Mart ayinda hamile kalmayi bekleyen anne adaylari

İnşallah yerleşme lekelenmesidir, pozitif düşünelim pozitif sonuç alalım

arkadaşlar bişey sorucam. aralıkda doğum yapmak istiyorum bunun için martta hamile mi kalmalıyım yoksa nisan damı??bu aralar yumurtlama dönemim ama emin değilim aralık bebeği olsun istiyorum.bilgi verirmisiniz??

tatlım mart ayının 1i veya 1inden sonraki 25 günden birinde sat olursa bebek büyük ihtimalle aralık ayında doğacaktır. Hayırlısı olsun, canım, ALLAH sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah!

Kızlar folik asiti günde kaç mg alıyosunuz?
Ben 5mglık 1 tane içiyorum eczacı öyle demişti.

Nasılsın tatlım? folik aside normal yetişkinlerin günlük ihtiyacı 4 mg'dır. Hamilelik öncesi doktorların genellikle verdikleri doz 4 mg oluyor, ama hamile kaldıktan sonra bu ihtiyaç ikiye katlanır, ve 8 mg olur. Yani gebelik düşünürken 4 mg'lık 1 tablet, hamile kaldıktan sonra ise günde 4 mg'lık 2 tablet almamız gerekir. Bazı doktorlar folik asit ihtiyacına farklı yaklaşır, benim doktorum hamile kalıncaya kadar genelde folik asit vermiyorum dedi. çünkü besinlerden almamız gerektiğini düşünüyor. Ama diğer doktorların %80i folik asidi ilaç olarak almanız gerekir dediği için FA içmeye devam ediyorum. Hamile kaldıktan sonra kaç mg'lık verecek bilmiyorum, ama ben hamilelikten sonra 8 mg FA kabul etmeyi düşünüyorum. Çünkü bu işi tesadüflere bırakamayız, folik asit içeren besinleri bir gün yeriz, başka gün yemeyiz, bunu mg hesabıyla ayarlayamayız, tabletle almamız sonucu kesinleştirir ve vücutta yeterli miktarda folik asidin bulunmasını sağlamış oluruz, bu vitaminin vücutta yeterli miktarda bulunmaması bebeklerde nöral tüp defekti olma ihtimalinin karşısını kesinlikle almış oluruz.

Valla benim belirgin bir doktorum yok 3 ay önce bebek istediğim için ssk da bir kadın doğumcuya gitmiştim o yazmıştı.Ben de o günden itibaren kullanıyorum.Daha bir doktor bulmadım kendime.Eğer hamile olursam doktor da bulmam gerek tabi en acilinden

İNŞALLAH sen hamile olda doktor tavsiyeleride yaparız :)iş oraya kalşsın bende ilk sskda bir doktora gitmiştim alanında uzman bir doktordu.

İnşallah canım hele bir hamile olalım da doktor bulunur elbet.Umarım en kısa zamanda bu mutluluğu biz de yaşarız.

inşallah hayırlısı olsun kendini çok şartlama herşeyi akışına bırak allah ne zaman nasip ederse işte ozaman ne olursa olsun zaten olur ben sadece bir takım sıkıntılar yaşadığım için doktoruma danışmıştım her bünyede her belirti farklılık gösterebiliyormuş o yüzden sende kendini sıkma

Aslında daha çok yeni 3 aydır deniyoruz ama ne kadar takmamaya çalışsam da aklım da takılmıyor değil hani.Sağol yine de...

Nasıl olayım canım vakit geçirmeye çalışıyorum.Bugün en önemli günlerden biri ama eşim gece 12 de gelecekmiş işi uzamış ve ben yarın 7de işe gidicem.Of ya şu hafta hiç gerilmek istemiyordum ama illa bir şey çıkıyor, hiç rahat olamıyorum.Sürekli gergin, mutsuz.Çocuk olmaz ki öyle ya
NE kadar ayrıntılı anlatmışsın tatlım sağol.Bana da tablet kullanmak daha mantıklı geliyor.Ben normal kullanıyorum o zaman ama gittiğimde yeniden sorarım doktora bakalım ne diyecek.

folic plus 90 tablet günde 3 tane içtim şimdi folibol 5 mg 50 adet günde 1 tane içiyorum

canım folıc plus tek başına folik asit deil yani içinde başka vitaminlerde var o yüzden günde 3 defa alınması gerekiyor ama folbiol tek başına folik asit o yüzden günde 1 tane alınıyor ben doktoruma danıştığımda folbiol un gebelik öncesi daha olduğunu gebeliktede folic plus ın iyi olduğunu söyledi ben ameliyatımdan itibaren kullanmaya başladım umarım tez zamandada bebişlerimize kavuşuruz

ben yaklaşık 10-11 aydır kullanıyorum folik asit. folbiol günde bir tane 5mg yani. Doktoruma sordum fazlası zarar verir mi, uzun zamandır kullanıyorum diye, bişey olmaz vitamin o kullanmana devam et mutlaka dedi.

kızlar 12 mart tarihinde listemizde 7 kişi var umarım şans getirir bize.

evet cnm 7 kişiyiz inşallahhh bu ay ve bu topık ugur getirir bizesenin kaçıncı denemen bu arada?benim ikinci..subatta bıraktım korunmayı ama olmadı..umudum martta umarım hayırlısı olur onemli olan saglıklı ve hayırlı zamanda gelmesi tabi bebişlerimizin

arkadaşlar bişey sorucam. aralıkda doğum yapmak istiyorum bunun için martta hamile mi kalmalıyım yoksa nisan damı??bu aralar yumurtlama dönemim ama emin değilim aralık bebeği olsun istiyorum.bilgi verirmisiniz??

son adetinin il gününden başla 40 hafta say..ama çoğu insan öyle şak diye tutturamıyor..yanlış anlama beni ama sadece Allah doğru zamanı biliyor,doğum ve ölüm bizi aşar.. bence hayırlı sağlıklı bir bebek dile ne zaman olursa...

en son 12 şubatta adet oldum ve 30 günde 1 adet oluyorum kafam karıştı ilk defa dün korunmadık.bilmiyorum tam kafam karıştı.sizce beklemelimiyim 14 martta muhtemelen adet olacağım.

tam yumurtlama günün bugünlerde. bu ay tutarsa kasımda tutar 12 şubattan başlayarak..

hoşgeldin aramıza... inşallah bebişin çok bekletmeden geliverir hayatınıza...

İyi geceler kızlarr :)
2 gündür akıntı varrr ve sanırım tarif ve zamanlamaya göre yumurtalama akıntısı... Dün ilişkiye gırdk vee ilişkiden 20 dk fln sonraa kasığıma baya hıssedılen bı sancı girdi ve sanıyelık sürdü sizce neyin nesi yaww ?

Folıc plus diye bir ilaç.Dediğin gibi herhalde farklıdır sizinkilerden.

Canım, ilk önce en kısa zamanda bebeğine kavuşmanı diliyorum, Folic plus diğerlerinden farklı bir ilaç, içeriğinde 174 mkg folic asit, kalsiyum ve D3 vitamini bulunur, zaten içeriğinde folik asit miktarının az olmasından dolayı günde 3 defa içildiği zaman ancak folik aside olan günlük gerekli dozu kabul etmiş oluyorsunuz. ancak benim bir önceki doktorum onun beni şişireceğini söyledi, midede şişkinlik gibi yan etkisi varmış. o yüzden Solgar'ın folik asidini yazdı. Ben de hala onu içmeye devam ediyorum. 400 mkg folik asit içeriyor. Ama sende şişkinlik yapmıyorsa folic plusa devam etmende sakınca yoktur, tatlım. İyi haberlerini bekliyoruuuuuuuuz

Tatlım, gerilmek istemiyorum diyorsun, ama kendin kendini geriyorsun, takma, oluruna bırak, rahat ol, demesi kolay, yapması zor, biliyorum ama rahatlamazsan hamiş kalmanı zorlaştırırsın. stres bize yasak, hayatım, nasıl olsa günlerdir günaşırı yapıyorsunuzdur, spermler 4-5 gün yaşıyorlar kadın üreme organlarında. Bu yüzden rahat ol. bu kadar sıkma kendini de, eşini de. Hem bir şey söyliyicem, eşlerinize her detayı anlatmayın kızlar, erkekler detay sevmezler,ay bugün önemli gün falan demeyin, sadece "bugün seni çok özledim" deyip onu odanıza götürün yeter

Hayatım, nasılsın, Kadriyecim? Mart ayını güzel haberle açıtık, inşallah böyle de devam eder, hepinizin hamişlik haberini duyarım inşallah, sonra da nisan ayında siz benden haber beklersiniz artık

ilişki sonrası böyle sancılar olabiliyor hayatım. takma kafana, ama yok uzun sürerse, sık sık devam ederse, doktora görünmende fayda var. İyi haberlerini bekliyoruzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…