masadamı yemek yiyiorsunuz yer sofrasında mı?

acaba şeyi kastetmiş olabilirler mi,"evdekilerin bir kısmı masada yer,masaya sığmayanlar olarak bizler yerde yeriz" .öyle bir anlam çıkardım ben.

bu arada biz de masada yeriz,hatta ben daha çok koltukta yerim.masada bile yemeyi sevmem.

biz masada yiyoruz,
kendi annemgil yer sofrasında yiyor, evlenmeden önce ben de onlarla yer sofrasında yerdim ama artık yere oturmaktan çok rahatsız oluyorum, bacaklarım falan uyuşuyor, kamburum çıkıyor.

Bu konu benim için büyük bir sorun. Bende evlenene kadar hep masa da yemek yerdim annemler dedemler tüm aile masada yemek yerdik. Ne zaman ki evlendim kayınvalidemlerin yerde yemek yediklerini gördüm. Tamamen farklı bir kültür. yerde yerken hiç rahat edemiyorum çok sıkılıyorum. hiç bir zaman bundan şikayette etmedim. Ancak yıllar geçtikçe ben bu duruma alışacakken iyice zor gelmeye başlıyor. Kendi evimde iken tabii ki masada yiyoruz ancak kayınvalidemler ve akrabalarında bu şekilde yemek yemek bana çok zor geliyor.

bizde masada yiyoruz..
ama şöyle bi gerçekte var ki insan yerde yemek yerse daha çabuk doyarmış.
mide baskı altında olduğundan..

masada yiyoruz ve halimden çok mutluyum
yer sofrasını hiç sevmem bazen misafirliğe gittiğimiz yerde yer sofrası yaparlarda oturasım gelmez rahatsız oluyorum baacaklarım falan karıncalanıyor bir süre sonra

genelde yer sofrasında ama arada sırada masada da yeriz.

yer sofrasının en güzel tarafı, eğer o gün ayakların, bacakların ağrıyorsa uzata uzata yeme imkanı sağlaması.

zaten gün boyunca masada çalışıyorum. sürekli aşağı olduğu için bacaklarım hem şişiyor hem de ağrıyor. bu yüzden bazen özellikle annemden yerde yemek istediğimi söylerim. insan bu rahatlığa alışınca masayı hiç aramıyor.

masa :) valla bazen dolma sararken yoruluyorum, yer sofrası olsada orda sarsam rahatca diyorum ama evde yer sofrası yok. akrabalarda veya gittigimiz misafirlikte yerde de yeniyor, oturuyorum, herkesin farklı sonucta. olabilir.

biz eşimle mutfak masamızda yiyoruz. misafir gelince de salonda ki masamızda. eşimin ailesi yazın mutfak masasında kışın evleri sobalı olduğu için yer sofrasında yiyorlar çok da güzel oluyo valla. benim ailemde kafasına göre takılıyo bazen yer sofrası bazen masa

Öğrenci evinde olmamıza rağmen şanslıyız 3 masamız var, ama sandalyemiz yetersiz. Fakat biz orta sehpada yiyoruz :)

alemsin,çok güldüm o kadar şansınız varken sehpa iyi seçim

masada yiyoruz,aynı samimi ortam masadada oluyor bence...bizim ailedede eşimin ailesindede yerde yiyen olmadığı için alışık değiliz.. bazı gittiğimz yerlerde yer sofrası kurulduğunda nasıl oturacağımı şaşııyorum bacaklarım,ayaklarım uyuşuyor..yediğimdende birşey anlamıyorum.. tabii bu sadece alışkanlıktan ileri ggeliyor,bende yer sofrasında yiyebiliyor olmayı isterdim..

konu açılalı çok olmuş ama biz hala yerde yer sofrasında yeriz yemek masayı da arada sırada kullanrız ayda yılda bir kere hele kışın sobanın başında yemek daha bir güzel oluyoru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…