masadamı yemek yiyiorsunuz yer sofrasında mı?

Küçükken % 99 yer sofrasıydı çünkü televizyona dalardım annem de peşimden yemeğimi getirirdi
Şimdi ise masada yiyorum yer sofrası daha zahmetli geliyor açıkçası
Bezi ser her şeyi taşı getir koy, ikibüklüm otur
Sonra ortalığa kırıntı saçılmasın diye gayret göster
Sonra kalk bezi silkele ay yazarken bile içim daraldı
Aslında bu durumun zenginlikle alakası yok kim nasıl isterse öyle yer

Yerde yemek için ortamın da müsait olması gerektiğine inanıyorum.
Annemlerin evindeki mutfak masası öyle büyük ki onu çekiştirip de yere sofra kurmanın anlamı yok,zaten kalabalık bir aileyiz,kim nereye sığışcak?
Kendi evimde de salondaki masam çok güzel neden onu bırakıp yerde yiyeyim ki?
Ayrıca bacaklarım çok çabuk uyuşur,tüm gün topuklu ayakkabılarla gezinmekten şişiyorlar umarım ileride de yerde yemek zorunda kalmam hani evlenince..

annem yerde rahat hissettiğini söylüyodu hep bana yere hazırlatmaya çalışırdı ama ben artık ayağımızı bastığımız yerde oturup yemek yemenin ne kadarda

hijyenik olmadığını söyleye söyleye anladı sanırım artık uzun süredir masada yiyoruz bakalım ..

üstelik yere serilen örtüde ayak baslılıyo ediliyo oooof çok kötü gerçekten iğrenç.

hatta eski kuşaklar ağızlarınıda o yer sofrası örtülerine silerler halaa ve o örtü yere tekrar seriliyooo tek kelimeyle iğrenç arkadaşlar benim fikrim bu ..

evet canım aynen güneydoğulu gaziantepli ama herkezin yaşam tarzına göre bir çok evde masada yiyorlar ama eşimin ailesi yerde arkadaş çevresinde mesala yerde yiyen yok bende yadırgamıyorum bana özel bir muamele yok ama ailem düğün için gititğinde utana utana dayım ve yengemler dediğin gibi kilolu yerde zorlanır dedim sağolsunlar hemen masa ayarlamışlar düğün sürecinde masada yendi bende yadırgamıyorum ama banada tuhaf geliyor ben hiç rahat edemiyorum

Yemeği yer üzerine koyup yemek Resulullahdan bizlere kalan bir sünnettir, ama tabi sofralar daha rahat oluyor bi de ailedekilerin ayak ağrıları da girince işin içine masada yiyoruz

eşimle kahvaltıyı mutfak masasında diğer öğünlerde yerde yeriz.şu ayaklı masalar var ya onunla yükseltiriz.misafir gelince de onun büyük kalabalık için olanını koyarız.sofra bezinin çiğnenmeyeceği ve ağız silinmeyeceği bilincindeyiz,hz peygamber'in sünnetini uyguluyor olmanın da güzelliğiyle yer sofrasından memnunuz...

Son düzenleme:
Masada yiyoruz ama bir yere gittiğimde yer sofrasında yemem gerekirse sorun yapmam tabii.Ancak bize gelip yerde yiyelim dendiğinde suratım değişiyor biraz. =) Sonra karşı taraf tamam tamam deyince herkesin düzeni işte diyorum.​

ayrıca bu sadece doğuya ait bişey değil.batıda örneğini çok gördüm.kendim de batılı olarak...

ayrıca bu sadece doğuya ait bişey değil.batıda örneğini çok gördüm.kendim de batılı olarak...

batıda da vardır tabi ama bir arkadaş güneydoğulumu nereli diye sormuş ondan il belirttim canım,batıdada vardır tabi bende batılıyım ama hiç görmedim çevremde ama sonuçta batıyada çok göç alıyor doğudan ve güneydoğudan ben batıda doğdum büyüdüm ettim hep masada yedik benim sıkıntım yerde yemek değil haftada bir eşimin annesine gidiyoruz bir yemek yicez katlanıyorum ne olcak saygı duyuyorum yaşam tarzlarına ama benim evime ben çalışırken ev görmeye geliyorlar o şekilde kabul ediyorum ben işte çalışırken görümcem ve eltim kayınvalidem ve misafirleri ağırlıyor birde üstüne tel açıp yere serilcek sofran yokmu diye sordular bende yok dedim ya masada yiyin yada bir masa örtüsü örtün yere, oda yetmemiş eşimi arayıp sofra bezi istemişler yere uygun akşam alıp gelmiş oda bu nedemek bize gelince bu sofrayı aç yani yere aç, gene birşey demdim ama geldiklerinde tıpış tıpış masada yicekler ben nasıl saygı duyuyorsam onalrın bana duyması gerektiğini düşünüyorum.

masada..
yerde yemek yemeyi çok severim ama ayaklarım hemen uyuşur..e uyuşmaması için ayaklarımı uzatmam lazım onuda yaparsam sofrAya saygısızlık gibi gelir..
o yüzden yerde pek yiyemiyorum..

nasıl yani sen evde yokken sana misafir mi geliyor??? Ve bu misafirleri evleri ayrı olan kayınvaliden ve görümcen ağırlıyor öyle mi? Ben böyle bir şeyi asla kabul etmezdim, ben,m evime eğer misafir gelecekse ben evdeyken gelmeli ve misafrimi kendim ağırlamalıyım.

ablamla 2miz öğrenci evinde beraber kalıyoruz sürekli yerde yemek yiyoruz
eve geldiğimizde de alışkanlık oldu sabahları 2miz tek olunca hep yerde yiyoruz.
ailecek yada kalabalık olduğumuzda tabii hep masada yiyoruz.
hem dediğiniz gibi kalabalıkken yer sofrası bence daha rahat oluyor,
bazı uzak akrabalarımıza gittiğimizde yer sofrası kurunca da garipsemiyorum ben atalarımız da öyle yiyormuş sonuçta

aynen canım zorla gelicez dediler bir cmtsi çalışıyorum dediler ii sen işe git işin bitince gel dediler tabi bense sinri krizleri geçirdim çok sabırlı olduğumu düşünüyorum eve gittiğimde 1saat ev sahipliği yaptım kayınvalidem kusura bakma sen yokken geldik dedi ama ablassı yani teyze aman ne olcak vekilleri burdaydı dedi yani görümcem ve eltimi kastetti bende dayanamadım dedim bir kereye mahsustu birdaha bu şekilde kabul edemem sizi ben ağırlamak kapıyı ben açmak isterim dedim ama o günü atlattım ya olay çıakrtmadan birdaha hiç çıkartmam heralde :)

gözlemecilere gittiğimde otantik hava için yer sofrası olur , güğümde ayran gelir falan.. oturamıyorum ben bacaklarım uğuşuyo hemen masaya geçiriyorum. çok uzun bacaklı diilim ama bacaklarımı nereye kıvıracağımı bilemiyoırum , yemek ızdırap halini alıyor..

herkes nerde rahat ediyorsa orada yer. evde yalnızkende koltukta yemek yiyemem ben. kırıntı dökülmesin diye. illaki masada sofrada oturmam gerekiyo. biraz kılım sanırım

Biz sofrada yiyoruz .Babamın evindeyim onlar bu şekilde yetişmişler,bizde onlardan gördüğümüzü uyguluyoruz .ALLAH nasip ederse kendi evimde nasıl olur bilemiyorum.Seviyorum yer sofrasını!

masada yiyoruz yer sofrasında rahat edemiyorum ben ........ben bunu bir sınıf ayrımı olarak görmüyorum hiçte dikkat etmemişim alışkalıkla alakalı bir durum bence

bizde masada yiyoruz ama bu yaz oğluşumda bizimle sofraya oturmaya başladığından beri çok gezer yemek yerken çokta düşmüş tür sandalyeden oyüzden yer sofrası aldım ayaklı masa gibi orada yiyoruz
bide yer sofrası masa farketmez yemek yenen yer ve etraf temizse hiç yer sofrası görmedim diyenlerede hayret ettim acaba bu arkadaşlar uzaydanmı indi

Hadi alıştın az çok yerde oturursun,ama bazı insanlar başkalarından kalan yemek artıklarını birleştirip tekrar önüne koyuyor.Gözümle gördüm.Çok şaşırdım ve içim kalktı.

daha neler ya resmen saygısızlık yemek kalınca biz de atılırne o öyle

inanılmaz sabırlıymış sın... Sanırım ben tahammül edemem ama bunda misafirinde pervasızlığı var.
Ne münasebet ben evde yokken illaki geleceğim demek yahu, birde akıl veriyor işini bitirince gelirsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…