- Konu Sahibi AskKirintisi
-
masada yıyoruz cok kalabalık olursa ancak o zman yer corbası yıyoruz
Yanlış anlamazsan bir şey soracağım eşinin ailesi güneydoğulu mu? Mecburi hizmetimizde bizde güneydoğu daydık şimdi il ismi vermeyeyim alınganlık yapan olmasın. İlk orada görmüştüm yere örtü serip yemek yenme şeklini. Daha sonrada burada İstanbul da bir arkadaşımda gördüm. Yadırgadım mı hayır ama farklı gelmişti hele ki arkadaşımda görünce çok şaşırmıştım ama asla ve asla insanları bu alışkanlıklarından ötürü yadırgamadım. Gelenek görenekleri böyle demek ki diyerek bende arkadaşımın sofrasına çok kez oturdum denk gelsem yine otururum. Seni de saygından dolayı tebrik ederim ama dediğin gibi saygı karşılıklı olmalı, sen nasıl uyum sağlıyorsan onlarında sana uyum sağlamaları gerekirdi. Biz genellikle masayı tercih etmekle beraber canımız nasıl isterse öyle yeriz ama yerde yemek zor oluyor helede biraz kilo olunca rahat oturamıyor insan. Küçük portatif bir masamız var onu koltuğun önüne çekip koltuğa yayılıp yemek acayip rahat oluyor yalnız. Herkese afiyet olsun.Bizdede ailemde çevremde hiç yerde yiyen görmemiştim taaki ben evlenip ele karışıncaya kadar:) eşimin tüm çevresi sülalesi yerde yiyor kızlar birde sofra yok direk bi örtü üstüne tabak çanaklar ben her gidişte yemek mi yiyorum eziyetmi çekiyorum anlamıyorum uzun bacaklıyım rahat edemiyorum ama biz eşimle masada yiyoruz birde eşimin ailesi benim evime geldiğinde yere açıyorlar sofra birde yere serecek uygun sofra olmayınca eşime tel açıp söylüyorlar eşimde alıp geliyor bende tabi çok sinir oldum bu duruma ben nasıl onalra saygı gösterip yerde yiyorsam onlarda bana saygı gösterip masamda yemeleri gerektiğini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?