Masalın sonu,kabus başlangıçları!..

evet benim de 3 senelik bir ilişkim olmuştu.
ama ayrılıp, hayatıma yeni biri girdiğinde adı bile geçmiyordu zihnimin ufak bir köşesinde bile.
ki böyle durumlarda ayrılan taraf için kolay oluyor herşey
terkedilen daha zor atlatıyor.

her zaman biri daha çok sever zaten. ama eşinizde sütten çıkma ak kaşık değil kusra bakmayn. alelacele evlendiğine göre kaçmış bi şeylerden

Ortada bır bebek var eşınızden ıse sız ayrılasanızda ayrılmasanızda o kız artık hayatınızda olacak..

Eşınızden ayrılınca eşınız sırf cocuktan dolayı onunle yıne beraber olacak mı.

Öncelikle Allah sizinde, eğer doğruysa bebek olayı o bayanında yardımcısı olsun.

Gerçekten hamile olup olmadığını bilmediğim için sağlıklı bir yorum yapamıyorum,
bir yandan kendimi sizin tarafınıza diğer yandan o bayanın yerine koymaya çalışıyorum ama nafile.
İkinizinde durumu çok zor, eşinizinde aynı şekilde tabiki.

Gerçekten hamileyse eğer o bayanı suçluyamayız, tek başına yapılmıyor çocuk sonuçta.
Burda asıl suç eşinizdedir, 4,5 yıllık bir ilişkiyi daha tam bitirmemiş, size evlilik teklifi ediyor ve cevaba göre hareket ediyor.
Ha sizinde hatanız hemen güvenip olayı bildiğiniz halde bir kaç hafta sonra onunla nikah masasına oturmanız. Kaderiniz böyleymiş demekki şu saatten sonrada neden niçin demek bize düşmez.

Şimdilik sadece bekleyin, bakalım neler olacak.
Öfkeyle kalkan zararla oturur derler, sonradan pişman olacağınız şeyleri yapmayın.

her zaman biri daha çok sever zaten. ama eşinizde sütten çıkma ak kaşık değil kusra bakmayn. alelacele evlendiğine göre kaçmış bi şeylerden

şu anki yaşananları baz alırsak tabiikide sütten çıkma ak kaşık değil
hatta baş suçlu.
ama evlilik kararımızda şu şekilde olmadı
hadi sevgili olduk kızdan kurtulduk hadi evlenelim bu değil yani
birlikte kısa tatillere çıktıkça
yada uzun vakit geçirdiğimzde
aradaki uyumun,duyguların hiç de sıradan olmadığını anlamamızla verilmiş bir karar bu

şu anki yaşananları baz alırsak tabiikide sütten çıkma ak kaşık değil
hatta baş suçlu.
ama evlilik kararımızda şu şekilde olmadı
hadi sevgili olduk kızdan kurtulduk hadi evlenelim bu değil yani
birlikte kısa tatillere çıktıkça
yada uzun vakit geçirdiğimzde
aradaki uyumun,duyguların hiç de sıradan olmadığını anlamamızla verilmiş bir karar bu

Konu sahibi öncelikle sizi tebrik ediyorum ama tebrikimin bu konuyla alakası yok.
Gelen olumsuz eleştirileri de pek ala kabul ediyorsunuz ve uslubunuzu bozmada yanıt veriyorsunuz.Tebrikim bu yüzden işte.

Gelelim bir üstteki mesajınıza...

2 aylık biriyle tanılıyor ve sonra onunla tatile mi çıkıyorsunuz.İyi cesaret var sizde de maşallah.Bu zamanda böyle cesaret akıllara durgunluk verici ..

bebek olrsa tabi olurlar

eşimin son dönem aramalarına bile cevap vermiyorum.
telefonumu kapattım.
arada açıp arayanlara mesajlara falan bakıyorum
bir gelen mesajında şunu yazmıştı:
Beni anlamak istemiyorsun,dinlemiyorsun bile, ne sanıyorsun şu saçmalık doğruysa ve üstüne sırf bu saçmalık yüzünden seni kaybedersem , ona döneceğimi mi sanıyorsun? Eğer öyleyse, olanlardan çok beni hiç tanıyamamış olman üzer beni .
diye mesaj.
en son kayınvalidemle konuştuğumda hamilelik doğruysa ve sen gitme hatasında bulunsan bile bizim bu evliliğe onay vermemiz imkansız dedi.

eşimin son dönem aramalarına bile cevap vermiyorum.
telefonumu kapattım.
arada açıp arayanlara mesajlara falan bakıyorum
bir gelen mesajında şunu yazmıştı:
Beni anlamak istemiyorsun,dinlemiyorsun bile, ne sanıyorsun şu saçmalık doğruysa ve üstüne sırf bu saçmalık yüzünden seni kaybedersem , ona döneceğimi mi sanıyorsun? Eğer öyleyse, olanlardan çok beni hiç tanıyamamış olman üzer beni .
diye mesaj.
en son kayınvalidemle konuştuğumda hamilelik doğruysa ve sen gitme hatasında bulunsan bile bizim bu evliliğe onay vermemiz imkansız dedi.

Sizin gitmeniz mi hata olurmuş...Birşey demiyorum valla kayınvalideniz sonuçta tabi kal diyecek

Konu sahibi öncelikle sizi tebrik ediyorum ama tebrikimin bu konuyla alakası yok.
Gelen olumsuz eleştirileri de pek ala kabul ediyorsunuz ve uslubunuzu bozmada yanıt veriyorsunuz.Tebrikim bu yüzden işte.

Gelelim bir üstteki mesajınıza...

2 aylık biriyle tanılıyor ve sonra onunla tatile mi çıkıyorsunuz.ıyi cesaret var sizde de maşallah.Bu zamanda böyle cesaret akıllara durgunluk verici ..

ılk mesajımda konuyu anlatırken demiştim zaten
tarafsız yorumlara ihtiyacım olduğu için paylaşmak istiyorum diye
E haliyle olumsuz yorumlar da olacak.
Benim görmek istediğim zaten bu.
yani mevzuyu her yönden ele alabilmek
ben kendi adıma objektif olmaya çalışsam da istesem de olamam
o nedenle de belki benim göremediğim bir şeyi bir arkadaşımız yazar ve öyle farkedebilirim anca
bunlar da sağlıklı karar vermem de çok yardımcı olacaktır bana.
o nedenle de kimseye kızmaya,küsmeye hakkım yok
herkesin kendi görüşü saygı duyarım
ki aksine teşekkür ediyorum herkese olumlu , olumsuz her türlü yorum için ki bu insanlar vakitlerini ayırmışlar derdimi okumuşlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar.

tatil konusuna gelince bu da kişiye göre farklılık gösterebilecek bir konu.
Sonuçta herkesin yaşadığı çevre farklı.
Değer yargıları farklı.
Bu olay benim yaşadığım çevrede yadırganacak bir durum değil.
Ama yadırgayanları benim de yadırgamaya hakkım yok.
Sonuçta onların değer yargısı bu şekilde
Burada benim bakış açım da doğru diyemem, sizinki de
ama yanlış olan birşey yok
hatta ikisi de doğru çünkü mevzu değer yargısına göre farklılık göstercekse doğrular öznelleşir.

Öncelikle Allah sizinde, eğer doğruysa bebek olayı o bayanında yardımcısı olsun.

Gerçekten hamile olup olmadığını bilmediğim için sağlıklı bir yorum yapamıyorum,
bir yandan kendimi sizin tarafınıza diğer yandan o bayanın yerine koymaya çalışıyorum ama nafile.
İkinizinde durumu çok zor, eşinizinde aynı şekilde tabiki.

Gerçekten hamileyse eğer o bayanı suçluyamayız, tek başına yapılmıyor çocuk sonuçta.
Burda asıl suç eşinizdedir, 4,5 yıllık bir ilişkiyi daha tam bitirmemiş, size evlilik teklifi ediyor ve cevaba göre hareket ediyor.
Ha sizinde hatanız hemen güvenip olayı bildiğiniz halde bir kaç hafta sonra onunla nikah masasına oturmanız. Kaderiniz böyleymiş demekki şu saatten sonrada neden niçin demek bize düşmez.

Şimdilik sadece bekleyin, bakalım neler olacak.
Öfkeyle kalkan zararla oturur derler, sonradan pişman olacağınız şeyleri yapmayın.

ben de o şekilde bir çözüme ulaşmaya çalışıyorum zaten.
sakinleşmeyi bekliyorum.
ve birşeyler netleşmeden karar vermek istemiyorum.

Evet haklısınız herkesin değer yargısı kendinedir...

Bu konuda farkındaysanız sizi yargılamadım sadece şaşırdımı ifade ettim.

Peki şuan ne yapmayı düşünüyorsunuz.Eşinizin de kafasında soru işareti olduğuna göre diğer bayandan hamileliğine dair belge istemeli.Bunu yapacakmısınız ?

Evet haklısınız herkesin değer yargısı kendinedir...

Bu konuda farkındaysanız sizi yargılamadım sadece şaşırdımı ifade ettim.

Peki şuan ne yapmayı düşünüyorsunuz.Eşinizin de kafasında soru işareti olduğuna göre diğer bayandan hamileliğine dair belge istemeli.Bunu yapacakmısınız ?

yok canım yargıladınız demedım ne haddime ben sadece durumun benim için normal birşey olduğunu açıklamaya çalıştım.

Eşimle kızgınlığım geçene kadar yada onu tamamen gözden çıkardığım ana kadar konuşmayı düşünmüyorum.
Bu konuda sadece kayınvalidemle konuştuk. Ondan rica ettim. Konu ile ilgili doğru yada yalan olduğunu ispatlayacak bir belge konusunda bana yardımcı olmasını.

seni anlıyorum bu zamana kadar dik durdum insanların karşısında bu durumla malzeme olmak istemiyorum diyorsun..
sanada erken diyenler muhakkak olmuştur duygularına güvenerek bi karar almışsın şimdi aldığın kararın yanlış olduğunu düşünüyorsun.. anlık düşüncelerimiz birbirini tutmuyor ne yazık ki.. onun için çokta suçlama kendini...bişey kazandırmıyo insana..
mantıklıda bir insana benziyorsun.. ömrünün geri kalanında evliliğini sürdürdüğün taktirde kadın hamile ise eşin onunla görüşmek zorunda kalacak bu seni dahada rahatsız edecek.. bırakıp gitsen hem kadının istediği olacak ((insan bir noktada içten içe inat yapar ))
kayınvalidenle konuşabilmen güzel ama onun ne gibi bir desteğini görebilirsin ??

eskı sevgılısınde deger yargısına gore evlılık dısı cınsel beraberlıkte bulunmuş

sonucta zorlama falan olmamış kız kendısıde ıstemış

eşınız dogan cocuk onunsa herturlu maddı manevı yardımı yapar...

Bu olaydan sonra evlılınız bıterse dogacak cocuklada ılgılenmez...

Sız evlılıgınızı cocuk eşınızdense benden ayrılsın onunla evlensın dıye bıtırmek ıstıyorsunuz

cocuk babasız buyemesın dıye mı

seni anlıyorum bu zamana kadar dik durdum insanların karşısında bu durumla malzeme olmak istemiyorum diyorsun..
sanada erken diyenler muhakkak olmuştur duygularına güvenerek bi karar almışsın şimdi aldığın kararın yanlış olduğunu düşünüyorsun.. anlık düşüncelerimiz birbirini tutmuyor ne yazık ki.. onun için çokta suçlama kendini...bişey kazandırmıyo insana..
mantıklıda bir insana benziyorsun.. ömrünün geri kalanında evliliğini sürdürdüğün taktirde kadın hamile ise eşin onunla görüşmek zorunda kalacak bu seni dahada rahatsız edecek.. bırakıp gitsen hem kadının istediği olacak ((insan bir noktada içten içe inat yapar ))
kayınvalidenle konuşabilmen güzel ama onun ne gibi bir desteğini görebilirsin ??

tam anlamıyla öyle.
bugüne kadar insanlardan seçimlerimden dolayı sonuçlar karşısında hep takdir aldım.
şimdi düşeceğim durumu kendime yediremiyorum.
pişman olduğumu söylemem falan anlık kızgınla çıkan kelimeler
düşündüğümde bu zamana kadar yaşadığım herşey harikaydı
o zamana kadarki bilgim çerçevesinde evlenmemize engel maddi yada manevi hiç bir engel de yoktu.
bu nedenle ertelemenin gereksiz olduğunu düşündük.

gitmek yada kalmak beni zorlayan bu.
onun içinde daha güçlü anımı bekliyorum karar için.

kayınvalidem ise bu konuyu aileme anlatamadığım için aradığım anne desteğini ondan almak hoşuma gidiyor.
ki oğlunu bile ezip beni koruyan tutumu daha güçlü olmamı sağlıyor
eşimle konuşmadığımız için de bir nevi çözümlememiz gereken konularda aracılık yaparak gelişmelerden bilgi sahibi olmamı sağlıyor.

Öncelikle haddim olmayarak konu sahibi arkadaş çok vurguladığın için bişeye değineceğim.Bence mağrurken mağdur olurum falan şeklinde düşünmeyi bırak önce onlar senin ailen anlat nolucak ki.Eşinle görüş olayları tart birine boşan demek çok büyük bir sorumluluk bunu demem kendi adıma ama onun tutumunu hiç mertçe bulmadım , bazı arkadaşlar demiş işte kız psikopatlık yapmış falan diye ben kendimden örnek vereyim gayette hanım hanımcık biriyim buna rağmen sevgilime zamanında bi sürü mesaj yazıp aramışlığım vardır , e o kız sonuçta ayrıldık evlendik diye bi iletişime layık görülmemiş ...
Alkione senin bu hamilelik olayın da bi kusurun yok sen niye kendini bu kadar üzüyorsun bırak kusura bakma eşin olacak insanlıktan nasibini almamış şahıs çözsün alkole vuracağına kendini çözüm bulsun .
Sende ailene sığın ve bu adamı affedeceksen de burnundan getir ki insanların hayatlarıyla oynamanın bu kadar ucuz olmayacağını anlasın .Sen , kız ve çocuk hepiniz mağdursunuz o adam bi elini atsın bakalım olaya .

eskı sevgılısınde deger yargısına gore evlılık dısı cınsel beraberlıkte bulunmuş

sonucta zorlama falan olmamış kız kendısıde ıstemış

eşınız dogan cocuk onunsa herturlu maddı manevı yardımı yapar...

Bu olaydan sonra evlılınız bıterse dogacak cocuklada ılgılenmez...

Sız evlılıgınızı cocuk eşınızdense benden ayrılsın onunla evlensın dıye bıtırmek ıstıyorsunuz

cocuk babasız buyemesın dıye mı

Ben zaten ilişki dönemlerindeki birlikteliklerinin içeriğini hiç bir zaman yargılamadım.
Benim kızdığım eşimin neredeyse görüşmüyoruz hiç diyecek laflar ederken.
Bunu onla yaşamış olma ihtimali.
Ki kendisiyle konuşmuyoruz ama bana bu konuda attığı mesaj da çocuk için evliliğin onu ilgilendirmediği yönünde
benimki sanırım yaşananlara tahammül edemediğim için kaçma isteği diyelim daha çok.

tam anlamıyla öyle.
bugüne kadar insanlardan seçimlerimden dolayı sonuçlar karşısında hep takdir aldım.
şimdi düşeceğim durumu kendime yediremiyorum.
.

Hayatım hatalar ya da pişmanlıklar insanlar içindir , güçlü olmak takdir edilmek iyi bişeydir ama bu durumda seni bi dahlin yok ki kimse seni yargılasın .En kötü erken derler başka sorun çıkardı o zaman da malesef evlendiğin şahıs sorunlu çünkü .Benlik yapma bence şuan annenden güç al evinden de çıkma hem sana hem o kıza baksın bi süre beyzade bakalım nasılmış hayat
TAMAMEN EŞıNıN SUÇU BU SEN GÜÇLÜ OL

Back
X