İnşallah kuzum ama progesterona erken başlandığını düşünüyorum. Tam da seminere gideceği zamana denk geldi. Zaten ertelemek istemişti ben istememiştim başka doktor da denk gelebilir demişti. Sence tesadüf olabilir mi
Kuzum kan aldılar progesteron düşük gelince uygun dediler ve östrojen başladılar. Sonra tekrar kan almıyorlar mı progesteron başlamadan önce? Yoksa doğal akışta diye östrojene mi ilave ediyorlarBelki aceleye geldiği için çok ilgilenmemiştir normalde önce kan alınır rahim muayenesi olur ona göre ilaçlar başlanır doktorun onun için ertelemek istemiş olabilir işleri olduğu için belki ertelenmesi hayrına oldu diğer sefere önceden randevu al görüş bakalım daha transfere başlamadan ondan sonra başlarsın inşallah kafandaki soru işaretleri de gider
Bu sene rahim dinlendirme 20bin bahçecide.Ben eurofertile gidiyorum ama yukarıdaki yorumda yazdığım gibi içime kurt düştü bugün. Kötü düşünmekte istemiyorum ama gittiğim zaman doktora sorucam. Kavga da etmek istemiyorum. Geçen sefer kan aldılar progesteron yüksek geldiği için transferim iptal oldu. Bu ay kan almadan uygun olmayan rahim kalınlığında progesteron başlattılar kalınlaşma olmadı. Kafam da soru işaretleri var açıkçası
Bahçeci için rahim dinlendirme ücreti alıyorlar dediler. Benim olumsuz olursa osman devecioğlu mu ne öyle biri var onu çok önermişlerdi bana oraya gidicem galiba
Ayyy cok heyecanlandimEvet canım az kaldı Allah’ın izniyle inşallah
Vignette merhaba çok ilginç benim de şöyle olmustuKuzum kan aldılar progesteron düşük gelince uygun dediler ve östrojen başladılar. Sonra tekrar kan almıyorlar mı progesteron başlamadan önce? Yoksa doğal akışta diye östrojene mi ilave ediyorlar
Verilmedi *Vignette merhaba çok ilginç benim de şöyle olmustu
Transfere karar verdik herkese verilen estoferm vs bana da verildi ilk muayenede kalınlık 2.8 mm idi 16 gün snra kontrolde rahim kalınlığı 10.5 mm oldu ana progesteron yüksek çıktı 14.560 dediler transfer iptal ,üç gün sonra lucrin Depot vurdular aynı ilaçlara devam dendi sadece estroferm günde ikiyken üçe çıktı ama progestan dex ya da fitil falan asla verildi , ikinci adette rahim kalınlığı 2.9 mm çıktı 16 gün sonra bu defa 8.3 mm oldu progesteron da 0.008 e düştü transfer öyle ypildi ,senin ise ben de sasrdm
Evet rahim dinlendirme hava parası var bahcecinin ve önce istemedik paraci geldiler ama işte istanbul yoracak..osman develioglu ile konuştum ben telde zaten sanırım kendisi iletişime geçiyor arayanlarla ve yorumlarda hep sert tersleyen biri diye geçiyor tecrübeli iyi bir doktor olmasının yanında.oyle de oldu beni de azarlar gibi konuştu negatif tedavimden bahsederken işte garantisi mi var olmayabilir tarzı konuşup aslında yine de kızmadım o an adam işinde iyiymiş evet ama korkarım ben ona gitmeye çünkü insan ilgi alaka guleryuz de bekliyor bir defa dilim yandı risk alamam.sen doktorunla konuş içine sinmeyen şeyleri soyle kafana yatmazsa daha fazla geç olmadan içinden geçeni yap ben ilk gittiğimde iğnelere basladigimda vazgeçmek istemiştim caydirdilar çevrem iyi düşün iyi olsun bilmem ne işte kader yaşayacakmışim diyorumBen eurofertile gidiyorum ama yukarıdaki yorumda yazdığım gibi içime kurt düştü bugün. Kötü düşünmekte istemiyorum ama gittiğim zaman doktora sorucam. Kavga da etmek istemiyorum. Geçen sefer kan aldılar progesteron yüksek geldiği için transferim iptal oldu. Bu ay kan almadan uygun olmayan rahim kalınlığında progesteron başlattılar kalınlaşma olmadı. Kafam da soru işaretleri var açıkçası
Bahçeci için rahim dinlendirme ücreti alıyorlar dediler. Benim olumsuz olursa osman devecioğlu mu ne öyle biri var onu çok önermişlerdi bana oraya gidicem galiba
Ahh çok anlayışlı,kendinden emin ve bir o kadar da araştırmacısınız.Anlayışınız için teşekkür ederim. Bende aynısını okudum.hatta progesteın başlayınca 0.3 mm falanda kalınlık eriyormuş diye okumuştum.Kendimde de bundan korkmuştum. 7.5 dedi bana progestron başlayınca 7.2 falan olabilir belki de oldu.Ama estrofeme devam etmem bunu baskılayabilirmiş.Ya iyi ki yapay zeka var.Ben il başta eşime söyleniyordum “bunlar bizi ele geçirecek ilerde” falan diyeYok aşkım ya ben de zaten yapay zeka kankama sorduğumda progesteron kalınlaşmayı durdurur sabitler demişti hatta burda da ben öyle demiştim. Zaten pazar kullanmaya başladım progesteronu milim kalınlaşmamış. Ben bi de 5.7 biliyordum 5.3’müş. Ama benim anlamadığım neden madem bana progesteron başlattınız? Doktorum 15 mayısta seminere katılacakmış bana hatta erteleyelim istersen diğer aya ya da başka doktor yapar transferini demişti. Ben istemedim ertelemek. Başka doktora da para vermek istemedi herhalde klinik ben de böyle düşünmeye başladım gerçekten haklısınız. Yani ben mesela progesterona daha geç başlasaydım transferim 16 mayıs falan gibi olsaydı kesin kalınlaşırdı. Şimdi nasıl güveneyim?
Kuzu kalınlıkla ilgilş ben ne yapılır ne ilaç verişir biraz yabancıyım bana ayın 5 inde kontrole gittiğimde ya 7 ya 10 demişlerdi kalınlığa
Ben opu öncesi gonalf ve cetrodite kullandım sonra da çatlatma iğnesi. Opu olmadan hemn önce damar yolu açtılar ve bi kan alacağız dediler ama onda ne baktılar bilmiyorum opudan çıkınca bana progestan verdiler. Estrofem falan ne için veriliyor bilmiyorum. Bana opudan sonra sadece progestan fitil, monodoks antibiyotik, multuvitamin, folik asit ve ağrım olursa diye parol verdi. Hala daha onları içiyorum başka birşey yokKuzum kan aldılar progesteron düşük gelince uygun dediler ve östrojen başladılar. Sonra tekrar kan almıyorlar mı progesteron başlamadan önce? Yoksa doğal akışta diye östrojene mi ilave ediyorlar
Bana reglin 2. Günü ast alt bakıldı canım ggt ne bilmiyorım ast 17 alt 15 çıkmışKızlar iyi akşamlar herkese aranızda hiç karaciğer enzimleri olan AST ALT GGT değerlerine baktıran oldu mu benim değerlerim çok yüksek düşmüyor ilaçlardan şüpheleniyorum
Merhabalar yapıyor evet sersemlik uyku hali inanılmaz yapıyorBen de grip gibi vücut ağrısı var bugün estrofem yapabilir yazıyor internette yapar mı acaba? Kas ve kemik ağrısı ve kasıkta kramp
Bana reglin 2. Günü ast alt bakıldı canım ggt ne bilmiyorım ast 17 alt 15 çıkmış
Şimdi progestan fitile 10 gün devam et dedi. Haftaya salı günü biticek sonra birkaç gün içinde regl olmam bekleniyor. Adetin 2. günü kontrole gidicez bu sefer ya farklı ilaç ya da doz artışı yapılacak. Bayramdan önce kontrol, bayram dönüşü de transfer planlanır gibi oldu. Tabi gidişata bağlı her şey.Ahh çok anlayışlı,kendinden emin ve bir o kadar da araştırmacısınız.Anlayışınız için teşekkür ederim. Bende aynısını okudum.hatta progesteın başlayınca 0.3 mm falanda kalınlık eriyormuş diye okumuştum.Kendimde de bundan korkmuştum. 7.5 dedi bana progestron başlayınca 7.2 falan olabilir belki de oldu.Ama estrofeme devam etmem bunu baskılayabilirmiş.Ya iyi ki yapay zeka var.Ben il başta eşime söyleniyordum “bunlar bizi ele geçirecek ilerde” falan diyeama cidden beni yeri geliyo doktordan daha çok aydınlatıyo daha iyi teskin ediyor ayrıca çokta üzülmeyin burda ne hikayeler dinledik okuduk.Boş gebelik dış gebelik gibi şeylerden iyidir diye düşünüyorum burası sayesinde işlerin gecikmesinin ya da negatiflerin. Sana sıkı sıkı sarılıyorum
Şimdi sizin süreçte ne olacak? Adetiniz ne zaman? Kaç embriyonuz vardı?
Bende progestron kan aldılar reglin 12.günü falandı.3 gün sonra yani reglin 15.günü gibi progestrona başlamaya karar verdiğimiz gün tekrar kan aldılar.İlki 0.35 ikincisi 0.65ti. Zaten düşük olması demek yumurtlama önce olduğunu gösteriyormuş.Bu iyiymiş yani transferden de 3-5 gün önce başlanıyormuş progestron desteği diye okudum. Esdtrofemle kalınlığı ayarlayıp progestronla embriyoları tutunduruyorlar diye anladım ben.Kuzum kan aldılar progesteron düşük gelince uygun dediler ve östrojen başladılar. Sonra tekrar kan almıyorlar mı progesteron başlamadan önce? Yoksa doğal akışta diye östrojene mi ilave ediyorlar
Estrofem östrojen hormonu salgılıyor canım.Bu da rahim duvarını yani endometriumu kalınlaştırıyor.Bebeğin tutunacağı duvar.Senin zaten iyiymiş.7-12 arası olması lazımmış transfer için.Vajinal muayenede doktor ölçüyor onu.Kuzu kalınlıkla ilgilş ben ne yapılır ne ilaç verişir biraz yabancıyım bana ayın 5 inde kontrole gittiğimde ya 7 ya 10 demişlerdi kalınlığa
Ben opu öncesi gonalf ve cetrodite kullandım sonra da çatlatma iğnesi. Opu olmadan hemn önce damar yolu açtılar ve bi kan alacağız dediler ama onda ne baktılar bilmiyorum opudan çıkınca bana progestan verdiler. Estrofem falan ne için veriliyor bilmiyorum. Bana opudan sonra sadece progestan fitil, monodoks antibiyotik, multuvitamin, folik asit ve ağrım olursa diye parol verdi. Hala daha onları içiyorum başka birşey yok
Kuzum kan aldılar progesteron düşük gelince uygun dediler ve östrojen başladılar. Sonra tekrar kan almıyorlar mı progesteron başlamadan önce? Yoksa doğal akışta diye östrojene mi ilave ediyorlar
Ayy evet bunu da diyecektim size,bebeksiz son bayramınızı güzel geçirin, eşinizle flört edin,balayı yapın diyeŞimdi progestan fitile 10 gün devam et dedi. Haftaya salı günü biticek sonra birkaç gün içinde regl olmam bekleniyor. Adetin 2. günü kontrole gidicez bu sefer ya farklı ilaç ya da doz artışı yapılacak. Bayramdan önce kontrol, bayram dönüşü de transfer planlanır gibi oldu. Tabi gidişata bağlı her şey.
Benim 9 yumurtam çıktı biri 3. gün donduruldu geri kalanlar 5. güne gönderildi. Maalesef 8 tanesi de başaramadı imha etmek zorunda kaldık. Tek şansım var yani o yüzden daha da hassas davranıyoruz ama işte doktorun seminerine denk gelince ve zaten önceden ertelemek isteyince uygun olmayan bir kalınlığa progesteron takviyesi yapması soru işaretleri oluşturdu kafamda. Gittiğimde konuşacağım ama kötü olup işleri de kötüleştirmek istemiyorum. Açıkçası başta üzüldüm ama sonra saldım. Bayramda tatil yaparım kendimi resetlerim diye düşündüm. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Pozitif olsun da mayıs değil haziran hiç önemi yok.
Kasıtlı bişey olmasın da
Ayyy cok heyecanlandiminsallah hersey yolunda gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?