masadamı yemek yiyiorsunuz yer sofrasında mı?

Masada yeriz.
Bizim ailede yer sofrasında yeme gibi bi alışkanlık yoktur.
Zaten masa varken yer sofrası kurmak saçma yani...
Zaten oturması zor oluyor yerde... Ama başka bi yere gittiğimizde çok nadir de olsa yer sofrasına rastlarım ve mecburen oturmak zorunda kalırız...
Ama sevmem yani insanların ellerinin kollarının bacaklarının bana değmesine sinir olurum... kendi ailemdeki insanlar olsa tamamda yabancı samimi olmadığım insanlarla öyle dip dibe oturmayı sevmem... Hem yer sert resmen yere yapışıyor bi taraflarım oturunca......
Kısacası masa... Masa icat edilmiş yer sofrasıne gerek yok..bana göre yer sofralarınında tatları bi farklı olmuyor rahatsız oturmaktan sofranın yemeğin tadı kaçıyor.

yerde olmuyor maalesef iki buklum yedigimdende anlamıyorum eskiden yerde olurdu ama cocukken hatırlıyorumda ama simdi zor

biz hem masada yiyoruz hem yerde evde iki masamız var mutfak ve odada ama tv yok diye tv karşısında yerde yiyiyoruz.

Ben yer sofrasında yiyeymiyorum bacaklarım ağrıyor küçüklüğümden beri yere oturamıyorum biryerde yer sofrası varsa örneğin memlekette falan ben yerde oturamazdım bana kucağıma verirlerdi insanlar yadırgardı çocukluğumdada anlatamıyorum diz kapaklarımda 12 yaşında açılma vardı ve doktorlar bu yaşta normal olduğunu ilaçsız kendı kendıne geçeceğini söylediler evet geçti ama uzun süre çömelemem bacaklarım inanılmaz ağrır alturka tuvalet var dıye annemlere gıtmıyorum ama eşimde oturamıyor şekilden şekile giriyor

Biz her durumda masada yiyoruz, bahçede otursak bile her köşede masalar ve oturma alanları var sadece yazları köye gittiğimde yerde yiyorum.

Masada, yatakta, kanepede.. O an canımız nerde isterse orda yiyoruz

Bizdede en yaşlılara kadar kimse yerde yemez
Büyük masalar kurulur
Şimdi iki kişiyiz amerikan bar mutfağımızda karsılıklı yıyoruz

yer sofrasında yiyoruz. eşm de ben de bunu çok seviyoruz.

konu açılırken zenginler masada fakirler yer sofrasında muhabbeti olmuş
katılıyorum

2 öğretmen maaşıyla biraz fakir sayılırız. bazen veliler küçümsüyor da:2:
maaşımızın ne kadar az olduğu konusu ile vurmaya çalışıyorlar

çok şükür biz halimizden memnunuz.

asgari ücretle geçinen arkadaşlarımız var. Allah yardım etsin (çok uzattım kusura bakmayın)

bunun zenginlik-fakirlikle ne ilgisi var..bu ayrımı siz yapmışsınız....tamamen kültür ve alışkanlık meselesi...

masada yemek yiyen herkes zengin miymiş ?? öyleyse bizim neden haberimiz yok ya da zenginliğimizin farkında değiliz...

masada yemk yiyoruz. Ben çok küçükken sofrada yerdik. Okula başladığımdan beri masada yemek yerdik. İki buçuk yıllık evliyim. Masada yiyoruz büyük kolaylık . Ama yer sofrasına da hayır demem, yeter ki temiz olsun.

Ben küçükken yer sofrasında yiyoduk.
Son 7-8 yıldır falan masada yiyoruz ama bazen annemle bi yumurta kırar,bi güzel yer sofrasına oturur yeriz.
Çok da zevkli olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…