastıklar ayakları dikmeler filan eminim o kadınlarda bunları yapıyodur diyo..düşününce haklı aslında:26:

kızlar nabersiniz şekrlerim..ben size bişi sorcam yine...benim bata 8 gün kaldı bugünü de saymazsam 7 kaldı..kan testi yaptırsam çıkar mı.:44::44:.bugün çok akıntım geldi adet mi olcam hamilemiyimdir:44::44:..hadi söyleyin..çok çalıştık hergün çalıştık bu sefer..ama umudum yokta bari test yapayımda erken motive olayım adete diyrum..

dogru diyorsun... bende ayaklari kaldirmistim.. hiccc bi ise yaramadi... kaldim oyle 4. aya...

Benim arkadaslarim da oyle... cogu ilk ayda kaldi... en fazla 3. ayda kalan biliyorum... Herhalde bu gidisle beni gecen olamaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…