- Konu Sahibi AskKirintisi
-
yanlış anlamazsan bir şey soracağım eşinin ailesi güneydoğulu mu? Mecburi hizmetimizde bizde güneydoğu daydık şimdi il ismi vermeyeyim alınganlık yapan olmasın. Ilk orada görmüştüm yere örtü serip yemek yenme şeklini. Daha sonrada burada istanbul da bir arkadaşımda gördüm. Yadırgadım mı hayır ama farklı gelmişti hele ki arkadaşımda görünce çok şaşırmıştım ama asla ve asla insanları bu alışkanlıklarından ötürü yadırgamadım. Gelenek görenekleri böyle demek ki diyerek bende arkadaşımın sofrasına çok kez oturdum denk gelsem yine otururum. Seni de saygından dolayı tebrik ederim ama dediğin gibi saygı karşılıklı olmalı, sen nasıl uyum sağlıyorsan onlarında sana uyum sağlamaları gerekirdi. Biz genellikle masayı tercih etmekle beraber canımız nasıl isterse öyle yeriz ama yerde yemek zor oluyor helede biraz kilo olunca rahat oturamıyor insan. Küçük portatif bir masamız var onu koltuğun önüne çekip koltuğa yayılıp yemek acayip rahat oluyor yalnız. Herkese afiyet olsun.
evet canım aynen güneydoğulu gaziantepli ama herkezin yaşam tarzına göre bir çok evde masada yiyorlar ama eşimin ailesi yerde arkadaş çevresinde mesala yerde yiyen yok bende yadırgamıyorum bana özel bir muamele yok ama ailem düğün için gititğinde utana utana dayım ve yengemler dediğin gibi kilolu yerde zorlanır dedim sağolsunlar hemen masa ayarlamışlar düğün sürecinde masada yendi bende yadırgamıyorum ama banada tuhaf geliyor ben hiç rahat edemiyorum
ayrıca bu sadece doğuya ait bişey değil.batıda örneğini çok gördüm.kendim de batılı olarak...
nasıl yani sen evde yokken sana misafir mi geliyor??? Ve bu misafirleri evleri ayrı olan kayınvaliden ve görümcen ağırlıyor öyle mi? Ben böyle bir şeyi asla kabul etmezdim, ben,m evime eğer misafir gelecekse ben evdeyken gelmeli ve misafrimi kendim ağırlamalıyım.batıda da vardır tabi ama bir arkadaş güneydoğulumu nereli diye sormuş ondan il belirttim canım,batıdada vardır tabi bende batılıyım ama hiç görmedim çevremde ama sonuçta batıyada çok göç alıyor doğudan ve güneydoğudan ben batıda doğdum büyüdüm ettim hep masada yedik benim sıkıntım yerde yemek değil haftada bir eşimin annesine gidiyoruz bir yemek yicez katlanıyorum ne olcak saygı duyuyorum yaşam tarzlarına ama benim evime ben çalışırken ev görmeye geliyorlar o şekilde kabul ediyorum ben işte çalışırken görümcem ve eltim kayınvalidem ve misafirleri ağırlıyor birde üstüne tel açıp yere serilcek sofran yokmu diye sordular bende yok dedim ya masada yiyin yada bir masa örtüsü örtün yere, oda yetmemiş eşimi arayıp sofra bezi istemişler yere uygun akşam alıp gelmiş oda bu nedemek bize gelince bu sofrayı aç yani yere aç, gene birşey demdim ama geldiklerinde tıpış tıpış masada yicekler ben nasıl saygı duyuyorsam onalrın bana duyması gerektiğini düşünüyorum.
nasıl yani sen evde yokken sana misafir mi geliyor??? Ve bu misafirleri evleri ayrı olan kayınvaliden ve görümcen ağırlıyor öyle mi? Ben böyle bir şeyi asla kabul etmezdim, ben,m evime eğer misafir gelecekse ben evdeyken gelmeli ve misafrimi kendim ağırlamalıyım.
Hadi alıştın az çok yerde oturursun,ama bazı insanlar başkalarından kalan yemek artıklarını birleştirip tekrar önüne koyuyor.Gözümle gördüm.Çok şaşırdım ve içim kalktı.
inanılmaz sabırlıymış sın... Sanırım ben tahammül edemem ama bunda misafirinde pervasızlığı var.aynen canım zorla gelicez dediler bir cmtsi çalışıyorum dediler ii sen işe git işin bitince gel dediler tabi bense sinri krizleri geçirdim çok sabırlı olduğumu düşünüyorum eve gittiğimde 1saat ev sahipliği yaptım kayınvalidem kusura bakma sen yokken geldik dedi ama ablassı yani teyze aman ne olcak vekilleri burdaydı dedi yani görümcem ve eltimi kastetti bende dayanamadım dedim bir kereye mahsustu birdaha bu şekilde kabul edemem sizi ben ağırlamak kapıyı ben açmak isterim dedim ama o günü atlattım ya olay çıakrtmadan birdaha hiç çıkartmam heralde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?