ayy bende bıyerdne baslıyım artık dedım gercı bu kacıncı baslayıs bır bılsenız 90 kgden 76 kgye dustum evlendım 100 kg oldum bıde polıkstk over cıktı oda yetmezmıs gıbı demır eksıklıgı
kılo vermelıyım en acılınden ama sabah 8 aksam 6.30 oturuyrum cok guzel bı spor salonuna uyelıgım vrken tembellık yapıyorum amacıma ulasabılmek ıcın ıteklenmeye ıhtyacım vr sanrm :)) veeee artık bende burdayııımmm:)))
Bilinen herhangi bir hastalığı olmayan hastalarda gebelik öncesi rutin testler:
-Tam kan sayımı
-Tam idrar tetkiki
-Anne ve babanın kan grupları
-Toksoplazma ile ilgili testler
-Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler
-Hepatit B ile ilgili testler
-Açlık kan şekeri
-Kromozom incelemeleri ( akraba evliliği yapmış olanların ve genetik hastalığı düşündüren sakatlıklara sahip bebek doğurmuş olanların yaptırması önerilir)
-Sistemik bir hastalık varlığında ise ilgili branş hekiminden konsültasyon istenir ve birlikte takip ve tedavi edilir.
Ben Turkiyeye donup, bunlari yaptirip oyle hamile kalmak istiyorum, zaten kan uyusmazligimiz da var esimle. Icine sinmediyse bir doktora daha git. Sonradan pisman olmaktan iyidir. Ben bunlari internetten arastirdim, hamilelik oncesi testler yazinca cikiyo. Sende doktora en azindan sor, bunlar gerekirmi diye.
Gunaydin kizlar,
Aksam 4 mercimek koftesi+2 maril yapragi yedim.
Yedikten sonra pisman oldum. Midem mahvolmus durumda 3 gundur cekiyorum bu durumu. Bulanti ve ishal ile basladi. Dun ve bgn yanma, eksime ve agri beni mahvediyo. Iki buklum yasiyorum. Ulser mi oldum acaba bilemedim. Doktora gidicem bgn. Bana bi akil verin kizlar, ölüyorum galiba.
noldu simurgh neyin var. midene acaba sirkeli su mu dokundu ki. biraz ara ver.üşütmüş de olabilirsin. çok sıcak ya oralar soğuk bişeylermi yedin.geçmiş olsun canım. doktora git mutlaka.
Canım sorma yaa...Zaten persembeden beri sızlanıyodum. Çok kötü oldum. Mıdemde yanma, ekşime, agrı var. Acıkamıyorum, şişkimliğim var. Su içerken bile yemek borum agrıyo resmen. bırseyler yutarken cok canım yanıyo. Sanki tum tum tas yutmus gibiyim. Ne yesem icime oturuyo..Ates basmasi geliyo.
Canım sorma yaa...Zaten persembeden beri sızlanıyodum. Çok kötü oldum. Mıdemde yanma, ekşime, agrı var. Acıkamıyorum, şişkimliğim var. Su içerken bile yemek borum agrıyo resmen. bırseyler yutarken cok canım yanıyo. Sanki tum tum tas yutmus gibiyim. Ne yesem icime oturuyo..Ates basmasi geliyo.
öncelikle doğum günün kutlu olsun. seneye 3 kişi olmanız dileğiyle...
çok çok geçmiş olsun buğün mutlaka git. acaba sirke oranını fazla mı tuttun ki.
yemek bırumda diyorsun kıllandım şimdi. hemen bi doktora git ihmal etme canım.
Tesekkur ederim cnm, sirke kullanirken yaklasik 3 haftadir kullaniyorum, 1 su bardagina 1 yemek kasigini tam doldurmadan koyuyorum. Cok degil bence. Bu mide problemim aniden cikti. Zaten 4-5 gundur icmiyorum en son persembe ya da carsamba sabah ictim galiba. Gidicem bgn...Su islerimi hallediym belki rapor verir doktor. Esim hamile olabilirmisin dedi. Korunuyoruz ama icime kurt dusurdu, arastirdim ama bence degilim. Oyle hissetmiyorum. Kesin reflu yada gastrit ulser falan gibi biseyler oldum. Neyse doktora gidiym anlicaz. Bu arada kan testi yapilir simdi bana, hamilelik olsa anlasilirmi hemen, yani bakarlarmi yoksa supheleniyorum deyince mi bakarlar. Hamile olmadigimi kesinlestiriym de icimize kurt dusmesin istiyorum. Aradan ciksin.
bence de hamilelik için kan ver. ne olur ne olmaz. korunurken hamile kalan arkadaşlarım oldu.
ilaç falan verir Allah korusun bilmeden içersin bebeğe yazık. sen başta önlemini al sonra diğer tahlillerini yaptır. işi şansa bırakma.
Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?