Mart'ı Kedilere Bırakmayalım!!!!!

yok canım bence haklısın kola hamburgeri yasaklıyorlar ama ayda 1 kereden zarar gelecegini sanmıyorum ben o kadarda sıkmam hatta birlikte yemege gideriz

yok canım bence haklısın kola hamburgeri yasaklıyorlar ama ayda 1 kereden zarar gelecegini sanmıyorum ben o kadarda sıkmam hatta birlikte yemege gideriz

yani ha arsız çocuk yokmu çoook ailesi evinde herşeyi izin verir çocuk dışarı çıkar görmemiş gibi saldırır.. ama bencede senin dediğin gibi ödül günleri olmalı çocukların.. ama onları ii bişey yaptığında yada hak ettiği taktirde elde edeceğini bilmeli..

Ben sokağa göndermiyorum oynaması için kızımı
ama asla bizim gibi büyüyemeyecekler ona çok üzülüyorum

kız çocuğu yetiştirmek zor..
eşimin arkadaşı var ikiz erkek çocuğu var, çok terbiyeli yetiştiriyorlar.. herşeyi bilirler ama asla bir büyüğüne saygısızlık etmezler.. hatta bir gün okulda çocuğun teki bişey demiş o da karşılık vermemiş eve gelince diyor ki (bende ordaydım) anne bana bugün bir çocuk küfür etti.. ne dedi oğlum diye sordu , yok anne söyleyemem çok ayıp dedi.. ısrarımız üzerine annesinin kulağına söyledii .. çocuğun dediği keliime SALAK... :) okadar güldüm ki... biryandan da hoşuma gitti.. anneleri dışarıdaki çocuklarla oynamalarını hoş görmüyor.. zaten ikiz oldukları için de birbirilerine yeterler diyor .. eğriyi doğruyu ayırtedebiliyorlardı daha okula başlamadan önce.. akşam saati de gelince 20,30.. bilemedin en geç 21.00da yatmış oluyorlar.. inşallah bende öyle yetiştirebilirim çocuğum olursa bir gün..

nerdeeee... şimdiki çocuklar anneye babaya resmen emir veriyor bana bunu alacaksın diyor.. bitiyor :) ben 23yaşındayım.. 19buçukta evlendim ama.. çocukluğum boyunca bana sadece 3 bilemedin 4 tane barbie bebek alınmıştır.. imkan mı yoktu... vardı tabi ama.. birşeyin çabasını göstermem lazımdı haketmem için.. yarı yılı bırak.. yılsonununda taktir varsa hediye de vardı :)
eşimin yeğenlerine bakıyorum nerdeyse her ay oyuncaklar falan alınıyor emir üstüne emir.. anne baba da alıyor.. biz görmedik çocuklarımız görsün diyerekten.. tamam çok hoş bişey çocuğunu mutlu etmek ama.. doyumsuzlar.. derler ya görmediğini istemez aynen öyle..

aynen ya birde benim dayımın ogulları çok arsız yetiştirdi yengem ewe misafir geliyodu hemen yapışıp avuç açıyolardı para istemek için gelir kapıyı çalarlardı açınca para verrr sonra ögrendikki yengem gelen amcalardan para toplayın falan demiş çocuklar şimdi herkese atlamıyolar büyüdüler

yok canım yanlış anlamam
ama benim evimin çevresinde oynamaya çıkan çocuk yok sokağa
biraz orta yaş üzeri herkes
parka gideriz beraber orada oynar ya da eve gelir arkadaşları
başında biri olmadan dışarı çıkamaz yani malesef

benim kızım da ayırt ediyor tabi küfür olunca ve aynı şekilde bana soruyo kulağıma söyleyip
bir gün arkadaşımın çocukları kola içmişler ve afedersiniz geyirmişler
geldi yanıma anne böyle yapıyorlar hem yapıyorlar hemde özür dilemiyorlar diye
koptuk tabi biz

ay yerim onu ben... peki canım bişiy sorcam.. senin kız kaç yaşında? söylemişsindir daha önce belki kaçırmışım.. kusura bakma :) kreşe falan verdin mi? yoksa nineleri mi baktı.. yoksa kendin mi :) ben bunlara da çok önem veririm de :) kendim kreşte yetiştim.. anne baba çalışıyordu, babaannem köyde.. ama memnumum halimden.. 4 buçük yaşında okuma yazmayi biliyordum (annem anlatıyor) :)

canım, benim kızım 8 yaşında 2003 doğumlu 3 yaşına kadar kendim baktım sonrada kreşe verdim
babannesiyle aynı apartmanda oturduğumuz halde evde tutmadım.
öğrenecek bişeyi yok o saatten sonra evde, kreşte düzeni öğreniyorlar yemek ayırt etmemeyi öğreniyorlar sorumluluk alıyorlar
ama evde anneanneyle babanneyle bunları hem öğretmek zor hemde müdahale çok oluyor. çalışmasaydım 3 yaşında değil de 5 te gönderirim çok da memnunum

üzülme canım, tam yaşında vermişsin bence.. kreşte öncelikle dediğin gibi disiplin düzeni öğreniyorlar, benimde imkanım olursa (tabi önce bir çocuğu yapayım da) ondan sonra da kreşe yazdırırım diye düşünüyorum, çalışan kadını severim, kimse alınmasın sakın ha.. benim oturduğum mahalleyi sevmiyorum, ama görümcemler burada diye eşim de uzağa gitmek istemiyor bir birimize destek oluyoruz zor zamanlarda diye, neysecime..
mahallede oturan hanımların %10-15 çalışan.. ev hanımı çok yani.. bütün gün dedikodudan başka bişiy bilmezler hele bir yaz gelince bina girişine toplanırlar 8-10tane.. abow.. aklın şaşar :) bir de doğulu da çok burda, bilirsiniz onların erkekleri hanımlarını pek çalıştırmaz.. görgüye bağlı işte.. ama bazı ev hanımları da var mesela şöyle düşünür... kocam bütün gün çalışıyor evine ekmek getirmek için bende ne yapsam da destek olayım .. el işi yapar temizliğe gider.. bişey yaparlar .. onlara saygım sonsuz..
anam nerden başladım konuya nereye vardım :)
sonuç çocuğum olursa param olursa kreşe vericem.. kesinlikle kaynanama baktırmam.. benim de annem zaten uzak.. o da çalışan bi bayan oldugu için bakmaz zaten :)

canom ben kızıma hamileyken çok tiksinmiştim peynirden 9 ay yiyemedim
Ben sokağa göndermiyorum oynaması için kızımı
ama asla bizim gibi büyüyemeyecekler ona çok üzülüyorum

bende ilk zamanlar sokağa çıkarmıyodum doktor kızdı olmaz öle çocuk birz kirlensin sosyalleşsin dedi sonra ipin ucunu kaçırdık bu arada unutmadan günaydın herkese

günaydın canım ayy dayanamadım ilaç içtim çok fena oldum salatalık yiyorum ama hala bulanıyor off çok zor gececek benim için

Günaydın Erayım.... ipin ucunu kaçırdık derken?

aynı bizim mahallede öyle malesef ben gitmiyorum günlere falan mahallede 2 tane arkadaş var onlarla görüşüyorum kızım da o kültürden uzak kalsın diye her yaz kurslara yazdırıyorum kışın okul var dışarı çıkamıyoz yazında kızımla berber geziyoruz ama uzaklaştırmak çok zor oluyo bide hepsi genellikle aynı köylü bizi beğenmiyosun diyolar bana

Günaydın Erayım.... ipin ucunu kaçırdık derken?

günaydın canım yani akşam olunca eve girmek istemiyodu bi akşam hadi kızım eve gidelim diyorum yok dinlemiyo ağlıyo sokaak ortasında bisikleti vardı ona binmek istiyo bi kaç kere daha söledim dinlemedi o sinirle aldım bisikletini merdivenlerden aşağı bi fırlattım hala anlatır anne bisikletimi kırmıştın diye

boşversene.. bana da bizim binada bir kadın var neden gelmiyorsun falan ediyor.. eski zamandaki komşuluk yok ki kimsede.. hem ben sana gelip gitmek zorunda değilim ki.. canları sıkılıyor geliyorlar dükkana güya muhabbet etmeye.. bende nefret ederim öyle şeylerden.. işyeri burası.. mahallenin toplantı yeri ya da muhabbet derneği mi sanki... görümcemler gelince bile fazla ilgilenmiyorum.. telefon geliyor önemli bir müşteriden onlar cak cuk konuşuyor ya da çocukları bağırıyor çağırıyor.. ben mi biraz despotum ki acep...

kızlar farkındamısınız artık hiçbirimiz belirti yazmıyoruz bıktık galiba her ay boş boş belirti yazmaktan

günaydın canım

kızlar farkındamısınız artık hiçbirimiz belirti yazmıyoruz bıktık galiba her ay boş boş belirti yazmaktan

yazimm mi birtane hım.. yazim mi :) adetimin 3.günü karnım hala ağrıyor.. pazar günü ayaklarımı üşüttüm ondandır herhalde.. :)
ay kız ne yapalım.. belirti diye diye kafayı yidik :) başka şeyden konuşulunca belirtiler de gidiyor :)

arkadaşım butiği var ufak ama kıyafet satıyo birazada yanına gitcem oturmaya muhabbete :78::78:ama arkadaşım çok memnun oluyo zeytinyağlı sarmada yaptım gün gibi oldu dimi ikimiz otururken başkası gelince sinir oluyoruz tam muhabbet koyulaşıyo müşteri geliyo misafir misafiri istemez ev sahibi hiç birini istemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…