arkadaşlar mrb öncelikle hamiş arkadaşları tebrik ederim ya peri_m i de çok merak ettim ne oldu acaba oda hamişmi:)
leplepicim onun kirmizilari geldi sabah oyle yazdi
Bir doktorun yazdigi belirtileri sizle paylasmak istedim kizlar buyrun birlikte okuyalim
1. Ayın sonunda adet gecikmesi olacak ancak, adet belirtilerine benzer, göğüslerde
hassasiyet, bel ağrısı, yorgunluk, ani ruh hali değişiklikleri görülecektir. Sadece
folic asid kullanımı ilk 3-4 ay yeterli olacaktır.
2. Ay sabah bulantıları ve kusmaları, sık sık idrara çıkma ihtiyacı başlar. Hormonal
dengelerdeki değişiklikler yüzünden psikolojik değişiklikler hissedilebilir. Bulantı
hapları yardımcı olabildiği gibi bazen bulantıyı daha da artırabilirler. Bu dönemde
az az ve sık sık beslenme önerilmektedir.
3. Ay bulantılar ve yorgunluk azalmaya başlayacaktır. Yavaş yavaş gebeliği benimseme
ve alışma söz konusu olacaktır. İkili test 11-14 hafta arasında yapılır.
4. Ay karnınız artık belli olmaya başlar. Varis ve güneş lekesi oluşumları için bu
dönemde önlem almanız gerekebilir.Üçlü ve dörtlü tarama testleri bu aylarda yapılır.
5. Ay bebeğinizin hareketlerini yavaş yavaş hissetmeye başlarsınız. Bu dönemde
özellikle demir ve vitamin takviyesi ihtiyaca göre başlanabilir. Risk sözkonusu ise
ayrıntılı ultrasonografi bu aylarda yapılmalıdır.
6. Ay aşermeleriniz başlayıp, hızlı kilo alınabilir.Sık sık ve az az beslenmeli,
sebze-meyve ağırlıklı bir diet uygulanmalıdır. Bu aylarda bacaklarda ve karında
kramplar başlayabilir. Çoğu zaman magnezium veaya kalsiyum eksikliklerine bağlı olsa
da; erken doğum ihtimaline karşı, beklenmeyen durumlarda vakit kaybetmeden
doktorunuza başvurmanız gerekir.
7. Ay bacak krampları, basur, kaşıntılı cilt çatlakları, bel ağrıları, ayağınızda
şişmeler, mide yanması, hazımsızlık ve nefes alma zorlukları gibi belirtiler,
büyüyen gebelik ve bebeğin karın ve göğüs kafesine baskısı nedeniyle artabilir.
Rutin gebelik muayenesinde bütün şikayetlerinizi tek tek belirtmenizde fayda
olacaktır.
8. Ay kendi isteğinize göre; çalışabilir veya doğum izni raporunuzu alablirsiniz.
Dinlenmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Egzersiz, yürüyüş yapılabilir, yeterli
miktarda sıvı almayı da ihmal etmemelisiniz. Artık bütün kontrol doktorunuzdan daha
çok size geçmeye başlamıştır. Bebek hareketlerinizi dikkatli bir şekilde doğuma
kadar takip etmeli, hareketlerde azalma olduğu zaman doktorunuzu uyarmalısınız.
9. Ay doğuma hazırlık olarak Braxton-Hicks kasılmaları denen yarım saat ile saatte
bir gelen hafif kasılmalar başlayacaktır. Bu ay içinde her hafta veya iki hafta
arayla doktor ziyaretlerinde bulunabilir ve sezeryanla doğum yapacaksanız ameliyat
gününü belirleyebilirsiniz.
Ve beklenen an gelir...
cnm çok kesin bir şekilde tabii ki böyle söyleyemeyiz ama ben de hap kullanınca daha geç hamile kalınır diye biliyordum ve korunmayı bırakmadan once rutin kontrole iyi bir doktora gittim ve bana korundugumuz için 1 sene olmayabilir telaşlanmayın dedi...bende bunun üzerine tabii mutlulukla ama ben hap kullanmadım hiç dedim ve hapla ilgisi yok belki daha cabuk kalırdın hapla korunsaydın dedi..yani özetle hapın olumsuz bi etkisi yok hamile kalmaya..ama işte maalesef uzun zaman korununca daha zor oluyor..bunu da cevremdekı evlenır evlenmez korunmayan ve hemen hamıle kalan insanlara bakarak söyleyebilirim..ama tabi yınede genelleme yapmamalıyız aksı durumlarda olabılıyor..
arkadaslar en önemlisi saglık bızlker saglıklı ollaımda yavrularımızda saglıklı sekılde gec de olsa gelsınler..
bır yakınım vardı o da ıste doktoraydı okuldu derken 6 sene fılan korundu sonra hamıle kaldı beyınde kan pıhtılaşması oldu komaya fılan gırdı kız olumden dondu ve tabıı bebegı aldılar..hamılleıkte olabılıyomus bu tur seyler bazı kadınlarda..buna cok uzulduk sonra neyse dedık sımdı tedavı olur kendı ıyı olsunda yıne olur bebeklerı fılan dedık..gecen duydum kız yıne hamıleymıs cok sevındık ama bı kaç gun sonra bı duydukki bebgın kalbı durmus almıslar ve 4 aylık..ne kadar uzuldum anlatamam..diyeceğim o dur ki hayırlısını ısteyelım arkadaslar bu tür acılar yaşamakta çok zor..hayırlı vakıtte olsun ama gec olsun hıç onemlı degıl ben boyle seyler duydukca artık kendımı boyle telkın etmeye başladım..birbirimizide böyle motive edelim..her duamızda hayırlısı diyelim olur mu
screamawaycim ovulasyon testını bilinçli bir şeklide almıyorum aslında..çunku bılıyorum yapıcam ben onu ve test pozıfıtı gösterdiği gun eşim uçuşta olucak ve çıldırıcam sinirden çunku eşim zaten ayın yarısı yurtdısında ve bu durum benı strese sokuyo denk getiremiyoruz diye birde netleştırınce yumurtlama gununu burda olmazsa çok uzulucem o yuzden boyle gitsin bakalım bir süre daha burda oldugu zamanlarda çalışıp şansa bırakıcaz olayı çünkü dediğim gibi testi kullansam da boşa kullanmış olabilirim
hiç göremeyecekmişim gibi geliyor bu günleri
yaaa cok dogru diyorsun tatlimmm, ben de cok uzuluyorum boyle seyleri duyunca... o kadar sevinip sonra boyle bir hayal kirikligi yasamak cok zor... Allah herkese saglikli sihhatli bebekler versin insallah....
anladim canim... Esin pilot filan mi? Dedigin gibi sen alma o zaman ovulasyon testi filan.. Cok stres yaparsin ucusta olursa...
aynen tatlimmm yaaaa....
kan testimi yenilemiştim bugün sonucunu aldım şimdi 16/04/2011 de 34,34 dü 18/04/2011 de 95,08 çıktı nerdeyse iki günde 3 katına çıkmış:)
maaşallah cnm tebrik ederim:)darısı bizlerin başına inşallah
kan testimi yenilemiştim bugün sonucunu aldım şimdi 16/04/2011 de 34,34 dü 18/04/2011 de 95,08 çıktı nerdeyse iki günde 3 katına çıkmış:)
superrr canim...
topic dualarini bekliyorrrr...
hiç göremeyecekmişim gibi geliyor bu günleri
umutsuzluga kapilmayalim canım benim elbet bizde gorcez bu gunleribu günlerimizi unutcaz bile hatta
evet screamaway cim..ve işte bu yüzden benim mutlu sona ulaşmam sizlere göre daha zorneyse cnm hepimizin hakkında hayırlısı olsun diyelim tabiiki
Canim oyle deme.. Bunlar tamamen kismet meselesi... Bazilari butun ay deniyor olmuyor, Bazilari bir denemeyle hamile kaliyor...
ahh cnm o bir denemeyle hamile kalanları sen bana sor kendime samimi hissettiğim bu tür konuları rahat konusabıldıgım bebegı olanlara soruyorum ve hepside işte ilk ayda 2.ayda 4 .ayda oldu filan diyolar..yahu bi kaçınızda 9 ayda filan oldu deyin de ben de rahatlıyım yaniiii..ne bilim yaa dediğin gibi kısmet işleri bunlar..ben bide şu kırsal yerlerde 7.dogumu yapanlara filan takığım bu aralar..tv de görünce eşimde gülme krizlerine giriyo sen uğraş bakalım yastıklar ayakları dikmeler filan eminim o kadınlarda bunları yapıyodur diyo..düşününce haklı aslında:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?