kızlar bugün doktorumla görüştüm.
tahlil sonuçlarımın gebeliğe engel olmadığını söyledi.
adetimin ilk 3 günü gidip tahlil yaptırmamı belirtti.
bi de kızlar benden kahverengi akıntılar geliyor.kasıklarımda biraz ağrı da var.
geçen aylarda böyle birşey görmemiştim.hatta düşük yaptığım gebelikte de akıntım olmamıştı.
sizce bu lekelenme yerleşme lekelenmesi mi?
yoksa soğuk algınlığı dolayısıyla da olabilir mi?
arkadaşlar bişey sorucam. aralıkda doğum yapmak istiyorum bunun için martta hamile mi kalmalıyım yoksa nisan damı??bu aralar yumurtlama dönemim ama emin değilim aralık bebeği olsun istiyorum.bilgi verirmisiniz??
Kızlar folik asiti günde kaç mg alıyosunuz?
Ben 5mglık 1 tane içiyorum eczacı öyle demişti.
folıc plus diye bir ilaç.dediğin gibi herhalde farklıdır sizinkilerden.
Valla benim belirgin bir doktorum yok 3 ay önce bebek istediğim için ssk da bir kadın doğumcuya gitmiştim o yazmıştı.Ben de o günden itibaren kullanıyorum.Daha bir doktor bulmadım kendime.Eğer hamile olursam doktor da bulmam gerek tabi en acilinden
bEN İLK MUAYNEYE GİTTİĞİMDE DOKTORUM BANA 90 TABLETY 1 KUTU GÜNDE 3 ADET ŞEKLİNDE VERDİ SONRA İLAÇ BİTİMİNDE TEKRAR GİTTİM BU SEFER GÜNDE 5 MGA DÜŞÜRDÜ 1 AYDIR KULLANMIYORDUM BU AY KISMETSE BEBİŞ İSTİYORUM BİRAZ ÖNCE DOKTORUMLA KONUŞTUĞUMDA BELİRTİLERDEN BAHSETTİĞİMDE BU AKŞAM İTİBARİYLE TEKRAR FOLİK ASİTİMİ GÜNDE 1 TANE ŞEKLİNDE İÇMEMİ SÖYLEDİSENİ ASLA YANLIŞ YÖNLENDİRMEKTE İSTEMİYORUM BU BENİM İÇİN BENİM DOKTORUMUN TAVSİYESİ SANADA BİR ÖRENEK SADECE ANLATTIKLARIM
Valla benim belirgin bir doktorum yok 3 ay önce bebek istediğim için ssk da bir kadın doğumcuya gitmiştim o yazmıştı.Ben de o günden itibaren kullanıyorum.Daha bir doktor bulmadım kendime.Eğer hamile olursam doktor da bulmam gerek tabi en acilinden
İNŞALLAH sen hamile olda doktor tavsiyeleride yaparız :)iş oraya kalşsın bende ilk sskda bir doktora gitmiştim alanında uzman bir doktordu.
İnşallah canım hele bir hamile olalım da doktor bulunur elbet.Umarım en kısa zamanda bu mutluluğu biz de yaşarız.
inşallah hayırlısı olsun kendini çok şartlama herşeyi akışına bırak allah ne zaman nasip ederse işte ozaman ne olursa olsun zaten olur ben sadece bir takım sıkıntılar yaşadığım için doktoruma danışmıştım her bünyede her belirti farklılık gösterebiliyormuş o yüzden sende kendini sıkma
Aslında daha çok yeni 3 aydır deniyoruz ama ne kadar takmamaya çalışsam da aklım da takılmıyor değil hani.Sağol yine de...
İnşallah yerleşme lekelenmesidir, pozitif düşünelim pozitif sonuç alalım
tatlım mart ayının 1i veya 1inden sonraki 25 günden birinde sat olursa bebek büyük ihtimalle aralık ayında doğacaktır. Hayırlısı olsun, canım, ALLAH sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah!
Nasılsın tatlım? folik aside normal yetişkinlerin günlük ihtiyacı 4 mg'dır. Hamilelik öncesi doktorların genellikle verdikleri doz 4 mg oluyor, ama hamile kaldıktan sonra bu ihtiyaç ikiye katlanır, ve 8 mg olur. Yani gebelik düşünürken 4 mg'lık 1 tablet, hamile kaldıktan sonra ise günde 4 mg'lık 2 tablet almamız gerekir. Bazı doktorlar folik asit ihtiyacına farklı yaklaşır, benim doktorum hamile kalıncaya kadar genelde folik asit vermiyorum dedi. çünkü besinlerden almamız gerektiğini düşünüyor. Ama diğer doktorların %80i folik asidi ilaç olarak almanız gerekir dediği için FA içmeye devam ediyorum. Hamile kaldıktan sonra kaç mg'lık verecek bilmiyorum, ama ben hamilelikten sonra 8 mg FA kabul etmeyi düşünüyorum. Çünkü bu işi tesadüflere bırakamayız, folik asit içeren besinleri bir gün yeriz, başka gün yemeyiz, bunu mg hesabıyla ayarlayamayız, tabletle almamız sonucu kesinleştirir ve vücutta yeterli miktarda folik asidin bulunmasını sağlamış oluruz, bu vitaminin vücutta yeterli miktarda bulunmaması bebeklerde nöral tüp defekti olma ihtimalinin karşısını kesinlikle almış oluruz.
folic plus 90 tablet günde 3 tane içtim şimdi folibol 5 mg 50 adet günde 1 tane içiyorum
kızlar 12 mart tarihinde listemizde 7 kişi var umarım şans getirir bize.
arkadaşlar bişey sorucam. aralıkda doğum yapmak istiyorum bunun için martta hamile mi kalmalıyım yoksa nisan damı??bu aralar yumurtlama dönemim ama emin değilim aralık bebeği olsun istiyorum.bilgi verirmisiniz??
en son 12 şubatta adet oldum ve 30 günde 1 adet oluyorum kafam karıştı ilk defa dün korunmadık.bilmiyorum tam kafam karıştı.sizce beklemelimiyim 14 martta muhtemelen adet olacağım.
Selam arkadaşlar.Uzun zamandır forumu takip edenlerdenim.Bu topiği görünce yazmak geldi içimden .Ben de 3 yıldır evliyim ve 3 aydır da bebeiş istiyoruz ama olmadı.Umarım martta güzel haberi alırım ben de. Listeye beni de ekleyin bu arada benim de 10 mart.Umarım bir an önce hepimiz bebişlerimizi kucağımıza alırız.
Folıc plus diye bir ilaç.Dediğin gibi herhalde farklıdır sizinkilerden.
Nasıl olayım canım vakit geçirmeye çalışıyorum.Bugün en önemli günlerden biri ama eşim gece 12 de gelecekmiş işi uzamış ve ben yarın 7de işe gidicem.Of ya şu hafta hiç gerilmek istemiyordum ama illa bir şey çıkıyor, hiç rahat olamıyorum.Sürekli gergin, mutsuz.Çocuk olmaz ki öyle ya
NE kadar ayrıntılı anlatmışsın tatlım sağol.Bana da tablet kullanmak daha mantıklı geliyor.Ben normal kullanıyorum o zaman ama gittiğimde yeniden sorarım doktora bakalım ne diyecek.
canım folıc plus tek başına folik asit deil yani içinde başka vitaminlerde var o yüzden günde 3 defa alınması gerekiyor ama folbiol tek başına folik asit o yüzden günde 1 tane alınıyor ben doktoruma danıştığımda folbiol un gebelik öncesi daha olduğunu gebeliktede folic plus ın iyi olduğunu söyledi ben ameliyatımdan itibaren kullanmaya başladım umarım tez zamandada bebişlerimize kavuşuruz
İyi geceler kızlarr :)
2 gündür akıntı varrr ve sanırım tarif ve zamanlamaya göre yumurtalama akıntısı... Dün ilişkiye gırdk vee ilişkiden 20 dk fln sonraa kasığıma baya hıssedılen bı sancı girdi ve sanıyelık sürdü sizce neyin nesi yaww ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?